2018. március 24. szombat, Gábor, Karina
a a a
Összes autó/motor hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Valencia már egy ideje szeretne nagydíjat rendezni, úgy tűnik, sikerrel lobbiztak. Meg nem erősített hírek szerint már meg is egyeztek Ecclestone-nal a 2009-es dátumban.
Az indiai Tata mamutvállalat levegővel működő motor kifejlesztésében működik együtt egy európai céggel.
A Levegő Munkacsoport és a Magyar Önkormányzatok Szövetsége szerint hibás lépés a tervezett formában fizetőssé tenni a főutakat április 1-jétől. A két szervezet újabb fizetős utakban látja a megoldást.
A Volkswagen eredeti tervei szerint csak kisebb ráncfelvarráson esett volna át a Golf, az új fődizájner azonban nagyobb változtatásokra készül.
Az erős korona miatt a cseh iparvállalatok arra kényszerülhetnek, hogy külföldre telepítsék gyártásukat.
Bármibe bele lehet borulni, azt sejtettük. Csak a rendőr-mentő-tűzoltó-halottkém villogók gyűjtése eddig valahogy elkerülte figyelmünket. De most már értjük.
Magyarország nem Hollywood. Itthon csak ritkán rohangálnak 600 lóerő feletti Mercedesekkel és Ferrarikkal a hírességek. Norbi, Kiszel Tünde, Anettka és a Playmate cicák beérik kevesebb lóerővel. Vigyázat, van Lamborghini-híresség is a magyar aszfalton.
Eddie Griffin megvan még? Ő volt az, aki a héten simán kinyírt egy Ferrari Enzót. Lehet, hogy nem véletlenül?
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megfelezte a Forma-1-es Török Nagydíj szervezőinek ötmillió dolláros pénzbírságát, amelyet a tavalyi díjátadón történt politikai incidens miatt szabott ki. A rendezők időközben kifizették az eredeti büntetés felét, így már nincs adósságuk.
Március 27-én legördült a gyártósorról az első kínai gyártású MG, s ezzel bemutatkozott Kína első nemzetközi autómárkája, a NAC MG. A Nanjing Automobile Co., Ltd az MG7 szériával kezdi meg a termelést és piacra dobja az első kínai sportkocsit, az MG TF roadstert is.
A SEAT brit sportosztálya elkészítette a világ legfejlettebb életnagyságú távirányítós autóját, egy vezető nélküli SEAT túra-versenyautót. A kocsi hihetetlen teljesítményre képes, az első teszteken például gyorsabb köröket ment, mint a versenyzők által dirigált Leonok.
A Cayenne és a konkurensek kisebb szabadidőautóinak sikerén felbuzdulva újabb SUV-ot tervez a Porsche.
Hamarosan újabb változatot állít csatasorba az Opel kisautójából. A Corsa meglehetősen szélsőséges benzinmotor kínálata egy 150 lóerő körüli benzines turbómotorral gyarapodik.
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megfelezte a Forma-1-es Török Nagydíj szervezőinek ötmillió dolláros pénzbírságát, amelyet a tavalyi díjátadón történt politikai incidens miatt szabott ki.
A Porsche AG – eleget téve a német tőkepiaci szabályozásnak, amely kötelezi a nyilvános társaságokban 30 százalékos részesedésre szert tevő cégeket a nyilvános ajánlattételre – megtette felvásárlási ajánlatát a Volkswagen (VW) AG részvényeseinek.
Kimi Räikkönen a Ferrarival a tegnapi legjobb időt jó egy másodperccel megjavította, a Williams, a Red Bull és a Toyota is jól szerepelt.
A Freelander második generációja belül tökéletes biztonságot nyújt, azonban a gyalogosok biztonságára cseppet sincs tekintettel.
A Red Bull ausztrál versenyzője a hétvégén Szingapúrba látogat, hogy kipróbálja a lehetséges pályaívet.
Hetedik alkalommal rendezi meg az AlfaAmore.hu internetes alfás közösség évadnyitó esztergomi Alfa Romeo találkozóját március 31-én 10 órától. A rendezvényre több, mint 500 autó és közel 2000 ember érkezését várják nem csak Magyarországról, hanem a környező országokból, így Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Ausztriából és Németországból is.
Az FIA technikai osztályának vezetője, Charlie Whiting, a mesebeli okos lány módjára oldotta meg a fenéklemezügyet.
A Silverstone tulajdonjogával rendelkező BRDC elnöke, Damon Hill világossá tette, hogy a patinás létesítmény nem eladó - még annak az üzletembernek sem, aki szerdán 110 millió dollárt ajánlott fel érte.
Az euróban számított nettó árakat tekintve Magyarország olcsónak számít Európa autópiacán.
Kimi Räikkönen a Ferrari lehengerlő formája ellenére óvatosan készül a jövő heti Malajziai Nagydíjra, mivel attól tart, hogy motorcsere miatt tíz rajthelyes büntetéssel kell nekivágnia a futamnak.
Egy felmérés szerint a fiatalok az OTP Bankot tartják a legvonzóbb munkahelynek, de mit tegyen az, akit az apró betűs részleteknél és a kamatlábnál jobban érdekelnek a lóerők és a gumifüst?
Nagy léptekkel zárkózott fel a szabadidős autók kategóriájában a Chevrolet. A Captivában a kínálat első dízelmotorja is megjelent, mi azonban mégsem azt próbáltuk, hanem a hathengeres csúcsmodellt, ami igencsak gyorsan szedi a lábát.
A Suzuki hollandiai kirendeltsége gondoskodott róla, hogy az amszterdami AutoRai kiállítás ne maradjon igazi showcar nélkül.
A Volkswagen szlovákiai érdekeltsége a jövőben elsősorban a sportautók gyártására összpontosít.
A nagy hír, miszerint a Hungaroringen edzett a teljes Porsche szuperkupa-mezőny, senkit nem hozna lázba, pláne így majd egy héttel az esemény után.
Már ez év végén bemutatkozhat az új Toyota Land Cruiser, amely még elődjénél is nagyobb lehet. A japánok továbbra is valódi terepjárónak szánják majd az autót, ami a csicsás formatervet nélkülözni fogja.
Az Ausztrál Nagydíjat több defekt miatt feladni kényszerült Scott Speed az istálló nehéz idénykezdete ellenére is biztos benne, hogy az alakulat csupán az autó késői pályára küldése miatt nincs jelenleg olyan szinten, mint szeretnék.
Mostantól Range Rovert is vehet magának az, aki páncélozott járművet keres, így a menekülés még kietlen tájakon is gyerekjáték lehet. Az újdonság kisebb fegyverektől kezdve a kézigránátig mindennek ellenáll.
A szepangi teszt első napján Robert Kubica még néhány tizeddel megelőzte a tűzpiros versenyautóban köröző Kimi Raikkönent, de a második napon a finn már nem talált legyőzőre.
Kimi Räikkönen vette át a vezetést a sepangi teszt második napján, szerdán. A Ferrari versenyzője mögött az ismét jó tempót diktáló Alex Wurz és a Red Bull-os David Coulthard végzett.
Napjaink egyre takarékosabb autóira fittyet hányva szörnyű fogyasztású H3-assal jelentkezik a GM. Az Alpha gépházteteje 5,3 literes, V8-as motort rejt.