2017. június 28. szerda, Levente, Irén
a a a
Összes egészség/életmód hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Nemcsak a csecsemő egészségét védi az anyatej, de az anya szív- és érrendszeri betegségeinek kockázatát is csökkentheti a szoptatás egy új tanulmány szerint, amelyet 300 ezer kínai nő bevonásával végeztek Nemcsak a csecsemő egészségét védi az anyatej, de az anya szív- és érrendszeri betegségeinek kockázatát is csökkentheti a szoptatás egy új tanulmány szerint, amelyet 300 ezer kínai nő bevonásával végeztek. Azoknál az anyáknál, akik szoptatták a gyerekeiket, a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának mintegy 10 százalékkal kisebb kockázatát mérték azokhoz képest, akik nem szoptattak. Minél hosszabb ideig táplálták így a babájukat, annál jobban csökkent a kockázat - olvasható az amerikai kardiológiai társaság lapjában (Journal of the American Heart Association).
Ez a bejegyzés egy aprócska emlékeztető szeretne lenni: ma már mosolyogtál?
Sokféle ritka betegséggel, fogyatékossággal élő vehet részt a Magyar Williams Szindróma Társaság olimpiai tematikájú családi fejlesztő táborában. Az élményterápiás nyári tábor a sérült gyermekek és fiatalok számára szervez játékos fejlesztő foglalkozásokat Balatonbogláron, 2016. július 2 és 9 között.
Az oxitocint gyakran hívják szerelemhormonnak, azonban amerikai és norvég kutatók szerint nyugodtan hívhatnánk válsághormonnak is.
Egy friss kutatás szerint egy egyszerű kézmosás nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a régi gondolatoktól megszabaduljunk, és a helyükre újak érkezzenek. Különös módon már a kéztörlő használata is hasonló pozitív hatással bír.
Azok az idősek, akiknek négylábú társaságuk van, napi 20 perccel többet gyalogolnak kutya nélkül élő kortársaiknál, ami jelentősen meghosszabbíthatja életüket.
A King’s College London kutatói 2000 fiatal brit felnőtt bevonásával végzett kutatásuk alapján összefüggést véltek felfedezni a magányosság és az alvás rosszabb minősége között. A magányos emberek 24%-kal nagyobb valószínűséggel érezték magukat fáradtnak és tudtak kevésbé koncentrálni napközben a többi emberhez képest.
A legszebb, legromantikusabb nyaralást is tönkre tudják tenni az undok, idegesítő szúnyogok. Ráadásul nemcsak a zümmögésük idegőrlő, de a csípésük okozta fájdalom és viszketés is nehezen elviselhető. Ráadásul egyre többen allergiásak a szúnyogcsípésre extrém módon.
A nyaralásnak a sok szép pillanata, emléke mellett – ha nem készülünk fel kellően – bizony kellemetlen „mellékhatásai” is lehetnek.
Vannak bizonyos rossz szokások, amelyek miatt mások kevésbé vesznek komolyan minket, vagy kimondottan kedvezőtlen kép alakul ki rólunk. Amikor valami furcsát látunk, azért szorongunk, mert nem tudjuk, van-e félnivalónk vagy sem, ez azonban legtöbbször még csak nem is tudatosodik bennünk. Önre is vonatkozik valamelyik az alábbi legidegesítőbb szokások közül?
Egészen sokkoló, hogy mi mindent bevállalnak az emberek egy szebb orr vagy egy nagyobb mell kedvéért. A plasztikai műtétek nem éppen kellemes eljárások, de szavak helyett inkább beszéljenek a fotók.
Folytatva a múlt hét témáját – a kutyák és az emberek látáskülönbségéről írtam –, most a kutyák látásának romlásáról lesz szó. Ez azért fontos, mert négylábú kedvencünk látásának gyengülését sokszor nehezen vesszük észre, olykor pedig már csak a beállott vakságra figyelünk fel. Azok a kutyák, akik már látásuk 80%-át elvesztették, még mindig könnyen megtéveszthetik gazdájukat és elhitetik vele, hogy semmi gond nincs.
RUTINMŰTÉTNEK VÉLJÜK a vakbélgyulladáskor végzett operációt, de a gyors sebészeti beavatkozás életet menthet. A diagnózis ma sem könnyű, mert a vakbél féregnyúlványának gyulladása más hasi kórképeket „utánozhat” – gyermekeknél különösen nehéz felismerni a bajt.
A Szabad Föld hetilap Kinek mondjam el rovatában megjelent üzenetváltás.
PÖRGÉS EZERREL, munka éjjel-nappal – így képzeljük a neves világcégnél dolgozó fiatalok életét. Az álomba illő karrierért sokan túl nagy árat fizetnek, pedig nem érdemes. Az Év Fiatal Vezetője díjat is elnyert Kindli Erna állítja, tudni kell lazítani: neki a jóga és a túrázás is segít.
Előbb a fények hunytak ki, idővel pedig a csend is megérkezett. Kortognai művész úr nem hallott mást, csak saját zihálását. Dobhártyáján talpából felfutó fájdalom rezgett, s miközben a vér szédítő tempóban áramlott lufifalú ereiben, szemüvege mögül próbált éles fókuszt találni a sötétbe boruló nézőtéren.
Gyorsabb anyagcserét, nagyobb erőnlétet, esetleg több izmot vársz az edzéstől? Akkor enni se felejts el előtte, méghozzá egy kis szénhidrátot!
Nemcsak az agy-, hanem a rendszeres ágytorna is javítja az emlékezetet: ötven év felett a rendszeres szex jelentősen javítja az agyi funkciókat, hasonlóan a keresztrejtvény-fejtéshez.
Szerdán akár 32-37 fok is lehet az ország több területén, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat 8 megyére is figyelmeztetést adott ki. Ezenkívül több hazai nagyvárosban az egészségügyi határértéket meghaladó ózonszennyezettség várható, ami rendkívül káros az emberre és a növényekre is.
Ki sem látsz a feladatok közül? Azt sem tudod, melyikkel kezdd, és esélyét nem látod, hogy a végére juss? Nőként a feladataink között zsonglőrködve logisztikai felsőfokú végzettséget is szerezhetnénk, bár kétségkívül néha megcsúszunk, és akkor komoly varázserőre van szükség, hogy behozzuk a lemaradásainkat. Mit lehet ilyenkor tenni? Dr. Hörömpő Andrea írása.
Tiltakoznak és párbeszédet szorgalmaznak a Rio de Janeiró-i szambaiskolák a támogatásuk csökkentése miatt.
Az egyik legismertebb plus-size modell, Tess Holliday továbbra is kitartóan küzd azért, hogy nyilatkozataival, szerepléseivel megváltoztassa a szépségideált.
Tömeg, izzadságszag és az ülőhelyek hiánya: ez a reggeli tömegközlekedés, bár már kitört a vakáció. Középkorúak és fiatalok ülnek, az idősek meg állnak. Ne már, ez így nincs rendben!
Sokan nem is gondolnak arra, hogy tüneteik hátterében a glutén fogyasztása állhat, a diagnózisra ezért gyakran már csak a szövődmények megjelenése kapcsán kerül sor. A cöliákia egyetlen figyelemfelkeltő tünete lehet a krónikusan fennálló vashiányos vérszegénység is, erre figyelmeztet dr. Polgár Marianne gyermekgyógyász, gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa.
Minden 10 férfiből 4 rendszeresen horkol és a nőknek is több, mint ötödét érinti ez a probléma, amely azonban akár veszélyesebb is lehet, mint csupán zavaró éjszakai zaj.
A mérgező ember elszívja előled a levegőt, észrevétlenül manipulál és képes arra, hogy az egész életedet tönkrevágja. Sokszor azért marad meg a környezetedben, mert nem engeded meg magadnak, hogy elküldd, mert nem akarsz senkit megbántani.
A véralvadásgátlók alkalmazása életmentő jelentőséggel bír, de olykor mellékhatásai lehetnek.
A folyamatos fogyással és hízással járó jojó-effektus, amely a helytelen fogyókúra velejárója lehet, jobban megviseli a szervezetet, mint gondoltuk.
A cukorbetegség napjaink egyik mind jobban előretörő és sajnos egyre erősödő ellensége. A világon ez a leggyakoribb anyagcsere-betegség, amely több mint 100 millió embert érint – akiket nyilvántartanak. Ebbe a számba még nem számítanak bele azok, akik potenciális cukorbetegek vagy azok, akik egyáltalán nem is tudnak róla, hogy diabéteszesek.
Jan Saudek fotós nevét az egész világ ismeri, nem véletlenül: fotóinak nemcsak a témája, de hangulata, színvilága, modelljei és még a kellékei is szokatlanul különlegesek.
Újra itt a nyár, és vele együtt a rég várt fesztiválszezon is. Magyarországon minden évben sok-sok fergeteges fesztivál kerül megrendezésre, ahol számos remek előadó zenéjére bulizhatsz barátaiddal. Ebben a fesztiválkalauzban összegyűjtöttük nektek a hazai fesztiválok színe-javát, hogy megkönnyítsük a döntést!
Napsütés, víz, strand – eddig egészen jól hangzik. Azonban rengeteg fertőzést is össze lehet szedni, ha nem vigyázunk. Érdemes ezekre odafigyelni, és nem csak a gyerekeseknek!
A kutatók szerint nem sok különbség van a kókuszolaj és a pálmaolaj, a vaj, sőt a marhazsír között.
A repülőgépek zaja, különösen az éjszakai órákban, nagyban hozzájárulhat a magas vérnyomás, illetve a különféle szívbetegségek, köztük a szívinfarktus kialakulásához.
Hogyan húzzák meg a felsőoktatási felvételi ponthatárait? Mi alapján sorolja be a rendszer a jelentkezőket egyik vagy másik szakra? - eduline.hu-n olvasható.
Több millió idős ember elégszik meg azzal, hogy saját otthonában ő maga méri a vérnyomását egy erre alkalmas eszközzel, ám egy nemrégiben végzett kanadati kutatás szerint a legtöbb otthoni vérnyomásmérő nem mutat pontos értéket, ezáltal veszélybe sodorja a használóit.
A megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásáról nem lehet eleget beszélni. Mivel testünk több mint felét víz alkotja, fontos, hogy ne várd meg, míg megszomjazol, és kicserepesedik a szád! Hogy milyen rövid és hosszú távú következményei lehetnek annak, ha mégis félvállról veszed a napi folyadékbevitelt? Elmondjuk!
A hosszú házasságok egyik nagy kihívása, hogy a két fél évtizedek után is kötődni tudjon egymáshoz, ugyanakkor a szikra se hunyjon ki.
Az Egyesült Államokban számos esetben a páciens ragaszkodik ahhoz, hogy saját felelősségére elhagyja a kórházat akkor is, ha az orvos ezt határozottan nem ajánlja. A döntés hátterében a legtöbbször biztosítási problémák rejlenek.
A vas nélkülözhetetlen nyomelem, a vörösvérsejtekben, az izomfehérjében és számos enzimben fordul elő. A vörösvérsejtek szállítják az oxigént, emellett a vas szerepet játszik az energia és számos fontos anyag termelésében. Elsősorban oxidációs folyamatokban és a sejtek energiatermelésében, a sejtlégzésben vesz részt, de felelős az izom vörös színéért is.
KICSI, NAGY, széles vagy keskeny karimájú, nyújtott tetős, csapott, négyszögletes, kerekded, kúp alakú, prémes, szalma, vászon, de lehet szőr, gyapjú, pálmalevél és bőr is. Hosszan lehetne sorolni, hányféle van belőle. Mármint kalapból. Ember legyen a talpán, aki meg tudná mondani.
A nőket megszólítani kívánó marketingkampányok alapja, hogy a nők jobban az agyukba vésik a gömbölyded modelleket, így segítségükkel könnyebben elérhető a női célcsoport.
A nőket megszólítani kívánó marketingkampányok alapja, hogy a nők jobban az agyukba vésik a gömbölyded modelleket, így segítségükkel könnyebben elérhető a női célcsoport.
Sokakban él a romantikus kép a sisak nélkül motorozó romantikus hős(nő)ről, akinek dús, hosszú haját vadul borzolja a szél. A valóság ennél persze lényegesen zordabb: törött állkapocs, sérült és sebhelyes arc, vagy éppen még ennél is szörnyűbb dolgok, ha brutális baleset következik be
Ahhoz, hogy az egészségügyi személyzet jó példát mutasson a páciensek számára, fontos, hogy megfelelő formában legyen.
Pár alapszabályt muszáj betartanod, hogy az edzésed hatékony legyen. Ezt az 5 dolgot mindenképpen vedd figyelembe!
Ha repülővel utazunk nyaralni, gondosan meg kell tervezni, mit viszünk magunkkal kézipoggyászként, és mit adunk fel a bőröndben. A repjegy.hu összegyűjtötte az ügyfélszolgálatához érkező leggyakoribb kérdéseket. Tudta például, hogy hajvasalót vagy akár kézi pumpát is felvihet a fedélzetre?
A Szabad Föld hetilap június 24-i számában, a Segítsünk egymáson rovatban megjelent üzenetek.
A Szabad Föld hetilap júnus 24-i számának Társkereső rovatában megjelent üzenetek.
Jó éve, hogy utoljára Kácson jártunk – amikor is ezzel a Bükkalján megbúvó „tenyérnyi Svájccal” igyekeztünk megismertetni a kedves olvasót –, nos, a sok látnivaló mellett kiderült, hogy a község legnagyobb turisztikai attrakciója az évente megrendezett vadfőzőfesztivál.