2018. június 24. vasárnap, Iván
a a a
Összes egészség/életmód hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Senki ne higgye, hogy a tévékritikus képes objektív lenni: természetes, hogy mindenkit befolyásol a saját ízlése, kulturális és szociális háttere. Én sem vagyok kivétel, ezért elárulom: utálom a nyomasztó, kiúttalanságot és reménytelenséget sugárzó alkotásokat – hát még ha azok szadista kegyetlenséggel is párosulnak. S most mégis egy pontosan ilyet vagyok kénytelen méltatni.
Bár a sclerosis multiplex gyógyíthatatlan betegség, mégis érdemes a betegnek mielőbb orvoshoz fordulnia.
Másfél Celsius-fokban lehetne korlátozni a globális felmelegedést, ha olyan hétköznapi dolgokon változtatnánk, mint az utazás módja, a házak fűtése és hűtése
Az olyan megállapítások, mint „szégyenében elpirul", vagy „ki tudnék ugrani a bőrömből" megmutatják, mennyire kapcsolódik egymáshoz a bőr és a lélek. Az öröm, a szégyen vagy a harag miatti pirulás abból adódik, hogy az arcbőr vérellátása rövid időre fokozódik. A rémülettől sápadtak leszünk, mert a vér szív felé áramlása reflexszerűen erősödik.
KÖRÜLBELÜL EGYMILLIÓ FORINTOT költött Fekete Mihályné békési nyugdíjas, amikor az udvara körül kialakult ingatlanvitában érvényesíteni próbálta a maga igazát. A Szabad Földhöz is segítségért fordult – de sajnos nem tudunk mit tenni, mert jogerős bírósági ítéletek születtek a vitában, sőt több végrehajtási eljárás is lezajlott – letiltották olvasónk nyugdíjának egy részét. A tanulságok azonban fontosak.
Fekélyes lábszár sebét gyógyíttatná meg 100%-os sikerrel? Ha sebe alkalmas a lökéshullám kezelésre, akkor jó esélye van a gyógyulására. Még akkor is, ha túl van már néhány eredménytelen kezelésen. Miért lehetséges mégis sebe teljes gyógyulása, ha eddig nem sikerült?
Mindannyiunkkal megtörtént már. Vagy mi hagytuk ott őt, vagy ő hagyott el minket. Teljesen mindegy, hogy váratlanul ér bennünket vagy a szívünk mélyén tudtuk, hogy ez lesz, a szakítás mindig fájdalmas, nem véletlenül hasonlítják sokszor a gyász folyamatához.
SÓSTÓHEGYEN VAN EGY HÁZ, ahol több száz éhes, beteg madár fordult meg az elmúlt évben. Van, akit hoztak, s van, aki saját lábán, szárnyán érkezett, hogy aztán gyógyultan, jóllakottan menjen a dolgára. Van, aki soha többet nem jön vissza, de akad olyan is, aki rendszeresen visszajár. Mint Lulu, a fiatal erdei fülesbagoly, aki testvéreivel apró korában került dr. Kiss Csaba portájára. A szomszédos Kótaj háziorvosa ugyanis nemcsak embereket gyógyít, de állatokat, főleg madarakat is.
A fogantatás pillanatától kezdve számos változás megy végbe a szervezetben, amely gyakran haj- és bőrproblémákat is eredményez.
Fekélyes lábszár sebét gyógyíttatná meg 100%-os sikerrel? Ha sebe alkalmas a lökéshullám kezelésre, akkor jó esélye van a gyógyulására. Még akkor is, ha túl van már néhány eredménytelen kezelésen. Miért lehetséges mégis sebe teljes gyógyulása, ha eddig nem sikerült?
Az elhízott kutyák viselkedése hasonlóságot mutat a túlsúlyos emberek egyes személyiségjegyeivel
Az ásványi anyagok a környezetben a kőzetekben vagy ércekben előforduló vegyületek. A talajba kerülnek, és onnan szívódnak fel a növényekbe, ezek közvetítésével kerülnek a szervezetünkbe. Fontosságukat az is jelzi, hogy míg a szervezet képes néhány vitamin előállítására, ásványi anyagokat nem tud szintetizálni, azokat kívülről kell bevinni táplálkozással.
Szinte nincs is olyan férfi, aki ne aggodalmaskodott volna élete során péniszének mérete vagy alakja miatt.
Cukorbetegség fennállása esetén a betegeknek vizsgálniuk kell a vércukor értékeiket, hiszen így egyrészt az alkalmazott terápia sikeressége ellenőrizhető, valamint fény derülhet a hipo-esetleg a hiperglikémia fennállására is.
Ez egy nagyon nehéz feladat lehet egy olyan embernek, aki láncdohányos. Lehet, hogy van pár döntésed annak érdekében, hogy leszokj a dohányzásról, de sikerült már valaha is ezt a szokásodat abbahagyni? A dohányzás az egyik legszörnyűbb szokás, egy szál is veszélyeztetheti a tüdőd és kialakíthat különféle súlyos betegségeket.
A mozgás bizonyos formái komoly védelmet jelenthet a diabétesszel szemben
Először sikerült teljesen daganatmentessé tenni egy előrehaladott és már áttétes mellrákban szenvedő nőt egy áttörő terápiával, amely a beteg saját immunrendszerének erejét használta fel a daganatok elleni küzdelemben
Fekélyes lábszár sebét gyógyíttatná meg 100%-os sikerrel? Ha sebe alkalmas a lökéshullám kezelésre, akkor jó esélye van a gyógyulására. Még akkor is, ha túl van már néhány eredménytelen kezelésen. Miért lehetséges mégis sebe teljes gyógyulása, ha eddig nem sikerült?
Jó hír a kutyásoknak: a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve a Mol 50 töltőállomásán helyez ki olyan mikrochip-leolvasókat, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik. (A Molt ugye nem kell bemutatnunk, az alapítvány pedig az Illatos úti, árva és sérült kutyákért dolgozik.)
A mályvafélék családjába tartozó bodorrózsa (Cistus incanus) az 1990-es évek végén került reflektorfénybe. A görög szigeteken őshonos örökzöld ígéretes eredményei alapján 1999-ben Európa gyógynövénye lett. A kutatók felfigyeltek jelentős polifenol (a csersavak családjába tartozó hatóanyagok) tartalmára, számos kutatást kezdtek a gyógyhatás bizonyítására.
A coeliakia Európában a leggyakoribb krónikus, élelmiszer által kiváltott betegség, amelyben az esetek mintegy 80 %-át nem ismerik fel. A betegség növekvő gyakorisága ellenére, a nem diagnosztizált betegek nagy része hosszabb távon egészségkárosodással, és társult betegségek magasabb kockázatával szembesül. Annak ellenére, hogy a betegség könnyen felismerhető és kezelhető lenne, a diagnózis sokszor 8 évet is késhet.
E heti esetünk egy rendőrkiképzőről szól, aki az alá beosztott hat rendőrt a foglalkozás során elkövetett hibák miatti büntetésként mínusz 10 fokban fekvőtámaszoztatta az udvaron. A hat rendőr a kezén másodfokú fagyási sérüléseket szenvedett, melyek 3-4 hét alatt gyógyultak.
Világszerte emberek milliói kezdik a reggelt egy csésze kávé, tea, kakaó elfogyasztásával, vagy frissülnek fel a nap során egy csésze kapucsínó vagy egy pohár kóla mellett. Mennyi koffeint tartalmaznak ezek?
Új energiaital-család "kilövés", mindazon mesterséges összetevők nélkül, ami miatt nem szeretünk energia-italt fogyasztani! Hatásával azonban a tea- és kávéfogyasztóknak is új alternatíva lehet!
Fekélyes lábszár sebét gyógyíttatná meg 100%-os sikerrel? Ha sebe alkalmas a lökéshullám kezelésre, akkor jó esélye van a gyógyulására.
A hormonzavarok nem csak a felnőtteknél jelentkezhetnek, hanem nagy számban vannak olyan gyermekek is, akik kénytelenek endokrinológushoz fordulni
A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya 2018-ban a levendulát választotta az Év Gyógynövényének.
A fehérköpeny-szindrómával ellentétben az álcázott hipertónia esetében a magasvérnyomás betegek alacsonyabb értékeket produkálnak az orvosnál, mint otthon.
A chia (azték zsálya) magok magas tápértékük, rosttartalmuk és sokoldalúságuk miatt a kiegyensúlyozott étrend ideális kiegészítői lehetnek. Ezért és az egészségre gyakorolt pozitív hatásuknak köszönhetően ezt a magot szuperételneknek is nevezik. Laktató és energiát szolgáltató hatásuk miatt Közép- és Dél-Amerikában évezredek óta fogyasztják.
Vajon milyen hét szokástól lesz egy fiatal igazán eredményes az életben? Sean Covey világhírű könyvében összesíti ezeket, nagy sikerű programja pedig egy magyar középiskolában is bevezetésre kerül!
Nyakunkon a lazulós strandidőszak, amelyhez idén egy különleges zenei válogatás is készült. A zenei szakértők által összeállított chillout toplista az elmúlt 10 év legjobb slágereit tartalmazza, tele frissítő és pihentető zenékkel. Semmiképpen ne hagyd ki, ha ejtőzős hangulatban vagy!
Az óvszer a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek ellen is védelmet nyújt, ám ehhez megfelelő módon kell használni.
A nyári hónapokban igen sokan tartanak -és mennek el- kerti partikra, ahol a bogrács és a grill mellett különböző alkoholok is előkerülnek.
Fekélyes lábszár sebét gyógyíttatná meg 100%-os sikerrel? Ha sebe alkalmas a lökéshullám kezelésre, akkor jó esélye van a gyógyulására. Még akkor is, ha túl van már néhány eredménytelen kezelésen. Miért lehetséges mégis sebe teljes gyógyulása, ha eddig nem sikerült?
Az Európai Unió tagállamai közül továbbra is Magyarországon volt a legmagasabb a tüdőrák okozta halálesetek aránya a halálos kimenetelű daganatos betegségeken belül
Az elhízott, ám egyébként egészséges nőknek nagyobb szív- és érrendszeri kockázatokkal kell számolniuk, mint a normál testsúlyúaknak egy nagy létszámú, hosszú időtávú amerikai kutatás szerint.
A vérünk folyamatosan áramlik a testünkben. A felnőtteknél 5-6 liternyi szállítja a tápanyagokat és az oxigént a test minden sejtjéhez. Ugyanilyen fontos a szervezet számára, hogy a vér áramlása a döntő pillanatban megálljon, ellenkező esetben minden kisebb sérülés veszélyes vérzést okozna. A hemosztázis az a folyamat, amellyel a vérzés leáll.
Pár hét, és kezdődik a vakáció. A diákok nagy része azonban nem otthon, láblógatva tölti a nyarat, sokan dolgoznak az iskolamentes hónapokban. A lehetőségek és a fizetések pedig meglehetősen változatosak.
Tegnap megint vagy 50 emberrel tudtam beszélni, érdekes ez, sorsokat tanulok ilyenkor. Találkoztam egy lánnyal, beszélgettünk. Az volt a legnagyobb baja, hogy nincs baja.
Sokan gondolunk az egészségünkre úgy, mint a legfőbb kincsünkre. És egyre többen, egyre gyakrabban igyekszünk a természet világából származó természetes gyógyító szerekkel megóvni szervezetünket. Az itt bemutatott természetes gyógyító alternatíváról bátran állíthatjuk, hogy a "legillatosabb" gyógyító szerek egyike.
Az antifoszfolipid szindróma (APS) egy véralvadási zavar, mely fokozott véralvadási készséggel jár.
Fekélyes lábszár sebét gyógyíttatná meg 100%-os sikerrel? Ha sebe alkalmas a lökéshullám kezelésre, akkor jó esélye van a gyógyulására. Még akkor is, ha túl van már néhány eredménytelen kezelésen. Miért lehetséges mégis sebe teljes gyógyulása, ha eddig nem sikerült?
A vádlifájdalom olyan súlyossá válhat, hogy akár a járást is akadályozhatja.
Az aspirin igen széles körben elterjedt gyógyszer, mely - többek között - igen hatásos vérlemezke összecsapzódás-gátló hatásáról is ismert!
Amikor az ételallergiára gondolunk, egyből a vörös és felduzzadt arcra ugrik be. A valóságban azonban a tünetek és ezek az allergiák sokkal bonyolultabbak. Az ételallergiák akkor fordulnak elő, amikor az immunrendszer negatívan reagál a proteinre bizonyos ételekben.
Javában tart a grillszezon, a nyárias időben szívesen sütögetünk a szabadban. A legtöbben grillezett húsokat, halakat készítenek, ám hisztamin intolerancia esetén ezek fogyasztása – mind a húsok, mint pedig a fűszerek miatt – gondot okozhat.
A válasz igen. A homeopátia nem csak emberek gyógyítására alkalmas, hanem állatok és növények kezelésére is.
Fekélyes lábszár sebét gyógyíttatná meg 100%-os sikerrel? Ha sebe alkalmas a lökéshullám kezelésre, akkor jó esélye van a gyógyulására. Még akkor is, ha túl van már néhány eredménytelen kezelésen. Miért lehetséges mégis sebe teljes gyógyulása, ha eddig nem sikerült?
A nyaralás nem csak a láblógatás, hanem az utazás, az új ízek és az ezzel járó stressz időszaka is.
A pajzsmirigy daganatos megbetegedéseinek differenciál diagnosztikájánál igen nagy jelentősége van a jó-és a rosszindulatú elváltozások elkülönítésének, hiszen ez nagymértékben meghatározza a további teendőket.