2018. március 22. csütörtök, Beáta, Izolda
a a a
Összes egészség/életmód hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Óriási bajt szabadítottunk magunkra azzal, hogy nyakra-főre szedjük a mesterséges antibotikumokat: kifejlődtek azok a szuperbaktériumnak nevezett kórokozók, melyek már nem reagálnak e gyógyszerekre.
Növelheti a daganatos megbetegedések kockázatát, ha rendszeresen fogyasztunk magas szinten feldolgozott élelmiszereket – állítják a párizsi Sorbonne egyetem kutatói. Melyek ezek? Minden olyan étel, amely nem a természetes formájában kerül elénk, amiről első ránézésre nehezen megállapítható, milyen alapanyagokból készülhetett. Ilyen például a gyorséttermekben kapható ételek többsége, a húsgolyók, csirkefalatkák, instant tészták, porlevesek, édes és sós nassolnivalók, halrudacskák, színes üdítőitalok.
Úgy tartja a népi bölcsesség: a megfázás gyógyszerrel egy hét, gyógyszer nélkül hét nap alatt gyógyul. Vagyis, ha valóban csak egyszerű meghűléssel van dolgunk, a néhány napos ágynyugalom mellett nincs más teendőnk, mint a kellemetlen tünetek – nátha, orrdugulás, rekedtség, köhögés – csillapítása, a vitaminok pótlása. A természetes gyógynövények segítenek a betegség leküzdésében, ráadásul némelyikük a spájzban is megtalálható.
Számtalan nő folytat szinte véget nem érő harcot a narancsbőrrel és a vastagabb lábakkal, ám előfordulhat, hogy hiába a mozgás, a csodát ígérő drága krémek és kozmetikai kezelések, alig van látható eredmény. Amennyiben úgy veszi észre, hiába a sok erőfeszítés, mégsincs változás, érdemes limfödémára gondolni a cellulit helyett, hiszen a két zavar igen hasonló tüneteket okoz.
Az Y generáció válhat az eddig feljegyzett legtúlsúlyosabb nemzedékké Nagy-Britanniában - figyelmeztetnek a brit egészségügyi szakértők.
A mozgás a szív-érrendszer egészségének is egyik legjelentősebb védőfaktora, azonban e téren is fontos a tudatosság.
A fogyasztók igénylik, hogy a kozmetikumok ellenőrizhető összetevőkből, természetes anyagokból készüljenek, nőtt az érdeklődés a natúr és biotermékek iránt. Ismerje meg ezeket Ön is!
Alig kap levegőt a náthától, száraz köhögés kínozza és a feje, torka, szinte minden tagja fáj? Enyhítse a kellemetlen tüneteket gyógynövényes cukorkával!
Természetgyógyászként és ENERGY tanácsadóként dolgozom, így a termékekkel kapcsolatban bőségesen kapok pozitív visszajelzéseket. Vendégeim gyakran „varázslatosnak" nevezik az ARTRIN-t, szinte ódákat zengnek róla. Tudom, hogy remek készítmény, naponta használom a praxisomban, de csupán a mai saját fájdalmas tapasztalatom bírt rá dicsérő soraim megírására.
Ugatástól volt hangos a budapesti Hungexpo: négy napon át a kutyáké volt a főszerep a Winter Dog Show 2018 nemzetközi kutyakiállításon.
Az érkező extrém hideghullám nagyon megterheli a szervezetet!
Örömautózásra visznek daganatos betegséggel küzdő gyermekeket az autósport több szakágának versenyzői április 7-én a Hungaroringen.
A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége (RIROSZ) üdvözli a Kormányzat azon törekvését, hogy az egyik ritka betegség, a SMA izomsorvadás (Spinal Muscular Atrophy (SMA)) gyógyszeres terápiája elérhetővé váljon Magyarországon is.
Ismerd meg azt az öt alapanyagot, ami a natúrkozmetikumokban a legértékesebb! Érdemes ezeket leemelni a polcról, tőlük várhatod a legkellemesebb eredményt.
A lépcsőzés azonban kombinálja az aerobik és a rezisztencia edzés előnyeit, mivel javítja a vérkeringést és erősíti a lábizmokat anélkül, hogy el kellene hagyni az épületet, vagy fizetni kellene az edzőteremben. Ráadásul segít a zsírégetésben és csökkenti a csontritkulás kockázatát is. Ezen tanulmány előtt még nem vizsgálták, hogy a lépcsőmászás miként hat a vérnyomásra, az artériák rugalmasságára.
Alig kap levegőt a náthától, száraz köhögés kínozza és a feje, torka, szinte minden tagja fáj? Enyhítse a kellemetlen tüneteket gyógynövényes cukorkával!
A masszázs embernek, állatnak egyaránt kényeztető és terápiás hatású. A különböző masszázstechnikák segíthetnek ellazítani, energiával feltölteni, stresszmentesíteni a szervezetet. Fontos, hogy a megfelelő technikát alkalmazza kutyán, macskán, lovon, nyuszin, és az, hogyan érünk hozzájuk, mivel az érintés bizalmat, gondoskodást vagy támadást is kifejezhet.
Ujlaki Ágnes tévéjegyzete a Szabad Föld hetilap Az én képernyőm rovatában.
KÖZELEDIK A HÚSVÉT, és ismét pályázatot hirdetünk: ezúttal különböző tájak húsvéti kalácsait keressük. Kérjük olvasóinkat, küldjenek fényképeket, leírásokat, ötleteket, recepteket – megtisztelnek minket, ha a maguk sütötte kalácsból is küldenek. Kalácsszentelésről készült képeiket is várjuk. És írják meg, mit jelent az önök számára a húsvéti kalács hagyománya. A legjobb pályamunkákat díjazzuk.
Két középkorú emberről szól e heti esetünk, akik 2003-ban jöttek össze. A nő a férfi házába költözött, a saját lakását bérbe adta. A jövedelmüket maguk kezelték, külön kasszán voltak. A kisebb bevásárlásokat a nő intézte, a nagyobbakat a férfi, és ő fizette a ház rezsijét is. A házimunkában mindketten részt vettek, de a nőre maradt a java munka. A férfi ezt ajándékokkal, pénzzel, hétvégi kirándulásokkal kompenzálta. A kapcsolat ideje alatt a férfi jelentős összeget tett félre, gépkocsikat vett és adott el. Amikor a pár – nyugdíjas éveik elején – szétment, a nő pert indított, és az élettársi kapcsolatukra hivatkozva hétmillió forintot követelt a férfitól.
Napjainkban, amikor egyre több pár szorul orvosi segítségre a családdá válásban, a nők elképesztően sokat hajlandóak feláldozni a vágyott babáért. Persze nem mindenáron, így ha lehet, akkor az olyan, nőiességük és önbecsülésük sarokkövét jelentő dologban, mint az alakjuk megtartása, csak végső esetben kötnek kompromisszumot.
Sajnos a probléma felderítése gyakran sok időt vesz igénybe, hiszen amellett, hogy igen változatos tüneteket produkálhat, de az általános vércukorvizsgálattal nem mindig diagnosztizálható a betegség, ugyanis inzulinrezisztencia esetén meglehet, hogy a glükóz szintje a normál tartományon belül mozog, és egyedül az inzulin mennyisége tér el a kívánttól. Éppen ezért ha valaki IR-re gyanakszik, neki inzulinra is kiterjesztett vérvizsgálaton szükséges részt vennie, méghozzá a 0,60 és a 120 perces értékeket is vizsgáltatva.
Ismerd meg azt az öt alapanyagot, ami a natúrkozmetikumokban a legértékesebb! Érdemes ezeket leemelni a polcról, tőlük várhatod a legkellemesebb eredményt.
Jönnek-mennek a hatóanyagok a kozmetikai termékekben, hol az őssejt a divat, hol a csiganyál. Most négy olyan anyagot mutatunk be, amit mindenképpen érdemes keresni a natúrkozmetikumokban.
Ha tapasztalt már intenzív testedzés hatására a szokásosnál erősebb zihálást, nehézlégzést, csalánkiütést és vérnyomás esést, akkor érdemes átgondolni, hogy mit evett edzés előtt.
Egy bizonyos kor felett – nagyjából 40 éves kortól – egyre többen találkoznak a fájós térd problémájával, ami az évek alatt kialakuló porckopásnak köszönhető. Amerikai kutatások szerint azonban az osteoathritis kockázatát erősen csökkenthetjük rendszeres sporttal.
Az érrendszert érintő problémák vezető betegségeknek számítanak a magyar lakosság körében, ennek ellenére a legtöbben nem veszik elég komolyan az esetleges rizikótényezőket. Ennek oka többek között az, hogy nem is sejtik, hogy az olyan veszélyes betegség, mint pl. a trombózis, sokkal gyakrabban alakul ki, ha a családban előfordult már.
Mindenki tudja, mennyire fontos, hogy ne legyen túl sűrű a vére, hiszen ha elég híg, akkor sokkal kisebb az esély a vérrögképződésre, az érelzáródásra, a szívtrombózisra vagy a visszérproblémákra. Hogyan érhetjük el a megfelelő vérhígítást gyógyszer nélkül? Az aszpirin szedése helyett egészséges módszerek is segíthetnek – mellékhatások nélkül.
Eredetileg egy daganatos beteg rallye-rajongó fiú, Kléri Ádám sportszeretete inspirálta a szervezőket az élményterápiának szánt Örömautózás életre hívására, hogy a felszabadult kikapcsolódás segítse a gyermekek rehabilitációját.
A menstruációs vérzéssel kapcsolatban számtalan probléma adódhat: ilyen pl. a túl sok, a túl kevés menstruációs vér, illetve az is sokakat visz a nőgyógyászati rendelőbe, ha vérrögök is távoznak.
A Magister Products egy fiatal magyar cég, aminek érdemes megjegyezni a nevét. Natúrkozmetikumok készülnek itt, mégpedig gyönyörű kivitelben és hibátlan összetevőkből. Sokféle termék található az egyre élénkebb natúrpiacon, a Magisternél azonban végre gyógyszerészek állították össze a receptúrát. Nézzük, mit ajánl Önnek gyógyszerésze!
Jönnek-mennek a hatóanyagok a kozmetikai termékekben, hol az őssejt a divat, hol a csiganyál. Most négy olyan anyagot mutatunk be, amit mindenképpen érdemes keresni a natúrkozmetikumokban.
A neve sem hangzik túl jól, az emberek többsége pedig mit sem tud a hátsó garatfaláról, egészen addig, amíg ezt a diagnózist nem hallja az orvosától.
Ahogy öregszenek a kutyák, számomra annál kedvesebbek, hiszen elesettebbek, gyámoltalanabbak lesznek, ráadásul a fülükkel, a szemükkel is bajok vannak, ki másban bízhatnának, mint a szeretett lényben, vagyis bennünk.
Ha visszatérően viszkető, vörös foltok jelentkeznek a bőrön, nem szabad azzal áltatnunk magunkat, hogy csak téli bőrszárazságról lehet szó
A fogyasztók igénylik, hogy a kozmetikumok ellenőrizhető összetevőkből, természetes anyagokból készüljenek, nőtt az érdeklődés a natúr és biotermékek iránt. Ismerje meg ezeket Ön is!
Ismerd meg azt az öt alapanyagot, ami a natúrkozmetikumokban a legértékesebb! Érdemes ezeket leemelni a polcról, tőlük várhatod a legkellemesebb eredményt.
Nem emelnek vádat emberölés és egyéb bűncselekmények miatt a nagyobb dohánycégek ellen Hollandiában.
Az ivóvízben lévő nitrát növeli a kolorektális daganatok (vastag- és végbélrák) kockázatát.
Az ország 3,3 millió otthonában földgázt használnak. A mintegy 660-700 ezer fafűtéses háztartásból legalább 200 ezerben kiépült a földgázfűtés lehetősége is. Így vagy úgy: a háztartások csaknem harmada fűt télen kizárólagosan vagy kiegészítésképpen tűzifával.
A striák veszélytelen bőrelváltozások, melyek rendszerint olyan események során keletkeznek, amikor a bőr viszonylag rövid időn belül megnyúlik, és az ütemet nem képes követni.
A túlzott alkoholfogyasztás a legfontosabb megelőzhető kockázati tényező a demencia, vagyis az elbutulás minden típusának kialakulásában - állapította meg a témában eddig készült legnagyobb kutatás.
Sikerült megelőzni a mogyoróallergiás reakciókat egy nagy létszámú kutatás során, amelyben a beteg gyerekek napi egy mogyoróliszt-kapszulát szedtek fél éven át, hogy kialakuljon bennük a tolerancia.
A Magister Products egy fiatal magyar cég, aminek érdemes megjegyezni a nevét. Natúrkozmetikumok készülnek itt, mégpedig gyönyörű kivitelben és hibátlan összetevőkből. Sokféle termék található az egyre élénkebb natúrpiacon, a Magisternél azonban végre gyógyszerészek állították össze a receptúrát. Nézzük, mit ajánl Önnek gyógyszerésze!
A magnézium nélkülözhetetlen a normál vérnyomás és szívritmus fenntartásához, a csontok szilárdságához, az izmok és az idegrendszer működéséhez. A felnőtt lakosság túlnyomó többsége a szükségesnél kevesebb magnéziumot juttat a szervezetébe. A táplálékkal bevitt magnéziumnak csak mintegy harmada-fele szívódik fel, ezért kell gondoskodni a pótlásáról.
Náthás, köhög, hurutos az orra, szeme, fáj a torka, rosszul érzi magát, elkapott valamilyen légúti fertőzést? A bosszantó tüneteket a gyógynövények erejével, jóízű gyógycukorkákkal enyhítheti!
Gyakran a szervezetben rejtőzködő gócok okozzák a beteg kellemetlen tüneteit. Dr. Kádár János, a fővárosi Immunközpont főorvosa hangsúlyozza: a góckutatás során az egész szervezet állapotát kell vizsgálni, nem elég egy-egy szervre koncentrálni. A gócok „idegen elemek” a szervezetben, többnyire az immunrendszer elől elzárt, letokolt baktériumok. Jelenlétük immunválaszt indít be, de az immunrendszer nem képes megküzdeni velük. A folyamatos, eredménytelen harc panaszokat okoz, rontja a közérzetet, az életminőséget.
A nagymama az unoka megszületése után nem sokkal öröklési szerződést kötött a szülőkkel – illetve a pár hónapos csecsemővel –, amelyben az állt, hogy a szülők által nyújtott tartás fejében a nagymama halála után a társasházi lakása (a szülők haszonélvezeti jogával terhelten) az unokára száll. Egy évvel később megszületett a kistestvér, akit kiegészítéssel szintén belevettek az öröklési szerződésbe.