2018. január 16. kedd, Gusztáv
a a a
Összes egészség/életmód hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Ivan Klasnic korábbi horvát válogatott játékos a harmadik veseátültetése után ismét futballozni szeretne.
A síelőknek a baleseteknél sokat segíthet a megfelelően megválasztott utasbiztosítás
Karácsonykor négyszer gyakoribb a családban élő kutyáknál a csokoládémérgezés, mint az év más időszakaiban. A kutyák ugyan szeretik a csoki ízét, de kis mennyiségben is megbetegítheti őket - figyelmeztettek a szakemberek egy új tanulmányban.
A kellemetlen tünetekkel járó hólyaghurut, más néven felfázás főleg a nők életét keseríti meg. Sokan nem tudják, hogy nem elég a megfelelő öltözet, mert általában nem a hideg, hanem bakteriális fertőzés áll a megbetegedés hátterében. Hogyan előzhetjük meg ezt a gyakori egészségügyi problémát, mit tehetünk a már kialakult tünetek kezelésére?
AZ IGAZI KÖNYV NEM A KÖNYVESPOLCON LAKIK, hanem a párna alatt, az éjjeliszekrényen, az ágy mellett a padlón, a kocsi kesztyűtartójában, a télikabát zsebében, a strandtáska mélyén naptejek és jégkrémpapírok tőszomszédságában vagy éppen (urambocsá) a vécéablakban – Cserna-Szabó András író szerint ez az ismérv. Néhány, garantáltan párna alá való olvasmányt ajánlunk olvasóinknak, nem csak az ünnepek idejére.
Igazi ünnepi fűszer a csillagánizs, alkalmas arra, hogy a fahéj és a szegfűszeg mellett különlegessé tegye nem mindennapi alkalmainkat.
Mint minden évnek, 2018-nak is lesz uralkodó bolygólya, mégpedig a Vénusz, ami minden tekintetben a bájosság, a szépség, a harmónia, és a szerelem éve lesz. A 2018-as év tulajdonképpen a legjobbat hozhatja ki mind külső adottságunkból, mind belsőnkből. Vénusz segít majd felszínre hozni a nőiességünket, a kreativitásunkat, és az empatikus képességeinket. Hatalmas változások várhatóak a kapcsolatainkban. Szeretetteljesebben és elfogadóbban viszonyulunk majd önmagunkhoz és ezáltal másokhoz is. Olyan célokat is elérhetünk, amelyek beteljesülésében korábban nem hittünk. Teremtsük meg végre a harmóniát magunkban, és rend lesz körülöttünk a Világban is!
A statisztikák szerint évente közel 1000 kutya fut világgá Szilveszterkor - a halálra rémült cicákról, madarakról és a felriadó kisbabákról nincs adat. A felelős kutyatartásra, egyúttal a felelős petárdázásra egy csöndes sétával hívják fel a figyelmet a kutyások.
A megfázás egy kellemetlen tünete a makacs, hurutos köhögés.  Egy hatékony szert ajánlunk segítségül!
Sokan úgy gondoljuk, hogy télen a hidegben többet kell ennünk, s gyakran a nehezebb, zsírosabb, laktatóbb ételeket kívánjuk. Tényleg így a jó?
Napi egy adag zöld saláta a kor előrehaladtával segíthet megőrizni a memóriát és frissen tartani az agyat - állítják egy amerikai tanulmány szerzői.
Figyelni kell a gyermekekre az ünnepi időszak balesetveszélyei miatt!
A téli hónapokban 30 százalékkal több a szívinfarktus miatti halálozás
A végeredménytől függetlenül, elválaszthatatlanul hozzánk tartozik az az öröm, amit bármely művészi tevékenység végzése közben végzünk. Infravörös-közeli spektroszkóppal mérték a vér áramlását a jutalmazáshoz vezető agyterületekre, miközben a kutatás résztvevői művészi tevékenységet végeztek. Az eredmény: az illető „művészek" mind jutalmazva érezték magukat.
Nincsen kőbe vésve, hogy a karácsonyi dínom-dánom után a szilveszter éjjel a nehéz, megterhelő ételekről szóljon. A könnyed, pulykahúsos fogások segítenek gyomrunkon, az ügyesen kitalált és kitálalt falatkák pedig a bulit teszik lazábbá. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya ilyen újfajta, izgalmas pulykás recepteket ajánl szilveszterre.
Az első nyolc másodperc során eldől, hogy a másiknak bizalmat szavazunk, vagy ellenszenvesnek tartjuk. Elegendő megpillantanunk az arcát, és tudjuk, hogy kedvelni fogjuk, vagy sem. Vajon mi alapján hozunk ítéletet ilyen gyorsan?
Az Elixír Medical Wellness Hotel***superior lett A HÓNAP HOTELE 2017. decemberében AZ ÉV HOTELE Közönségszavazáson az alföldi régióban. Így ebből a régióból ez a hotel indulhat majd AZ ÉV HOTELE címért.
A megfázás egy kellemetlen tünete a makacs, hurutos köhögés.  Egy hatékony szert ajánlunk segítségül!
A végtagdagadás gyakori tünet, hátterében számos ok húzódhat meg, mint pl. visszérbetegség, szívbetegség, májbetegség, veseproblémák. Kevésbé ismert oka a nyirokrendszer problémája, a nyirokkeringés zavara.
Sokan évekig várnak, majd mire orvoshoz jutnak, már csak műtéttel kezelhető az orrpolip. Sajnos azonban sokak számára ez sem hoz végleges megoldást: az orrpolip a műtétet követően is kiújulhat.
A krónikus hátfájás kegyetlen tud lenni, még a napi rutin is nehezen tartható a hasogató fájdalom miatt.
Egyre később – de nem egyre kevesebben – házasodnak a magyarok.
Ünnepekkor szinte minden családban előkerül az alkohol. Van, aki csak néha iszik, de sokkal többen vannak azok, akik rendszeresen a pohárhoz nyúlnak. Az akaraterő – ha van – gyakran kevés, szükség lenne külső segítségre is. Most felcsillant a remény, hogy napi egy tabletta segítségével megszabadulhatnak káros szenvedélyüktől az alkoholisták.
VISSZATÉRŐK. Kétszer telnek meg a plázák decemberben: karácsony előtt megvesszük, karácsony után visszavisszük az ajándékokat.
Várjuk a karácsonyt, készülünk az ünnepekre, nemcsak a szívünket, de az otthonunkat is díszbe öltöztetjük. Ajándékokat készítünk, vásárolunk, sütünk, főzünk, takarítunk. Ez a hónap a családról, a szeretetről, az együttlétről szól, mégis előfordul, hogy túlhajtjuk magunkat, és a boldogság helyett csak a stresszt érzékeljük.
A 33 éves Benjaminnak cisztás fibrózisa van - az egyik leggyakoribb veleszületett genetikai betegség -, amely a férfiaknál terméketlenséget okozhat. A pár korábban a gyermek-örökbefogadáson is gondolkodott, de végül a fagyasztott embriótranszfer mellett döntöttek. Rekordot jelentő 24 év után született egészséges gyermek egy lefagyasztott embrióból az Egyesült Államokban.
Decemberben talán a szokásosnál is több a kísértés, hogy édességet együnk. Kezdődik mindjárt a Mikulás csomagokkal, folytatódik az adventi vásárok forralt boraival és kürtős kalácsaival, majd megállíthatatlanul futunk bele az ünnepi sütésbe, a szaloncukor-kötözés közbeni nassolásba, amire rájön a karácsonyi vacsora a bejglivel, tortával, aprósüteménnyel, ami tulajdonképpen a szilveszteri bulik parti falatkáiba és süteményözönébe torkollik.
Harry herceg amerikai menyasszonya is a brit királyi családdal ünnepelte a karácsonyt. Meghan Markle hétfőn jelen volt a karácsony első napján esedékes, hagyományos közös templomlátogatáson, II. Erzsébet királynővel és férjével, Fülöp herceggel együtt.
A megemelkedett szívinfarktusszám okai között van egyebek mellett a stressz, amelyet a rohanás, a vásárlás, a kialvatlanság okoz, valamint a túlzott alkoholfogyasztás és a nagyon sós ételek, mert ezek extra terhet rónak a keringésre.
Egyre nő a demenciával küzdő idősek száma, rendkívül fontos a hatékony stratégiák kidolgozása az időskori elbutulás megelőzésére. A chicagói Rush egyetem kutatói olyan tanulmányokat folytattak, amely rámutatott, hogy napi egy adag zöld saláta a kor előrehaladtával segíthet megőrizni a memóriát és frissen tartani az agyat.
A téli hónapokban gyermekeink szervezetének ellenállóképessége lecsökken, ráadásul idén az orvosi figyelmeztetések szerint a korábbiakhoz képest súlyosabb influenzajárvány várható
A csecsemő- és kisgyermekkorban jelentkező allergiát a gyermekek közel 80 százaléka kinövi 3 éves korára. Ha ezt az elvégzett vizsgálatok alapján a gyermek kezelőorvosa is megerősítette, akkor elkezdhetjük fokozatosan visszavezetni a korábban az allergia miatt nem fogyasztott összetevőt
A karácsonyi menüben a legtöbb családnál a nemzetre jellemző ünnepi ételek kerülnek az asztalra, de az egyes népek hagyományos fogásainak egy része ma már keveredik, illetve egyes ételfélék (pl. desszertek) esetében nagyon sok hasonlóság található, legalábbis ami az alapanyagokat illeti.
Az endokrin rendszer normál működése számos bonyolult folyamat összehangolt funkcióján múlik, melyben több szerv is részt vesz.
Nem értem, hogy a szülők többsége miért olyan karácsonyfát választ, amelyiknek a mérete fordítottan arányos a gyerekükével. A kicsi szinte el sem lát a tetejéig, de minek is tenné, amikor sokkal érdekesebbek az alatta rejtőző színes csomagok.
Nem csak a járókelőknek okozhat kellemetlenséget az el nem takarított, csúszós járda télvíz idején: ha baleset történik, azért felelős lehet az ingatlantulajdonos vagy -használó, hiszen az ő feladata, hogy a háza előtt biztonságosan lehessen közlekedni.
Lássuk, mi mindenre kell ügyelni, ha cukorbeteg egyik szerettünk, vagy ha netán mi magunk küzdünk diabetes-szel.
Ma Görbe Nóra színésznőt kérdeztük, milyen emlékei, érzései vannak a karácsonyi ünnepekkel. A sütemény illatú nagyszülői ház hangulata örök emlék marad.
Sokan akkor sem szeretnének lemondani a háziállat tartásáról, ha lakásban laknak. Így viszont óhatatlanul szoros közelségben élnek kedvencükkel, ami nehézségeket okozhat akkor, ha valaki allergiás lesz az állat szőrére.
A sportolók szívének egészségére, illetve a rendszeres ellenőrzésre leginkább sajnos csak az úgynevezett hirtelen szívhalál esetén szokás gondolni. Holott a mozgás megkezdése előtt és az edzések során is fontos lenne a sportkardiológiai kontroll.
Előfordulhat, hogy a véralvadásgátló terápiát a betegnek, élete végéig alkalmazni kell, hogy elkerülhesse az újabb trombózis kialakulását. Igen ám, viszont sokaknak problémát okoz, hogy a készítmény szedése során kék-zöld foltok tarkítják a bőrüket.
Hogyan ünneplik a karácsonyt az európai országokban? Mit tesznek a fa alá, milyen ételeket esznek és milyen hagyományaik vannak a körülöttünk lakóknak? Cikkünkben erre adjuk meg a választ.
Az ezredforduló óta jelentősen nőtt Magyarországon az onkológiai betegségek előfordulása, ugyanakkor 11-12 százalékkal javultak a gyógyulási mutatók
A szkleroderma egy olyan autoimmun betegség, melynek több típusát ismerjük. Ezek egyike a szisztémás szkleroderma, másnéven progresszív szisztémás szklerózis, mely komoly szövődményekkel jár, elsősorban a belső szervek – tüdő, vese, belek – betegszenek meg és az ujjak végleges görbületével is járhat.
Szinte mindenki tapasztalta már lábfejfájdalmat, amelyet az esetek többségében a nem megfelelő cipő viselése okoz. Ugyanakkor dr. Páll Zoltán, a Budai Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos arra is figyelmeztet, hogy nem mindig a lábbeli a hibás, előfordulhat, hogy anatómiai vagy a gerincből kiinduló idegi probléma miatt jelentkezik a zavaró tünet
Cukorbetegség esetén nagy gondot kell fordítani a megfelelő vércukorszint beállítására.
Cukorbetegség esetén nagy gondot kell fordítani a megfelelő vércukorszint beállítására.
A karácsonyi vacsora fináléja a torta. Higgyék el, nem túlzás a mákos bejglit e krémes-mákos finomsággal tetézni, ami persze csak nyomokban hasonlít az eredeti Esterházy-tortára. A klasszikus diósnak ugyanis liszt nélkül készül a tésztája, és a rétegek között a hagyományos vajas vagy a manapság divatosabb tejszínes krém figyel, a tetejére pedig szépen cifrázott fondant simul. Hogy ki a névadója, pontosan nem tudni. Annyi bizonyos, hogy az osztrák-magyar időkben indult hódító útjára, s a fáma szerint Esterházy Pál Antal herceg, no meg az egész család kedvence volt.
Ki mondta, hogy a bejglitészta csak édes tölteléket kíván? A következő sós változat – könnyű salátával körítve – az ünnepi asztal különleges fogása lehet.
Ajánlatunk a Vidék Ízéből, a Szabad Föld hetilap receptmagazinjából.