2018. március 24. szombat, Gábor, Karina
a a a
Összes egészség/életmód hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Az emberi fül jelentősen eltér az állatokétól, nem tudjuk például mozgatni és fülcimpája sincs másnak. A fő funkciója azonban ugyanúgy a hallás, amelyben a fülkagylónak és a hallójáratnak van jelentős szerepe, de a fülzsírt sem szabad "üldözni".
Ha párunk valami szokatlant kér, nyugodtan mérlegeljünk, áldozat ez, vagy minket is lázba hoz a gondolat.
A jó idő mindenkit a szabadba csábít, azonban beköszöntével szenvedjük el a legtöbb sérülést, gyerekek és felnőttek egyaránt.
A vérehulló fecskefű közvetlenül a bőrre kenve hatékony ellenszere a vírusos szemölcsnek. Dr. Csupor Dezső gyógyszerész-fitoterápiás szakember szerint nyugodtan használhatjuk.
Ameddig csak lehet, az emberek ódzkodnak a hallókészülékek viselésétől. De miért van ez így? Valóban egyfajta megbélyegzést jelent, ha valaki a technika segítségére szorul, mert nem tökéletes a hallása? Ezt próbáltuk kideríteni.
Ruhavásárláskor van, hogy több idő megy el azzal, hogy rátaláljunk a megfelelő méretre, mint a próbával és a fizetéssel. Praktikus kalkulátorunkkal azonban ez nem jelent többet problémát!
Ám ha már kiderült a betegségünk, az a legfontosabb, hogy megfelelő gyógyszerezéssel kordában tartsuk a vérnyomásunkat - a legújabb gyógyszerekkel ugyanis teljes életet élhetünk.
Van, hogy életünket egy állandó félelem befolyásolja, amely megakadályoz abban, hogy azt tegyük, amit a legjobban szeretnénk. Szerencsére azonban a vizelettartási panasz nem ilyen, hiszen már létezik biztonságos, diszkrét, tökéletes megoldás.
Sokan csak hosszú utazás árán jutnak el álmaik nyaralóhelyére. Blaskó György professzor, a Trombózisközpont szakmai vezetője és véralvadási specialistája kifejti, miért olyan fontos a kivizsgálás, és mi a teendő, ha veszélyeztetettek vagyunk.
A közfinanszírozott egészségügyben egyre kevésbé bíznak az emberek, ha az egészségük hosszú távú fenntartásáról van szó, és egyre több olyan szolgáltatást vesznek igénybe, amely az egészségüket támogatja.
Az sem jó, ha alacsony, ahogy az sem, ha magas - a testtömegindexünkről van szó. Kalkulátorunk segítségével most Ön is megtudhatja, mennyire ideálisak az értékei.
A súlyosan inkontinens beteget gondozók számára mindennapi kihívás az ápolt bőrének egészségéről való gondoskodás. A bőr egészségének megőrzéséhez feltétlenül szükséges, hogy az lélegezni tudjon.
A hallás romlásának hátterében rengeteg ok állhat a herpesztől a daganaton át a gyakori és hangos zenehallgatásig. De van, hogy egyszerűen csak az idős kor miatt nem hallunk meg minden neszt.
A körömgomba kezelése nagy körültekintést és türelmet igényel, és mielőtt bármibe belevágnánk érdemes elvégeztetni egy baktériumtenyésztést. Ma már többféle kezelés közül választhatunk, és nem feltétlenül kell májkárosító gyógyszereket szednünk.
A beteg mozgatása embert próbáló, ha nem a megfelelő technikát alkalmazzuk ápolóként.
Hová tűnt a jókedv, a magabiztos fellépés? Már rég elvesztek, vagy csak a napi gondok nyomasztóak? Összegyűjtöttünk néhány gyakori problémát, és szakértőnk segítségével a megoldást is megmutatjuk.
A legújabb kutatás szerint hiába az egyik legfontosabb döntés, amit egy házaspár meghozhat, az emberek általában egyetlen beszélgetés alatt eldöntik, hogy nem akarnak gyereket.
Egy elismerő pillantás, kedves szavak, egy véletlen érintés, egy pajkos összemosolygás. Ártatlan flört, vagy egy új kapcsolat kezdete? Mi az, ami még belefér egy házasságba? Maradjunk, vagy menjünk, ha az új érzés többet jelent, mint az otthon biztonság.
Az átmeneti évszakok a depresszióra hajlamos embereknél fokozott elővigyázatosságot igényelnek. Nincs ebben semmi misztikus, megfelelő táplálkozással és életformával kiküszöbölhetők a nehézségek.
Magyarországon 440 milliárd forint megy el a nem, illetve nem megfelelően kezelt munkahelyi stressz miatt, amely a kieső munkanapok 50-60 százalékáért felelős. Ezen szeretnének most változtatni.
A szexuális életünk számos dologtól függ, így például a partnerünktől vagy éppen a korábbi tapasztalatoktól. De a tudomány itt is talált néhány olyan tényezőt, amit nehéz befolyásolni: ilyen a testalkatunk.
A nyelv csupa erő, csupa izom és csupa ízlelőbimbó. Rágó- és érzékszerv, tele idegvégződéssel. Nem véletlenül olyan érzékeny. Harapjunk hát rá - a témára!
Vizelettartási gondoktól sokkal többen szenvednek, mint gondolnánk. Az akaratlan vizeletvesztés megkeseríti az érintettek életét, és bármilyen módon veszik is fel a harcot ellene, legalább átmenetileg szükség lehet a kínos csepegést felfogó betétekre.
Miközben mindennapi teendőinket végezzük, a háttérben immunrendszerünk soha nem szűnő működése biztosítja az élethez szükséges feltételeket.
A nemet meghatározó Y-kromoszóma 180 millió éves és stabilabb, mint korábbi kutatások alapján vélték.
Bridget Jones-nak a tudósok szerint is igaza van: a békák megcsókolása is segít a királyfi megtalálásában, hiszen hozzájárul a potenciális jelöltek felméréséhez, illetve erősíti a kapcsolatot a meglévő partnerrel.
Felmérések szerint az interneten összeismerkedő házasok boldogabbak és tovább is maradnak együtt, mint a hagyományos módon összekerült párok.
Idén hatodik éve indul útjára a Richter Egészségváros, amely a nyár folyamán az ország különböző pontjaira, Dunaújvárosba, Mohácsra, Békéscsabára és Esztergomba látogat.
Mit tehetünk azért, hogy a jótékony hatású baktériumok újra jól érezzék magukat?
Az első magyar csokoládétojásról 1843-ból vannak feljegyzések.
A Harvard kutatói szerint a csecsemők arra vannak beprogramozva, hogy kisajátítsák anyjuk figyelmét, és szüleiket túlságosan fáradttá tegyék egy romantikus együttléthez. A szakértők azt is hozzátették, hogy a szoptatás is meghosszabbítja az édesanya ...
Az elmúlt évtizedekben számos kutatás kereste arra a választ, mi váltja ki ezt a kémiai hatást. Bemutatunk nyolc tényezőt, ami befolyásolja párválasztásunkat.
Egy férfi olvasónknak merevedési problémái vannak, annak ellenére, hogy szervi problémát nem mutattak ki nála. Urológus szakértőnk válaszolt!
leggyakoribb panasz, amivel a hölgyek nőgyógyászhoz fordulnak a hüvelyfolyás. A nők többsége azonnal gombás fertőzésre gyanakszik a gyakran kínos tünetek esetén, pedig a háttérben nagyobb eséllyel állhat más probléma.
A candidiázis egyre többeket érint, ám a megfelelő étrendet illetően igen ellentmondásos vélemények vannak. Ha fáradtak és soványak leszünk a diétától, valószínűleg nem jó úton járunk.
Az Uzsoki Utcai Kórház januártól októberig tartó kísérleti projektjében telemedicinás eszközök használatát próbálják ki, hogy az egyszerűbb orvosi vizsgálatokat akár otthon is el lehessen végezni.
A vérnyomásméréssel a legáltalánosabb orvosi vizsgálatok részeként mindenki találkozott már. Azt tudjuk vajon, hogy mire kell figyelnünk, mielőtt leülnénk abba a bizonyos székbe?
A gyomor- és bélpanaszok manapság igen gyakoriak. A panaszokról, tünetekről és a gyógyuláshoz vezető útról dr. Józsa Terézia háziorvos, belgyógyász beszél.
Egy nagyobb felmérés tanúsága szerint nagyobb eséllyel lesznek szívroham áldozatai azok a nők, akik rendszeresen és nagy mennyiségben fogyasztanak diétás üdítőitalokat.
Paradox jelenség, hogy a nagyvárosokban dúskálni lehet az alternatívákban. Mégis úgy tűnik, itt a legnehezebb megtenni az első lépést egymás felé, itt élünk legtöbben társas magányban.
Régóta ismertjük az irritábilis bél szindrómát (IBS), bár korábban krónikus kolitisznek, ideges bélpanaszoknak neveztük az általa okozott tüneteket.
Rázzuk fel magunkat, legyen a testünkben is tavasz. Megmutatjuk, lépésekre bontva, hogyan születhetünk újjá.
A candida nem más, mint egy, a szervezetben normál esetben is jelenlévő gombafaj, amely megfelelő mennyiségben kifejezetten hasznos. Akkor van baj, ha valami miatt elszaporodik.
Sokat várunk a tavasztól, a férfiak nagyobb arányban remélnek pozitív változást a párkapcsolatukban és a szerelmi életükben, mint a nők - derül ki a NESTEA reprezentatív tavaszkutatásából.
Ismét frissült a HáziPatika.com gyógyszerkeresője, most Ön is egyszerűen ellenőrizheti, hogy történt-e bármilyen változás az Ön által szedett gyógyszerrel kapcsolatban.
Mind nagyon vártuk már, és el is jött végre! Itt a tavasz, vele a napsütés, a változékony időjárás és számtalan járvány lehetősége.
A tojásnak mind a fehér, mind a sárga része igen gazdag tápanyagokban, főként fehérjében és ásványi anyagokban.
Ha a kutyája mindig örül, amikor meglátja, akkor valószínűleg odavan az ön illatáért. Az ismerős emberek szaga ugyanis, a legújabb kutatások szerint, parfümként lengi be az állatok orrát, és erős érzelmi reakciókat vált ki az agyukban.
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a diabétesz népbetegség. Talán több ismerőse, rokona is cukorbeteg, és fél, hogy ön is hajlamos rá?
A nők többsége retteg az emlőráktól, s ma még viszonylag kevesen fogadják el, hogy a tumor időben(!) felfedezve éppúgy meggyógyítható, mint más betegségek.