2018. június 23. szombat, Zoltán
a a a
Összes egészség/életmód hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Amikor a keresztszülő találkozik a keresztgyerekével, az alkalom általában a közös öröm forrása, és csak valami rendkívüli esetben végződik a rendőrségen. Ha mégis így történik, ott a komaságnak vége… Márpedig Nagyatádon megesett ez a rosszízű történet.
Fekélyes lábszár sebét gyógyíttatná meg 100%-os sikerrel? Ha sebe alkalmas a lökéshullám kezelésre, akkor jó esélye van a gyógyulására. Még akkor is, ha túl van már néhány eredménytelen kezelésen. Miért lehetséges mégis sebe teljes gyógyulása, ha eddig nem sikerült?
Június 21. a Jóga Világnapja, amely világszerte megmozdulásra készteti a jógás közösségeket. A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola és az általa működtetett belvárosi Bhaktivedanta Jógastúdió ebből az alkalomból három helyszínen is ingyenes programokat kínál a jógát gyakorlóknak, illetve az eziránt érdeklődőknek. A Főiskola a hinduizmus világvallását önállóan képviselő felsőfokú teológiai tanintézmény Magyarországon.
A gyakorta felírt gyógyszerek, például fogamzásgátlók, fájdalomcsillapítók és szívgyógyszerek egy része növelheti a depresszió kockázatát
Pestissel diagnosztizáltak egy gyereket Idaho amerikai szövetségi államban.
Veszélyezteti a vadvilágot némely LED-lámpa fénye - figyelmeztetnek amerikai kutatók, akik megvizsgálták, hogyan hatnak a modern fénykibocsátó diódák egyes fajokra.
Gyomorsavat semlegesítő tulajdonsága miatt a szódabikarbóna generációk óta használt házi szer, emellett minden konyhában használatos térfogatnövelőként sütemények készítésénél. Jótéteményei azonban ennél szélesebb skálán mozognak, és újabb kutatás mutatta ki, miért hatékony segítség autoimmun betegségek, mint pl. az ízületi gyulladás kezelésében.
A legtöbb nő az utolsó percben szőrtelenít, és túl elfoglalt ahhoz, hogy szépségszalonba menjen gyantáztatni - derül ki a Braun globális felméréséből. A alkar szőrzete leginkább az orosz nőket zavarja, a legfegyelmezettebb szőrtelenítők pedig az ázsiai nők.
Minden szülő a legjobbat akarja gyermekének, így amikor a gyerekek a pályaválasztás felé kacsingatnak, az szülők azonnal tudják minek kellene lennie annak a gyereknek. De vajon jól van ez így?
A szexuális kizsákmányolás áldozataira leggyakrabban a személyes kapcsolatokat kihasználva csapnak le az emberkereskedők. Akár olyan hétköznapi helyeken is találkozhatunk velük, mint a piac, kórház vagy különböző szórakozóhelyek. Az áldozattá válás pszichológiai okai azonban már gyermekkorban megjelenhetnek, bántalmazó vagy elhanyagoló nevelés miatt.
Az asztma kezelésének célja, hogy a beteg tünetei megszűnjenek, a személyre szabott kezelést alkalmazva a betegsége ne befolyásolja az életminőségét. Ha azt is gondoltuk eddig, hogy a gyakori köhögő roham, vagy nehézlégzés természetes, az Amerikai Járványügyi Hivatal (CDC) egy olyan jelre hívja fel a figyelmet, amely esetén semmiképp ne halogassuk a soron kívüli orvosi vizsgálatot!
Azt mondják, hogy a szerelem egy csodálatos és fantasztikus érzés. De hogyha az, akit szeretsz, nem szeret vissza, könnyen a világ legrosszabb érzésévé válhat.
Az első lézer az 1960-as években jelent meg és mára hatalmas „karriert” futott be – többek közt a gyógyításban.
Iskolai gombatermesztő ládák kihelyezése, rózsaszín tálcás felhívás a rákszűrés fontosságára és hátrányos helyzetű családok támogatása - a segítség új formái.
Sokan megismertük már a fájdalmas élményt a konyhában: veszünk egy cserép bazsalikomot, leszedünk róla néhány levelet a paradicsomos mozzarellához, a többi pedig pár nap múlva lankadtan lóg, vagy elkezd fonnyadni, egyszóval menthetetlen. Bár minden kezdet nehéz, néhány tippel és egy kis tapasztalattal mindenki varázsolhat fűszer-paradicsomot a konyhában.
TALÁN NEM MINDENKI TUDJA, mi is történik az emberi szervezetben, amikor a testhőmérséklet megemelkedik, de azzal már a kisgyerekek is tisztában vannak, hogy a láz nem kellemes állapot. Viszont segíthet a gyógyulásban: a lázas állapot felgyorsíthatja a szervezet védekezőképességét.
Íme egy egyszerű, de mégis felszabadító gyakorlat, amely bevezeti a hálaadást az életedbe. Amikor azt érzed, hogy esélyed sincs a boldogságra, akkor még intenzívebben végezd a gyakorlatot! S láss csodát!
Sokan tisztában vannak azzal, hogy vérünkben megkülönböztethetünk „rossz” és „jó” koleszterineket.
A DIC (diffúz intravasculario coaguláció) egy igen súlyos, halálhoz is vezethető betegség, melynek fellépése várandósság és szülés táján gyakoribb, de sokszor társul rosszindulatú folyamatokhoz, szepszishez is.
Ha a tavalyi évhez hasonlóan az elmúlt heteket is tüsszögéssel, köhögéssel, orrfolyással és szemviszketéssel tölti, akkor gyanús, hogy a tünetek hátterében nem egy évről-évre ismétlődő nátha, hanem légúti allergia áll. Ahhoz, hogy a tünetek megszűnjenek, és idővel ne alakuljanak ki újabb allergiák, esetleg asztma, személyre szabott kezelést kell kapnia. Ehhez az első lépés a tüneteket kiváltó allergén beazonosítása, allergia vizsgálat segítségével.
A kedvencként tartott állatok évente megismételt kötelező és ajánlott védőoltásai gyakran okoznak mellékhatásokat, sokszor olyanokat is, amelyeket nem is hoznak összefüggésbe a védőoltással. Ilyen lehet például a fejlődés ütemének csökkenése, elhúzódó hasmenés, ekcéma, felső és alsó légúti tünetek, idegrendszeri tünetek, viselkedési zavarok stb.
A szépség és a szörnyeteg. Vajon Szépség minden további nélkül elvitte volna a buliba a Szörnyet? És a királylánynak nem volna ciki zsebében egy kis békával virítani egy menő partin? A mai szörnyetegek és kis békák esélyesek egyáltalán a királylányoknál?
Tinédzser voltam, nagyjából 16 éves lehettem, amikor megkaptam életem első epilátorát. Bevallom, kicsit megijedtem, nem akartam, hogy fájjon, meg amúgy is kényelmesebb a borotva, gondoltam akkor. Azóta eltelt 25 év, és nem is tudom elképzelni magam az epilátorom nélkül.
A derék-, hát- és nyakfájással küzdők gyakran választják maguknak a kerékpározást, mint a fizikai aktivitás kellemes formáját.
Az alhasi fájdalmak az egyik leggyakoribb panasz a nők körében, mely jellemzően a menstruáció környékén keseríti meg az illető napjait. De mi a helyzet akkor, ha a fájdalom már szinte elviselhetetlen, illetve ha máskor is jelentkezik?
Minden életkornak megvannak a maga problémái, ezt mindannyian tudjuk, látjuk, saját bőrünkön tapasztaljuk. A fizikai fájdalom, a betegségek már sajnos a mindennapok részévé váltak, és egyre fiatalabb korosztályban kezdődnek. Most nem ezekről szeretnék írni, mert úgyis az unalomig ismételgeti a média, hanem a lelki, érzelmi eredetű bajainkról.
És nem, nem kell hozzá naponta egy tömb tofut megenned! Egyszer minden vegántól megkérdezik, hogy mit tesz a fehérje érdekében. Ez az élet egyik törvénye, ugyanolyan elkerülhetetlen, mint az óraátállítás vagy az adózás.
Siófokon? ami nem csak a Balaton, de mostantól a Marketing Fővárosa is! Különleges szakmai sikerrel bizonyította Siófok városa, hogy nem csak az üdülésben és a jó programokban, de a marketingben is "Itt kezdődik a Balaton!"
Egzotikus országokba utazás előtt két héttel be kell adatni a megfelelő oltásokat - figyelmeztettek szakértők az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli híradójában.
A szorongó gyereknek romolhat a teljesítménye
A holdtölte utáni naptól újholdig tartó szakasz a csökkenő Hold ideje. Ilyenkor a Hold sarlója egyre kisebb lesz, minden egyre aktívabb és egyre jobban felpörög. Az elengedés és a kiáradás ideje ez. A természet ilyenkor energiát használ, elenged, felold, minden könnyebb, a víz távozik, felszárad, kiszárad minden. A kilégzés, fogyás, kiizzadás ideje van.
AZ ELSŐ ANTIBÉBI-PIRULA csaknem hatvan éve jelent meg, de a fogamzásgátlás módja még ma is fejtörést okoz. Nyáron tombolnak a hormonok, azt azonban hideg fejjel kell végiggondolni, hogyan kerülhető el a nem kívánt terhesség. Spirál vagy tabletta? – ehhez is adnak tanácsot a nőgyógyászok.
Fekélyes lábszár sebét gyógyíttatná meg 100%-os sikerrel? Ha sebe alkalmas a lökéshullám kezelésre, akkor jó esélye van a gyógyulására. Még akkor is, ha túl van már néhány eredménytelen kezelésen. Miért lehetséges mégis sebe teljes gyógyulása, ha eddig nem sikerült?
Fekélyes lábszár sebét gyógyíttatná meg 100%-os sikerrel? Ha sebe alkalmas a lökéshullám kezelésre, akkor jó esélye van a gyógyulására. Még akkor is, ha túl van már néhány eredménytelen kezelésen. Miért lehetséges mégis sebe teljes gyógyulása, ha eddig nem sikerült?
Újabb rejtélyes megbetegedések történtek különös hangok miatt a dél-kínai Kantonban lévő amerikai főkonzulátuson, többeket hazaszállítottak az Egyesült Államokba
Az ukrán falvak még mindig szenvednek Csernobil örökségétől.
Lénárt Gitta - nyersétel szakértő - finomságaiból válogattunk egy ebédre/vacsira valót, egy olyan egytál ételt, amelyet azok is nyugodtan megkóstolhatnak, akik a salátán kívül semmiféle nyersételt nem fogyasztanak. De ha ezen túl lesznek, már másként fogják gondolni!
Fekélyes lábszár sebét gyógyíttatná meg 100%-os sikerrel? Ha sebe alkalmas a lökéshullám kezelésre, akkor jó esélye van a gyógyulására. Még akkor is, ha túl van már néhány eredménytelen kezelésen. Miért lehetséges mégis sebe teljes gyógyulása, ha eddig nem sikerült?
Milyen esetben fontos foniáterhez fordulni, még az iskolakezdés előtt?
Senki ne higgye, hogy a tévékritikus képes objektív lenni: természetes, hogy mindenkit befolyásol a saját ízlése, kulturális és szociális háttere. Én sem vagyok kivétel, ezért elárulom: utálom a nyomasztó, kiúttalanságot és reménytelenséget sugárzó alkotásokat – hát még ha azok szadista kegyetlenséggel is párosulnak. S most mégis egy pontosan ilyet vagyok kénytelen méltatni.
Bár a sclerosis multiplex gyógyíthatatlan betegség, mégis érdemes a betegnek mielőbb orvoshoz fordulnia.
Másfél Celsius-fokban lehetne korlátozni a globális felmelegedést, ha olyan hétköznapi dolgokon változtatnánk, mint az utazás módja, a házak fűtése és hűtése
Az olyan megállapítások, mint „szégyenében elpirul", vagy „ki tudnék ugrani a bőrömből" megmutatják, mennyire kapcsolódik egymáshoz a bőr és a lélek. Az öröm, a szégyen vagy a harag miatti pirulás abból adódik, hogy az arcbőr vérellátása rövid időre fokozódik. A rémülettől sápadtak leszünk, mert a vér szív felé áramlása reflexszerűen erősödik.
KÖRÜLBELÜL EGYMILLIÓ FORINTOT költött Fekete Mihályné békési nyugdíjas, amikor az udvara körül kialakult ingatlanvitában érvényesíteni próbálta a maga igazát. A Szabad Földhöz is segítségért fordult – de sajnos nem tudunk mit tenni, mert jogerős bírósági ítéletek születtek a vitában, sőt több végrehajtási eljárás is lezajlott – letiltották olvasónk nyugdíjának egy részét. A tanulságok azonban fontosak.
Fekélyes lábszár sebét gyógyíttatná meg 100%-os sikerrel? Ha sebe alkalmas a lökéshullám kezelésre, akkor jó esélye van a gyógyulására. Még akkor is, ha túl van már néhány eredménytelen kezelésen. Miért lehetséges mégis sebe teljes gyógyulása, ha eddig nem sikerült?
Mindannyiunkkal megtörtént már. Vagy mi hagytuk ott őt, vagy ő hagyott el minket. Teljesen mindegy, hogy váratlanul ér bennünket vagy a szívünk mélyén tudtuk, hogy ez lesz, a szakítás mindig fájdalmas, nem véletlenül hasonlítják sokszor a gyász folyamatához.
SÓSTÓHEGYEN VAN EGY HÁZ, ahol több száz éhes, beteg madár fordult meg az elmúlt évben. Van, akit hoztak, s van, aki saját lábán, szárnyán érkezett, hogy aztán gyógyultan, jóllakottan menjen a dolgára. Van, aki soha többet nem jön vissza, de akad olyan is, aki rendszeresen visszajár. Mint Lulu, a fiatal erdei fülesbagoly, aki testvéreivel apró korában került dr. Kiss Csaba portájára. A szomszédos Kótaj háziorvosa ugyanis nemcsak embereket gyógyít, de állatokat, főleg madarakat is.
A fogantatás pillanatától kezdve számos változás megy végbe a szervezetben, amely gyakran haj- és bőrproblémákat is eredményez.