2018. június 23. szombat, Zoltán
a a a
Összes egyéb hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
A brit védelmi minisztérium engedélyezte az iráni fogságból kiszabadult brit katonáknak, hogy pénzért eladják történetüket a médiának -jelentették be szombat este. A döntést ellenzéki politikusok, és több Irakban elesett katona hozzátartozója is kritizálta: "helytelennek", és "méltóságon alulinak" nevezve azt.
A Baszk Haza és Szabadság (ETA) szakadár szervezet vasárnap közölte: "új, erőszakmentes forgatókönyvet" tervez, és kész újabb kötelezettségeket vállalni.
A tél elmúltával egyre többen utaznak repülővel, ám a húsvéti ünnepek idején a légitársaságok szinte valamennyi járata teljes kihasználtsággal üzemel.
Feltehetően kommunista lázadók támadtak meg egy börtönt vasárnap hajnalban a Fülöp-szigetek déli részén - közölte a helyi rendőrség. A támadók több mint száz lőfegyvert, géppisztolyokat, gépkarabélyokat és pisztolyokat zsákmányoltak a börtön raktárából, miután lefegyvereztek négy fegyőrt.
A világ "sebeire" hívta fel a figyelmet XVI. Benedek pápa vasárnap délben a római Szent Péter téren mondott húsvéti üzenetében, emlékeztetve napjaink háborús konfliktusaira és ártatlan áldozataira, mindenekelőtt a gyermekekre.
Irán számára nem vita tárgya a nukleáris fűtőanyag-gyártáshoz való joga, de nyitott olyan tárgyalásokra, amelyek megnyugtatnák a Nyugatot, hogy Teherán nem készül atombomba gyártására- jelentette ki vasárnap Teheránban Mohamad Ali Hoszeini külügyi szóvivő szokásos heti sajtókonferenciáján.
Lassan, de problémák nélkül folyik a Balaton vize a Sió csatornán. A felújítás alatt lévő zsilipen kockázatos a csapolás, de annál nagyobb veszélyt jelent a tó magas szintje. 118 centit mutat most a mérce, 8-cal többet az optimálisnál. Legalább két hétig tervezik engedni a vizet a Balatonból.
Életveszélyes sérüléseket okozott bántalmazásával 8 éves nevelt gyermekének egy 34 éves férfi Ópályiban; a brutális szülőt vasárnap délelőtt Nyírparasznyán elfogták - közölte a rendőrség vasárnap.
A közösségi lét és a közösségi tér fontosságáról beszélt Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke húsvét vasárnap a pellérdi református templomban, amely nemrég készült el.
Szolnok önkormányzatának legutóbbi ülésén született döntés szerint júliustól ingyen utazhatnak a három év alatti kisgyereket nevelő anyukák a helyi járatú autóbuszokon a Tisza-parti városban.
Még az idén megkezdődik a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Múzeumfalu hiányzó gazdasági épületeinek kialakítása.
Rendeletével a korcsmárosokat és a szomjas honpolgárokat egyaránt elkeserítette a venezuelai kormány. Szombat óta ugyanis tilos alkoholt kimérni az esti és az éjszakai órákban, nagycsütörtöktől kezdve pedig egész napra szól az alkoholfogyasztási tilalom.
A legkorábban a jövő hét közepén ér véget a Kóka János és Fodor Gábor közötti egyeztetési folyamat - közölte Gulyás József, az SZDSZ ügyvivője, cáfolva azt a sajtóértesülést, amely szerint Fodor Gábor már "választott", és a jövőben "környezetvédelmi miniszterként folytatja pályáját".
Több tízezren gyűltek össze vasárnap Rómában a Szent Péter téren, hogy részt vegyenek a húsvét vasárnapi ünnepélyes szentmisén, amit XVI. Benedek pápa tartott. A katolikus egyház vezetője ezután mondja el hagyományos húsvéti üzenetét olaszul, majd az urbi et orbi (a városnak, Rómának és a világnak) áldást 62 nyelven.
Tiszteljük minden emberben azt a személyt, akit Isten örök életre és boldogságra hívott. Szeressük családunk, népünk és egyházunk közösségét, és adjuk tovább hitünk örömét az egész világnak - mondta Erdő Péter húsvét vasárnapi szentmiséjén Esztergomban.
Húsvét az élet ünnepe - hangoztatta Bölcskei Gusztáv református püspök húsvéti igehirdetésében a debreceni Református Nagytemplomban. "Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt" - idézte Lukács evangéliumát a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.
Húsvét az élet ünnepe - hangoztatta Bölcskei Gusztáv református püspök húsvéti igehirdetésében a debreceni Református Nagytemplomban.
A világ minden tájáról érkezett zarándokok és helybeli keresztények részvételével ünnepelik Jeruzsálemben a húsvét vasárnapot.
A földgázellátásról szóló pénteken parlament elé terjesztett törvénymódosítás, ha a parlament jóváhagyja, lehetővé teszi Magyarországon "egyablakos kiszolgálású nemzetközi szállítóvezeték" építését, ami azt jelenti, hogy a több országon áthaladó szállítóvezeték esetén a kereskedőknek és szállítóknak egyetlen tárasággal kell szerződniük.
Megkezdődött vasárnap délelőtt a római Szent Péter téren a XVI. Benedek pápa által bemutatott húsvéti ünnepi mise több tízezer hívő előtt.
A londoni The Sunday Telegraph című lap értesülése szerint elképzelhető, hogy az Irakba vezényelt brit katonák 2012-ig maradnak az ázsiai országban. A vasárnapi újság a brit védelmi minisztérium egyik belső beszámolóját idézte. A dokumentumot két hónapja körözteti a tárca.
Nem engedték átrepülni Irán felett vasárnap Núri al-Máliki iraki kormányfő Japánba tartó gépét. Máliki egyik, kíséretében lévő tanácsadója telefonon számolt be az esetről a brit hírügynökségnek.
Viktor Juscsenko ukrán elnök szombaton közölte, hogy nem hajlandó megváltoztatni azt a döntését, amelynek értelmében feloszlatta a parlamentet. Juscsenko a húsvét alkalmából egy kijevi székesegyházból szólt honfitársaihoz.
Ma lenne hetvenöt éves Antall József, az első szabadon választott magyar kormány miniszterelnöke. Az 1932. április 8-án, Budapesten született politikus édesapja, idősebb Antall József menekültügyi kormánybiztosként szerzett elismerést a második világháborúban, a koalíciós időszakban kisgazda politikusként újjáépítési miniszter is volt.
Szolnok önkormányzatának legutóbbi ülésén született döntés szerint júliustól ingyen utazhatnak a három év alatti kisgyereket nevelő anyukák a helyi járatú autóbuszokon a Tisza-parti városban.
Pátosszal teli szentbeszédet mondott szombat éjszaka a római Szent Péter székesegyházban XVI. Benedek pápa a húsvéti virrasztás lezárása alkalmából. Az egyházfő kérte Jézus Krisztust: szálljon alá korunk éjszakáiba és poklába, hogy megmentse az emberiséget, amely arra vár, hogy elvezessék a fény felé.
Miniszteri konferenciát rendeznek Irakról a szomszédos országok, valamint az ENSZ Biztonsági Tanácsa állandó tagjainak és a legfejlettebb ipari országok (G8) képviselőinek részvételével május 3-4-én az egyiptomi Sarm-es-Sejkben jelentette be szombaton Hosjar Zebari iraki külügyminiszter bagdadi sajtókonferenciáján.
Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vádját emelte a görög Szantorini sziget közelében zátonyra futott, majd elsüllyedt görög utasszállító hajó kapitánya és öt további tisztje ellen a görög ügyészség.
Egy összeégett ember holttestére bukkantak a tűzoltók Miskolcon, egy kigyulladt családi házban - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyelete vasárnap az MTI-t.
Több hagyományőrző húsvéti program, kugliverseny és lovas bemutató várja a látogatókat hétfőn az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban - tájékoztatta az MTI-t Horváth Gábor, az intézmény igazgatója.
Több ezer kormánypárti tüntető követelt "stabilitást" Kijevben nagyszombaton, miután Viktor Juscsenko elnök a hét elején feloszlatta a parlamentet és kiírta az előrehozott választásokat.
Egyetlen határátkelőnél sem kell fennakadásra számítaniuk szombaton az autósoknak.
Százhatvan éve, 1847. április 10-én született Makón Pulitzer József, avagy Joseph Pulitzer magyar származású amerikai sajtómágnás, az újságíróknak adható legnagyobb szakmai kitüntetés, a Pulitzer-díj alapítója.
A Monarchia - Népek Tánczai című előadás április 19-i bemutatójával nyílik meg az idén a Táncfórum, a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetségének a tánc világnapjához kapcsolódó hagyományos rendezvénye - közölték a szervezők.
A nagyszombati feltámadási szertartással és körmenettel megkezdődött a hagyományos matyó húsvét Mezőkövesden, ahol a következő két napban felelevenítik a régi szokásokat.
Rendbe tette a Germanus Gyula parkot a II. kerületi önkormányzat. A helyhatóság füvesítette a területet, és az árusokat is kiszorította onnan. Korábban minden hétvégén illegális piacozók lepték el a parkot, s teljesen tönkretették azt.
Szolnok önkormányzatának legutóbbi ülésén született döntés szerint júliustól ingyen utazhatnak a három év alatti kisgyereket nevelő anyukák a helyi járatú autóbuszokon a Tisza-parti városban.
A költészet napja alkalmából megemlékezéseket, könyvbemutatókat, felolvasásokat, dedikálásokat, konferenciákat tartanak szerdán országszerte.
Magyarországon tavaly 18 százalékkal több, összesen 300 ezer digitális fényképezőgépet adtak el, a 2005. évivel megegyező összegért, azaz 63,4 millió dollárért.
A földgázellátásról szóló pénteken parlament elé terjesztett törvénymódosítás, ha a parlament jóváhagyja, lehetővé teszi Magyarországon "egyablakos kiszolgálású nemzetközi szállítóvezeték" építését, ami azt jelenti, hogy a több országon áthaladó szállítóveszték esetén a kereskedőknek és szállítóknak egyetlen tárasággal kell szerződniük.
A kéretlen elektronikus levelek - hirdetések - visszaszorítására törvényjavaslatot terjesztett be az Országgyűlésnek a kormány.
Az épülő új lakások 15 százaléka ma is garzon, igaz hogy az alapterületük a korábbi 30 helyett 35-36 négyzetméteres - olvasható az Elephant Holding elemzésében.
Csaknem kétmilliárd forint összegű beruházással fejlesztik a nyíregyházi megyei Jósa András Oktató Kórházat; a súlyponti intézmények közé került gyógyintézetben márciusban már be is fejeződött az ápolási osztály kialakítása és a patológiai részleg rekonstrukciója, októberre pedig kész lesz az Európai Unió támogatásával épülő diagnosztikai és szűrőközpont - közölték a kórház illetékesei az MTI-vel.
Megöltek egy kamaszfiút, egy másikat pedig súlyosan megsebesítettek péntek este Londonban.
A Jövő Háza televíziótörténeti kiállításán bükkfaborítású, robbanó tévék és ósdi kamerák közt járkálva kéne felidézni a televíziózás történetét. Takács Marika, Kudlik Júlia, vagy Bálint gazda sehol. A kereskedelmi tévék viszont helybe jönnek, és kipróbálhatjuk az időjárás-jelentés virtuális díszleteit is.
Tűz ütött ki szombat reggel Párizs Szent Lajos-szigetén egy raktárban. Halálos áldozatokat nem követelt a tűzeset, és személyi sérülésekről sem érkezett jelentés.
Kórházi források szerint hatan haltak az iraki fővárostól 180 kilométerre délre fekvő Díváníjában a szövetséges erők hadműveletében. Az áldozatok között két gyermek és egy nő is van; a civilek akkor vesztették életüket, amikor rakétatámadás érte a házukat.
A legkorábban a jövő hét közepén ér véget a Kóka János és Fodor Gábor közötti egyeztetési folyamat - közölte Gulyás József, az SZDSZ ügyvivője szombaton az MTI-vel, cáfolva azt a sajtóértesülést, amely szerint Fodor Gábor már "választott", és a jövőben "környezetvédelmi miniszterként folytatja pályáját".
Délután fél háromkor véget ért a ferihegyi földi kiszolgálást végzők pénteken meghirdetett kétnapos munkabeszüntetése. A sztrájk miatt a járatok mintegy 5 százalékát kellett törölni, a munkáltató Celebi Kft.-t több 10 millió forintos kár érte.