2018. április 21. szombat, Konrád
a a a
Összes egyéb hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan” – szállóigévé váltak a mondatok A kis hercegből.
2025-re a települési hulladéknak több mint felét újra kell hasznosítani, a cél 2030-ra 60%, 2035-re 65% lesz. A csomagolóanyagoknál 2030-ra 70%-os arányt kell elérni - ahol külön cél lesz a papírra és kartonra, műanyagra, üvegre és fára - a most elfogadott európai ajánláscsomag szerint.
A fogyasztó pontosan arra a zónára indította el a mobilparkolást, amelyet a mobilapplikáció felajánlott, mégis büntetést kapott. Egy másik ügyben az autós elfelejtett jegyet venni, és halogatta a befizetést, ezért már közel húszezres, emelt összegű bírságot kellett befizetnie. A Budapesti Békéltető Testület gyakran találkozik olyan esetekkel, amelyekből jól látszik, hogy a fogyasztók nincsenek teljesen tisztában a parkolási szabályokkal. Épp ezért ajánlással segíti az autósokat, mire figyeljenek a büntetés elkerülése érdekében, vagy pedig, ha már a pótdíjazás megtörtént.
A légi személyzet körében egy átszervezés váratlan bejelentését követően kialakult ?vad sztrájk? nem minősül olyan ?rendkívüli körülménynek?, amely lehetővé tenné a légitársaságnak, hogy mentesüljön a légi járatok törlése vagy jelentős késése esetén fennálló kártalanítási kötelezettsége alól. Az ilyen intézkedéseket kísérő szociális következményekből eredő kockázatok a légitársaság rendes tevékenységi körébe tartoznak - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.
Áprilisban autókereskedőknél és szervizekben dolgozik az adótraffipax. A NAV az ellenőrzések megkezdése előtt majd egy hetet biztosít a hibák javítására, az alkalmazotti jogviszonyok rendezésére, illetve a bevallani elmulasztott adó összegének megfizetésére.
Kizárólag nőkből áll a vezetése annak a Németországban tevékenykedő bűnszervezetnek, amely ellen története legnagyobb szabású razziáját indította szerdán a német szövetségi rendőrség - értesült a ZDF országos köztelevízió.
Bababarát lett az amerikai szenátus, ahova ezután gőgicsélő csecsemőt is bevihetnek magukkal politikus szüleik a szavazásra, miután egy demokrata szenátorasszony pár héttel ezelőtt szült.
Lemondott az Országos Bírói Tanács (OBT) négy tagja és egy póttagja - közölte az OBT csütörtökön az internetes oldalán.
Jelentősen megdrágult az autóbuszok kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díja – adta hírül a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete. A Mabisz szerint csak az egyes társaságok tudják, miért és mennyivel drágultak a díjak.
A Malaga és a Levante december elsején találkozott az őszi fordulóban, de gól nem született. A tippünk, hogy csütörtökön azért többször is rezegnek majd a hálók.
Nem mérséklődik a cégek munkaerőigénye, az első negyedévben tizenhét százalékkal nőtt az álláshirdetést feladó cégek, valamint a feladott álláshirdetések száma is az egy évvel korábbi adatokhoz képest - derül ki a Profession.hu jelentéséből.
Az ötszázalékos áfa továbbra is kedvezően befolyásolhatja az építési kedvet, 2018–2019 a lakásépítések időszaka lesz. Ugyanakkor számolni kell a szakember- és építőanyag-hiány, a magas építési költségek kedvezőtlen hatásaival.
A társasági adóbevallás határidejéhez kötődően szervez fesztivált a Bridge Budapest. Az ún. Tax Partyra céges zenekarok jelentkezését is várják.
A Kaspersky Lab kutatói társkereső oldalakon találtak egy olyan programot, amely titkosítatlan felhasználói adatokat továbbított nem biztonságos HTTP protokollon. Az érintett alkalmazások közül néhány világszerte több milliárd telepítésnél jár, és egy komoly biztonsági hiba már azt jelentheti, hogy a privát adataink hozzáférhetővé válhatnak egy támadás során, ezzel szemben a felhasználók teljesen védtelenek lehetnek.
Kínában a szennyező ipari kéményekről is végeznek afféle „népszámlálást”, s az összesítés azt mutatta, hogy 2010 óta megduplázódott a számuk. A nagy baj azonban nem pusztán ez, hanem hogy a szennyező cégek megsértik a jogszabályokat.
Továbbra is népszerűek a konténeres megoldások, és az elsődleges célok között az üzleti infrastruktúra továbbfejlesztése, valamint a DevOps folyamatok támogatása áll – írja a SUSE.
A logisztikában is érezhető a zöld fordulat, amennyiben a fenntartható technológiákat sikerült integrálni az ellátási folyamatokban. Április 19-e a Logisztika Napja, ennek apropóján a WebEye telematikai cég vizsgálta meg a logisztika jövőjét formáló zöld trendeket.
Április végéig számos, összesen 135 000 euró díjazású uniós startupversenyen indulhatnak az innovatív vállalatok. Egészségügyi újításokkal, időseknek nyújtott szolgáltatásokkal, Kínába szánt exporttermékekkel is lehet pályázni.
Már csak kevesebb, mint 3 hónap van hátra a valós idejű online számla adatszolgáltatási kötelezettség hatályba lépéséig, ami a cégek életében az elmúlt évek egyik legfontosabb változása adó-adminisztrációs szempontból.
2017-ben közel 96 ezer lakáshitelnek adtak zöld jelzést a bankok, ez - amellett, hogy 18 százalékos növekedést jelent a 2016-os szinthez képest - 9 éves rekordnak felel meg. Legutóbb ugyanis még a válság elmélyülése előtt, 2008-ban engedélyeztek ennél több lakáshitelt a bankok
A jogerő kifejezés helyett ?véglegessé válás?, bíróság elé állítás tettenérés és beismerés esetén, ülnökrendszer a fiatalkorúak elleni eljárásban, osztott szerkezetű kártalanítás. ? A július 1-jén hatályba lépő új büntetőeljárási törvény további rejtett titkai.
GONDOLTAM, STÍLUSOSAN ÉRKEZEM az oldtimer kiállításra, ezért fejembe csapva ősrégi motoros bőrsisakomat, valamint átláthatatlanná öregült motoros szemüvegemet, lebotorkáltam a garázsba, hogy életet leheljek az évek óta indulásra váró Dongómba.
Egy New Jersey-i férfi otthon unatkozva elhatározta, hogy megnézi, milyen is az az online szerencsejáték. Első online nyerőgép pörgetésével egyből megnyert egy 194 ezer dolláros progresszív jackpotot!
A Legfőbb Ügyészség és az Európai Beruházási Bank illetékesei 2018. április 17-én Budapesten, a Legfőbb Ügyészségen Együttműködési Megállapodást írtak alá, amely a szervezetek közötti információcserét segíti elő a csalás, a korrupció, az összejátszás, kényszer, pénzmosás és/vagy terrorizmus finanszírozásának megelőzésére, felderítésére során.
Az ELTE fiatal jogászai abszolút első helyet értek el a Washingtonban megrendezett Jessup Nemzetközi Jogi Perbeszédversenyen az összevont felperesi és alperesi beadványok kategóriában - közölte a felsőoktatási intézmény.
A Bizottság új szabályokat javasol, hogy egyszerűbbé és gyorsabbá váljon a rendőri és igazságügyi hatóságok számára a szükséges elektronikus bizonyítékok, például az e-mailek vagy a felhőben tárolt dokumentumok beszerzése, a bűnözőkkel és terroristákkal szembeni nyomozás és büntetőeljárás lefolytatása, valamint azok elítélése céljából.
Malagán tartalékosan is 2-1-re nyert a Real Madrid, Isco egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a győzelemhez. Szerdán már Marcelo, Ronaldo és Bale is pályára lép, szóval retteghet az Athletic
Gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnököt és médiavállalkozót Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedd este.
Sok katás kisvállalkozást fenyeget bírság, mert a külföldről igénybe vett szolgáltatások után – mint például a Facebook-hirdetés – nem fizetnek áfát, holott kellene. Megbecsülni sem lehet, hányan esnek bele ebbe a csapdába. Pedig borítékolható, hogy a hibára fény derül, ugyanis a NAV rálát az adatokra.
Tizennyolc éve tart az osztrák főváros jelenlegi legnagyobb beruházása a tervezéssel, előtárgyalásokkal együtt. A kivitelezés költségeit 2009-ben a részhitelező Európai Beruházási Bank még 605 millió euróra becsülte, a mostani számítások már 1,6 milliárd eurónál tartanak, s újabb és újabb váratlan költségek felbukkanásáról hallani. A bécsi északi kórházról (Kran kenhaus Wien-Nord) van szó.
Hol van már az önvizsgálatba merülő válság utáni gondolkodás, amikor minden magára valamit is adó cég honlapjára és zászlójára tűzte a „fenntartható fejlődés” jelszavát? Amikor beláttuk, hogy a teljesítmények korlátok nélküli növelése csak a következő krízisig tarthat? Most fellendülést érzünk és a célkitűzésekben ismét megjelennek a voluntarista és a mennyiségek növelésére irányuló elvárások, kiegészítve a szoros időbeli elérés követelményével. Sokszor hallom, ma már nem a nagyobb falja fel a kisebbet, hanem a gyorsabb a lassút.
Az ázsiai és csendes-óceáni vállalatok élen járnak tevékenységük digitalizálásában és teljes körű integrálásában. Az amerikai és az EMEA (európai, közel-keleti és afrikai régió) országokhoz képest sokkal gyorsabb ütemben vezetnek be digitális termékeket és szolgáltatásokat, illetve kapcsolják össze az új technológiákat a vállalatokon belül.
Pályázatunkra 5-10 perces filmeket várunk, amiben bemutatjátok, milyen helyzeteket eredményezhet a hiányos nyelvtudás. A közönség által megszavazott 20 pályamű közül szakmai zsűrink választja ki a nyertes filmet, amelynek alkotói az egész osztályukkal együtt három napot tölthetnek a horvátországi Rijekában.
A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület meghirdeti XXXI. Országos Speciális Művészeti Fesztiválja alkalmából a "Hidald át a járhatatlant” (Bridge the impassable) című pályázatot amatőr fotósok számára, határon innen és túl.
Nem sok jó hír van manapság a végső ostrom alatt álló magyar sajtóban, itt a kivétel: idén újra kiosztjuk a Vízy Dorka-díjat.
Az ESET szakemberei újfajta zsarolóvírusra hívják fel a figyelmet, amely ezúttal nem pénzt, hanem egyórányi játékot kér az adatokat helyreállító kulcsért. A zsarolóvírusok közel ötéves története során ez az első eset, amikor egy toplistás játékkal kell az áldozatoknak játszaniuk adataik visszaszerzéséhez.
A korallszigeteket 11 milliárd műanyag-hulladékdarab szennyezi és betegíti. Olyan ez, mintha a korall üszkösödni kezdene. Méghozzá a plasztikhulladéktól. Pedig a korallok szén-dioxid-elnyelők, tehát kulcsfontosságúak klímajövőnk szempontjából.
Az iPhone csúcsmodelljei nem mennek úgy, amint várták, így árcsökkenés is lehetséges – legalábbis a jövendő új és a régi készülékeknél.
A Netflix filmportál világméretű sikerének egyik titka a munkatársainak nyújtott sokrétű lehetőségekben rejlik: akkor és annyit mennek szabadságra például, amikor és amennyit akarnak.
Az elfogadott tagszervezeti támogatási rendszerben a normatív támogatáson túl, a tagszervezetek számára a saját sportági stratégiájuk megvalósítása szempontjából kiemelt fontosságú projektek létrejöttét ösztönözze, melyek összhangban állnak a Szövetség stratégiai célkitűzéseivel. Ennek megvalósítása érdekében az MKKSZ pályázatot hirdet a tagszervezetek számára, mely segítheti a klubokban az új sportszakmai projektek beindítását, illetve az eddigiek megerősítését.
Az "Élvonal - Kutatói kiválósági program" a legdinamikusabb alkotási szakaszban lévő kiváló - a felhívásban részletezett ismérvek alapján a nemzetközi tudományos világ élmezőnyébe (tudományterületük felső 10%-ába) tartozó - kutatók célzott támogatásával ösztönzi, hogy a kutatás nemzetközi élvonalában szakterületük formálóiként, iskolateremtő vezető kutatóként ígéretes kutatási projektjeik megvalósításával hozzájáruljanak Magyarország fejlett országokhoz történő felzárkózásához.
Pályázati cél: A közművelődés 2016. évi szakmai tevékenységének támogatása.
Enyhén mérséklődött az optimizmus a hazai nagyvállalatok körében – jelzi a K&H nagyvállalati növekedési index első negyedéves eredménye. A szektorok közül az ipari cégek tekintenek leginkább optimistán előre.