2017. december 18. hétfő, Auguszta
a a a
Összes gazdaság hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Négy szint, 800 férőhely. A kattintás után további számok következnek.
De az is igaz, hogy ha ezt a hetet betartjuk, sikerrel smúzolhatunk!
Mohamed bin Szalmán szaúdi herceg vette meg. Aki otthon mindeközben a korrupció ellen harcol.
"Tévesnek" bizonyult a korábban közzétett összeg, 2,3 milliárd forint helyett 5,4 milliárdnyi TAO-támogatás áramolhat idén a felcsúti fociba.
A parlament honlapján elérhető statisztikák alapján Rétvári Bence összesen nyolc és fél órában elmondott 155 felszólalást tett, amivel messze a legtöbbször szót kérő és leghosszabban beszélő képviselője a ciklusnak. 27 képviselő egy szót sem szólt - írja az MTI.
Vlagyimir Putyin most már diszkont áron jöhet a díszdoktori címét átvenni.
A kkv-kat is jellemző növekvő beruházási kedv a hitelpiacon is lecsapódik, mondta el az mfor.hu-nak a Garantiqa Hitelgarancia Zrt vezetője, Dr. Búza Éva. A kockázatokat mérsékli, hogy egyre több hazai vállalkozás hitelgaranciájával jut ilyen forrásokhoz.
2025-re pedig minden modelljük kapható lesz hibrid verzióban is.
Év végére elég durván belelendült a vízi munkákba a felcsúti polgármester.
6,3 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom a tavaly ilyenkorihoz képest.
Nagyon sokan keresik a nordmann fenyőt. Olcsóbban kijön viszont a luc, pláne az ezüstfenyő, ami ennek ellenére visszaszorulóban van a karácsonyfa-piacon.
Új történelmi csúcsra került a GKI konjunktúraindexe decemberben, az üzleti várakozások még soha, a fogyasztóiak pedig csak 2002-ben, a Medgyessy-kormány 100 napos programjának néhány hónapjában voltak a mostaninál is kedvezőbbek - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.
Egyelőre csak belföldön elképzelhető, többéves folyamat és kitartó munka eredményeként, hogy saját márkanevet építsenek ki a szabolcsi almának - mondta a Magyar Hírlapnak Apáti Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeb) alelnöke.
Nem aprózza el a felcsúti fociakadémia, továbbra is igyekszik minél jobban kihasználni a TAO-rendszert. Rengeteg pénzt költenének el ebben a szezonban is.
ILYENTÁJT SZOKÁS év végi zárszámadást készíteni. Visszatekintve nem lehet okunk panaszra: kimondottan jó évet tud maga mögött a Szabad Föld Kertje. „Növénytermesztési” ágazatunk hozta a várt hasznot, ami (majd a következő lapszámunkban tárgyalt) állattartásunkról nem mondható el.
Nem gyűlt össze a népszavazás kiírásához elegendő százezer aláírás sem az állami cégvezetők bérplafonja, sem december 24. munkaszüneti nappá nyilvánítása ügyében - írja az MTI.
Könnyűzenei képzést indít a Debreceni Egyetem a Kőbányai Zenei Stúdióval közösen. Céljuk, hogy előbb alap-, később mesterszakon is zenei menedzsereket és hangmérnököket képezzenek - írja az MTI.
Sokat javult a foglalkoztatottság, de ebben az állami munkahelyek is bőven benne vannak.
Az árak emelkedése és a forgalom bővülése mellett idén (és még inkább majd jövőre) a lakásépítések is beindultak, így a magyar lakáspiac „normál” üzemmódot felvéve érett szakaszba léphet. Az elmúlt évekkel szemben az idei forgalmi adatok alapján minden területi szinten (jogállás, megye, nagyvárosok, kerületek, irányítószám-körzetek) az árak kiegyenlítődését, azaz az olcsóbb térségek nagyobb ütemű drágulását látjuk. Ugyanakkor az még nem derült ki, hogy ez vajon egy hosszabb távú trend előjele, vagy az árolló csak ideiglenesen záródik – áll az OTP legfrissebb, a NAV idei első három negyedéves ingatlanforgalmi adatait feldolgozó Lakóingatlan Értéktérkép elemzésében.  
1642. december 13-án fedezte fel Abel Janszoon Tasman holland tengerész az Ausztrália partjaitól 1500 kilométerrel keletre fekvő Új-Zélandot.
A Fed újabb kamatemelésekre készül, az EKB-tól ez nem várható, de utóbbi kevésbé laza feltételeket teremthet a jövőben. Az MNB-től érdemi lépés jövő őszig nem várható - derül ki Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzőjének összeállításából, amely a forint jövőjére is ad egy forgatókönyvet a mostani kilátások alapján.
December 16., december 17., december 18., december 19., december 22.
A salgótarjáni Wamsler SE háztartástechnikai cég pénteken 1 milliárd 786 millió forint összegű támogatási szerződést kötött a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) - közölte a tulajdonos, az Opus Global Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.
Mintegy 47,5 millió eurós beruházással bővítette móri gyárát az autóipari Adient, az új üzemcsarnokot pénteken avatták fel.
Luxemburg volt az Európai Unió leggazdagabb tagállama tavaly is, vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) és az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás (AIC) alapján is toronymagasan vezet a nyugat-európai nagyhercegség a 28 tagú közösségben.
Folytatódhat a növekedés az építőiparban a legújabb statisztikai adatok megjelenése után nyilatkozó elemzők szerint, de többen is felhívták a figyelmet arra, hogy az ágazat lendülete megtörhet az áfa-kedvezmény kifutásával és a munkaerőhiány is gondokat okozhat.
Nem létezik királyi út, nincs tökéletes időzítés az euró bevezetésére, de azt érdemes látni, hogy akik bent vannak az eurózónában, nemigen akarnak kijönni belőle, mint azt Görögország esetén is láthattuk - vélekedik Magas István a Corvinus Egyetem tanára a magyar euróbevezetés lehetséges előnyeit, vagy hátrányait bemutató cikksorozatunkban.
Megállapodott a METRO Kereskedelmi Kft. vezetősége a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével a 2018. január 1-jétől életbe lépő Áruházi Bérrendezési Programról.
Mostanában többektől megkaptam, hogy biztosan megsértődtem a piacra amiért nem esik; és hiába írtam többször arról, hogy rosszak a hosszútávú kilátások, már csak sértődésemben erőltetem ezt a láthatóan nem működő elméletet.
Az ágazat termelése meredeken emelkedik, miközben a munkaerőhiány egyre durvább, és jön az áfaemelés is. Viszont 20 milliárdos forrás nyílik meg a cégeknek, akik, ha modernizálásra és a hatékonyság növelésére fordítják a támogatásokat, megoldhatják az egyre égetőbb iparági problémákat.
A november végi határidőig összesen 126, közöttük 27 határon túli csapat regisztrált, azaz a felkészítő tanárokkal együtt több mint 600-an vesznek részt a az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedőn - írja az MTI.
A világ autóipara egy teljesen új korszak előtt áll, és ez különös kihívások elé állítja azokat az országokat, mint amilyen Magyarország is, ahol az autóipar rendkívül fontos szerepet játszik a gazdaság teljesítménye szempontjából - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter telefonon az MTI-vel, miután csütörtökön San Franciscóban tárgyalt informatikai és távközlési vállalatok, illetve a Tesla gyár vezetőivel.
Az építőipar a következő évben is várhatóan a gazdasági növekedés egyik húzóágazata marad - kommentálta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a legújabb statisztikai adatokat pénteken reggel az M1 aktuális csatornán.
Vasútépítés a fő profilja a most alapított Mészáros-cégnek. Úgy tűnik, még véletlenül sem akarnak lemaradni az ilyen projektekről, így már két céggel fognak készenlétben állni.
A cafeteriában az adómentes juttatások idén is meglévő elemei közé jövőre bekerül a diákhitel-törlesztés támogatása, egyebek mellett jelentősen kedvezőbbé válnak a lakhatási támogatás feltételei is - írja az MTI.
Magyarországon a legtöbb ember nagy karácsonyfát választ, amit aztán a nappaliban állít fel. A Szenteste túlnyomórészt szűk családi körben telik, jóllehet, a megkérdezettek csaknem 4 százaléka egyedül ünnepel – derül ki az Otthontérkép.hu legfrissebb, kérdőíves kutatáson alapuló összefoglalójából.
Tovább emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak októberben, a tej ára kiemelkedő mértékben, 25 százalékkal drágult.
Kedden szálltak be Mészárosék a CIG Pannóniába. Felmerül a bennfentes kereskedés gyanúja.
Októberben az építőipari termelés 38,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi, alacsony bázist a szeptemberi 23,8 százalékos emelkedés után. Az épületek építésének volumene 27,3, az egyéb építményeké 51,7 százalékkal nőtt - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Fontos nap lehet ma az amerikai piacokon, amely nagy forgalmú hektikus kereskedést hozhat.
Úgy tűnik, hogy a számos módosítás ellenére is elbukhat az amerikai adótörvény.