2017. június 28. szerda, Levente, Irén
a a a
Összes gazdaság hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Moszkva nem rendezte az ukrajnai fegyveres konfliktust, így a retorziók újabb hat hónapig érvényben lesznek.
Ötször annyi új lakás jut az emberre az északnyugati megyében, mint az országos átlag, de Nógrádhoz képest a különbség még durvább: százszoros.
Kizárólag magyar dinnye érkezik a Lidl raktáraiba mától, egészen a hazai dinnyeszezon végéig. Az áruházlánc immár az ötödik szezonban részesíti előnyben a magyar termelőket. Évről évre nő a Lidl által értékesített, kiváló minőségű magyar dinnye mennyisége: a 2016-os szezonban összesen 8388 tonna dinnyét adott el a bel-és külpiacokon az áruházlánc, 20 százalékkal múlva felül az előző esztendő eredményét.
Eltűnik Budapest egyik legégőbb szégyenfoltja, luxuslakások lesznek a helyén.
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága úgy nyilatkozott: nyáron is folyamatosan egyeztetnek az egészségügyi ágazatban dolgozók béréről, juttatásairól, munkakörülményeiről - írja az MTI
Jelentős, ügyfélbarát törvényi változások lépnek életbe a lakás-takarékpénztárak szabályozásában.
Szerencsés Gabriella lesz a Barátok közt megbízott kreatív producere.
Az ujotthon.hu arra volt kíváncsi, hogy ezen a piacon egy 3 gyerekes család CSOK igénybevételével mennyire könnyen tud-e 60 négyzetméternél nagyobb lakásba költözni. Kiderült, hogy mindösszesen két külső kerületi projektben van erre lehetőség; a IV. és XXIII. kerületben.
Még nem volt kapavágás, de már a későbbi bővítésről beszélnek.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ezért adómentesíttetné a gazdák öntözővizét, amíg vissza nem tér a csapadékosabb időjárás.
A PwC legújabb Global Economy Watch kiadványa szerint a jelenlegi politikai és gazdasági környezetben évtizedek óta nem látott szintre emelkedett a bizonytalanság.
A jövőben közösen fejleszti az önvezető autók platformjait a Continental, a BMW, az Intel és a Mobileye.
12 részes lesz, az idei Arany János-emlékév apropóján hozzák össze.
A munkanélküliségi ráta 4,4 százalékra mérséklődött a március-májusi időszakban, míg a foglalkoztatottak átlagos létszáma elérte a 4,393 millió főt, azaz 79 ezer fővel dolgoztak többen mint egy évvel korábban. Az év hátralévő részében tovább javulhat és 4 százalékos szintre süllyedhet a munkanélküliségi ráta.
2017. június 26-án lép hatályba az Európai Fizetésképtelenségi Rendelet (EIR) reformja. A módosítások a fizetésképtelenségi törvények egyik kiemelt célját támogatják: a hitelezők védelmét és a jogaik érvényesítését.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdai jelentése szerint a munkanélküliek átlagos létszáma 48 ezerrel 203 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,1 százalékponttal, 4,4 százalékra csökkent március-májusban az egy évvel korábbihoz képest. Azt is bejelentették, hogy a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 393 ezer volt március-májusban, 79 ezerrel több, mint egy évvel korábban, a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 1,6 százalékponttal, 67,6 százalékra emelkedett - írja az MTI.
És sok minden mást is tervez a kormány a címben említett két városba - derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.
Az MNB ítélete szerint megsértették az ügyfelek túlzott eladósodását gátló adósfék-szabályokat.
A foglalkoztatottak száma pedig nőtt, jelenti a Központi Statisztikai Hivatal.
Milliós nagyságrendű kenőpénzeken osztoztak, amiért cserébe bűnügyi információkat adtak ki arra jogosulatlanoknak.
Évi 300 milliárdos kárt okoz a hajózható napok számának csökkenése. Most pályázattal tennék rendbe a folyót.
A 83. EUROCONSTRUCT Konferenciának idén nyáron Amszterdam adott otthont. A mostani prognózis a 2016. novemberi barcelonai EUROCONSTRUCT konferenciához viszonyítva szinte változatlan az 1,5–2 százalék közöttire becsült éves GDP-növekedés tekintetében 2017 és 2019 között a 19 európai országra vonatkozóan, melyeket a szervezet elemez – olvasható a Buildecon sajtóközleményében.
Mintegy ötvenezer magyar állampolgárnak érvénytelen a biztosítási jogviszonya, mert nincs bejelentett lakcíme. A hatályos törvény szerint így nem számít belföldinek, ezért hátrányba kerülhet az egészségügyi ellátás során. Székely László ombudsman jogszabály módosítást szorgalmaz a témában - írta a Magyar Nemzet szerdai számában az alapjogok biztosának a lap által megismert jelentésére hivatkozva.
Leginkább a vasárnap este vetített magyar filmvígjátéknak köszönheti a TV2, hogy nem lett még csúfosabb a múlt hete.
Az amerikai BorgWarner három oroszlányi üzemében három év alatt 600 új munkahelyet teremt, 15 milliárd forintos beruházással. Bogár Attila, a turbófeltöltőket gyártó üzem ügyvezető igazgatója hozzátette, a beruházás összegének tíz százaléka, egyedi kormánydöntés alapján, állami támogatás. - írja az MTI.
Az Oroszországot és Ukrajnát sújtó keddi hackertámadások átterjedtek Nyugat-Európára, sőt Indiára is. Egyelőre nem világos, hogy ugyanaz a zsarolóvírus áll-e a világszerte jelentkező támadások mögött.
Kétmilliárd aktív felhasználója van havonta a Facebooknak - jelentette be kedden Mark Zuckerberg, a cég alapító-vezérigazgatója.
Kétmilliárd aktív felhasználója van havonta a Facebooknak - jelentette be kedden Mark Zuckerberg, a cég alapító-vezérigazgatója.
Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke kedden a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ) közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Tesco dolgozóinak demonstrációját jövő szombaton 12 órától tartják Budapesten, a Fogarasi úton lévő Tesco áruház előtt - írja az MTI.
Minden ötödik 200 millió és 15 milliárd forint közötti árbevétellel rendelkező kis- és középvállalkozás tervez beruházást a következő egy évben - derül ki a Budapest Bank országosan reprezentatív kutatásából. Azok a cégek, amelyek fejlesztenek, jóval magasabb arányban számítanak árbevétel-növekedésre. A legnagyobb beruházók az agrárvállalkozások, és a magasabb árbevétellel rendelkező kkv-k. A beruházások értékének egynegyedét finanszírozzák banki forrásból a cégek, emellett fokozatosan nő az uniós források szerepe is.
A nők körében legnépszerűbb OKJ-s képzések Top10-es listája szerint továbbra is a pénzügyi-gazdasági területek vonzzák legjobban a hölgyeket, de egyre többen választják a sportedzői képzést is.
A GVH szerint ismét üdülési joggal rendelkezőket tévesztettek meg, a csaló céget, a Dinasztia Wellness Kft-t ezért 22,5 milliós bírsággal sújtották. Kérdés, hogy a felszámolás alatt álló cégtől valamit lát-e majd a hatóság.
Minden ötödik 200 millió és 15 milliárd forint közötti árbevétellel rendelkező kis- és középvállalkozás tervez beruházást a következő egy évben - derül ki a Budapest Bank országosan reprezentatív kutatásából.
Minden ötödik 200 millió és 15 milliárd forint közötti árbevétellel rendelkező kis- és középvállalkozás tervez beruházást a következő egy évben - derül ki a Budapest Bank országosan reprezentatív kutatásából.
Újabb lehetőséget kapnak egyes sportszervezetek, hogy eltitkolják, kiktől kapják a TAO-támogatásokat.
A csalók 300 millió forintos kárt okoztak a költségvetésnek.
Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára elmondta: Pest megyében 61 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el 3 milliárd forintot meglévő telephelyeinek átalakítására, modernizációjára valamint bővítésére - írja az MTI.
Komoly eladási hullám volt hétfőn a sokak által a Bitcoin-nál is biztonságosabbnak tartott kriptovaluta, Ethereum piacán. A fizetőeszköz árfolyama 24 százalékkal szakadt a hét első napján.
Újabb munkákat rendelt meg az ajánlatkérő, ami kicsit megdobja az amúgy sem alacsony árat.
40 milliárd forintos keretösszegű szerződést kötött a vagyonkezelő kormányközeli cégekkel.
A műszaki felmérésekkel elkezdődött a Sió idegenforgalmi fejlesztése. A tervek szerint kajakkal, kenuval járható lesz a Balatont a Dunával összekötő folyó 85 kilométeres szakasza, mellette pedig kerékpárút épül.
Bohuslav Sobotka szociáldemokrata miniszterelnök hétfőn Prágában, a külügyminisztérium gazdasági tanácsosainak értekezletén kijelentette: csak az ország korszerűsítését elősegítő és versenyképességét növelő külföldi beruházásokat fogja támogatni a cseh kormány - írja az MTI.
Erre a főpolgármester buzdította a vezetőket, akik meg is halloták a szavát.
3,4 milliárd forint adózott eredményt értek el együttvéve.