2018. február 24. szombat, Mátyás
a a a
Összes gazdaság hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Egy nagy nyugat-európai benzinkút csak az üzemanyag-eladáson évi 200.000 eurót kereshet. Norvégiában és Svájcban a legmagasabb a töltőállomások haszonkulcsa, Német- és Franciaországban átlagos, a legalacsonyabb Nagy-Britanniában.
A magyar autósok negyede nyitott az elektromos autó vásárlásra; a szakértői becslések szerint az év végére már 5000 felett lehet az elektromos autók száma Magyarországon - közölte az Ipsos az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében, amelyet legfrissebb felméréséről adott ki.
Lázár János szerint nincs mód Soros György kitiltására.
L.Simon László bizalmasának tulajdonában álló, vasútépítéssel foglalkozó céget kebelezne be Mészáros Lőrinc és felesége.
Időpont még nincs, de április 8. előtt erre biztos nem kerül sor.
Időpont még nincs, de április 8. előtt erre biztos nem kerül sor.
A Stop Soros törvénycsomagot véleményezők szerint erre lenne szükség.
A Stop Soros törvénycsomagot véleményezők szerint erre lenne szükség.
A felcsúti polgármester átpakolta a legpénzesebb cégeit a tőzsdei társaságába, ezzel 75 milliárd forint fölé nőhet az Opus Global saját tőkéje.
Csónakázótóval, lőtérrel és még sok egyébbel dúsult a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kampuszának terve.
Február 15-ig adhatja le hiteligénylési kérelmét az a hallgató, aki már márciusban szeretne Diákhitelt kapni. A Diákhitel2-t egyedülállóan kedvező feltételekkel: 2017 októbere óta 0%-os kamattal igényelhetik az önköltséges képzésben résztvevők, képzési díjuk kiegyenlítésére. A szabad felhasználású Diákhitel1 szintén nagyon kedvező, 2,3%-os kamattal nyújt segítséget a diákoknak.
Tavaly január és december között 17 százalékkal nőtt meg a Kínába irányuló export, az oroszok pedig 19 százalékkal több EU-s terméket kaptak.
Az elmúlt három évben jelentősen javult a magyarok fizetőképessége és ezzel párhuzamosan megtakarítási lehetőségeik is. Az Intrum nemzetközi követeléskezelő kutatásából az is kiderült, hogy a magyarok egyre bizakodóbbak pénzügyi és gazdasági helyzetüket illetően.
2017-ben csak 2,4 százalékos volt a szerves növekedési ütemük, a legkisebb 1996 óta. A cég nyeresége is csökkent, majdnem 16 százalékkal.
Az egyéni vállalkozóknak a személyi jövedelemadó (szja) bevallásukat idén február 26-áig kell eljuttatniuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), az 1+1 százalék felajánlásról május 22-éig dönthetnek - írja az MTI.
Egészségesebb lesz, és felelősebben fogják reklámozni.
Jelentősen, 23 százalékkal nőtt éves szinten a lakások iránti kereslet idén február közepéig, így élénk piacra lehet számítani 2018-ban is. A nagy kereslet miatt a vevők számára a teljes piacot nézve nincs nagy mozgástér az alkura, de ennek mértéke ingatlantípusonként különböző.
Persze nem jófejségből, hanem kényszerből, annyira nincs munkaerő.
A gyümölcsök termelői ára pedig több mint 21 százalékkal szökött fel az egy évvel korábbihoz képest. Összességében viszont kicsit lassult a mezőgazdasági termékek drágulása.
A tipikus áralku mértéke tavaly kisebb volt 5 százaléknál. Sokkal jobban nőtt az ingatlanok iránti kereslet, mint a kínálat, így tényleg kicsi a mozgástér.
Pedig Szitár-Csanádi Attilát az orosz állami atomvállalat egyik legfőbb hazai bizalmasaként tartják számon, több forrás szerint neki is köszönhető, hogy Vlagyimir Putyin díszpolgári címet kapott a Debreceni Egyetemtől.
2010-hez képest jelentős mértékben nőtt a minimálbér mind bruttó mind nettó értékét tekintve. A változásokon azonban mégis az állam nyerte a legtöbbet. Mutatjuk, miért.
A német nagykoalíciós megállapodással foglalkozik legújabb írásában Naszádos Zsófia, az MTA KRTK Világgazdasági Intézet tudományos segédmunkatársa.
Jörg Bauer szerint a Tungsram az elmúlt évszázad leginnovatívabb magyar ipari vállalata, és a fényforrásgyártó jövőjének legfőbb sarokköve marad.
A brit film-, televízió- és videojátékipar zéró toleranciát hirdet a munkahelyi terrorizálás és szexuális zaklatások ellen - írja az MTI a The Guardian-ra hivatkozva.
Csütörtökig kell a hallgatóknak benyújtaniuk a hiteligénylési kérelmet ahhoz, hogy március közepéig megkapják a kért diákhitelt - írja az MTI.
Cserébe jöhetnek a reklámok a taxikon, hogy azokkal a sofőrök mégis pluszbevételhez juthassanak.
Az Európai Taxis Egyesület szerint a taxikon a reklám elhelyezése kiválthatja a tarifaemelést, mivel azzal plusz bevételhez juthatnak a fuvarozók - írja az MTI.
Jóváhagyta a pozsonyi törvényhozás a Munkatörvénykönyv azon módosítását, amely szerint májustól a hétvégén végzett munka után járó bérpótlékot vezetnek be Szlovákiában, és megemelik az éjszakai, illetve az ünnepnapokon végzett munka után járó pótlékokat is - írja az MTI.
Hódmezővásárhely ennyi pénzt kap a tram train kommunikációjára.
Hódmezővásárhely ennyi pénzt kap a tram train kommunikációjára.
A szerdai, izmosabb olcsósodás után a hét végén mérsékeltebb árcsökkenés jön.
Az MSZP-s Tóth Bertalan kiperelte a számlákat az MVM gázkereskedő cégétől, ezek alapján állítja: négy év alatt 70 ezer forintot buktak a magyarok az állítólag olcsóbb gázon.
A 2 éves és hosszabb futamidejű lakossági papírokat most már csak magánszemélyek vehetik.
Vasárnap tehát valóban jön a kerületi voksolás a kocsmák nyitvatartásáról.
Sztrájkolnak az oktatásban dolgozók Szlovéniában, a szakszervezetek szerint közel 37 ezren vesznek részt a demonstrációban, országszerte ezer általános és középiskolában nincs tanítás. Ez a legnépesebb idei demonstráció Szlovéniában - írja az MTI.
Júliustól élesben is elindul az online számlázás rendszere Magyarországon. A rendelettervezet azonban még mindig nem tekinthető véglegesnek, miközben a számlázó programokat a vártnál komplexebb technikai specifikációnak kell megfeleltetni. Sürgeti az idő a vállalkozásokat, akiknek az új rendszerrel ráadásul a számlakibocsátást követő azonnali adóellenőrzésre is fel kell készülniük. Amennyiben ezt nem tudják teljesíteni akár számlánként 500 ezer forintos bírságra is számíthatnak majd – hívja fel a figyelmet az EY szenior menedzsere, Molnár Péter.
Az Első Magyar Befektetői Szövetkezet és a Skylite Reklám és Piackutató Kft. kapta a büntetést.
Nagyon belehúzott a magyar gazdaság a tavalyi utolsó negyedévben, ami az uniós rangsorban is előkelő sorolta hazánk teljesítményét.
A teljes EU-t nézve pedig a román ipar robbant a legnagyobbat tavaly év végén.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) fölemelte szavát az ellen, hogy egészséges fiatal állatokat több országban (az unióban leginkább Bulgáriában) antibiotikumokkal késztetnek növekedésük gyorsítására.
Vádat emelt hét cégvezető ellen az állami költségvetést több tízmillió forinttal megkárosító, fiktív munkaerő-kölcsönzéssel kapcsolatos adó- és járulékcsalások miatt a Heves Megyei Főügyészség - írja az MTI.
A magyar szakszervezeti konföderációk szolidárisak a február 15-én, 16-án és 19-én az önkormányzati hivatalok köztisztviselői érdekében az MKKSZ által szervezett „Kék sztrájk”-ban résztvevő munkavállalókkal.
A fideszes megbízott polgármester választási lakossági fórumot tartott kedden este, ahol egyebek mellett a városba tervezett beruházásokról is szót ejtett.
2017-ben a finanszírozott összeg éves szinten 18 százalékkal 613 milliárd forintra nőtt, ez ennél magasabb csak a 2008-as válság előtt volt. A munkaerőhiányt a finanszírozók is érzik: egyre jobb, bonyolultabb - és drágább - gépeket kell finanszíroznia a lízingcégeknek, a cégek sok helyen más módon már nem tudnak bővülni.
Év végére lassulni fog a növekedés, a háztartások fogyasztása tovább bővül, a vállalatok számára továbbra is nehézséget jelent a munkaerőhiány és a bérnyomás – írja a Policy Agenda.
A biztosításokat folyamatos képzés alatt álló értékesítők adhatják csak el, akiknek az érdekeltségükről, javadalmazásukról is tájékoztatni kell az ügyfelet – miután hatályba lép a vonatkozó új uniós irányelv, az IDD (Insurance Distribution Directive). Az időpont körüli huzavona ugyanakkor rámutat az uniós jogalkotás nehézkességére is – derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) a közleményéből.