2018. január 16. kedd, Gusztáv
a a a
Összes gazdaság hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Az utaslehúzós módszerek az elmúlt évek során szinte semmit sem változtak.
Panmindzsonban megkezdődtek a tárgyalások a téli olimpián való észak-koreai részvételről és a két ország közötti óriási feszültség csökkentéséről.
Még nincs dráma, de két-három héten belül szükség lenne valami igazi téli időre.
Az első héten az RTL Klub nézői látványosan megfogyatkoztak, és olyan történt, amire az elmúlt 15 évben nem volt példa.
Amíg nem zárul le az Unióval a vita az EXIM Bank állományáról, addig két változat is van az adósságra.
Lázár János azt mondta, Magyarország kész növelni a hozzájárulását az EU költségvetéséhez.
Figyelmeztető sztrájkot tartott a legnagyobb német szakszervezet, az IG Metall, amely a többi között azt követeli, hogy vezessék be a 28 órás munkahetet - írja az MTI.
Miután az első kereskedési héten minden nap új történelmi rekordok születtek az amerikai tőzsdéken, Trump újabb álomszintet célozna meg.
A szakértők szerint jó, hogy sokan nyitnak megtakarítási számlát, de a befizetéseket növelni kellene.
A szakértők szerint jó, hogy sokan nyitnak megtakarítási számlát, de a befizetéseket növelni kellene.
Mind Venezuela, mind Oroszország elítéli a bitcoin forgalmazását, és saját virtuális fizetőeszköz bevezetését tervezik, hogy segítségével kikerülhessék az országuk elleni büntető rendszabályokat.
Két magyar kutató megvizsgálta az árpa, a búza, a kukorica és a rozs termésátlagait a közép-európai régióban 1921 és 2010 között, és arra jutottak, hogy a gabonatermesztés ezen a területen kiemelkedően ki van téve az éghajlat melegedésének.
Világszerte gyorsuló ütemben nőtt a fakitermelés. A gazdasági növekedés, az új kelet-európai feldolgozókapacitások és a bioenergia iránti kereslet állnak a globális trend hátterében – az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) nemrég megjelent elemzése szerint.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint teljesen biztonságosan süllyed a négyes blokk.
A NAV-vezér körzetében igazán jól a gázolajat használók jártak.
Autópálya-matricát pedig 1,7 milliószor vettünk mobillal. Kezdünk rákapni nemzeti mobilfizetési rendszerre.
A tejágazat teljes körű áfacsökkentésre számít, ugyanis csak így tisztulhat meg a piac, kerülhetnek előnybe a túl olcsó importtal szemben a magyar termelők és tejtermékek. Ráadásul e segítség el is kél, mert szakértők szerint az év második felében akár egy újabb túltermelési szezon indulhat meg, ami értékesítési gondokat hozhat.
Ennyivel száll be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a jövőbe.
Az év praxisa a Kárpát-medencében elnevezéssel az idén is pályázatot hirdetett a magyarországi, illetve a határon túli magyar háziorvosok, illetve elsősorban az őket ajánló betegek számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma - írja az MTI.
Novemberben 6,4 százalékkal bővült a kiskereskedelem naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához képest. A KSH adatközlése jelentős pozitív meglepetést hozott a piaci várakozásokhoz képest, különösen annak fényében, hogy milyen gyenge teljesítményt mutatott az ipar a tavalyi év utolsó előtti hónapjában.
Idén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal külön kérés nélkül már az őstermelőknek, az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek és a korábbi években munkáltatói adómegállapítást választóknak is elkészíti az szja-bevallás tervezetét, hétfőtől már az e-szja webes kitöltő felülete is elérhető a NAV honlapjáról - írja az MTI.
Az elérhető adatokból az látszik, hogy az ágazat a GDP növekedésénél jobban bővült 2017-ben.
Utoljára 2006-ban volt ilyen gigantikus hiány a költségvetésben.
A szórakozóhelyek nyitvatartásáról szóló VII. kerületi népszavazás átszabhatja a környék lakáspiacát. Februárban az ott élők arról döntenek, hogy bezárjanak-e a szórakozóhelyek éjfélkor – derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amely több lehetséges forgatókönyvet vázol fel.
Az Ikarus jelentősen megcsúszott a gyártással, ám a késés miatt mégsem büntették meg őket.
Egy 450 és egy 559 millió dolláros összegről van szó, ez valószínűleg új rekord az egy hétvége alatt megnyert amerikai lottópénzek történetében.
A forint az euróval szemben sikeresen kezdte az új évet. Hét elején 310 HUF/EUR árfolyamon folyt a kereskedés, csütörtök estére a forint tovább erősödött, egészen a 308 HUF/EUR szintig. Jelenleg a forint 2017. október vége óta most a legerősebb.
Diákok korrepetálásához keresnek nyugdíjas pedagógusokat Budapesten a nemsokára megnyíló Egyszülős Központba - írja az MTI.
Ha jön a kötelező éjféli záróra, akkor csökkenhet ugyan a lakások értéke és bérleti díja, de csak kicsit. A kereslet pedig valószínűleg nem változik, de az ingatlan iránt érdeklődők köre teljesen lecserélődhet.
Ha jön a kötelező éjféli záróra, akkor csökkenhet ugyan a lakások értéke és bérleti díja, de csak kicsit. A kereslet pedig valószínűleg nem változik, de az ingatlan iránt érdeklődők köre teljesen lecserélődhet.
Az előrejelzések szerint 2017-ben is a Volkswagen gyártotta a legtöbb járművet.
Nem. Tovább nőtt a termelés, 3,4 százalékkal.
2017 tizenegyedik hónapjában 6 százalék feletti növekedést ért el a kiskereskedelmi forgalom.
A szállítmány neve Zuma. És semmi egyebet nem tudni róla.
A lösztalaj alkalmatlannak látszik az újabb blokkok felépítésére.
Az elmúlt hetekben Demján Sándornak, mint a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) elnökének teljesen felesleges volt beleszaladni a közszféra leépítésével kapcsolatos ötletei miatt kapott pofonokba, amelyekért ráadásul házhoz ment. Mert bár az alapgondolat, miszerint több százezer munkahely megszüntetése a közszférában megoldást jelentene a munkaerőhiányra, jó kiindulási pont, azért annál, ahogyan a VOSZ elnöke tette, szofisztikáltabban kellett volna a problémakört megközelíteni. Mivel azonban ez nem sikerült, azóta is záporoznak rá a pofonok, pedig egy kis stratégiával és kifinomultabb kommunikációval mindez elkerülhető lett volna.
A lakberendezők forgalma az utóbbi 2-3 évben megduplázódott a lakáshotelek speciális igényei miatt.
A legnépszerűbb, 1,5 százalék zsírtartalmú UHT tejből 12 százalékkal kevesebb fogyott itthon 2017-ben.
Ezt hozza az áfacsökentés, meg 15-20 százalékkal több eladott halat az áruházak reményei szerint.
A tóparti területen lévő hotelt bezárják, helyére állítólag luxus lakóparkot húz majd fel a felcsúti polgármester.
MIKÖZBEN e sorokat írom, fél szemmel a kertet figyelem: 16 kilónyi kolbász alól gomolyog szép lassan a szilvafánk füstje. A garázsba ugyan nem látok be, de már napok óta sóban áll egy 8 kilós sonkának való comb és két nagy császárszalonna-darab. Túl vagyunk az első disznóvágásunkon!
A Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke szerint fontos a bérfelzárkóztatás a kis- és középvállalkozói (kkv) szektorban is - írja az MTI.
Tesla különc zseni volt. Szabadalmak százai fűződnek a nevéhez, de az ötletei java részéből mások gazdagodtak meg.
A Jobbik béremelést és tiszteletet követel a kormányzattól a közszolgálatban dolgozóknak a létszámleépítés helyet - írja az MTI.