2018. január 16. kedd, Gusztáv
a a a
Összes gazdaság hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
A Diósgyőr edzője szerint ma már olcsóbb külföldi játékost leigazolni, mint egy fiatal, tehetséges magyar focistát.
Ebből a legtöbbet a római katolikus egyház helyi egysége kapja, de jól jár a kézilabda és a színház is.
Megszorításokkal kell számolni az unió 2020-2027 közötti új Közös Agrárpolitikájában (KAP). Miközben a brit kilépés bevételkiesést okoz, a közös védelmi politikára, a biztonságra és a migrációs problémákra többet kell költeni – mondta az illetékes uniós biztos.
Olyan lesz a Lupa-tónál épülő Nemzeti Triatlon Központ, hogy még Oroszországban sem láttak olyat - derült ki néhány nappal ezelőtt. Rákérdeztünk a részletekre.
A légitársaságok között elsőként a KLM mesterséges intelligenciával válaszolja meg az ügyfelek kérdéseit a Twitteren, a Messengeren és a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatásban. A légitársaságközleménye szerint a DigitalGenius céggel közösen hoztak létre automatizált válaszokat, amelyek általános, visszatérő ügyfélszolgálati kérdésekre képesek válaszolni emberi beavatkozás nélkül. Ennek köszönhetően az ügyfélszolgálati munkatársaknak több idejük jut a bonyolultabb ügyek kivizsgálására, és az ügyfelekkel való kapcsolattartásra - írja az MTI.
A Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy vegyék el azoktól az ukrán és orosz állampolgároktól a magyar nyugdíjat, akik csak amiatt jelentkeztek be a határ menti magyar falvakba - írja az MTI.
A skót miniszterelnök szerint továbbra is a függetlenség kínálja a legjobb jövőt Skócia számára, de az erről szóló döntés akkor lesz esedékes, ha már körvonalazódott a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszere.
August Oetker gyógyszerész volt, de aztán az általa kifejlesztett sütőpor egyből a német élelmiszeripar csúcsára repítette.
A The Wall Street Journal a neki adott interjúban rosszul idézte Donald Trump amerikai elnököt, amikor azt írta, az elnök szerint "valószínűleg jó kapcsolata van" Kim Dzsong Un észak-koreai diktátorral - tudatta helyi idő szerint szombat éjjel a Fehér Ház.
Az EU-nak segítenie kell a menekülteken, de "nem lehet a világnak úgy segíteni, hogy tönkretesszük a saját népünket" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Welt am Sonntag című konzervatív vasárnapi német lapnak adott interjúban, amelyről az MTI készített összefoglalót.
A startup világban az unikornisok jelentik a csúcsot, ezt a kifejezést azokra a cégekre használják, amelyek elérik az 1 milliárd dolláros kapitalizációt. Azonban ez sem garancia arra, hogy a cég nem tűnik el később a süllyesztőben.
Két program kivételével minden jelenlegi uniós kiadási tételnek csökkennie kell 2020 után, így az agrárpolitikára is kevesebb pénz jut majd az EU költségvetési biztosa szerint.
Április első harmadáig lehet pályázni arra a mintegy 52-53 milliárd forintnak megfelelő támogatásra, melyet Brüsszel az agrártermékek népszerűsítésére tart fenn. Ez egy 15-20 százalékkal megemelt összeg 2017-hez képest.
4,5 éves csúcs dőlt meg tavaly decemberben, ugyanis utoljára 2013 nyarán ugrott ekkorát az élelmiszerek ára, mint a múlt hónapban. A kormányzat által meghatározott dohány- és szeszárakra sem lehet "panasz": ezek drágultak egy év alatt a leginkább az élelmiszerek közül - 4,8 százalékkal.
Moldova után most Romániában, a magyar határtól alig 7 kilométerre lévő Mikola nevű községben találtak afrikai sertéspestissel fertőzött állatokat egy háztáji gazdaságban - adta hírül a román állategészségügyi szolgálat. A magyar oldalon 5 közeli településen rendeltek el korlátozó intézkedéseket és az állatorvosok minden sertéstartó gazdaságot és udvart felkeresnek.
Emlékeznek még a tavaly októberi, szinte az egész országot sújtó szélviharra? Leginkább a fóliasátras termesztést folytató kertészeket érte kár. Egyrészt megrongálódtak a fóliák, másrészt az így betörő hideg számos termesztett növényt tönkretett.
BÁR ÉPP MOST nincs nagy hideg, igazi tél, a háztáji állatainknál azért előfordulhatnak a takarmányozással kapcsolatos gondok, betegségek. Sőt talán ilyenkor hajlamosabbak vagyunk megfeledkezni róla, hogy az ellátásukban mennyire fontos szerepet játszik a kiegyensúlyozottság – ezért is alakulhatnak ki a kárt okozó hiánybetegségek.
Több tízezren vonultak az utcára szombaton Bécsben kormányellenes tüntetésre, arra szólítva Európát, hogy bojkottálja az új jobboldali kabinet szabadságpárti minisztereit.
A kormányhoz közel állónak mondott Nézőpont intézet felméréséből kiderül, hogy a közép-európaiak fele elégedetlen ugyan az EU-val, de majd háromnegyedük ennek ellenére maradna az Unió tagja.
Bocsánatkérést követelnek Donald Trumptól az afrikai országok az amerikai elnök általuk rasszistának és sértőnek tartott kijelentése miatt. Rendkívül élesen tiltakozott Kuba is. Várható volt...
1943. január 12-én indította meg támadását a szovjet Vörös Hadsereg a Don-kanyarban, melynek következtében a 207 ezer fős 2. magyar hadsereg mintegy százezer katonája vesztette életét.
A többségnek tavaly 7-11 százalékkal hízott a vagyona, soha nem látott mélységbe süllyedő pénzpiaci hozamok mellett. Hat év alatt pedig 10 százalékos infláció mellett átlagosan 70 százalékkal nőtt a megtakarítás, írja az Azénpénzem.hu.
Hiszik vagy sem, a nyugdíjasok inflációja még így is kisebb lett, mint a teljes társadalomé.
Januárban pedig a legtöbbet, legalábbis 2017-ben ez volt a helyzet.
Új építészeti elemekkel bővül az új budai kulturális központ a Várkert Bazár mellett.
Mark Zuckerberg szerint a Facebookot ellepték a fals információk és a lájkvadászok, emiatt komoly újításra készülnek. A hírre a befektetők meglehetősen pesszimistán reagáltak.
A holland légitársaság a mesterséges intelligenciát veti be a Twitteren, a Messengeren és a WhatsAppon érkező kérdések megválaszolásában.
Az Ada bútorgyártó konszern ezzel 100 új munkahelyet teremt Körmenden, Zalaegerszegen és Nován.
Pénteken a reggeli órákban 3 éves csúcsra ugrott az olaj ára, és Trump akár tovább lökheti felfele.
Kuna Tibor cégei „csak” 737,7 milliós megrendelést kaptak tavaly január és szeptember között.
Az amerikai kormány arra készül, hogy munkavállaláshoz kösse a szegény rétegeknek alanyi jogon járó Medicaid egészségbiztosítást - írja az MTI.
Az elmúlt napok híre, hogy Garancsi István fociklubja, a Videoton leigazolta az 51-szeres válogatott focistát, Huszti Szabolcsot.
Átalakulni látszik a lakáshitelpiac: egyre több hitelfelvevő érdeklődik a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek iránt, miközben a bankok jobb ajánlatokkal lépnek a piacra.
Tiborcz István pár évvel ezelőtti, Elios-os szerződései problémásak. Összeférhetetlenséget is talált a csalásellenes hivatal.
Az elemzők véleménye szerint tovább emelkedhet idén az infláció mértéke.
Az MKKSZ demonstrációjához 98 önkormányzati hivatal csatlakozott.
A The Wall Street Journal felmérése 93 százalékos esélyt lát rá.
Január 13-án lép hatályba a pénzforgalmi szolgáltatásokról szóló EU-s irányelv, amelynek célja, hogy az innováció és a verseny ösztönzése érdekében megnyissa a banki piacot a fintech cégek előtt a legtöbb európai országban.
Az MNB tájékoztatja a nyomozó hatóságokat és szükség esetén újabb piacfelügyeleti vizsgálatot is indít azoknál a szolgáltatóknál, magánszemélyeknél, amelyek a jegybank korábbi tiltó határozata ellenére tovább folytatják jogosulatlan pénzügyi szolgáltatói tevékenységüket - írja az MTI.
Elkezdődik a megemelt nyugdíjak kézbesítése, a pénz a napokban megérkezik az idősekhez - írja az MTI.
Tavaly év végén a korábbi években jól megszokott folyamatok zajlottak a kormány jegybanknál vezetett számláján.
Több forrás szerint az Angela Merkel vezette CDU-CSU pártszövetésnek sikerült megállapodni az eddig koalícióban kormányzó szociáldemokratákkal. A híresztelésre az euró immár 1,21 felett van.
4,6 milliárd forintos értéken az Appeninn Holding tulajdonába kerül az Ü48 irodaház.
28 millióan választották a fapados légitársaságot.
Az amerikai kormány arra készül, hogy munkavállaláshoz kösse a szegény rétegeknek alanyi jogon járó Medicaid egészségbiztosítást. Az 52 évvel ezelőtt létrehozott Medicaid-program eddig feltételek nélkül járt a szegény rétegeknek.
A 40-est használó cégek jellemzően a 80-as zöldszámokra vagy a vezetékes földrajzi számokra váltottak.