2018. június 23. szombat, Zoltán
a a a
Összes gazdaság hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Éles kritikát fogalmazott meg a Marketwatch Ben Bernanke Fed-elnökkel szemben. Az amerikai gazdasági portál többek között felvetette, hogy Bernanke esetleg eldobhatná a régi tankönyveket, hogy a pénzügyi piacok innovációira nyitottabban reagálhasson. Kétségessé vált ugyanis, hogy a korábban elfogadott gazdasági törvényszerűségek alapján előrejelezhetőek lennének a globális gazdaság konjunktúraciklusai, sokkal inkább úgy tűnik, a reálgazdasági folyamatok függnek a tőkepiaci mozgásoktól, és nem fordítva. A jelenlegi, recesszióval fenyegető helyzet tehát komoly kihívást jelenthet a reálgazdaságra fokuszáló Fed számára.
Újra van esély arra, hogy az eredeti tervek szerint ez év végére elkészüljön az M0-s keleti szektora. Annak egyik szakaszán ősszel engedélyeztetési problémák miatt 6 hétig állt a munka. Az enyhe tél miatt azonban sikerült behozni a lemaradást, bár a területszerzés egyes helyeken még mindig nem megoldott. A tét nem kicsi: Brüsszel 284 millió euróval, vagyis 70 milliárd forinttal támogatja az útépítést, ha az év végére befejeződik.
Három év múlva az egy főre jutó nemzeti jövedelem tekintetében beérhetjük a 2004 előtti Európai Unió legszegényebb tagját, Portugáliát – írja elemzésében a Cetelem Bank. A Portfolio.hu nem ennyire optimista, bár kétségtelen: az egy főre jutó nemzeti jövedelem (GNI) tekintetében szűkül a rés a két ország között. Ez nemcsak a hazai gazdaság magasabb potenciális növekedésének köszönhető, hanem a portugál válságnak is.
A tegnap bejelentett tranzakció révén egy kézbe kerül 12 ország 50 témaparkja és egyéb szórakoztatóipari látványossága.
A brit Virgin Atlantic és a British Airways légitársaságok hátrányosnak tartják magukra nézve az Európai Unió és az Egyesült Államok múlt pénteki nyitott égbolt megállapodástervezetét.
A Cannes-ban rendezett ingatlanos fórum magyar standján ott lesz a Béla király úti kormányrezidencia, több kastély, a Ferenc körút és az Üllői út sarkán lévő Mária Terézia laktanya és a visegrádi erőmű területéhez közeli, több mint tízhektáros, rendkívül értékes telek.
A Nyergesújfalura tervezett új cementgyárhoz készült részletes hatástanulmány megállapította, a létesítmény környezetre és természetre gyakorolt hatása minimális, a környéken lakók egészségére pedig egyáltalán nem gyakorol káros hatást. A Holcim tervei szerint 120 nap múlva megkaphatják a környezetvédelmi engedélyt, és az építési engedély birtokában - amelyre külön eljárást kell lefolytatni - még idén elkezdhetik az építkezést. A gyár 2010-ben kezdene termelni. A Nyergesújfalui Cementgyár 280 embernek ad majd munkát, és kiváltja a jelenleg ,űködő lábatlani létesítményt.
Az ukrán fűtőanyag-ipari és energetikai minisztérium az ukrán villamosenergia-export konstrukciójának megváltoztatását tervezi - írja az ukrán Kommerszant. Ez azzal járhat, hogy megváltozik a jelenlegi magyar import is.
Csak 2010-re épül meg Dunaújváros és Pécs között az autópályává fejleszthető autóút. A 180 kilométeres, várhatóan 200 milliárd forintba kerülő gyorsutat az év végén kezdenék építeni ppp-konstrukcióban. Azt még nem árulták el, hogy kell-e majd fizetni érte.
Megint frissítettek az EU-ban betiltott légitársaságok listáján: ezúttal két társaságnak engedélyezték a működést, öt céget viszont kitiltottak. Ezenkívül öt bolgár és kilenc orosz fuvarozónak tiltották meg járatok indítását az EU-ba.
Trükkök, tanulságos olvasói tapasztalatok, fontos intelmek a szakértőktől.
Módosítaná az elvárt adóról szóló törvényt három ellenzéki képviselő. Törvényjavaslatuk értelmében az első két hónapra sem kellene megfizetni az elvárt adót, ami február 28-ig hatályban volt. A kormány szerdán dönt, Veres a múlt héten még azt mondta, a kabinet igényt tart a pénzre.
Módosítani szeretné az adóhatóság a végrehajtásról szóló jogszabályokat. A törvény most azt mondja, ha a köztartozás miatt lefoglalt termékre az árverésen nincs vevő, akár a kikiáltási ár negyedére – ingatlanok esetén felére – is leszállíthatják az árakat. Ezzel sem az adós, sem az adóhivatal nem nyer, csak azok a vásárlói csoportok, akiket árverési maffiaként emlegetnek. Elmentünk egy akcióra, és ott is mindent egy vevő vitt.
Tovább tart a múlt kedden kezdődött tőzsdepánik. A fontosabb ázsiai piacok ismét 3-4 százalékos eséssel zártak, a vezető nyugat-európai börzéken 1-4 százalék közötti a veszteség. A budapesti részvényindex 2 százalék fölötti mínuszban van, a BUX 22 600 pont alatt jár, 10 százalékkal gyengébb, mint a múlt év végén.
(BTL.hu) Új formátumban és felfrissített arculattal kezdte meg az idei évet a tavaly 10. születésnapját ünneplő 4x4 Magazin. Magyarország egyetlen terepjárós magazinja autós lapoktól...
(BTL.hu) A TV2 2007. március 1-jei hatállyal kivált a Ringier Online Sales House-ból és a közeljövőben maga értékesíti online felületeit. Jelentős változások elé néz a közeljövőben...
(BTL.hu) Távozik a Viva televízió pr kooordinátori pozíciójából Kalas Éva. Helyére Kámán Ildikó került, aki a lemeziparból érkezett a kerekedelmi televízióhoz. A sajtókapcsolatok...
Az utóbbi pár évben jelentősen drágultak a lakások Romániában, a fővárosban három év alatt tízszeresére emelkedtek az árak.
Egyelőre nem tudni, mikor lesz 25 milliárd forint arra, hogy hazánkban általánossá tegyék a három nyugati megyénkben már sikerrel tesztelt elektronikus tb-kártya alkalmazását. Ez az egészségügyi intézményekben fölszerelt leolvasóberendezések révén lehetővé teszi, hogy könnyen kapcsolatot teremtsenek az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatbázisával a biztosítási jogviszony ellenőrzésére.