2018. június 24. vasárnap, Iván
a a a
Összes kultúra hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Apró mukik, kedves fejtörõk, norvég mitológiai környezet.
A Nintendo gépére is megjelennek a Playdead játékai.
Jazz, Schafer és Jack Black egy színpadon.
Szeptemberben érkezik a Torna - The Golden Country.
Mától töltheteõ az õrületes sikerû játék Nintendo portja.
Miilliós nagyságrenden túl a Nintendo új õrülete.
2018. június 6-án Horgas Eszter és Falusi Mariann a mára már klasszikusnak számító Simon and Garfunkel dalait adják elő az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A 3. Zsidó Művészeti Napok részeként megvalósuló koncerten a jól ismert dalok a zene és a képi világ segítségével virtuóz estté állnak össze.
Víziszörnyek és ogrék, királyok és királynék, mágusok és kurtizánok gyűlnek össze a Gomorra és a Reality Szörnyek és Szerelmek című című filmjével is Cannes-i Nagydíjat nyert Matteo Garrone sajátos hangulatú fantasy-horrorjában, amelyben a tündérmesék legsötétebb oldalát ismerhetjük meg olyan látványvilággal és szereplőgárdával, amit bármelyik hollywoodi produkció is megirigyelhetne.
Fizikai formátumok, a polcodnak és a gyûjtõ énednek!
Ofra Haza, világhírű izraeli énekesnő és színésznő, hazájának egyik legnagyobb nemzetközi hírnevet elért művésze. Az ő életéből készülő zenés előadást láthatnak a nézők Náray Erika és Klem Viktor előadásában az Uránia Nemzeti Filmszínházban június 2-án.
A Blizzard érti a dörgést, egyelõre mégis fütyül a Switch-re.
Igazi cirkuszos-színházas Pagonyfeszttel várunk mindenkit a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében május 26-án, szombaton! Érdemes velünk tölteni ezt a napot, hiszen számtalan színházi, mesés, zenés, kézműves programból válogathatsz egész nap!
Amely grafikai nívódíjakért is nagy eséllyel száll ringbe!
Nyugalom, bõ egy hónap van még a megjelenésig.
Több mint 24 eseményen közel 300 művész lép fel az idei Zsidó Művészeti Napokon (ZsiMü), mely május 28-án startol. Az ország kiemelkedő összművészeti eseménysorozatán kiváló művészek lépnek fel, a résztvevőket szinte felsorolni is lehetetlen.
2018. május 15-31. között a Finn Intézet (FinnAgora) szervezésében Budapestre érkezik Finnország két, nemzetközileg is meghatározó fotóművészének kiállítása, a Borderline. Stefan Bremer és Ahmed Alalousi fotóin megismerhetjük a menekültség személyes történeteit, Finnország történelmének egy igen fontos mozzanatát és Mosul háború előtti mindennapjait. A kiállítás a HybridArt Space-ben látható.
Astro Boy, Cave Story+ hõsök és sokan mások a fedélzeten.
Legalábbis ez derül ki a brutális számaik mellé adott közleménybõl.
A Beszélő Levelek előadáson nem mindennapi felolvasó-párok avatják be a közönséget egykori és ma élő híres emberek, politikusok, és alkotók életébe. A különleges májusi előadáson a Mozsár Műhely színpadán egy házaspár, Gryllus Dorka és Simon Kornél, egy testvérpár Egri Kati és Egri Márta, és egy apa-fia páros, Bán Bálint és Bán János olvassák fel szerelmespárok, szülők és gyermekek, barátok, írók, híres emberek, és hétköznapi hősök levelezéseit. Az est házigazdája Sándor Erzsi.
Elõbb érkezik az új platformokra Crash, mint vártuk!
Hrutka Róbert Fonogram-és Artisjus-díjas gitáros, zeneszerző és Nagy Dániel Viktor Junior Prima díjas színész koncertturnéra indul.
Kiderült az árszabás és néhány egyéb infó is.
A Famitsu a friss No More Heroes fõnökeirõl húzta le a leplet.
Megérkezett a legutóbbi Donkey Kong Country Switch portja.
A Nintendo gépére is megérkezik a The Cloud Catcher Chronicles.
Feladatairól és távozásáról beszélt a Nintendo-elnök.
Japánban csak a nyitókészlet 30 százalékát kapkodták el.
A Switch és a Wii U verzió egymásnak feszül.
Megérkezett a konzolgyártó friss üzleti jelentése.
Játszható demo a norvég szerepjátékból
A Ratkó-lányok egy évtizedekkel ezelőtt eltemetett családi titoknak ered a nyomába, egy különlegesen izgalmas korban, a Ratkó-korszakban, tehát az 1950-es évek Magyarországán.