2018. július 16. hétfő, Valter
a a a
Összes kultúra hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
A legújabb Switch és 3DS játékokkal ismerkedhetünk.
A téma ismerős: mennyire kell és hogyan lehet megfelelni a társadalmi elvárásoknak, mit tehetnek a lázadó fiatalok azért, hogy változtassanak a számukra nehezen elfogadható társadalmi körülményeken. A bemutató aktualitását az adja, hogy ami egykor a huszonévesek problémája volt, mára későbbre tolódott, és sokan még harminc fölött is céltalanul keresik a fogódzót az egyre idegenebb világban.
A világ egyik legnépszerűbb színpadi szerzőjének fordulatokban bővelkedő, happy endet ígérő vígjátékát, a Delilát mutatja be március 9-én a Centrál Színház Puskás Tamás rendezésében, Stohl Andrással és Balsai Mónival a főszerepben.
A Nintendo elsõként az online funkciókra koncentrál.
A tatabányai monodráma fesztivál, a Most Feszt programjába választották a Nagy Dániel Viktor szereplésével látható Leszámolás velem című előadást. Ez nagy szakmai elismerést jelent a monodráma előadójának, akinek ez élete első ilyen jellegű produkciója. A Jurányi Inkubátorházban 2017. márciusa óta repertoáron lévő darab Edouard Louis Leszámolás Eddyvel című művének színpadi monodráma változata, Rába Roland rendezésében eddig több száz néző számára szerzett elgondolkodtató pillanatokat. A márciusi előadások után közönségtalálkozón vehetnek részt az érdeklődők.
2018. március 8-án 21 órakor az Opus Jazz Clubban lemezbemutató koncerttel jelentkezik Molnár Emese és zenekara, a JaMese. A Bennem a világ című hangzón közreműködik Lackfi János mint dalszöveg-író és Horváth Kristóf "Színész Bob" slammer. A lemezen Szabó T. Anna költőnő két különleges szerzeménye is szerepel. Az énekesnő korábbi élményeiből inspirálódó zenei világ örök érvényű, értékálló, ugyanakkor modern történeteket mesél el, amelyekben a dallam és szöveg szimbiózisa teremti meg a JaMese sajátos világát.
Ha ön magyartanár, tanító, vagy annak tanul, no és ha érdekli az, hogy ön hogyan értékeli diákjait, akkor íme egy izgalmas kutatás, amiben részt vehet! Ha ön magyarországi, felvidéki, romániai vagy kárpátaljai magyartanár, itt a helye!
Indulhat a menekülés a Nintendo konzolján is.
A Nintendo gépére költözik az Ultimate Ninja Storm 1-2-3.
A Nintendo gépére is megjelenhet a Blizzard játéka.
A Pagony kiadó elindította youtube csatornáját, a Pagony TV-t. A kiadó célja, hogy a kicsi és nagyobb gyerekek ne túl sok ingert árasztó, villódzó mesékkel, hanem nyugodt, biztonságosabb történetekkel találkozhassanak. A Pagony TV-n olyan régi és új könyveket nézhetnek és hallgathatnak a gyerekek és a szülők együtt, melyeket inkább hangoskönyvek, ám az illusztrációk lassú mozgatása, valamint maga a médium vonzóvá teszi ezt a fajta a nyugodt tartalmat is a gyerekek számára. A meséket színészek és a szerzők olvassák fel.
Február 15-én a nagyközönség előtt is megnyitja a kapuit a világhírű BODY Kiállítás. A lenyűgöző emberi testet bemutató tárlat mérete Európában is egyedülállónak számít: 2200 négyzetméteren több mint kétszáz preparátumot tekinthetnek meg a látogatók. A kontinensen még soha, egyetlen városba se látogatott el a tárlat ilyen gazdag kiállítási anyaggal.
Filmes utazás a cseh és szlovák történelemben Idén újra együtt, a Cseh és Szlovák Filmkarnevál keretében kerülnek bemutatásra a legújabb cseh, szlovák, vagy koprodukciós alkotások, de köszöntjük Jiří Menzelt is 80. születésnapja alkalmából, illetve emlékezünk a közelmúltban távozó nagyszerű szlovák színészre, Marián Labudára. A Cseh és Szlovák Filmkarnevál főtámogatója immár hagyományosan a Staropramen, a világ első számú prágai söre.
Fergeteges humor elejétől a végéig - ez a Valami Amerika 3. Igazán mai, igazán pesti, igazán aktuális - itt-ott erőteljesen pikáns, nem nélkülöz egy picike aktuálpolitikát sem, de legalábbis még több nevetésre számíthat az, aki követi a napi híreket. Aki arra gondolt, hogy nem lehet már fokozni a három testvér esetlenkedéseit, az most tévedni fog - lehet!
Részletes videós bemutatók az innovatív újdonságról.
A héten Switch-en is kezdõdik a boszorkányság.
A Nintendo konzoljára is ellátogat az akció-platformer.
A hét elején röppent fel a pletyka, a Eurogamer-nek most több, egymástól független forrás is megerõsítette.
Komplett kiadás érkezik a Nintendo platformjára.
Ugyanaz a stúdió csinálhatja, mint a Metroid Prime 4-et.
Ugrabugra & toronyvédés, Shovel Knighttal + Awesomenautákkal.
2018. február 1-jén a Katona József Színházban tartotta meg ünnepélyes díjátadóját a Highlights of Hungary. Az ötödik évfordulóját ünneplő gyűjtés nagydíját a győri Tailorland BMX-park kapta meg, ez a projekt gyűjtötte a legtöbb voksot a nyilvános januári közönségszavazáson. Idén először a Highlights of Hungary kurátorai, akik a hazai kreatív- és médiaipar meghatározó arcai, szintén díjaztak egy jelöltet, ők a Göncruszkán indított közösségi méhészkedési kezdeményezést tartották a legkiemelkedőbbnek. A két nagydíjas mellett számos különdíjat és plakettet is kiosztottak.
Fél évet még várnunk kell az online szolgáltatásra.
Majdnem 15 millió fogyott már eddig a konzolból. A Super Mario Odyssey sincs messze a 10 milliótól.
Az idén 6. születésnapját ünneplő Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal idén sem tétlenkedtünk. Lássuk mivel tettük a 2017-es év étkezéseit is környezetbarátabbá.
Már most többet adtak el belõle, mint Xbox One-ból.
Január 4. és 25. között zajlik a Highlights of Hungary közönségszavazása, ami eldönti, hogy melyik közösségi, művészeti vagy társadalmi kezdeményezés volt 2017-ben a legizgalmasabb és legkreatívabb. Ebben a három hétben bárki leadhatja a voksát a kurátori csapat által kijelölt 55 jelölt projekt egyikére, a győztest pedig február 1-jén a Katona József Színházban fogják díjazni.
Szárnyal a mikróban felmelegített Switch változat is.
Új DLC érkezik a Mario+Rabbids-hez, DK-val a fõszerepben.
Érkezik a Nintendo átirat a bukaresti csapat játékából.
Idén hatodik alkalommal nyitja meg kapuit hazánk legnagyobb életmódfesztiválja, az Everness. Közel 20 színpadon mozgás, tánc és zenei programok váltják majd egymást, emellett pedig számtalan előadás, workshop biztosítja az igazi Everness-hangulatot.
Egyik konzol sem fogyott még ilyen gyorsan a tengerentúlon.
Tengernyi szakirodalma van a buddhizmus szétáradásának a pusztába. Írott források és régészeti adatok szólnak arról, hogy a selyemúton kelet felé terjedő új világnézet igen hamar ismertté vált a nomád állattartó népek körében is. És a magyarok? Vajon voltak köztük buddhisták is?
A jövõ heti Nintendo Directen be is jelenthetik.
Először röhögünk rajtuk, csóváljuk a fejünket a bunkóságon, a nyelvtudás hiányán vagy a lustaságon. De amikor rendszeressé válik a használatuk, akkor már kénytelenek vagyunk valóságos nyelvi változásról beszélni, akár tetszik, akár nem, akár bunkóságból fakadt eredetileg, akár nem.
Az Enter the Gungeon a várakozások felett teljesít.