2018. január 16. kedd, Gusztáv
a a a
Legfrissebb hírek
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki

A Continental is elismerésben részesült a 2018-as Német Design Díjátadón, mint ahogy az tavaly és tavalyelőtt is történt. A Német Formatervezési Tanács a „Közlekedés” kategória nyertesének választotta a vállalatcsoport intelligens ablakvezérlését és a háromdimenziós kijelző felületét. Ezzel a nemzetközi zsűri is elismerte a technológiai vállalat minőségi munkáját és innovatív leleményességét. A díjat 2018. február 9-én adják át Frankfurtban.

Hasznossá szeretnénk tenni magunkat. Sokkal többet dolgozunk ma, és ráadásul pontosan. Annyira a munkára koncentrálunk, hogy közben elfelejtkezünk a szükségleteinkről. Ma törekednünk kell rá, hogy szervezetünk ásványi anyag utánpótlását biztosítsuk. Fogyasszunk több kalciumot, hiszen ezzel megelőzhetjük a későbbi csontritkulást. Ha több tejterméket eszünk, akkor hosszú távon is biztosítjuk csontjaink egészségét.
Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
Szeretném megosztani Önökkel az AUDIRON-nal kapcsolatos csodálatos tapasztalataimat. Hároméves kisfiamon uszodaszemölcs (molluscum contagiosum) jelent meg. Először fertőtlenítő hatású illóolajokkal kenegettem a hólyagocskákat. Aztán eszembe jutott, hogy ha az AUDIRON jó a szemölcsökre, akkor erre a bőrbetegségre is hathat, hiszen ez is vírusos eredetű.
A gyenge jelszavakat könnyű feltörni, míg az erős, hosszú és bonyolult kódokat nehéz megjegyezni. De vajon akkor mi a jó megoldás?
A pécsi játékos háromszor is feladta ugyanazt az ötös kötést.
Sokan láttak már működő robotot, az élet egyre több területén bevethetők, számtalan emberi funkciót „elsajátítottak”, sokféle feladatot lehet már rájuk bízni. Még mindig sajátos, nagy gond azonban, hogy ezek az oly okos gépek munka közben nem elég finoman viselkednek. Könnyen összetörnek dobozokat, munkadarabokat. Elejtik a tárgyakat, vagy észre sem veszik, ha nem sikerült felvenniük. Az OptoForce cég találmánya, a tapintásérzékelő szenzor ezekre a problémákra tud igazán jó választ adni és az ipar sok területén alkalmazható.
A legtöbben sikítófrászt kapnának, de az ausztrál srác megoldotta. Nem eladó a Jeep és marad Európában a Ford.
A TV2 a Piramis révén hosszú évek után le tudta győzni hétköznapokon is az RTL Klubot. A csatornánál így a győztes csapaton ne változtass elvet követik.
Végy egy jól bevált motort, akassz rá kompresszort, és építs köré autót. A Yaris GRMN nemcsak a katalógusban mutat jól.
A Toyota Avalont a nyugdíjasok autójának tartották eddig, de az új generáció valami más próbál lenni.
Az új pénzforgalmi szabályozás több esetben kedveznek a bankkártya-tulajdonosoknak is. A korábbi 45 ezer forint helyett 15 ezer forintra csökken az a kárösszeg, amelyet az ügyfélnek kell állnia abban az esetben, ha ellopták a bankkártyáját.
Dolores O’Riordan, az ír rockzenekar frontembere 46 éves korában vesztette életét január 15-én.
A lakossági forint állampapírok állománya 34 százalékkal, 1735 milliárd forinttal bővült 2017-ben, s elérte december végére a 6802,9 milliárd forintot - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
ÁGASEGYHÁZA SZÍVÉBEN nem lett az enyészeté az egykoron titkosnak tartott atombunker. A polgári védelem által használt védett vezetési pont szerepe és funkciója a rendszerváltás után megváltozott, a megyei katasztrófavédelem ma oktatási, felkészítési céllal tartja fenn. Munkatársaink bejutottak a föld alatti bunkerbe.
VANNAK TÖRTÉNÉSZEK, akik úgy tartják, hogy az 1945 után kezdődő hidegháború nem is ért véget a Szovjetunió 1991-es felbomlásával – csak éppen addig szünetelt, amíg a hatalom újdonsült szereplői újra nem osztották a posztokat. Ami azonban tény: az atomháború veszélye ma sem múlt el. Sőt mintha éppen mostanában kapna új erőre a félelem.
VAN EGY HELY Magyarországon, ahová minden magyarnak el kellene mennie egyszer életében. Szatmárcseke ez a hely, amely a magyar himnusz szülő-, s Kölcsey nyugvóhelye is egyben. Nem akármilyen az a temető, ahol a költő nyugszik – a világ egyik legrejtelmesebb sírkertje! Hatalmas, öreg fenyőfák, kőrisek alatt ezerkétszáz fekete fejfa, mint egy titokzatos, túlvilági sereg tagjai, akik őrzik a temető csendjét, a lelkek békéjét.
Negyven alkalmazottal működő, a közép-európai régiót kiszolgáló kiberbiztonsági központot hozott létre Budapesten Cyber Intelligence Centre (CIC) néven a Deloitte - írja az MTI.
Drónokat használ az orvvadászok elfogására az angol rendőrség. Az új technológia alkalmazásával egyre több illegális vadászatot derítenek fel.
A pályázat célja A KézenFogva Alapítvány szolgáltató partnereivel - az Emberi Erőforrások Minisztériuma és jogelődjeinek folyamatos támogatásával - kidolgozta a FECSKE szolgáltatást (Fogyatékos Embereket nevelő Családok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás, továbbiakban FECSKE; www.fecske.kezenfogva.hu), amelyet 2007 óta modellkísérleti programként működtetett. A pályázati program célja új szolgáltatók beléptetésével, országos hálózat kiépítésével a korábbi szolgáltatás eredményeinek új programban történő kiterjesztése és a szociális szolgáltatások rendszerébe történő beillesztésének előkészítése.
Az ősz egyik legsikeresebb filmje egy horror volt, a Stephen King féle "Az". A bohócos mozi a napokban komoly lélektani szintet lépett át a bevételeknél.
TIZENHAT SZERZETES, pap, püspök, lelkész, káplán. Némelyik mosolyog, más komoly arccal néz. Tizenhat sors, amelyeket egy dolog bizonyosan összeköt: a mártíromság. Valamennyien életüket adták a hitükért. Az első közülük Apor Vilmos győri püspök, akit az orosz katonák lőttek agyon, miközben az apácákat mentette. Az utolsó Gulyás Lajos református lelkész, aki a kádári megtorlás áldozata: háromgyermekes édesapaként 39 éves korában végezték ki.
Ahogy az várható volt, az AMD megoldása legalább annyira sérülékeny, mint az Intel Management Engine-je.
Gyorsul a verseny a villanyautóknál: a Ford a tervezett 4.5 Mrd. dollár helyett immár 11 milliárdot kíván 2020-ig elektromos és hibrid-autók fejlesztésére fordítani. Jim  Farley, a második legnagyobb amerikai autógyártó cég főnöke a detroiti autóvásáron jelentette be az új terveket.

A hibrid informatika fogalma már nem újkeletű a szakmai berkekben, a valódi üzleti előnyt eredményező alkalmazása azonban még jókora megmérettetések elé állítja a cégeket. 

A Legfőbb Ügyészség megkapta az Európai Unó Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) jelentését, amely igazságügyi ajánlást tartalmaz. Az ügy iratait a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező főügyészséghez fogja továbbítani - közölte Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.
Július 1-től minden adózónak és vállalkozásnak olyan számlázó rendszerrel kell rendelkeznie, amely az interneten keresztül folyamatos kapcsolatban áll a Nemzeti Adó és Vámhivatallal (NAV) - mondta Földes Balázs, a Crowe FST szenior adómenedzsere az M1 aktuális csatornán. 
Nikki néhány évvel ezelőtt tervezett már ékszereket, ezek viszont most sokkal különlegesebb darabok lettek annál.
A teljesen áttervezett Mercedes G-osztály miatt még Arnold Schwarzenegger is kilátogatott.
Nem érintett Magyarország a szalmonellás babatejpor miatti uniós botrányban. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ettől függetlenül figyeli a nemzetközi híreket.
A Spoofrand trójai egy hátsó kapun keresztül biztosít jogosulatlan rendszerhozzáférést a támadók számára.
Állítólag az LX utódjának előfutára az Lexus detroiti tanulmányautója, amely óriási, mégis könnyed hatást kelt.
A vállalat ráadásképpen egy új Chromeboxot is leleplezett a CES-en.
Kihirdették a közmédia dalválasztó műsorának első válogatójában résztvevő dalokat.
Az utángyárott extrák beépítése nyilvánvalóan olcsóbb, de hogyan kerülhet eredeti gyári tempomat, radar vagy ülésfűtés a kocsiba?
December 8-tól január 7-ig negyvenkettő százalékkal többen váltották meg online a vasúti jegyet, mint egy évvel korábban. Tizenkettő százalékkal emelkedett a jegykiadó automaták forgalma.

A mophie népszerű akkumulátoros okostelefon kiegészítője végre a Samsung zászlóshajó modelljére is rendelhető. A juice pack erős ütésvédelmet, 36 óra teljes akkumulátoridőt, és vezeték nélküli töltést kínál egyetlen csomagban.

Tovább bővül az olasz márka 70-ik születésnapját ünneplő Thrustmaster széria, ezúttal a 488 Challenge Editionnel.
Kezdő motorosnak, másfél millióból mit ajánl a Nepperűző?
Az új generáció inkább emlékeztet kis Passatra mint Golfból fércelt szedánra. A Volkswagen igyekszik feledtetni a hibákat.
A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák zöldenergiaként idén is hozzájárulnak a város otthonainak fűtéséhez. A cég ugyanis hagyományszerűen évről évre begyűjti a komposztálásra nem alkalmas, városszerte kidobott fenyőfákat, és a pécsi erőműben elégeti őket, ezzel járulva hozzá mintegy 31 500 pécsi lakás távfűtéséhez.
A David Bowie arcai dokumentumfilm forgalmazására pedig 400 ezret adott a minisztérium 2017-ben.
Színe szürkés, szaga olyan mint mikor ég a dízel. Vizet nem eszi, olajat sem fogyasztja.