2018. március 22. csütörtök, Beáta, Izolda
a a a
Legfrissebb hírek
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Egy megalapozatlan államügyészi döntésre és erkölcsi okokra hivatkozva lemondott Bilen Saliji macedón igazságügyi miniszter - közölte a Vesti.mk szkopjei hírportál szerdán.
Az indítványozót az országgyűlési választásokon független képviselőjelöltként vették nyilvántartásba, amelyre tekintettel mentelmi jog illette meg. A bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárás alapján azonban az indítványozó mentelmi jogát a Nemzeti Választási Bizottság felfüggesztette. Az Alkotmánybíróság friss határozatában kimondta: a Nemzeti Választási Bizottság mentelmi jogot felfüggesztő határozata nem minősül olyan határozatnak, amely ellen jogorvoslatot kell biztosítani.
Mára már több mint 30 ezer hektár szántót borít el a belvíz, az összes terület eléri a 64 ezer hektárt. A legnagyobb baj Csongrád megyében van.
Több mint négy évtizede nem mért mélypontra süllyedt a munkanélküliség Nagy-Britanniában. A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése szerint a januárban zárult három hónapban átlagosan 4,3 százalék volt az állástalanok aránya. Ez 1975 óta a legalacsonyabb szint - írja az MTI.
A 2018. évi kárenyhítési évre, a jogszabályi előírásoknak megfelelően, a téli fagykár bejelentése 2018. április 15-ig tehető meg.

A Xerox és az EFI (Electronics For Imaging) februárban mutatta be az új Fiery DFE-t, azaz nyomtatásvezérlő szerverét, mely új és igen hasznos lehetőséget biztosít a nyomdák számára az értéknövelt nyomtatás területén. Segítségével elérhetővé váltak az olyan egyedi és különleges applikációk, melyek akár fémes (arany, ezüst), vagy clear lakk hatású szárazfestékeket használnak.

Tavaly 152 milliárdot tett ki a magyar agrárgép és alkatrész piac forgalma. Egyszerre keresték a gazdálkodók a legmodernebb és az olcsóbb, egyszerűbb gépeket, berendezéseket.
Szemerey Lóránd értékesítette a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft.-ben lévő üzletrészét. A Waberer's International Nyrt. ajánlatát elfogadva Szemerey Lóránd, és a vevő képviseletében Lajkó Ferenc vezérigazgató a mai napon az üzletrész-adásvételi szerződést aláírta.
Az ENSZ Közgyűlése 2012 júniusában nyilvánította a boldogság nemzetközi napjává március 20-át. A Közgyűlés hangsúlyozta, hogy a boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja. A dokumentum egyben felszólította az ENSZ tagországait, hogy megfelelő módon ünnepeljék március 20-án a boldogság napját, mindenekelőtt az oktatásban.
Kérdések, melyek miatt eddig álmatlanság gyötört. Melyik bizonyult erősebbnek?
Kevés felmérés mérte eddig a magyar vállalkozások felkészültségét az új uniós adatkezelési rendelettel, a GDPR-al kapcsolatban, de ami adat a rendelkezésünkre áll, az nem túl biztató, a TMSI Kft. által most közzétett kutatás is azt mutatja: vannak még fehér foltok.
Hány adófajta van Magyarországon? - Idén ismét eggyel csökkent a magyarországi adók száma, így 58-féle adó van hazánkban. A csökkenés viszont csak technikai jellegű, miközben továbbra is velünk élnek olyan adók, mint a kiirthatatlannak tűnő, a háztartási alkalmazottak után fizetendő díj vagy az újonnan bevezetett plakátadó- összegzi a Jalsovszky Ügyvédi Iroda az adófajtákról 3. alkalommal készített elemzésében.
A két új View 37 szériás gépház a hajlított, átlátszó oldalpanel mellett bőven kapott az RGB LED-ekből is.
Még mindig nem látjuk a jövőt, de van egy teóriánk, amivel akár nyerhetünk is. Csütörtökön Magyarország-Hollandia női kézilabda Eb-selejtezőt rendeznek, majd március 25-én már Hollandiában találkozik a két válogatott. Hogy mi a megérzésünk, a cikkből kiderül.
A kínai gyártó játékra tervezett csúcsmobilja kimagasló teljesítményt mutat.
Lehet-e valahol állítani rajta, vagy valami hiba van?
Van egy tizenöt éves Wagon R-em. Kell rajta szelephézagot állítani? Ha igen, mikor?
Már három hónap telt el azóta, hogy megszületett Szabó Zsófi kisfia. A kezdeti nehézségek, átvirrasztott éjszakák után Zsófi és a kis Mendel mára teljesen összeszokott, a hasfájós időszakon is túl vannak, és lassan, de biztosan kialakult a napi rutin is. Mint minden anyukának, Zsófinak is gyermeke az első, ha teheti, minden percét vele tölti. Mostanában egy dolog jár a fejében - az, hogy jelenleg minden tökéletes.
Ajánlana valamilyen olajat, amit szívesen használna ilyen régi autókba?
A Magyar Jogász Egylet és az Igazságügyi Minisztérium 2018. március 27-én (kedden) 15 órai kezdettel a BÜK dísztermében bemutatja az 1959-es és a 2013-as Polgári Törvénykönyvek előkészítő anyagait bemutató kötetét, valamint a kapcsolódó tanulmányköteteket. Az eseményre várnak minden érdeklődőt.
Még mindig nem látjuk a jövőt, de van egy teóriánk, amivel akár nyerhetünk is. Csütörtökön Magyarország-Hollandia női kézilabda Eb-selejtezőt rendeznek, majd március 25-én már Hollandiában találkozik a két válogatott. Hogy mi a megérzésünk, a cikkből kiderül.

Svédország legnagyobb ingatlankezelő vállalatainak egyike, az Akademiska Hus, a Fujitsut bízta meg felhőalapú IoT-infrastruktúra megoldása fejlesztésével. A megoldással a cég digitalizálja irodai környezete működését, ösztönzi a további növekedést, és mérsékli ügyfelei energiaköltségeit. Az ingatlanfejlesztő Csoport a Fujitsu PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation jól skálázható IT-architektúráját fogja bevezetni, amely a VMWare integrált hibridfelhő-platformjának rugalmasságával és skálázhatóságával ötvözi a Fujitsu PRIMERGY szerverek nagy teljesítményét és energiahatékonyságát.

Megvolt a Zenfone 5 bemutatása, de még akad a 4. generációból olyan verzió, ami mostanság lép piacra. A Max nem teljesítményben, hanem üzemidőben erős.
Bele merjek ugrani egy 2009-es Hdi-be? Ráadásul automata. Legyen inkább Mazda 6, Mondeo?
Az idén továbbra is 3,8 százalékos gazdasági növekedésre és a beruházások 9 százalékos bővülésére számít a GKI Gazdaságkutató Zrt. Az építőipar lassulhat, de továbbra is jelentős marad, a mezőgazdaság pedig bővülhet tavalyhoz képest, a külkereskedelmi mérlegünk viszont az előző évhez hasonlóan gyengül.
​Biztonsági kutatók több sebezhetőséget azonosítottak egy népszerű okoskamerában, amelyet főként babamonitorként, illetve beltéri biztonsági megfigyelésre használnak.
Tovább gyűrűzik a csalószoftveres ügy, a gyártó rettentő kínosan magyarázkodik.
A vénséges alapok ellenére a vadiúj GSi-változat sokak számára vonzó lehet.
Az első szakasz lezárulta után, májustól lehet pályázni az első ezer utalványra. Két év alatt még négy pályázatot írnak ki.

A fiatalabb generációk életében régóta közkedvelt videójátékok már nem csak kikapcsolódást vagy hobbit jelentenek. Az esportok népszerűbbek mint valaha: világszerte több százmillióan játszanak és Magyarországon is több százezres felhasználóbázisa van egy-egy játéknak. Vannak, akik számára pedig kifejezetten kifizetődő a játék. A profik nagy pénzeket, gyakran dollármilliókat szakítanak a streamelésből és a versenyekből, amelyekre egyébként nem kisebb intenzitással készülnek, mint például a focisták egy BL-re.

Szellemi hanyatlásban szenvedő beteg hozzátartozójának lenni hatalmas teher, a családtagok igen hasonló érzéseken és szakaszokon mennek keresztül. Fontos, hogy ilyen helyzetben ezekről is tájékozódjunk!
Kiderült, hogy a szavak non-verbális testbeszédet jóval tovább megértik és használják az Alzheimer-kórban szenvedő betegek.
A theLotter online lottózó tombolájában egy kétszemélyes, all-inclusive utazást sorsolnak ki a 2018-as labdarúgó világbajnokságra.
A vállalat igazolta a sebezhetőségeket, és pár héten belül, teljesítményvesztés nélkül, új firmware-rel jön a javítás.
A Telenor 2,8 milliárd euróért eladja közép-kelet-európai leányvállalatait, köztük a Telenor Magyarország vállalatot a cseh PPF-csoportnak, amely a közép-kelet-európai térség legnagyobb magántőke-befektetője.
A lakás sarkaiban, ablakok mellett a téli hónapokban előbukkanó sötét folt nem csak esztétikai kérdés. A penészgombák jelenléte a levegő minőségét is befolyásolja, ami különösen lényeges ezekben a hónapokban, amikor több időt töltünk zárt térben. Egyes gombafajok allergiás, asztmás betegséget is kiválthatnak, de visszatérő légúti fertőzéseket is okozhatnak.
A fejbőrünk a koponyánkkal és az agyunkkal van szoros kapcsolatban - és minden nő egyetért abban, hogy ez talán a legszexisebb részünk. Kinek a haja - kinek az agya. Vagy mindkettő? Legyen az utóbbi! Ha ezeket tudod a hajápolásról, akkor így lesz! (Fésülködés kisokos a cikkben)
Nem könnyű megjósolni, mi várható a THW Kiel-Pick Szeged BL-meccsen. Ami biztos, Bánhidiék nem esélytelenként lépnek pályára, és ezt az oddsok alakulása is jelzi. A korábbi években a Kiel otthon rendre legyőzte a Kékeket, de benne van a pakliban, hogy ez a széria most megszakad.
A japán szerencsejátékosok komoly korlátozásokkal lesznek kénytelenek szembenézni az új jogszabálytervezet szerint.
Egy nemzetközi vizsgálat szerint őssejtterápiával javítani lehet szklerózis multiplexben szenvedő betegek állapotát.
Nem érezte elég gyorsnak a GSX-R-t, felmondta a szerződést.
Több befektető is érdeklődött, de az anyavállalat végül egy cseh cégcsoportnak adja el kelet-közép-európai érdekeltségeit.
Korábban volt már szó a kütyüről, de az elő- és hátlapot egyaránt megmutató képcsokor eddig nem érkezett.
Több befektető is érdeklődött, de az anyavállalat végül egy cseh cégcsoportnak adja el kelet-közép-európai érdekeltségeit.
A munkaerőhiány és a minimálbér emelkedése miatt 2016 óta nő a bolti dolgozók bére, jelenleg a havi bruttó átlagkeresetük 214 ezer forint, a fizikai dolgozóké 146 ezer - írja a blokkk.com oldal.