2018. január 18. csütörtök, Piroska
a a a
Legfrissebb hírek
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
​A számítógépes vírusok toplistájának élén egy kriptopénzek bányászatára alkalmas program szerepel.
A szép hosszú, PyeongChang 2018 Olympic Games Limited Edition nevű Note8 kiadás beszerzéséhez egyszerűen csak kvalifikálnia kell magát az embernek az olimpiára.
Mikor szükséges a csere? Ha cserélni kell esetleg, milyen kell bele és mennyi?
Négy új monitort jelentett be a gyártó, közöttük egy professzionális célú 8K felbontású modellt is.
Az ingatlanszektor minden szereplője kedvező tendenciákat, növekvő tranzakciószámot és még mindig emelkedő ingatlanárakat vár az idei évtől. Mit jelent ez a fogyasztóknak, befektetőknek? Hol érdemes vásárolni, mire érdemes figyelni és mennyit lehet alkudni az árakból? A Duna House szakemberei összegyűjtötték a legfontosabb tényeket, szempontokat és kockázatokat, ami alapján mindenki megfontoltan dönthet a hazai ingatlanpiacon.

A másfél éve megkezdett közös digitalizálási projekt első tavalyi sikere után most hozzávetőleg 1100, az elmúlt hónapokban digitalizált fotót tett közzé honlapján a Fortepan képarchívum a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteményéből. 

A napokban többen is arra lettek figyelmesek, hogy a webshopban történő vásárlást követően illetéktelenek tranzakciókat végeztek bankkártyájukkal.
Kovács Zoltán kormányszóvivő és Pintér Sándor belügyminiszter ismertette az összeállított törvénycsomag részleteit, mellyel az illegális migráció ellen akar küzdeni a kormány.
Januártól 18 százalékról 5 százalékra mérséklődött az internet-szolgáltatás áfája, a csökkentés az internetszolgáltatók januári számláiban jelenik meg, az áfa módosításával arányosan az előfizetési díjak is csökkentek - közölték a szolgáltatók.
A lengyel legfelsőbb bíróság közgyűlése kedden - egy nem ítélet jellegű - határozatot fogadott el, amelyben alkotmányellenesnek minősítette az igazságügyi reform keretében elfogadott - egyebek között a tagok korábban történő nyugdíjazását lehetővé tevő - jogszabályokat.
Megváltozott a bizonyítással járó költségek előlegezésének és viselésének szabálya a január 1-jén életbe lépett új polgári perrendtartás (Pp.) nyomán.
Bár világszinten a bevételek 3%-kal növekedtek tavaly, ugyanakkor a lassulás jelei már most láthatóak, mivel az autóiparban végbemenő változások az összes beszállítót érintik. A beszállítóknak az olyan gyorsuló technológiai változásokkal kell szembenézniük, mint a feltörekvőben lévő új szoftver-megoldások, amelyek megkülönböztetik majd a járművek hardver rendszereit is és így befolyásolják az értékesítést is.  A vállalatoknak adaptálniuk kell az üzleti modelljeiket, hogy meg tudják ragadni a növekedési lehetőségeket.
Még mindig sok tonnányi értékes anyag kerül a szemétbe évente, a vállalat imázsépítő akciói ez ellen lépnek fel.
A vállalat elismerte a problémát, ráadásul már dolgoznak a javításon.
10,74 millió járművet értékesített világszerte, többet mint valaha.
Ez "arculatváltást" jelent a településnek, mondta Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője.
Az előző generáció nem volt sikeres, így az új Jettát már meg sem próbálják eladni Európában.
A 10. szakaszon teljesen borult az állás, egyedül Matthias Walkner nem tévedt el.
Előfordulhat, hogy az egyéni vállalkozó vagy gazdasági társaság nem tudja megfizetni határidőre az esedékes adóját, ezért végrehajtható hátraléka keletkezik. A Piac & Profit összegyűjtötte, mit tehet ilyenkor, hogyan kell eljárnia.
Tavaly is erősödött a használtautó-import, meglepetések a kedvencek listáján.

A Nikon európai nagykövete, Joel Marklund egy egyedülálló projektet hozott tető alá, amelyben a svédországi számik közösségét mutatja be – egy olyan témát, amely közel áll a szívéhez. D5 fényképezőgépét és NIKKOR objektívjeit használva Joel szeretett volna túlmutatni azokon a sztereotípiákon, amelyeket szerinte a számik közösségéhez társítanak, és bemutatni mindennapi életüket egy bensőséges portréfotó-sorozaton keresztül. 

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve – 26. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.
Alaposan áttervezték a 3+1 ajtós furcsaságot, és bemutattak egy igazán gyors, N-es változatot is.
A Meizu M6s több egyedi jellegzetességet is fel tud mutatni, az egyik például az Exynos 7872-es SoC, az oldalkeretbe épített ujjlenyomat-olvasó vagy a One Mind AI.
Mad Max-gokartot, sárkányvárost és még számos további, elképesztő ötletet suvasztottak bele Kisvárda következő nagy dobásába.
Állítólag az MWC-n érkezik a 18:9-es, megújult formatervű kütyü, kínai források már a specifikációról beszélnek.
Az eddig nem ismert 860 Pro széria mutatkozott be egy órási kapacitással rendelkező modellel.
Kevesebb elérés, kisebb aktivitás, csökkenő átkattintás, drágább hirdetések. Nagyjából így lehet összefoglalni a várható változások következményeit az oldalakra nézve.
A magyar felsőoktatási szereplők mellett 25 nemzetközi partnerrel is megismerkedhetnek a látogatók január 18. és 20. között a Hungexpón, a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon - írja az MTI.
A szigorítások életbe léptetése rossz hír a kisebb látogatottságú csatornák üzemeltetőinek, akik többségükben eleshetnek az eddigi reklámbevételektől.
A nők mindössze 11%-a jellemezhető alacsony aggodalmaskodási hajlammal, a magasabb stressztűrési képesség éppen kétszer annyi férfira jellemző, mint amennyi nőre, 60 %-ban a munka jelenti az első számú stresszfaktort?
Csak oroszul és angolul vannak meg. Ez a beígért átláthatóságot nem segíti elő.
Egy fiatal floridai férfi nyerte meg a Mega Millions lottó valaha volt negyedik legnagyobb jackpotját – nyereményét „az emberiség javára” szeretné fordítani – miután kilépett a munkahelyéről.
Andrej Babis cseh kormányfő kedden bejelentette: kérni fogja a parlamenti alsóházat, hogy vonja meg mentelmi jogát, és adja ki a rendőrségnek, amely büntetőjogi eljárást indított ellene, mert a gyanú szerint visszaélet európai uniós támogatásokkal.
A büntető törvénykönyv (Btk.) módosítása nagy lépést jelent az illegális gyógyszerkereskedők elleni harcban - közölte Dr. Ilku Lívia, a HENT (Hamisítás Elleni Nemzeti Testület) gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője az M1 aktuális csatorna műsorában.
Nagyszabású létszámfejlesztést indítanak a német szövetségi rendőrség szervezett bűnözés és terrorizmus elleni alakulatánál (GSG9), és kiépítenek egy új támaszpontot Berlinben a fővárost fenyegető terrorveszély miatt - mondta a különleges egység parancsnoka.
Az Alcatel a CES-en mutatta be új, praktikusan rendezett termékportfólióját, amelyből most a 3-as széria egyik modelljéről kaptunk részletesebb információkat.
A várakozások szerint kedvező marad a gazdasági környezet a bankok számára a közép- és kelet-európai régióban, a térség országainak többsége 2017-ben a legnagyobb gazdasági növekedési rátát érte el 2010 óta - derül ki az UniCredit Bankcsoportnak a Euromoney gazdasági szaklap bécsi, Közép- és Kelet-Európa gazdaságaival foglalkozó konferenciáján bemutatott tanulmányából.
Szex, szerelem, párkapcsolat. Mindegy, hogy nőket, vagy férfiakat kérdezel, egy dologban mindenki hazudik. Igen, szerintünk volt már olyan, hogy te is!
Genfben mindenki ott van, aki számít, kivéve akinek spórolnia kell. Az Opel most ez utóbbi csoportba került.

A repülés jövője most kezdődik: a „Telekom Fashion Fusion & Lufthansa FlyingLab” technológiai és divatverseny döntősei több hónapon keresztül a Fab Lab Berlin laboratóriumaiban dolgoztak a jövő repülési élményét megalapozó intelligens megoldások fejlesztésén. 

A notebookok piacán legalábbis vannak erre utaló jelek, az eladások lassabban nőnek a várnál.
A notebookok piacán legalábbis vannak erre utaló jelek, az eladások lassabban nőnek a várnál.
Tavaly év végén születtek Enrique Iglesias és Anna Kournikova ikrei, akik most először osztották meg a nagyközönséggel a babák képeit.