2018. március 21. szerda, Benedek
a a a
Legfrissebb hírek
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
A mezei AMG GT S-t az erősebb GT R váltja fel 2018-tól, bár még így is ez lesz a leglassabb autó, amely egy futamon szóhoz juthat.
Energiakereskedéssel foglalkozó weboldal indul várhatóan idén júniusban Angliában. Az Electron cég által fejlesztett oldal az Ebay mintájára működik majd, de kizárólag elektromos energia-kereskedelemmel foglalkozik.
A DDR4-es szabványú lapkákat használó memóriacsaládok néhány magasabb frekvencián hajtható megoldással bővültek.
Vidéken is megkezdődött a nyugdíjasok 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványainak kézbesítése, a küldeményeket április közepéig minden érintett megkapja - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
A védőhöz való hozzáférésről és a költségmentességről tartott egynapos, interaktív képzéseket ügyvédek számára a Magyar Helsinki Bizottság. A képzéseken különös figyelmet fordítottak a terhelt tájékoztatása, a védőkirendelés, a személyes költségmentesség, a védő eljárási cselekményekről való tájékoztatása és a konzultáció körülményeinek témáira.
A friss plakátok a nemleges válasz felé mutatnak, de okozhat még meglepetést a Xiaomi.
A Facebook e héttől észak-amerikai, ausztráliai és nyugat-európai használói számára is elérhetővé teszi alkalmazásának kisebb, “Lite” változatát, amely megbízhatóan működik kevésbé gyors, gyenge internetes kapcsolat esetén is.

A Honor, a fiatal generáció vezető okostelefon márkája új készüléke, a Honor 9 Lite négy lencsés kamerájával a kiemelkedő teljesítményt verhetetlen árral kombinálja. 

Bár az elmúlt hónapokban az EU-ban látszólag kevesebb szó esett a migránsok kötelező szétosztásáról, valójában több fronton is gőzerővel zajlik a kvótarendszer előkészítése - írta az Alapjogokért Központ elemzésében.
A HTC Desire 12 és 12+ a HTC U11 formanyelvét és anyaghasználatát idézi friss, de szerény hardverrel.
2018 március 19-én lezajlott a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány V4 EYES 2.0 nemzetközi startup versenyének döntője a BVK székházában. A szakértői zsűri a varsói, prágai, kassai és budapesti elődöntőkön túljutott startupok közül országonként egy nyertest választott ki, akik a V4 országok kiemelkedő startup rendezvényein vehetnek részt egy tanulmányi körút keretein belül a következő hónapok során.
Úgy tűnik, hiába alapszik a BMW megoldásain, az új sportkocsi-párost nem a német autógyártó készíti majd, hanem egy harmadik fél.
A Csehország hatodik leggazdagabb emberének tartott Pavel Tykac a vagyonából egy milliárd eurót költene arra, hogy felvásároljon elöregedő szén- és gáztüzelésű erőműveket Európában, valamint az Egyesült Államokban – írja az NRGreport.
A Nimbus Data által bejelentett ExaDrive DC100 nyáron érkezik, és nem az asztali gépekbe szánják.
A legütősebb Huawei variáns képernyője picit nagyobb lehet az eddig hallottaknál. A tripla kamerához szuperlassítás járhat.

A jó vezetéssel rendelkező cégek akár tizenháromszor képesek felülmúlni gyengébb vezetőségű vetélytársaikat, és háromszor nagyobb eséllyel tartják meg a legtehetségesebb munkavállalóikat. Ez csak egy a számos kutatási eredmény közül, amely bizonyítja, a humánerőforrás-menedzsment jövőjét az adatalapú elemzések határozhatják meg.

Idén is Bécs a világ legélhetőbb városa. Az osztrák főváros immáron kilencedik alkalommal került a Mercer előkelő listájának élére. A felmérés a világ összesen 231 városának életminőségét vizsgálta 39 kritérium alapján.
A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya által életre hívott Vadonleső Program és a Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottság a Vizes Élőhelyek Világnapja alkalmából tematikus pályázatot hirdet a lakhelyeden vagy annak közelében található vizes élőhely és annak élővilága jobb megismerése, megismertetése céljából.
Átlag 90 napig kell várni egy számla kiegyenlítésére az építőiparban, és szerencsésnek számít az az alvállalkozó cég, amelynek nem kell legalább egyszer fizetési felszólítást küldenie a megbízója számára, ez áll a piacvezető hitelbiztosító szektorelemzésében.
A német posta összevonja a levél- és a csomagkézbesítést, az érintettek attól félnek, hogy nő a munkaidejük és csökken a bérük, ezért a szakszervezetek tiltakoznak. Ugyanakkor a kiszervezett csomagszolgálat munkájára sok a panasz.
Még mindig rá lehet csodálkozni, mennyire ott a helye a nagy prémiumok között a ma Jaguarjainak. Kombiban is felveszi a versenyt németékkel.
Még mindig rá lehet csodálkozni, mennyire ott a helye a nagy prémiumok között a ma Jaguarjainak. Kombiban is felveszi a versenyt németékkel.
Vidéken is megkezdődött a nyugdíjasok 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványainak kézbesítése, a küldeményeket április közepéig minden érintett megkapja - írja az MTI.

A mai napon bejelentett HTC Desire 12 és HTC Desire 12+ okostelefonok a széles kijelzőnek köszönhetően élvezetes videonézést, valamint egyedi külsőt és a kiváló kamerát biztosítanak. A HTC legújabb készülékeinek kivételes funkciói kedvező árral társulnak.

Kimerítő tél van mögöttünk, rég tapasztalt extrém hideg februárral és márciusi lehűléssel. A szürkeséget már szívből utáljuk, vágyunk a napfényre, és amikor végre megérkezik: alig bírunk reggelente felébredni, elalszunk munka közben, és hiába isszuk literszámra a kávét, nem bírunk felpörögni. De miért így reagál szervezetünk?
Manapság az európaiak közel fele (46%), a magyarok pedig több mint fele elsősorban a közösségi médiában olvassa és onnan osztja meg a híreket – általában anélkül, hogy ellenőrizné a forrásukat. Riasztó, hogy felmérések szerint tízből hat (!) hírt elolvasás nélkül osztanak meg. Az Európa Pont beszélgetésén ott volt a digitalizációért felelős uniós biztos is.
Hat év után újra cserélik a Kia hátsókerék-hajtású óriását – már nem csak egy szánalmas BMW klón.
A Kínában releváns Weibóra a komplett termékoldalt feltöltötte a cég, hamarosan indul a forgalmazás is.
Három merevlemezt fogadó, sokat tudó, TS-328-as jelzésű NAS-t mutatott be a vállalat.

„What will you be?” néven indította el a Vodafone egyedülálló nemzetközi, a jövő állásaival foglalkozó programját. Ennek célja, hogy 18 országban – köztük Magyarországon – 10 millió fiatalnak nyújtson karrier tanácsadást és tréning anyagokat digitális témában. A Vodafone digitális készségekkel és munkakörökkel foglalkozó programja saját kategóriájában a világ legnagyobb kezdeményezésének számít.

Az országban felmért több mint ötezer autószerviz ötöde már nem létezik a bejelentett telephelyén, és kevesebb mint fele folytat szerviztevékenységet, illetve rendelkezik az ehhez szükséges műszerekkel, berendezésekkel – derült ki egy kutatásból.
Csaknem hétezer embert "segítettek a halálba" tavaly Hollandiában, ami azt jelenti, hogy nagyjából 8 százalékkal nőtt az eutanáziát igénybe vevők száma a 2016-os adatokhoz képest - közölték a helyi hatóságok.
A ne bis in idem elve korlátozható az Unió pénzügyi érdekeinek és pénzügyi piacainak védelme céljából. E korlátozás azonban nem haladhatja meg az e cél eléréséhez feltétlenül szükséges mértéket. A piaci manipulációra vonatkozó olasz szabályozás ellentétes lehet az uniós joggal - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.
A belga mester azt nyilatkozta, hogy a nulláról indulunk. Az mondjuk régen rossz, de minden bizonnyal igaz. Legalább nem mínuszból, az is valami. Pénteken Kazahsztán ellen debütál a Leekens-csapat!
Németország legnagyobb repülőterének 2012 nyarán kellett volna megnyílnia Berlinben. A Willy Brandtról elnevezett légikikötő azonban csak valamikor a 2020-as években lehet kész, sőt: a Lufthansa egyik vezetője szerint legjobb lenne eddig elkészült épületeit lebontani, mert azok és berendezéseik közben elavultak...
Szimós Zsolti névötlete még jobb volt a projektre:„Végállomás: Essen?” A lényeg – a Ponton mindjárt ott virít Európa legfontosabb veterános kiállításán, ami egyben börze is. Már robogunk odafelé!
A francia kormány hétfőn bemutatta az antiszemitizmus és rasszizmus elleni új programját, amely elsősorban a világhálón terjedő gyűlöletkeltés megfékezésére irányul az internetes szolgáltatók nagyobb felelősségvállalásának törvénybe iktatásával. Párizs célja, hogy a hazai törvény után európai szintű szabályozás szülessen a kérdésben.

Miskolcon avatták fel a Samsung Electronics Magyar Zrt. legújabb prémium márkaboltját. A mintegy 100 négyzetméteren elterülő Samsung Experience Store a vállalat 10. üzlete Magyarországon, ahol a vásárlók exkluzív környezetben próbálhatják ki a legújabb mobil termékeket, és kérhetnek segítséget a készülékük beállításával kapcsolatban a Samsung képzett szakembereitől. Az ország első, sétálóutcában található Samsung márkaboltja szervízpontként is funkcionál majd.

Először az R 1200 RT kapja meg az új blokkot, utána jön a GS és a többiek.
A CES-en bemutatott Flare MX RGB kapcsolókkal, színpompás világítással és makrózási lehetőségekkel érkezik.
Hatalmas mennyiségben tervezik eladni az új, olcsó, a Tiguannál kisebb Volkswagent.
Egyik jogászi hivatásrend sem zárkózhat elefántcsonttoronyba, mert munkáját figyeli a társadalom - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter egy szakmai kiadvány, A közbizalom a bírósági végrehajtók és az igazságügyi szakértők tevékenységének tükrében című nemzetközi konferencián elhangzott előadásokból készült kötet bemutatóján hétfőn Budapesten.