2018. június 24. vasárnap, Iván
a a a
Legfrissebb hírek
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Elfogadta az Országgyűlés szerdán a kormány "Stop Soros" törvénycsomagját, amely alapján büntető törvénykönyvi (Btk.) tényállás lesz az illegális bevándorlás elősegítése, támogatása.
Az 525d volt gazdáját furdalja a lelkiismeret, ezért írt nekünk én pedig nyomozni kezdtem. Egy német limuzin kalandos útja a magyar net mocsarában.
Aki ilyen autót vesz, ennyiért, annak már bármire telik.
A vállalkozói lét – főleg az első években – gyakran jár együtt éjszakázással, hétvégi munkával. Állandó a rohanás, sokszor még arra sincs idő, hogy a barátokkal beülj meginni egy italt, vagy elmenj a családi ebédre. Egy többnapos kikapcsolódás elérhetetlen luxusnak tűnik, egy hosszabb szabadság pedig az álom kategória. Ez azonban nincs rendjén. A BudapestLab segítségével adunk néhány tanácsot, hogyan mehet el egy vállalkozói is szabadságra.
Jeles bizonyítványt vehetett át csütörtökön egy debreceni üzleti iskola legidősebb, 77 éves diákja: a budapesti Mák Istvánné gyógyszertári szakasszisztens képesítést szerzett - írja az MTI.
Az Országgyűlés ötnapos üléssel folytatja munkáját a jövő héten. A képviselők szerdától péntekig - a tervek szerint 30 órás időkeretben - véleményezhetik a kormány jövő évi költségvetési javaslatát, emellett öt órában vitathatják meg a 2019-es adóváltoztatási terveket - írja az MTI.
Továbbra is 2,3 százalék marad a szabad felhasználású Diákhitel1 kamata a 2018. július 1-je és december 31-e közötti időszakban, a kötött felhasználású Diákhitel2 kamatmentes - írja az MTI.
Az MSZP kifogásolja, hogy a kormány leépíti a cafeteria rendszerét, ami miatt havonta több tízezer forinttal kevesebbet kapnak majd a munkavállalók, miközben ötmillió forintra kívánja emelni a miniszterek fizetését - írja az MTI.
Munkavédelmi tájékoztató kézikönyveket állított össze munkaadóknak, munkavállalóknak és munkavédelmi képviselőknek a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) - írja az MTI.
Szigorúbb szabályok jönnek októbertől a lakáshitelpiacon, ezért sokan előre hozhatják a lakásvásárlást. Ezután a fix összegű lakáshitelek kerülnek előtérbe.
A JD.com idén is tartott egy nyári vásárt. Több mint két hétig tartottak az akciók, a mobilmárkák listáján pedig mindenkit megelőzött a Honor.
Magában vagy akár sült húsok mellé is ajánljuk a narancsos spenót salátát, melynek fogyasztása különösen fontos a vashiányosoknak.
Új, szívszorító dalában vallja be Demi Lovato, hogy ismételten visszaesett és alkoholhoz nyúlt.
A Föld termőföldjei már csak hatvan évig, tehát nagyjából a 2070-es évek végéig képesek még szolgálni minket, ha kitartunk a jelenlegi mezőgazdasági módszerek mellett.
Annyi új fejlesztést beletett legújabb ventijébe a Noctua, hogy ezt látnunk kellett!

Az ESET szakemberei nemrégiben felhívták a figyelmet arra, hogy a szurkolók mellett a csalók is készen állnak az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, és óvatosságra intették a felhasználókat. Az előrejelzéseknek megfelelően sajnos már meg is jelentek a tornához kapcsolódó konkrét átverések, amelyek között a hamis mezek, a fertőzött stream oldalak és a mesés nyereményeket ígérő lottósorsolás is megtalálható.

Az NF1 méretű, adatközpontokba szánt meghajtó 8 TB tárhelyet kínál, ami így együtt most épp világrekord.
Nyomtatni szükséges, környezetünket mégis megóvhatjuk a felesleges terheléstől, ha néhány apróságra odafigyelünk. A magukra és környezetükre igényes és odafigyelő emberek egyre nagyobb energiát fordítanak a háztartásukban fellelhető anyagok kiválasztására. Megvizsgálják, mit nyernek egyes anyagok használatával, de azt is, hogy mekkora ökológiai lábnyomot hagynak maguk után, ha adott terméket alkalmazzák.
A Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgároknak "néhány nagyon egyszerű kérdésre" kell csak válaszolniuk ahhoz, hogy a brit EU-tagság megszűnése után is változatlan jogosultságokkal, állandó letelepedési engedéllyel az országban maradhassanak - mondta csütörtökön a brit belügyminiszter.
Új, szám szerint tizenegyedik minialbumával örvendeztette meg rajongóit a BtoB.
Ismét szülői örömök elé nézett Kahi és Yang Joon Moo: megszületett második közös gyermekük.
Az MNB összesen 79 millió forint bírság megfizetésére és a feltárt jogsértések megszüntetésére kötelezte csoportvizsgálatának lezárása során az Erste Bankot, az Erste Jelzálogbankot, az Erste Lakáslízinget és az Erste Lakástakarékpénztárt a pénzügyi szolgáltatásokat érintő egyes működési hiányosságok miatt.
A japánok már sehol sincsenek, Amerika viszont feltörekvőben.

Egyre nagyobb az érdeklődés Magyarországon a versenyszerűen játszott videojátékok és az e-sport iránt. A magyar e-sport piac mérete 2017-ben meghaladta a 23 milliárd forintot, az e-sporthoz köthető közösséget pedig már több, mint 425 ezer fő alkotja – derül ki az eNET Internetkutató, az Esportmilla – Egymillióan a magyar esportért Egyesület és az Esport1.hu közös kutatásából, amely a hazai e-sportolói szokásokat és a piaci hátteret vizsgálta.

Az új név mögött lényegében a két hete bemutatott Q Stylus α áll, egy középkategóriás mobil, beépített érintőceruzával.
Az új firmware-rel az SSD állítólag gyorsabb lesz, és kompatibilitási problémákat is orvosoltak vele.
Azt próbálgatják, hogy a csoportok adminisztrátorai havidíjat is szedhessenek az extra tartalomért.
Világszerte összesen 370 Mrd dollár körüli pénzek mozgatásáról döntenek már mesterséges intelligenciával (AI) működő robotok. 2020-ra háromszorosára nő majd ez az összeg, bár emberi beavatkozás nélkül továbbra sem lehet sikeresen dönteni arról, hol és hogyan fektessük be a pénzt.
A svédek első Amerikában készülő típusa, az új S60 egy komoly meglepetést tartogat.
Úgy tűnik, arculatváltást tervez az MAN és a Scania anyacége.
Házi nyúlra nem lövünk. A vállalat kíméletlenül érvényesítette a menedzserekre is vonatkozó etikai előírást.
Házi nyúlra nem lövünk. A vállalat kíméletlenül érvényesítette a menedzserekre is vonatkozó etikai előírást.

A Huawei csúcstelefonja, a P20 Pro nyerte el idén az EHA (European Hardware Association) legjobb okostelefon („2018 Best Smartphone”) díját. 

Május 25-től hatályos az Európai Unió új adatvédelmi rendelete, köznapi nevén a GDPR. Sorozatunkban a fogyasztók számára – és a munkáltatóknak is fontos – leggyakoribb kérdésekre adunk válaszokat az Európai Bizottság tájékoztatásának segítségével.
A szimplán Basemark GPU nevet viselő alkalmazás egy kezdésnek tekinthető, emiatt a vállalat várja a visszajelzéseket.
Új blog indul, amely elektromos, gázüzemű és hibrid hajtású technológiákkal és autókkal foglalkozik. Rengeteg videóval készülünk.
A nagy szedán csak hibrid hajtással lesz kapható, az Avensist váltják le vele.
Ryan Murphy Twitteren erősítette meg, hogy a készülő nyolcadik évad az első évad és a harmadik évad crossovere lesz
Megérkezett a régóta várt kisfilm Halsey és Lauren Jauregui közös dalához, a Strangershöz.
A jövő évi költségvetési tervezet szerint jövőre újabb minimálbér-emelés jöhet, ez pedig az átlagbérek további növekedéséhez is hozzájárul. A fizetések emelkedése viszont kockázatot is jelent versenyképességi szempontból - írja a K&H.
Britney évek óta híres a playbackelésről, így sok ember szemében teljesen alkalmatlan énekesnőnek. Való igaz, az elmúlt évtized fellépéseit szinte kivétel nélkül végig tátogta. Tegyük fel a kérdést: tényleg a tánc az oka, vagy a tehetség hiánya? Döntsd el te magad.
Mádai Viviennek nagyon szép családja van szerető és helyes férje, szinte azt gondolná az ember, hogy ő mindent megkapott az élettől. Majdnem így is van, de Vivi bevallja ország-világ előtt, hogy igen, ő is átesett a szülés utáni depresszión!
Csősz Boglárkát a mostanában a Viasat3-on menő Feleségek luxuskivitelben című műsorból ismerhetjük, de már előtte is letette a névjegyét a magyar sztárvilágban!