2018. március 24. szombat, Gábor, Karina
a a a
Legfrissebb hírek
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Nem csak saját villanyrobogót mutattak be, hanem hozzá tartozó töltőrendszert is.
Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax "Kelet-Európa legjobb repülőtere" díját. - közölte a Budapest Airport. A londoni székhelyű légiközlekedési tanácsadó cég évente állítja össze a légitársaságok és repülőterek globális és regionális ranglistáját utasok megkérdezése alapján.
Január 1-től kötelező az ügyvédek számára az elektronikus kapcsolattartás a hatóságokkal. Rendszerhibák azonban még bőven vannak, és súlyos jogbizonytalanságot eredményeznek - derült ki az ?Ügyvédek a Demokratikus Jogállamért? Egyesület vitafórumán. Az anomáliák nemcsak az ügyvédeknek okoznak jelentős problémákat, de áttételesen az ügyfelek, az állampolgárok jogait is csorbítják. - A vitafórumról készült teljes video-anyag most megtekinthető!
A szakemberek másfél éve veszítették el az irányítást az űrállomás fölött, becsapódási helye most is bizonytalan, csak az utolsó órákban derül ki.
A német gyártó szerint 2020-ig biztosan nem érdemes több elektromos járművet gyártani.
Az emberi hatások miatt kialakuló klímaváltozás bizonyítottan sok csapadékot és villámárvizeket, a tengerszint emelkedése miatt part menti áradásokat, valamint hőhullámokat okoz Európában, Ausztráliában és Kínában. Az erdőtüzek és a futótüzek kialakulásának is nő a kockázata. Az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete alaposabb vizsgálatokat sürget a Golf-áramlat gyengülése miatt.
Az NVIDIA szerint a molekuláris dinamikai szimulációra szolgáló Amber programcsomagon belül idézhető elő a jelenség.

Elindult a Sony Mobile Communications („Sony Mobile”) a Mobil Világkongresszuson (MWC) 2018. február 26-án bemutatott csúcskészülékeinek magyarországi előrendelése. 

A politikai erőfitogtatásból rosszul jön ki az Egyesült Államokban a Huawei, újabb nagy partnere fejezi be termékei forgalmazását.
A politikai erőfitogtatásból rosszul jön ki az Egyesült Államokban a Huawei, újabb nagy partnere fejezi be termékei forgalmazását.
Bár a magyar autópiac folyamatosan bővül, tavaly 116 ezer új autó talált gazdára, viszont a külföldről behozott 156 ezer használt autó több, mint 30 százaléka 15-20 éves, korszerűtlen, magas károsanyag kibocsátású gépkocsi.
Az Európai Unió Bíróságához és Törvényszékéhez benyújtott ügyek száma már a második egymást követő évben lépte át az 1 600-as küszöböt. 2017-ben összesen 1 656 ügyet terjesztettek a két igazságszolgáltatási fórum elé. A 2017-ben befejezett ügyek száma ? szintén a két igazságszolgáltatási fórumon együttvéve ? megközelítette az érkezett ügyek számát: 1 594 ügy került befejezésre.
Az indiai termékoldal felbukkanása tette hivatalossá az Exynis 7870-alapú kütyü frissített változatát.
A puttonyos Vesta kétféle változatban, normál és SW Cross kivitelben is bemutatkozott.
Alacsony fogyasztású, adatközpontokba szánt meghajtókat mutatott be a vállalat.
A gyártó egyrészt kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasón dolgozik, közben vizsgálja az S9-et érintő diszfunkciókat.

Az időmenedzsment-bajnok kisgyermekes anyák a programozói munkaerőkínálat rejtett tartalékai lehetnek – állapították meg a meghívott előadók a Codecool programozóiskola Women in Tech Meetupján.

A Touareg a legnagyobb, legdrágább és legkényelmesebb VW, a márka megalomán korszakának egyetlen sikeres maradványa.
Megérkeztek a mentődolgozók első új munkaruhái, amiket a dolgozók nyár végéig megkapnak. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta a mentők igényeit figyelembe véve választották ki a ruhadarabokat - írja az MTI.
A gyámhatóság jelentős leterheltségére hivatkozva, de kellő jogi indok nélkül két év után bírált el érdemben egy, a kapcsolattartás újraszabályozása érdekében benyújtott szülői kérelmet. Az eljárás elhúzódása miatt az érintett szülő és a gyermek 9 hónapig csak felügyelt formában találkozhatott. Székely László ombudsman kivizsgálta az ezt sérelmező panaszt és arra jutott, hogy nem egyszerű hatósági hiba, hanem alapjogsértő mulasztás történt.
Nem olcsó, viszont remekül felszerelt a hazai polcokra felkerült, 10,8"-es kijelzővel megáldott Huawei MediaPad M5, amely WiFi only és SIM-foglalatos kivitelben is elérhető.
Egy friss uniós program keretében ingyen wifire pályázhatnak az önkormányzatok. Magyarországról eddig több mint húsz település regisztrált. A bizottság május közepén teszi közzé az első pályázati felhívást az ingyenes WiFi4EU hozzáférési pontok kiépítésére fordítható uniós finanszírozásról.
A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádat emelt azzal a 49 éves nővel és 24 éves lányával szemben akik Budapesten és Érden többségében idős embereket ejtettek tévedésbe és szerezték meg félretett készpénzüket, arany ékszereiket.
Egyelőre csak a kétfordulós villanytriál kupára készítették.
Amikor az ember egy olyan, minden eresztékéből százeurós kötegeket izzadó börzén ücsörög, ahol egy Porsche 911 Turbo is tucatáru, zavarosan látja a szürke krumpli helyzetét, amit épp árul.
A horvát kormány csütörtöki ülésén a nők elleni, valamint a családon belüli erőszakról szóló Isztambuli Egyezmény ratifikálása mellett döntött, és az egyezményt a parlament elé terjesztette szavazásra - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT).
Aki kiabált vagy épp ordibált már valaha, tudja, mennyire megviseli az embert. ez a folyamat. Kifulladás, leveg? utáni kapkodás... De miért hangoskodunk, amikor veszekszünk? A most következ? tanmese megadja a választ.
Az eddigi Aura Sync kötöttséget szélesebb körű kompatibilitás váltja fel.
A botrány egyre dagad, politikai vonzata miatt már nem egyszerű IT-ügy lett belőle. Lehet, hogy fordulópont következik a közösségi oldalak működésében.
Tényleg nehéz eldönteni, hogy Fernando Alonso csak magát csapja be, vagy minket is. A kétszeres világbajnok nyilatkozataiban rendre pozitív, miközben a valóság az, hogy a McLaren rosszabb, mint tavaly volt, és már akkor sem volt jó.
Ausztria kormánya már 2019-ben többet akar bevenni, mint kiadni, közölte az új pénzügyminiszter, aki szerint az EU nettó befizetői (mint Ausztria is) nem kívánják pótolni a Nagy-Britannia kilépésével kieső tételeket.

A vállalatok számára egyre nagyobb problémákat jelent a növekvő mennyiségű adatok tárolása, amint arra iparági szereplők a nemrégiben megrendezett Computerworld Storageworld konferencián is felhívták a figyelmet. A SUSE szakértőinek megfigyelései szerint négy területen különösen komoly kihívásokkal szembesülnek a szervezetek, amikor új igényekre reagálva bővíteni próbálják tárolási kapacitásukat.

A cseh márka kivételes mennyiségű újdonságot ígér a következő szűk három évre.
A korábbi fotók és hírek után most egy vaskosabb specifikációs tábla is előkerült.
Hirtelen nem jut eszünkbe, mit is keresünk a szekrényben, vagy miért is mentünk a konyhába? A kor előrehaladtával gyakori panasz a feledékenység: ám fontos megkülönböztetni a hétköznapi kellemetlenségeket okozó memóriaromlást, a mindennapi tevékenységeinket teljesen felborító feledékenységtől.
A pár hónapja bemutatott Red Devil után itt az egyszerűbb Red Dragon RX Vega 56 8GB.
A magyar építőipar számos kedvezményt ad a befektetőknek.
Januárban 23 család jutott a NOK által nyújtott támogatáshoz.
A magyar építőparba történő befektetések összege meghaladta a válság előtt szintet.
Egy hatalmas, fénnyel teli fürdőszoba nem mindenkinek adatik meg, de kinek is kell az, amikor a meglévőt is legalább olyan jól berendezhetjük, felújíthatjuk.
Ilyen az, amikor Pikminék találkoznak az Overlorddal.
Felkészülési meccsen találkozik egymással Portugália és Egyiptom, a cél pedig egyértelműen az, hogy a nyári vb-re mindkét top formában legyen. Az eredmény másodlagos, és ez főleg igaz, ha a luzitánok márciusi felkészülési mérkőzéseiről esik szó.