2018. június 24. vasárnap, Iván
a a a
Összes cikk a héten
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
A megújuló energiákra való átállás is olyan trendje a vállalati felelősségvállalásnak, ami mellett egyre több cég kötelezi el magát. Van olyan ország, ahol a villamos energia áringadozása túl nagy a csúcsidőszak és a többi napszak között, hogy a napenergia maradt az egyetlen kalkulálható és gazdaságos megoldás.
Egy hete robbant a hír: a Fidesz betiltaná a hajléktalanságot. A hír így hangzik pontosabban: a Fidesz azt kéri a kormánytól, ne engedje, hogy bárki életvitelszerűen tartózkodjon közterületen. Az indoklás pedig ez: minden hajlék nélküli embernek jut szálláshely. Az ügy heves vitákat váltott ki.
Szent Iván éjjele az év leghosszabb napja. Ez a nyári napforduló és a HarmoNet ünnepe, hiszen ma van a születésnapja. Még sokat, boldogat! - Jellemző, hogy az egyes népeknél ennek a napnak külön neve is van. A németek, a mexikóiak, az olaszok, az indiánok, a finnek és a szlávok mind másképp ünnepelnek. Nézzük, hogyan!
Három év és egy drágább budapesti lakás ára ment rá, de nagyon laknánk az eredményt.
A rovarok számos fajtája táplálékát emberi vagy állati vér szívásával szerzi. Ennek "kivitelezési módja" a rovarcsípés.
Lakberendezési magazinok kedvence a loft-lakás – a hatalmas terekben szabadon szárnyalhat a belsőépítészek fantáziája. Ugyanakkor az ilyen lakásokból szűk a kínálat a fővárosi ingatlanpiacon – igaz, ezeket jellemzően csak tehetős ínyencek engedhetik meg maguknak.
Az utóbbi években az orvostudományon belül a napi gyógyításban és a hétköznapi életben is egyre több szó esik az életmód gyógyító hatásáról, egyre többen foglalkoznak életmód tanácsadással.

Nem csillapodik a kereslet a megfelelően képzett junior programozók iránt a Codecool saját tapasztalatai szerint. Az eddig álláshoz juttatott kétszáz Codecool tanuló kezdőfizetésének elemzéséből úgy tűnik, hogy kielégíthetetlen a munkaadói oldal felvevőképessége. Még a tavaly végzettekénél is jobb fizetési feltételekkel helyezkedtek el a legutóbb kifutott végzős diákjai.

Harmadik alkalommal kapta meg az egyik nemzetközi szervezet a "komprehenzív onkológiai centrum" minősítését az Országos Onkológiai Intézet
A herpeszvírusok állhatnak az Alzheimer-kór hátterében egy új amerikai kutatás szerint.

A jelenleg használaton kívüli Budapest 98,6 MHz-en indulhat új körzeti közösségi rádió Cross FM néven, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Manna Vision Media Kft. ajánlatát nyilvánította nyertesnek eheti ülésén. Napokon belül véleményezhetők lesznek a 90,9 MHz és a 99,5 MHz fővárosi frekvenciák pályázati felhívásainak tervezetei. A testület túl hangos reklámok miatt bírságot szabott ki két kereskedelmi televízió szolgáltatójára.

Vasárnap este egy olyan meccset rendeznek a vb-n, ahol a vesztes csapat valószínűleg kiesik. Ha Japán és Szenegál netán ikszel, akkor biztos. Szóval vélhetően bőven lesz feszültség a Lengyelország-Kolumbia mérkőzésben.
Ma törődjünk többet azokkal a testrészeinkkel, amelyeket csak kedvesünknek szoktunk mutogatni.
Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
KÉT MUNKAHELYEN robotolok, nem lehet sokáig bírni! Állandóan túlórázom, de hiába fizetik meg, ebbe belenyekken az ember! – gyakran hallani ilyen és ezekhez hasonló mondatokat, melyeknek valóságalapjuk lehet.
Egész nap Porschékat kergetsz, este fergeteges Jamiroquai koncert, reggel meg kupás 911-esek üvöltésére ébredsz a Porsche-piros sátradban.
Bő kétszer lépte túl az autópályás sebességhatárt.
Az internet szabadsága kockázatot is jelent: a cégeknek olyan online közegben kell megvédeniük jó hírüket, ahol percek alatt terjednek el hamis vádak, és már chatbotok terjesztik a valótlan híreket.
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Döntsd el te, melyik Miley Cyrus-dal sikerült a legjobban karrierje során!
A cég munkatársai levélben győzködik Jeff Bezost, hogy ne adja el a cég arcfelismerő technológiáját a rendőrségnek és más kormányzati szerveknek, írja a Bitport.
Rajongóit megosztotta az új, drasztikusan megváltozott külcsínye Charlie Puth-nak.
Többet árult el Ariana Grande, mint kellett volna? Most már ország-világ tudja párjának intim méretét.
A kerecsendi tolvaj szerint volt összefüggés a két dolog között. A hülye magyarázat mellé még össze is törte a Swiftet.
Jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék pénteken egy a férfit és egy nőt, aki "csúcsarany" hozamának ígéretével 662 sértettől csaknem 1,6 milliárd forintot csalt ki.
A németek vihetik a gyárat, amivel kapcsolatban nem olyan rég még Magyarországot is szóba hozták.
Hiába nyernek teret az áramtermelésben a megújuló energiaforrások, a fűtésnél, a hűtésnél és a közlekedésnél elenyésző mennyiségű megújulót használunk. Ezeknél még mindig az olaj és a földgáz az úr.
HŐSÉGTŐL REMEGNEK a júniusi napok, jégeső hull az égből, így nem csoda, ha sokan azt gondolják, hogy tombol a nyár. Miközben még be sem köszöntött. A meteorológiai, persze, igen, június elsején, a csillagászati azonban csak június 21-én. Miközben Kínában már május 5-e óta nyár van. Az íreknél pedig május 1-je óta.
Oké, hogy az autó nem észlelte a gyalogost, de a bent ülő uberesnek kellett volna.

Jo Seong-Jin, az LG Electronics (LG) vezérigazgatója, és Dr. I.P. Park, a vállalat technológiai vezetője közös nyitóelőadás keretében mutatják be a mesterséges intelligenciára épülő ThinQ-márka stratégiáját a 2018-as IFA kiállításon.  

Statisztikai adatok szerint a gyermekkori halálokok között a balesetek vezetnek: az egyéves kor után bekövetkező tragédiák több mint feléért a különböző, többszervi sérülések a felelősek.
A film alapjául szolgáló könyv nagy sikere után filmvászonra kerül a Jenny Han által megálmodott történet, A fiúknak, akiket valaha szerettem.
Híres-hírhedt manökenek életét és karrierjét mutatjuk be mostani sorozatunkban.
A Disney bejelentette a film legújabb szereplőit, valamint képeket osztott meg a gonoszok új külsejéről és azt is hozzá tette hogy Sarah Jeffery mint Audrey is viszontlátható lesz a csatorna filmjében.
És persze korábban olajat cserélni akár végzetes hülyeség is lehet.
Mindent neki köszönhetek, a motorsport iránti rajongásom is. Együtt mentünk hegyi versenyekre, együtt szöktünk be a brünni paddock-ba.
A csapat a tegnapi napon adta ki hatodik albumát, mely a Pray For The Wicked címet kapta. Ezt egy koncerttel ünnepelték meg, melyet az iHeartRadio szervezett, és YouTube-on élő adásban lehetett követni.
A nyári napforduló után ismét akciós notebookok, monitorok, grafikus kártyák és kiegészítők kerülnek terítékre.

A bejelentés része a Cisco azon törekvésének, hogy nyitott és programozható platformot hozzon létre, amely a hálózatok egészét átfogja, a campustól az adatközpontokig, a fiókirodáktól a peremhálózatokig. A Cisco 500 000 fejlesztő, 60 000 partner és 3 millió hálózati mérnök számára teszi lehetővé, hogy fejlesztéseiket erre a nyitott hálózati platformra alapozzák.

Nem csillapodik a kereslet a megfelelően képzett junior programozók iránt a Codecool saját tapasztalatai szerint. Az eddig álláshoz juttatott kétszáz Codecool tanuló kezdőfizetésének elemzéséből úgy tűnik, hogy kielégíthetetlen a munkaadói oldal felvevőképessége. Még a tavaly végzettekénél is jobb fizetési feltételekkel helyezkedtek el a legutóbb kifutott végzős diákjai.
Az anyajegyek méretében, alakjában tapasztalt változások mellett a bőrön újonnan megjelenő foltokra, kinövésekre és egyéb elváltozásokra is figyelni kell, hogy a melanomát idejében kiszűrjük.
Hol máshol, a Twitteren. Most már tényleg az autógyártók jöhetnek a vámháborúban.
Eddig néhány kutatás azt sugallta, hogy a metabolikus szindróma más elemeit nélkülöző elhízás akár még az egészséges kategóriába is sorolható, ez az elképzelés azonban megdőlni látszik.
A betegségek többsége reagál az évszakváltásokra, így nyáron plusz tünetek is jelentkezhetnek, ráadásul vannak olyan állapotok, melyeknél más dózisra és plusz odafigyelésre van szükség.

A tudásalapú technológiai ágazatokban növekvő értéket képvisel az újabb generációk képzése, az utánpótlás biztosítása. A telematika vezető magyar tulajdonú vállalata, az i-Cell Kft. most olyan támogatási programot indít el, amellyel hosszú távon erősíti az utánpótlás lehetőségeit, illetve a legifjabb generációkat szakmai és munkaerőpiaci helyzetbe hozza. 

Nemrég vettem egy új Suzuki Balenót, amihez nem jár pótkerék csak defektjavító szett.