2018. június 24. vasárnap, Iván
a a a
Összes cikk ma
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
A megújuló energiákra való átállás is olyan trendje a vállalati felelősségvállalásnak, ami mellett egyre több cég kötelezi el magát. Van olyan ország, ahol a villamos energia áringadozása túl nagy a csúcsidőszak és a többi napszak között, hogy a napenergia maradt az egyetlen kalkulálható és gazdaságos megoldás.
Egy hete robbant a hír: a Fidesz betiltaná a hajléktalanságot. A hír így hangzik pontosabban: a Fidesz azt kéri a kormánytól, ne engedje, hogy bárki életvitelszerűen tartózkodjon közterületen. Az indoklás pedig ez: minden hajlék nélküli embernek jut szálláshely. Az ügy heves vitákat váltott ki.
Szent Iván éjjele az év leghosszabb napja. Ez a nyári napforduló és a HarmoNet ünnepe, hiszen ma van a születésnapja. Még sokat, boldogat! - Jellemző, hogy az egyes népeknél ennek a napnak külön neve is van. A németek, a mexikóiak, az olaszok, az indiánok, a finnek és a szlávok mind másképp ünnepelnek. Nézzük, hogyan!
Három év és egy drágább budapesti lakás ára ment rá, de nagyon laknánk az eredményt.
A rovarok számos fajtája táplálékát emberi vagy állati vér szívásával szerzi. Ennek "kivitelezési módja" a rovarcsípés.
Lakberendezési magazinok kedvence a loft-lakás – a hatalmas terekben szabadon szárnyalhat a belsőépítészek fantáziája. Ugyanakkor az ilyen lakásokból szűk a kínálat a fővárosi ingatlanpiacon – igaz, ezeket jellemzően csak tehetős ínyencek engedhetik meg maguknak.
Az utóbbi években az orvostudományon belül a napi gyógyításban és a hétköznapi életben is egyre több szó esik az életmód gyógyító hatásáról, egyre többen foglalkoznak életmód tanácsadással.

Nem csillapodik a kereslet a megfelelően képzett junior programozók iránt a Codecool saját tapasztalatai szerint. Az eddig álláshoz juttatott kétszáz Codecool tanuló kezdőfizetésének elemzéséből úgy tűnik, hogy kielégíthetetlen a munkaadói oldal felvevőképessége. Még a tavaly végzettekénél is jobb fizetési feltételekkel helyezkedtek el a legutóbb kifutott végzős diákjai.

Harmadik alkalommal kapta meg az egyik nemzetközi szervezet a "komprehenzív onkológiai centrum" minősítését az Országos Onkológiai Intézet
A herpeszvírusok állhatnak az Alzheimer-kór hátterében egy új amerikai kutatás szerint.

A jelenleg használaton kívüli Budapest 98,6 MHz-en indulhat új körzeti közösségi rádió Cross FM néven, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Manna Vision Media Kft. ajánlatát nyilvánította nyertesnek eheti ülésén. Napokon belül véleményezhetők lesznek a 90,9 MHz és a 99,5 MHz fővárosi frekvenciák pályázati felhívásainak tervezetei. A testület túl hangos reklámok miatt bírságot szabott ki két kereskedelmi televízió szolgáltatójára.

Vasárnap este egy olyan meccset rendeznek a vb-n, ahol a vesztes csapat valószínűleg kiesik. Ha Japán és Szenegál netán ikszel, akkor biztos. Szóval vélhetően bőven lesz feszültség a Lengyelország-Kolumbia mérkőzésben.
Ma törődjünk többet azokkal a testrészeinkkel, amelyeket csak kedvesünknek szoktunk mutogatni.
Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
KÉT MUNKAHELYEN robotolok, nem lehet sokáig bírni! Állandóan túlórázom, de hiába fizetik meg, ebbe belenyekken az ember! – gyakran hallani ilyen és ezekhez hasonló mondatokat, melyeknek valóságalapjuk lehet.
Egész nap Porschékat kergetsz, este fergeteges Jamiroquai koncert, reggel meg kupás 911-esek üvöltésére ébredsz a Porsche-piros sátradban.
Bő kétszer lépte túl az autópályás sebességhatárt.
Az internet szabadsága kockázatot is jelent: a cégeknek olyan online közegben kell megvédeniük jó hírüket, ahol percek alatt terjednek el hamis vádak, és már chatbotok terjesztik a valótlan híreket.