2018. június 24. vasárnap, Iván
a a a
Keresés
Kulcsszó: Kategória:
Híroldalak: Az elmúlt:
Keresés eredménye: 4 339 találat
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Az orosz szakemberek mind a nagy, mind a kisebb rendszerekben számtalan biztonsági rést találtak, melyek között katasztrófával fenyegetőek is akadnak.
Megmarad a nők korengedményes nyugdíja, ha marad ez a kormány – mondta a szociális államtitkár a Lánchíd Rádióban.
Több mint százezer nő vette igénybe azt a kedvezményt, amely életkortól független nyugdíjba vonulást tesz lehetővé 40 év munka után – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatóján.
Csalásért vád alá helyeztek kedden New Yorkban 80 volt rendőrt és tűzoltót, akik állapotukról hamis jelentést közölve azon az alapon kértek és kaptak rokkantsági nyugdíjat, hogy valamilyen lelki betegséget szereztek, mert részt vettek a mentésben az Egyesült Államok elleni 2001. szeptember 11-i (9/11) terrorista merényletek után.
Hová megyünk nyaralni, milyen kütyüket kell beszereznünk, amiket nem kaptunk meg a Jézuskától, és egyáltalán: mire számítsunk 2014-ben? Habár nem valószínű, hogy idén saját pénzünkön jutunk el az űrbe, de az idei focivébét már akár okosóránkon is követhetjük. Íme, néhány érdekesség az előttünk álló évből.
A Bors információi szerint Szabó Zsófi három hónap után újra egy párt alkot a Jóban Rosszban producerével, Nagy Tamás Grandéval.
Január 1-jétől több ponton változtak a személyi jövedelemadóra (szja) és a társadalombiztosítási járulékokra vonatkozó szabályok, kibővült az adómentes juttatások köre, már a lakáshitel is törleszthető cafeteriából.
A Posta Biztosító jelent meg az első olyan nyugdíj-biztosítási konstrukcióval, amelyre már érvényes az idei adótörvények által biztosított 20 százalékos szja-kedvezmény.
Nem döntött a ki nem adott szabadnapok pénzbeli megváltásáról és a nemzeti dohányboltok éjszakai alkoholárusítási jogát sem szabályozta a parlament, noha mindkettőt kormánypárti képviselők kezdeményezték még hónapokkal ezelőtt. Nem szavazott az Országgyűlés a KDNP szabad vasárnapról szóló javaslatáról sem, ahogy nagyjából harminc más, szintén ebben a ciklusban tárgysorozatba vett indítványról sem.
Az év első napjaiban érdemes egy gondolatot szentelni a megtakarításokra, főként, ha már van NYESZ, vagy önkéntes pénztári számlája valakinek. Az öngondoskodás önérdek, de az állam is jelentős mértékben támogatja.
Számos változás lépett életbe január elsejével, amelyek sokban módosíthatják a vállalkozások adózását. Módosult a társasági adózás, számos kisadó módosult, köztük a neta és a közműadó.
Január 1-jétől több ponton változnak a személyi jövedelemadóra (szja) és a társadalombiztosítási járulékokra vonatkozó szabályok.
A Gyurcsány–Bajnai-korszakkal ellentétben 2014. január elsejével nem nőnek, hanem ismét csökkennek az adók és a rezsi is, valamint nőnek a bérek és a nyugdíjak is – mondta Zsigó Róbert csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Január 1-jétől több ponton változnak a személyi jövedelemadóra (szja) és a társadalombiztosítási járulékokra vonatkozó szabályok.
Január 1-jétől változik a népegészségügyi termékadó (neta), a közműadó, az energiaadó, a regisztrációs adó, a kata, a hitelintézetek számára pedig bevezetnek egy egyszeri különadót.
Január 1-jétől többen vehetik igénybe a családi adókedvezményt, a kismamák pedig dolgozhatnak a gyed mellett.
Sikeres év volt az idei, a magyar emberek nem érezhetik feleslegesnek erőfeszítéseiket – összegezte évzáró sajtótájékoztatóján a kormányzat idei, illetve a 2010-es kormányváltás óta elért eredményeit a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn Budapesten.
Az év utolsó napjaiban érdemes egy gondolatot szentelni a megtakarításokra, főként, ha már van NYESZ, vagy önkéntes pénztári számlája valakinek. Az ezekhez igénybe vehető kedvezmények évek óta változatlanok, az év végig befizetett összegekhez kapcsolódó adókedvezmény pedig akár százezer forinttal is gyarapíthatja az egyéni számlaegyenlegeket a következő évben – hívja fel a figyelmet az RSM DTM szakértője.
Sikeres év volt az idei, a magyar emberek nem érezhetik feleslegesnek erőfeszítéseiket – összegezte évzáró sajtótájékoztatóján a kormányzat idei, illetve a 2010-es kormányváltás óta elért eredményeit a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn Budapesten.
Sikeres év volt az idei, a magyar emberek nem érezhetik feleslegesnek erőfeszítéseiket – összegezte évzáró sajtótájékoztatóján a kormányzat idei, illetve a 2010-es kormányváltás óta elért eredményeit a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn Budapesten.
Ezúttal megmutatjuk azt is, mely cikkeink érdekelték legjobban idén az olvasóinkat!
Egy hétig sem tartott a vita nélküli együttműködés a közösen kormányzó konzervatívok és szociáldemokraták között Németországban, az első konfliktus a minimálbér 2015-re tervezett bevezetése körül alakult ki.
Miközben szerettei körében pihen, olvasson kajánul kishíreket arról, hogy a világ gazdag és híres elitje milyen szörnyen nehezen kezeli emberi kapcsolatait.
Az egyre alacsonyabb bankbetéti kamatok és a kormányzat korántsem elegáns lépései az állampapírok, illetve az állampapírokba is fektető befektetési alapok felé fordíthatják a lakossági befektetőket. A kényszerű pénzmozgatással eljöhet végre a lakossági megtakarítások régen várt diverzifikálódása.
Martin Scorsese a tőzsde világáról szedi le a keresztvizet, Keanu Reeves feltámadni próbál: heti premierek.
Folytatódik a vita Németországban az új kormány egyik fő ígérete, a minimálbér bevezetése körül. Szerdán a munkaadók érdekképviselete kivételeket és az intézmény lépcsőzetes bevezetését szorgalmazta, a szakszervezetek pedig az egységesen kötelező minimálbér mellett álltak ki.
Folytatódik a vita Németországban az új kormány egyik fő ígérete, a minimálbér bevezetése körül. Szerdán a munkaadók érdekképviselete kivételeket és az intézmény lépcsőzetes bevezetését szorgalmazta, a szakszervezetek pedig az egységesen kötelező minimálbér mellett álltak ki.
Ugyan még nem ért véget az év, néhány kereskedési nap előttünk van, ám talán nem nagy bátorság kijelenteni, hogy a világ nagy tőkepiacai rendkívül jó évet zártak. Ennek hátterében a javuló gazdasági adatok mellett az amerikai jegybank, a Fed pénzének a piacra pumpálása állt. Mfor.hu összefoglaló 2013. legfontosabb gazdasági történéseiről.
Németországban egy hétig sem tartott a vita nélküli együttműködés a közösen kormányzó konzervatívok és szociáldemokraták között, az első konfliktus a minimálbér 2015-re tervezett bevezetése körül alakult ki.
Áprilisban bemutatkozott az első online kassza, eldőlt, hogyan is készül el az útdíjrendszer, és hogy kik és mekkorát nyernek vagy buknak a trafikokon.
Közleményben bírálta a Fidesz az MSZP elnökének és több vezetőjének szombati nyilatkozatát. A nagyobbik kormánypárt szerint a szocialisták teljesen hiteltelenek a szegénység elleni küzdelemben, mivel "kormányzásuk alatt, amikor csak tehették, a szegényekbe rúgtak".
Sokkoló egészségügyi jelentést tartalmazó csomagot kapnak még karácsony előtt a parlamenti pártok. Az európai előírás szerinti orvosi felmérés a tömegközlekedésben dolgozó járművezetőkről és a kamionsofőrökről készült, akikről kiderült, a forgalomban eltöltött több évtized kikezdi az egészségüket. Nem árt tudni, hogy milyen mentális és fizikai állapotban vannak a járművezetők, áll az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének közleményében.
Az év vége közeledtével gyakrabban ajándékozunk, és néha magunkat is jutalmazzuk. Sokszor felmerülő kérdés, milyen lehetőségeink vannak, ha ezt egy vállalkozásban szeretnénk tenni?
Jó hír, hogy nem lesz jövőre érdemi változás az adózásban, a háromszázalékos hiány tartható. De fontos kérdéseket kell még hosszú távon megválaszolni - mondta László Csaba, a KPMG partnere, a Medgyessy-kormány volt pénzügyminisztere a Napi Gazdaságnak.
Keblén dédelgette az állományt, de kemény, következetes számonkérése mégis sokakra lecsapott, mely után nem volt még egy kibúvó.
Hosszú évek után ismét jelentős adókedvezményt kap, aki időskorára nyugdíjbiztosításban tesz félre.
Az 1993. évi XCVI törvény 2012. decemberi módosítása jelentősen kibővítette az önsegélyező pénztárak által nyújtható szolgáltatások körét. Ennek megfelelően olyan új szolgáltatási elemek jelentek meg, melyek eddig a megszokott cafeteriából elérhetetlenek voltak.
Az idén decemberben két évtizede fennálló önkéntes pénztári szektornak nem sok oka van az ünneplésre. Idén több tízezer pénztártag szüntette meg tagságát, de az évek óta stagnáló befizetések is csökkenő pályára kerültek. Közben a kasszák az elmúlt négy évben 84 milliárd forint nagyságú különadót fizettek, és a banki tranzakciós illeték is egyre nagyobb teherrel sújtja a szektort - írja a Független Pénztárszövetség közleménye.
Hétfőn szavaz az Országgyűlés a gyed extra bevezetéséről. A javaslat lehetővé teszi, hogy a szülő a gyes és a gyed folyósítása mellett újra munkát vállaljon a gyermek egyéves kora után.
A lengyel parlament pénteken szűk többséggel elfogadta a nyugdíjrendszer sokat vitatott reformját, amelynek értelmében az állam magához vonja a magánnyugdíjpénztárak állampapír-portfólióját, és ezentúl nem teszi kötelezővé a magánnyugdíj-pénztári befizetéseket.
A napokban kihirdetett adójogszabály szerint 2014. január 1-jétől - évi legfeljebb 130 ezer forint összegben - adókedvezményt vehetnek igénybe a nyugdíjbiztosítással rendelkezők. Az új szabályozással megvalósul a hosszú távú öngondoskodásra szolgáló termékek versenysemleges szabályozása.
Egy szövetségi bíró kedden hivatalosan is csődbe jutott városnak nyilvánította Detroitot, amelyet így megillet a hitelezőkkel szembeni csődvédelem, ám egyúttal kemény megszorításokba kell kezdenie az összegyűlt tetemes adósságállomány törlesztése érdekében.
Egy szövetségi bíró kedden hivatalosan is csődbe jutott városnak nyilvánította Detroitot, amelyet így megillet a hitelezőkkel szembeni csődvédelem, ám egyúttal kemény megszorításokba kell kezdenie az összegyűlt tetemes adósságállomány törlesztése érdekében.
A Független Pénztárszövetség szerint uniós kötelezettségszegési eljárást kockáztat a kormány és a parlament akkor, ha gátolja, hogy a vállalatok foglalkoztatói nyugdíjpénztárat alapítsanak.
Tavaly ősszel, még az utolsó órákban is formálódtak az adótörvények, ehhez képest az idén november 18-án elfogadott adócsomag szakértők szerint nem tartalmaz nagy meglepetéseket, néhány ponton azonban érdemes közelebbről is megvizsgálni a változásokat.
Jövőre a nyugdíjasok megélhetése is könnyebb lesz – monda csütörtöki sajtótájékoztatóján a Fidesz szóvivője. Selmeczi Gabriella közölte: 2014-ben 2,4 százalékkal, vagyis a tervezett infláció mértékével emelkednek a nyugdíjak, ahogy azt a költségvetési javaslat is tartalmazza.
Akkora felháborodást váltott ki szerdán Franciaországban, hogy a PSA Peugeot Citroen 21 millió euró (6,3 milliárd forint) nyugdíj-kiegészítést fizetne leköszönő elnökének, hogy a 61 éves Philippe Varin végül lemondott az összegről.
Óriási felháborodást váltott ki szerdán Franciaországban, hogy a PSA Peugeot Citroën 21 millió euró (6,3 milliárd forint) nyugdíj-kiegészítést szándékozik fizetni leköszönő elnökének.
Óriási felháborodást váltott ki szerdán Franciaországban, hogy a PSA Peugeot Citroen 21 millió euró (6,3 milliárd forint) nyugdíj-kiegészítést szándékozik fizetni leköszönő elnökének.