2018. június 24. vasárnap, Iván
a a a
Keresés
Kulcsszó: Kategória:
Híroldalak: Az elmúlt:
Keresés eredménye: 1 533 találat
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Tizenhat új, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült magyar film – 14 játékfilm és 2 dokumentumfilm – kerülhet idén a nézők elé. Az első mozipremier Herczeg Attila Megdönteni Hajnal Tímeát című produkciója lesz, amelyet február 13-ától láthat a közönség.
Tizenhat új, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült magyar film - 14 játékfilm és 2 dokumentumfilm - kerülhet idén a nézők elé. Az első mozipremier Herczeg Attila Megdönteni Hajnal Tímeát című produkciója lesz, amelyet február 13-tól láthat a közönség - közölte a szervezet az MTI-vel.
Tizenhat új, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült magyar film - 14 játékfilm és 2 dokumentumfilm - kerülhet idén a nézők elé.
A magyar sakknagymester 2014. január 1-jén pontosan negyedszázada vezeti sportágában a női világranglistát.
A magyar sakknagymester a mai napon pontosan 25 éve vezeti sportágában a női világranglistát. A Nemzetközi Sakkszövetség aktuális világranglistáján Polgár Judit 2693 Élő-ponttal áll az élen, míg a második helyen lévő kínai Hou Ji-Fan 2629 ponttal követi.
Nincs istálló, se jászol, se bárány. Csak egy női hang. Egy anyáé. „Részeg vagyok, az örömtől részeg, mámort érzek, mint bárki, mint bármely nő, ki világra hozta a gyermekét” – a Szűzanyát játszó Sáfár Mónika énekli e sorokat a Mária Evangéliumában, s az ember beleborzong. Mert a születés a legtermészetesebb földi esemény, mégis természetfeletti. A Megváltóé csakúgy, mint minden egyes emberé.
A brit Auto Express értesülései szerint Huracannak fogják nevezni a Lamborghini Gallardo utódját. A modell még idén színre lép, de hivatalos premierje csak márciusban lesz.
Egy több mint ezer éves maja domborművet kapott vissza Guatemala az Amerikai Egyesült Államoktól. Egy amerikai gyűjtő tulajdonában volt a dombormű, amelyet annak halála után egy aukciósház kínált árverésre. A kulturális minisztériummal folytatott tárgyalások után azonban az aukciósház önként visszaadta a műkincset Guatemalának.
Mi kell ahhoz, hogy ne fotózzunk, hanem segítsünk, ha baj van? – tettük fel a kérdést a tragikus, Rákóczi úti öngyilkossággal kapcsolatban. Soma érzései és gondolatai a szomorú esetről..
A szerbiai cigánytelepek kétharmadában minősíthetetlenek a lakhatási körülmények – emelték ki hétfőn azon a belgrádi tanácskozáson, amelyen a romák lakhatásának problémáiról tárgyaltak kelet-közép-európai országok képviselőinek a részvételével.
Bemutatták a Stvar folyóiratot, az Ex Symposion Gerusija-számát, de magát a Gerusiját is
2011-ben láthattuk a 11/11/11-et, 2012-ben pedig a 12/12/12-t. Sajnos egyik film sem sikerült túl jól, úgyhogy az Asylum stúdió próbálja meg helyre állítani a világ rendjét azzal, hogy elkészítették a 13/13/13-at, melynek az előzetese nemrég érkezett meg.
Szerkesztőségünk vendége volt az MDC. Az X-Faktorból kiesett együttes tagjai elárulták, nagyon jó mentornak tartja Szikora Robit. A fiúk szerint nem megalázó, hogy elsőként estek ki, hiszen mint mondják, már az is nagy dolog, hogy eljutottak a legjobb 12-be.
A nők évszázadok óta teszik ki magukat bizarr és fájdalmas tortúráknak – mindezt a szépségük érdekében.
Az énekesnő szerint muszáj következetesnek lennie a kislányával.
Az énekesnő szerint muszáj következetesnek lennie a kislányával.
A PEAC-PÉCS szombaton 18 órakor, hazai pályán kezdi meg a 2013/2014-es szezont a szlovák Somorja ellen a Közép-Európai Ligában. A mérkőzésre a belépés mindenki számára ingyenes.
Lassan október, ami köztudottan az építészet hónapja. Ekkor olyan sok az építészettel összefüggő hír, hogy nem győzök közöttük válogatni, az év többi részében meg úgy kell az ilyesmit vadászni. És ha már október, akkor ugye november, amikor majd feltesszük a koronát az egészre a Média Építészeti Díjával. Megvan az idei előzsűri névsora.
A különleges leletre egy mesterséges barlangban bukkantak a maja történelmi város területén, Uxulban. A Bonni Egyetem kutatóinak feltételezése szerint a megcsonkított és lefejezett áldozatok vagy hadifoglyok, vagy Uxul nemesei lehettek.
Az első komoly bizonyíték lehet a maja művészetből ismert véres jelenetekre.
1400 éves tömegsírra bukkantak a mexikói Uxul maja városában a bonni egyetem kutatói; a halottakat a maják lefejezték és feldarabolták. Az áldozatok hadifoglyok vagy uxuli előkelők lehettek.
Harmincasok, önállóak és sokoldalúak – és ami a legfontosabb: szabadok. Négy férfi, aki felépítette azt az életet, amelyről álmodott, még ha ehhez nemet is kellett mondania a hagyományos értelemben vett biztonságra.
10 őrült történet zsenikről.
Az őrület és a zsenialitás kéz a kézben jár. Ezt a népi bölcsességet remekül illusztrálja az alábbi tíz eset, ami zseniális tudósok cseppet sem hétköznapi tetteit és szokásait mutatja be.
Amatőr főszereplőkkel, Budapesten, Kömlődön és Felsőpetényen forog 35 napig Horváth Lili első nagyjátékfilmje, A szerdai gyerek, amely egy felnőtté válás története.
Nem tudott megegyezni az energetika és a kommunikáció kérdéseiről Brüsszelben Ivica Dacic szerbiai kormányfő és Hashim Thaci koszovói miniszterelnök. Tárgyalásaik 15. fordulóját is Chaterine Ashtonnak, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének közvetítésével tartották meg, konkrét megállapodást azonban nem értek el, ezért szeptember 10-ére újabb találkozót jelentettek be.
Rücskös és zöld, netán sötétbarna: ránézésre nem valami bizalomgerjesztő. Ám a rusztikus külső valódi kincset rejt!
Tíz kaptár felér egy orvossal - tartja a népi mondás. A méz valóban gyógyító erővel bír, hiszen rengeteg fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
A klímaváltozás, konkrétan egy négy évszázadon át tartó aszály okozhatta a Földközi-tenger keleti medencéjében virágzó bronzkori civilizációk bukását 3200 évvel ezelőtt – erre a következtetésre jutott egy francia kutatócsoport megkövült ősi virágpor tanulmányozásából.
Kivételes jelentőségű maja frízre bukkantak régészek Guatemalában: a frízen istenségek és uralkodók jelennek meg és egy hosszú ajánló felirat is díszíti. „Ez olyan rendkívüli felfedezés, ami csak egyszer fordul elő egy régész életében” – hangsúlyozták a lelet jelentőségét.
Kivételes jelentőségű maja frízre bukkantak régészek Guatemalában: a frízen istenségek és uralkodók jelennek meg és egy hosszú ajánló felirat is díszíti.
Budapest — Judy (39) kimondottan jó feleség. A Groovehouse énekesnője – bár állítása szerint komolyan kell dolgozniuk a harmonikus házaséleten párjával – ő ezt egyáltalán nem bánja.
A Guatemalában feltárt nyolcméteres dombormű istenségeket és istenített uralkodókat ábrázol.
Mire alkalmas a mostani újhold? Fókuszban: a negatív érzelmek elengedése és az érzelmi gyógyulás! A zodiákus szerint az Oroszlán csillagképben vagyunk, a maja naptár szerint a Fehér Kutya Hullámvarázsban járunk, a f?szerep az érzelmeké és az érzelmek uralásáé.
Támogatja a tárgyalások megkezdését a Mollal az INA horvát olaj- és gázipari vállalat egyik szakszervezete, az INAS - adta hírül pénteken a horvát közszolgálati rádió-televízió (HRT).
Mivel a maja birodalom évszázadokkal ezelőtt elbukott, talán hajlamosak volnánk a maját kihalt népként kezelni. Szó sincs róla. Ma hatmillió maja indián él Közép-Amerikában, öt ország területén, ott, ahol a kontinens szárazföldi híddá keskenyedik
Támogatja a tárgyalások megkezdését a Mollal az INA horvát olaj- és gázipari vállalat egyik szakszervezete, az INAS - adta hírül pénteken a horvát közszolgálati rádió-televízió (HRT).
Izrael hivatalosan is tiltakozott Brüsszelben a megszállt palesztin területeken élő telepeseket kirekesztő uniós irányelv miatt. A jeruzsálemi vezetés több mint ezer új lakás építését hagyhatja jóvá Ciszjordániában.
Izrael nem fogad el külföldi diktátumokat határai ügyében - jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő kedden, miután nyilvánosságra került az Európai Unió új irányelve, amely megtiltja az együttműködést a megszállt területeken élő izraeliekkel.
A kihalástól mentheti meg a maja nyelvet az a romantikus történet, amit idén nyáron vetítenek a mexikói tévében.
Ősi kukoricaföldek maradványainak elemzésével próbálják felbecsülni a kutatók a guatemalai Tikal maja romváros egykori lakosságának pontos méretét.
A 4-es metró Móricz Zsigmond körtéri megállójában járva kiderült, miben hasonlítanak az új állomások, és mi az, amiben nagyon nem.
Őszre a vajdasági parlament elé kerülhet az az alkotmánymódosítási javaslat, amelyet a Demokrata Párt (DS) vajdasági parlamenti képviselői terjesztenek majd elő – írja a Danas napilap.
Helyrehozhatatlanul leromboltak egy 5000 éves piramist a perui főváros térségének legjelentősebb régészeti lelőhelyén feltételezett ingatlanspekulánsok az elmúlt hét végén. A tettesek exkavátorral estek neki a hat méter magas, 2500 négyzetméter összfelületű építménynek az El Paraíso néven ismert lelőhelyen.