2018. június 24. vasárnap, Iván
a a a
Keresés
Kulcsszó: Kategória:
Híroldalak: Az elmúlt:
Keresés eredménye: 3 877 találat
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Sikerült kifejleszteni egy fémmentes, folyadékáramláson alapuló akkumulátort, a természetet is bevonva.
Magyarországon a gazdasági stabilitás jelentősen javult anélkül, hogy ahhoz bármely társadalmi vagy politikai probléma társult volna, a kormány nem kívánta a terheket az emberek vállára rakni - fejtette ki Martonyi János külügyminiszter az El Mercurio című chilei napilap szombati számában megjelent interjújában.
Az ELECTRIFY a Trafó hiánypótló kortárs elektronikus zenei sorozata, sokszínű és haladó szellemű programmal, aktuális nemzetközi és tehetséges hazai művészekkel, kiemelt szerepben az izgalmas felfedezésekkel és a koncertszerű zenehallgatási élménnyel. A széria harmadik állomásán 2014. január 18-án szombaton a Trafóban, a kísérleti zaj és a technoid ritmusok találkozási pontjait fedezi fel a tematikus műsor.
Az Együtt-PM szerint a kormány az energiahatékonyság területén is megszegte a választóknak tett ígéreteit, és ennek az energiafüggőség fokozódása, az ország leszakadása a következménye.
Szigorúbban korlátozza a szenes projektek támogatását és bővíti a megújuló energiákat támogató portfólióját az EBRD. A szénerőművek esetében csak az energiahatékonyság növelését és a gázüzeművé alakítást támogatnák a jövőben.
A Toyota nem csak hibridautókig jutott ám a jövőről való gondolkodásban. Házakat is épít, sőt, egy komplett várost is üzemeltet úgy, mintha nem csak a ma lenne, hanem még holnap is.
Tény: a rendkívül alacsony nagykereskedelmi áramár miatt leállt a Dunamenti Erőmű, és az E.ON is két hazai termelőjét szünetelteti, miközben az import villamos energia már a fogyasztás több mint 33 százalékát teszi ki.
A korábbi évekhez hasonlóan, ismét jelentkezhetnek a hazai cégek az...
A megújuló energiatermelés elterjedése és alacsony szén-dioxid-kvóta árak – ez két olyan tényező, amely jelenleg egyáltalán nem kedvez egy új európai atomerőmű megépítésének Varró László, a Nemzetközi Energiaügynökség vezetője szerint. Úgy látja, ettől még van életképes építési modell, de ehhez vagy a magyar kormányokba vetett bizalmat kell megerősíteni, vagy el kell fogadni a külföldi tőke bevonását.
Nyugati mércével is korszerűnek számító szovjet technológia, remek álláslehetőségek, olajválság. Egy kis történeti betekintés a paksi erőmű felépítésének körülményeibe.
A jövő évi választások megnyerése esetén a Jobbik a munkahelyteremtés kormányát állítaná fel, mert „ha munka van, minden van" – mondta budapesti sajtótájékoztatóján Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke.
Az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének álláspontja szerint egyre bizonyosabb, hogy a világszerte tapasztalható szélsőséges és veszélyes éghajlati jelenségek az emberiség rovására írhatók. Ez a tény önmagában arra predesztinál minket, hogy komolyan vegyük felelősségünket az éghajlatváltozás mérséklése és az ahhoz való alkalmazkodás területén. Hizó Ferenc Zöldgazdaság Fejlesztéséért, Klímapolitikáért és Kiemelt Közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár beszélt lapunknak a kormányzat elképzeléséről.
Az atomerőmű körül elhelyezkedő települések alkotta TEIT ellenőrző bizottságának tagjai és határon túli magyar újságírók tájékozódtak pénteken a paksi erőműnél az üzemidő-hosszabbítással kapcsolatos átalakításokról az erőmű 3. blokkján.
A lakossági villamos energia árak átlagosan 4,6 százalékkal, a földgázárak pedig 10 százalékkal emelkedtek tavaly az Európai Unióban a gazdasági válság dacára – derül ki az EU energiaszabályozó hatóság (ACER) és az európai energiaszabályozók tanácsának (CEER) piaci fejleményeket elemző közös jelentéséből.
A nukleáris tudományoknak több nőre van szükségük – mondta a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) igazgató helyettese.
Elemzők szerint az elkövetkező 6-8 hónapban az EU pályázatokkal finanszírozott ingatlan beruházások száma az ipari, kereskedelmi-, szolgáltató vagy mezőgazdasági területen is növekedhet. Ennek egyik oka lehet a még fel nem használt keretek átütemezése is.
Elavult építési szokások és a fosszilis energiahordozóknak kedvező támogatási politika hátráltatják az alternatív energiák térnyerését Magyarországon. Holott hazánk természeti adottságai a megújulók jóval nagyobb arányát tennék lehetővé az energiamixben. Lassítja a térnyerésüket, hogy az építkezéseknél 10-15 százalékkal többe kerül a kivitelezésük, mint a hagyományos energetikai berendezéseké.
Megnyílt Tokióban a Magyar Kulturális és Turisztikai Információs Központ.
Az erőforrások túlhasználata egyre drámaibb, az emberiség úgy működik, mintha a Föld jóval nagyobb lenne – kezdte előadását Hizó Ferenc Zöldgazdaság Fejlesztéséért, Klímapolitikáért és Kiemelt Közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár a 4. alkalommal megrendezett Fenntarthatósági Csúcson. Nyilvánvaló, hogy az emberiség növekvő energiaigényét a fosszilis energiahordozók helyett más módon kell kielégíteni.
A megújuló energiaforrások felhasználásának bővüléséről számoltak be az iparágban működő cégek vezetői az európai uniós Vis Nova program keretében rendezett konferencián kedden Szekszárdon.
Még az idén elfogadhatja a kormány a Nemzeti Épületenergetikai Stratégiát, amelyről hamarosan társadalmi vita indul, mondta Hízó Ferenc, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára egy november eleji konferencián. A stratégia egyik sarkalatos pontja, hogy 2021-től csak közel nulla energiafogyasztású házak épülhetnek meg.
A klímaváltozás nem jön, nem közeledik, hanem már itt van. A megváltozott környezeti körülményekhez való adaptáció azonban költséges. Nem mindegy mennyit fordítunk a zöld gazdaságra és hogy mennyi üvegházgázt bocsátunk ki, ezek függvényében dől el, milyen lesz az évszázad klímája. Az előrejelzések emelkedő ÜHG-emissziót vesznek alapul, de a jövő még mindig formálható.
Az elkövetkező évtizedekben a szén-dioxid-kibocsátást terhelő adók miatt a nukleáris és a megújuló energiák dominálhatják a piacot. Az itthon előállított villamos energia erősíti az ország pozícióit is.
Tíz éven belül 60 százalékosra nőhet Paks szerepe Magyarországon, az atomszemétnek pedig megvan a helye. Aszódi Attila nukleáris szakértő a Hír TV vendége volt szerdán.
A német nagyvállalat az Elműben és a Főgázban is érdekelt, a megújuló energia tett be nekik.
A magyar lakosság több mint háromnegyede egyetért a paksi atomerőmű működésével. Egy most készült országos reprezentatív felmérés szerint jelentősen nőtt azok aránya, akik tudják, hogy az atomenergia használata nem terheli a környezetet.
Öt évvel ezelőtt tört ki a pénzügyi válság, melynek hullámai még mindig nem ültek el. Kialakulásáért nagymértékben az emberi pszichológia gyengesége okolható, ami egy újabb válság felé sodor.
Még egy jó darabig életünk szerves részét képezik majd a fosszilis energiaforrások, hiába fűznek ugyanis sokan nagy reményeket a megújuló energiaforrásokhoz, ezekkel jelenleg képtelenség kielégíteni az emberiség energiaigényét.
Pécsett átadták a helyi francia Dalkia cégcsoporthoz tartozó erőmű bioblokkját, amely mezőgazdasági melléktermékeket, elsősorban szalmát éget el. A beruházás 24 milliárd forintba került, és több mint 600 embernek ad munkát.
Évente 40 ezer épületenergetikai célú lakásfejlesztés 2020-ig, jelentősen csökkenő lakossági rezsiköltségek, több tízmilliárdos költségvetési többlet, versenyképesebb kkv-k, megújuló középületek, csökkenő energiaimport és összesen 40 ezer új munkahely – ezt várhatjuk a Hazai Hatékonyság című programtól, amelynek kormányzati megvalósítására tesz javaslatot öt építőipari és energetikai hazai szakmai szervezet: a MEHI, a MÉASZ, a MÉSZ, a MEPS, és a HUGBC.
Közel ötödével csökkent a január-augusztusi árameladások forintértéke, 320,3 milliárdról 259,1 milliárd forintra (20 százalék) - írta keddi számában a Napi Gazdaság, amely szerint egyre kevesebb áramot termelnek a gáz felhasználásával áramot előállító erőművek Magyarországon.
A Szilícium-völgyben működő Firsthand Alternative Energy portfóliója finoman szólva eltörpül a maga 6,7 millió dollárjával a milliárdos eszközöket forgató Wall Street-i alapok ligája mellett. Mégis 79,6 százalékos hozamot tudott felmutatni!
Csaknem 2,5 millió berlinit várnak az urnákhoz helyi népszavazáson vasárnap a német fővárosban, hogy döntsenek a nagyváros energiaellátásának jövőjéről.
Átadták Magyarország jelenlegi legnagyobb naperőművét Sellyén csütörtökön.
A magyar lakosság több mint háromnegyede egyetért a paksi atomerőmű működésével. Egy most készült országos reprezentatív felmérés szerint jelentősen nőtt azok aránya, akik tudják, hogy az atomenergia használata nem terheli a környezetet – írja az MTI-hez is eljuttatott közleményében az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.
Átadták Magyarország jelenlegi legnagyobb naperőművét Sellyén csütörtökön.
A passzív és az aktív ház fala is kiválóan hőszigetelt, kis energiaveszteségűek az ajtók és ablakok, és éppen ezek miatt az ilyen épületeket géppel kell szellőztetni.
A biomassza ismét jelentős energiaforrása lehet a magyar vidéknek ugyanúgy, ahogyan évszázadokon át az volt – hangoztatta a vidékfejlesztési miniszter pénteken Budapesten egy szakmai tanácskozáson.
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) 2013. október 22-én kelet-európai fókuszú konferenciát rendezett a Világbank és az EU Bizottság képviselőinek részvételével, melyen a hazai és külföldi cégek első kézből kaptak tájékoztatást a nemzetközi gazdaságfejlesztési projektekbe való bekapcsolódási lehetőségekről és az alternatív exportfinanszírozási metódusokról.
Aranyérmes magyar kémiai találmánnyal lehet tárolható a zöldenergia, egy másik találmány az ivóvíz tisztaságát méri rendkívül egyszerűen.
A szabadegyházai Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. egymilliárd forintos beruházással megépítette Európában egyedülálló technológiájú és kapacitású, gyógyszerkönyvi minőségű alkoholt gyártó üzemét, amely elsősorban a gyógyszer- és a vegyipar számára állít elő bioökonómiai alapanyagot.
Marad a Pannonpower a PVSK férfi kosárcsapat névadó szponzora - közölte az energetikai cég kedden. Az együttműködés jegyében Zöld Energia Mérkőzést rendeznek a hétvégén, a megújuló alapokra helyezett pécsi energiatermelést népszerűsítő meccsen a Falco lesz a pécsiek ellenfele
Bár hazai viszonylatban fájdalmas lehet az energiacégeknek a kormány múlt heti döntése, tulajdonosaiknak ennél lényegesen nagyobb problémáik vannak.
Október tizedikén megnyílt az ELMŰ-ÉMÁSZ Energia Pont Bemutatóterme. A megújuló energiaforrásokat, legújabb technológiai megoldásokat népszerűsítő tanácsadó iroda a lakosság és a vállalkozások számára is érdekes, új, energiamegtakarítási megoldásokat is kínál.
Jelentősen, a mostani csaknem háromszorosára növelné az Európán kívülre irányuló magyar export mértékét 2018-ra Orbán Viktor miniszterelnök, aki erről indiai látogatása alkalmával beszélt csütörtökön az Újdelhiben megrendezett magyar–indiai üzleti fórumon.
Akár 2,5 Celsius-fokkal nőhet a hőmérséklet 2050-ig az emberi tevékenység, a magas szén-dioxid-kibocsátás miatt. Nobel-békedíjjal elismert kutatók , Balatonfüreden egy előadáson hangsúlyozták: el kell érni, hogy 2020 után ne növekedjen a kibocsátás.
Csak közel nulla energiaigényű középületre adható építési engedély 2019 első napjától, minden más épületre 2021. január 1-től kötelező ez az előírás - az épületek energetikai jellemzőit tartalmazó, 2006-ban született rendeletet módosító jogszabály tervezete a kormány honlapján jelent meg.
Akár 2,5 Celsius-fokkal nőhet a hőmérséklet 2050-ig az emberi tevékenység, a magas szén-dioxid-kibocsátás miatt. Nobel-békedíjjal elismert kutatók kedden, Balatonfüreden egy előadáson hangsúlyozták: el kell érni, hogy 2020 után ne növekedjen a kibocsátás.
Csak közel nulla energiaigényű középületre adható építési engedély 2019 első napjától, minden más épületre 2021. január 1-től kötelező ez az előírás - az épületek energetikai jellemzőit tartalmazó, 2006-ban született rendeletet módosító jogszabály tervezete a kormány honlapján jelent meg.
Csak közel nulla energiaigényű középületre adható építési engedély 2019 első napjától, minden más épületre 2021. január 1-től kötelező ez az előírás - az épületek energetikai jellemzőit tartalmazó, 2006-ban született rendeletet módosító jogszabály tervezete a kormány honlapján jelent meg.