2018. március 22. csütörtök, Beáta, Izolda
a a a
Összes tudomány/technika hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, melyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. 2018. februárjában a következő 10 károkozó terjedt a legnagyobb számban.

A Zofos Evo némaságra optimalizált, illetve ablakkal ellátott változatban is kapható lesz.

A Knorr-Bremse csoport vasúti üzletága Budapesten indította el a 3D fémnyomtatás bevezetésének vizsgálatát. Az új technológiától a prototípusok, az egyedi gyártóeszközök és pótalkatrészek gyártási idejének jelentős csökkenését várja a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest.

Az Aquos S3 mini kameraszigete leginkább az Essential Phone-ra hajaz, összességében viszont szimpatikus lehet a specifikáció.
Neve még nincs, de videó már készült belőle, a megjelenés pedig az év végén esedékes.
A Huawei lehet az első gyártó, aki ekkora tárhelyet biztosít okostelefonban, noha saját gyártósora egyelőre nincs.

A HyperX, a Kingston Technology Company, Inc. gaming divíziója magasabb frekvenciaszintű memóriamodulok bevezetését jelentette be a HyperX FURY DDR4 DIMM és HyperX Impact DDR4 SODIMM termékcsaládoknál. Mindkét termék automatikus plug-and-play memória-tuningot tesz lehetővé. A FURY DDR4 jelenleg 3466 MHz*-ig, az Impact DDR4 pedig 3200 MHz-ig konfigurálható. Mindkét termékcsalád kapható különálló modulként vagy készletben (8-64 GB).

A végleges tervezet árnyalatnyival puhább, mint a korábbiak, de nagy változás nincs.
A készülékek kávája cserélhető, speciális szoftveres támogatással rendelkeznek, és akár hagyományosra nagyon hasonlító faliképként is használhatóak.

A Cambridge-i Future: Hungary rendezvényen jelentették be a Startup Campus London ötödik szemeszterének indulását.  Az Enterprise Hungary által életre hívott programba bekerülők, 4 szombati alkalomból álló térítésmentes kurzuson vehetnek részt Londonban, a világ egyik legsikeresebb egyetemi inkubátorában.

Korrekt hardveres felhozatal, dupla, teleoptikás kamerarendszer, hűvös gyorstöltés, oldalsó ujjlenyomat-olvasó és kedvező ár jellemzi a kínaiak újdonságát. Van repülős különkiadás is!

A Xerox és az EFI (Electronics For Imaging) februárban mutatta be az új Fiery DFE-t, azaz nyomtatásvezérlő szerverét, mely új és igen hasznos lehetőséget biztosít a nyomdák számára az értéknövelt nyomtatás területén. Segítségével elérhetővé váltak az olyan egyedi és különleges applikációk, melyek akár fémes (arany, ezüst), vagy clear lakk hatású szárazfestékeket használnak.

A két új View 37 szériás gépház a hajlított, átlátszó oldalpanel mellett bőven kapott az RGB LED-ekből is.
A kínai gyártó játékra tervezett csúcsmobilja kimagasló teljesítményt mutat.

Svédország legnagyobb ingatlankezelő vállalatainak egyike, az Akademiska Hus, a Fujitsut bízta meg felhőalapú IoT-infrastruktúra megoldása fejlesztésével. A megoldással a cég digitalizálja irodai környezete működését, ösztönzi a további növekedést, és mérsékli ügyfelei energiaköltségeit. Az ingatlanfejlesztő Csoport a Fujitsu PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation jól skálázható IT-architektúráját fogja bevezetni, amely a VMWare integrált hibridfelhő-platformjának rugalmasságával és skálázhatóságával ötvözi a Fujitsu PRIMERGY szerverek nagy teljesítményét és energiahatékonyságát.

Megvolt a Zenfone 5 bemutatása, de még akad a 4. generációból olyan verzió, ami mostanság lép piacra. A Max nem teljesítményben, hanem üzemidőben erős.
​Biztonsági kutatók több sebezhetőséget azonosítottak egy népszerű okoskamerában, amelyet főként babamonitorként, illetve beltéri biztonsági megfigyelésre használnak.
Az első szakasz lezárulta után, májustól lehet pályázni az első ezer utalványra. Két év alatt még négy pályázatot írnak ki.

A fiatalabb generációk életében régóta közkedvelt videójátékok már nem csak kikapcsolódást vagy hobbit jelentenek. Az esportok népszerűbbek mint valaha: világszerte több százmillióan játszanak és Magyarországon is több százezres felhasználóbázisa van egy-egy játéknak. Vannak, akik számára pedig kifejezetten kifizetődő a játék. A profik nagy pénzeket, gyakran dollármilliókat szakítanak a streamelésből és a versenyekből, amelyekre egyébként nem kisebb intenzitással készülnek, mint például a focisták egy BL-re.

A vállalat igazolta a sebezhetőségeket, és pár héten belül, teljesítményvesztés nélkül, új firmware-rel jön a javítás.
Több befektető is érdeklődött, de az anyavállalat végül egy cseh cégcsoportnak adja el kelet-közép-európai érdekeltségeit.
Korábban volt már szó a kütyüről, de az elő- és hátlapot egyaránt megmutató képcsokor eddig nem érkezett.
Több befektető is érdeklődött, de az anyavállalat végül egy cseh cégcsoportnak adja el kelet-közép-európai érdekeltségeit.
Áprilisban jelentik be az előrendelést, így már biztosra vehető a start.
Kínai vírusterjesztők ötmillió androidos okostelefont fertőztek meg, amikből egy kártékony hálózatot építettek ki. Nem tudni mihez kezdenek a komoly arzenállal.
A WHQL minősítésű, 391.24-es meghajtó bizonyos problémák kezelése mellett a Sea of Thieves című játékra is felkészült.

Március 20-tól Magyarországon is elérhető a Huawei legújabb tabletje, a MediaPad M5. A 2K kijelzővel felszerelt készülék 10.8 hüvelykes méretben, LTE-, valamint Wifi-képes verziókban kerül a hazai boltok polcaira. 

A 18.3.3-as eszközillesztő két érkező játékra is felkészült, illetve pár hibát is javít.
Végül nem egy Zuk-koncepció valósult meg, viszont egy jó ár/érték arányú, arcfelismeréssel, 18:9-es kijelzővel és dupla hátlapi kamerával szerelt mobillal lett gazdagabb a piac.
Az Udpos trójai bank- és hitelkártya adatokat szivárogtat ki a fertőzött rendszerekről, POS terminálokról.

Új kommunikációs csatornán lép kapcsolatba a Holland Királyi Légitársaság utasaival: a „The Journey” elnevezésű, angol nyelvű podcastban utasok osztják meg legkülönlegesebb élményeiket a nagyközönséggel.

A DDR4-es szabványú lapkákat használó memóriacsaládok néhány magasabb frekvencián hajtható megoldással bővültek.
A friss plakátok a nemleges válasz felé mutatnak, de okozhat még meglepetést a Xiaomi.

A Honor, a fiatal generáció vezető okostelefon márkája új készüléke, a Honor 9 Lite négy lencsés kamerájával a kiemelkedő teljesítményt verhetetlen árral kombinálja. 

A HTC Desire 12 és 12+ a HTC U11 formanyelvét és anyaghasználatát idézi friss, de szerény hardverrel.
A Nimbus Data által bejelentett ExaDrive DC100 nyáron érkezik, és nem az asztali gépekbe szánják.
A legütősebb Huawei variáns képernyője picit nagyobb lehet az eddig hallottaknál. A tripla kamerához szuperlassítás járhat.

A jó vezetéssel rendelkező cégek akár tizenháromszor képesek felülmúlni gyengébb vezetőségű vetélytársaikat, és háromszor nagyobb eséllyel tartják meg a legtehetségesebb munkavállalóikat. Ez csak egy a számos kutatási eredmény közül, amely bizonyítja, a humánerőforrás-menedzsment jövőjét az adatalapú elemzések határozhatják meg.

A mai napon bejelentett HTC Desire 12 és HTC Desire 12+ okostelefonok a széles kijelzőnek köszönhetően élvezetes videonézést, valamint egyedi külsőt és a kiváló kamerát biztosítanak. A HTC legújabb készülékeinek kivételes funkciói kedvező árral társulnak.

A Kínában releváns Weibóra a komplett termékoldalt feltöltötte a cég, hamarosan indul a forgalmazás is.
Három merevlemezt fogadó, sokat tudó, TS-328-as jelzésű NAS-t mutatott be a vállalat.

„What will you be?” néven indította el a Vodafone egyedülálló nemzetközi, a jövő állásaival foglalkozó programját. Ennek célja, hogy 18 országban – köztük Magyarországon – 10 millió fiatalnak nyújtson karrier tanácsadást és tréning anyagokat digitális témában. A Vodafone digitális készségekkel és munkakörökkel foglalkozó programja saját kategóriájában a világ legnagyobb kezdeményezésének számít.

Miskolcon avatták fel a Samsung Electronics Magyar Zrt. legújabb prémium márkaboltját. A mintegy 100 négyzetméteren elterülő Samsung Experience Store a vállalat 10. üzlete Magyarországon, ahol a vásárlók exkluzív környezetben próbálhatják ki a legújabb mobil termékeket, és kérhetnek segítséget a készülékük beállításával kapcsolatban a Samsung képzett szakembereitől. Az ország első, sétálóutcában található Samsung márkaboltja szervízpontként is funkcionál majd.

A CES-en bemutatott Flare MX RGB kapcsolókkal, színpompás világítással és makrózási lehetőségekkel érkezik.
Míg a korábbi program főként az általános, társadalmi fejlesztésekre koncentrált, a kiegészítő program már inkább a gazdaság felé fordul.

Napjainkban mintegy 4 milliárd ember él városokban, és az ENSZ becslései szerint 2050-re további 2,5 milliárddal emelkedik a nagyobb településeken élők száma, 66 százalékra növelve ezzel a városlakók arányát. 

A két fejlesztőeszköz nagyon szoros barátságot köt az explicit API-kra dolgozó érintettek legnagyobb örömére.
A frissen bemutatott Vivo phablet pont úgy néz ki, mint az Oppo R15, vagyis majdnem: a hátlapjáról eltűnt az ujjlenyomat-olvasó. Pedig van benne, csak a képernyő mögött.
Állítólag már működőképes prototípusokkal is rendelkezik a vállalat.
​Az internetes csalók egyre gyakrabban használják fel a gyanútlan felhasználók számítógépeinek erőforrásait kriptopénz bányászathoz. Most megmutatjuk, hogy a Chrome segítségével miként lehet kiszűrni az ilyen nemkívánatos ténykedéseket.