2017. december 18. hétfő, Auguszta
a a a
Összes tudomány/technika hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
A Google jövőre végleg leállítja hardverközpontú kiterjesztett valóság platformját, a Project Tangót, ugyanis jön az ARCore, és vele a rohamosztagosok.
Legalábbis az újabb, Snapdragon 845 SoC-re épülő modellek érkezését jövő év második felére ígéri a Qualcomm.

A CES a világ első számú technológiai seregszemléje, melynek keretében a világ legnagyobb vállalatai, feltörekvő startupok, illetve véleményvezérek rántják le a leplet a legfrissebb tech trendekről. A legnagyobb globális technológiai show-n rendre részt vesznek magyar cégek is, ez 2018. január 9-12. között sem lesz másként: hazánkat az NNG, a GPS Tuner, a Dension és a SignAll Technologies képviselik majd Nevadában.

A sajtómeghívóból már lehetett tudni, hogy ma lesz esedékes a premier, ez ennek megfelelően le is zajlott, kiderültek az árak is!
A termék megalkotója rendkívül bizakodó, gyakorlatilag minden lehetséges piacot megcéloz.

Magyarország piacvezető mobilfizetési vállalata, a Cellum, és a határokon átnyúló mobilfizetési hálózatot működtető, szingapúri székhelyű TransferTo stratégiai együttműködési megállapodást kötött. Ennek eredményeként a Cellum nemzetközi átutalási szolgáltatásokat kínálhat ügyfelei számára. A TransferTo rendszerén keresztül több mint 1500 vállalat érhető el világszerte.

Egyelőre a MIUI.com fórumain lehet jelentkezni a hetente frissülő, finomhangolási fázisban lévő szoftver tesztelésére.
A kompetenciák integrálásának köszönhetően elstartoltak az első projektek az Alliance Klasztermenedzsment Kft. 2016-2020 közötti időszak cselekvési tervében meghatározott fókuszterületein.

Mi lehet a legnagyobb üzlet a dokumentumkezelési szektorban jövőre? Mit fejlesztenek, és mire költenek majd inkább a vállalkozások? Mire érdemes nagyobb hangsúlyt fektetniük a szolgáltatóknak a siker érdekében? 

A középkategóriás mobil 18:9-es FullView kijelzőt, hátlapi ujjlenyomat-olvasót, arcfelismerő funkciót és nyolcmagos processzort kapott.
Egy-két nemzedéknyi idő alatt teljes mértékben eltűnhet a szegedi ö-zés. A település nyelvhasználatával foglalkozó nyelvészek a közelmúltban publikálták vizsgálatuk eredményeit. Az is kiderül, hogy aki nyelvjárásban beszél az iskolában, könnyen pórul járhat. De hogy kerül Hofi Géza az asztalra?
A konzervatív raszterizáció elérte a jelenlegi legmagasabb szintet, ami fontos változás.
A konzervatív raszterizáció elérte a jelenlegi legmagasabb szintet, ami fontos változás.

A Telenor jelentős fejlesztéseket hajtott végre mobilhálózatán 2017-ben, melynek köszönhetően már közel 2700, hatezer főnél kisebb lélekszámú településen elérhető a társaság 4G szolgáltatása. Idén a társaság 170 új bázisállomáson kapcsolta fel a 300 Mbps-os maximális letöltési sebességet biztosító 4G+ szolgáltatást, mely így már több mint 100 településen érhető el, valamint Budapesten tovább javult a beltéri (deep indoor) 4G lefedettség is.

A Telenor jelentős fejlesztéseket hajtott végre mobilhálózatán 2017-ben, melynek köszönhetően már közel 2700, hatezer főnél kisebb lélekszámú településen elérhető a társaság 4G szolgáltatása. Idén a társaság 170 új bázisállomáson kapcsolta fel a 300 Mbps-os maximális letöltési sebességet biztosító 4G+ szolgáltatást, mely így már több mint 100 településen érhető el, valamint Budapesten tovább javult a beltéri (deep indoor) 4G lefedettség is.

Az iPhone X-ből megismert, egyelőre még gyermekbetegségekkel hátráltatott TrueDepth-Face ID hamarosan kínai konkurenst kap.
A Gömböc felfedezése vezetett azokhoz a matematikai modellekhez, amelyek alapján a természet műve lehet ’Oumuamua nevű csillagközi aszteroida.
Az amerikai gyártó rengeteg nyomógombos modellel rendelkezik, mi most a zenei képességekre kihegyezett Z3 Musicot vettük vizsgálat alá, ami nem túl sok mindenre alkalmas, zenehallgatásra meg főleg nem.
Vékony, de brutális? Megnéztük, mi teljesült az NVIDA Max-Q notebookokkal kapcsolatos ígéreteiből.
​Idén csak a Kaspersky Lab 360 ezer rosszindulatú fájlt észlelt naponta, ami 11,5 százalékos növekedésnek fel meg az előző évhez képest.
A széles betekintési szög mellé 144 hertzes frissítés is társul.
Egyelőre még csak Dél-Koreában érhető el a szolgáltatás, de a CES-en bemutatásra kerülő, középkategóriás kütyüvel is lehet majd hsználni.

Világelsőként, gépi intelligenciával jelzi előre a Bitcoinhoz hasonló kriptovaluták jövőbeli árfolyamát egy magyar startup.

A világ első LED-ekkel felpimpelt, hallgatható lemeze is elkészült végre. Mega pszichedelikus élmény.

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2018-as Biztonságos Internet Nap alkalmából pályázatot hirdet hazai általános iskolások és középiskolások számára, digitális történetmesélésre és szépirodalmi írásművek elkészítésére.

A Microsoft egy meglehetősen komoly lépésre szánta el magát a Word szövegszerkesztő kapcsán. Az alkalmazás legutóbbi frissítése kedvező hatással van a biztonságra.

Reszponzív dizájn, szellősebb felület, áradó pixeltenger és több nyereményjáték – a felhasználók számára izgalmasabb köntösbe öltözött a Travelo utazási portál.

December 21. az év legrövidebb és egyben legsötétebb napja is, amikor a Nap a legalacsonyabb ponton delel. A téli napforduló sokak számára egyet jelent a puha, meleg zoknival, a forró italokkal és a napfényes percek fogyatkozásával. 

A zalaegerszegi önvezető autó tesztpálya mobilhálózat fejlesztésének előfutáraként, elsőként a belvárosban adott át három 4G+ technológiára épülő mobil bázisállomást a Magyar Telekom. 

Idén a Kaspersky Lab 360.000 rosszindulatú fájlt észlelt naponta, ami 11,5%-os növekedés az előző évhez képest. A két évvel ezelőtti enyhe csökkenés után idén második alkalommal tapasztalhatunk a kibercsapdák számában jelentős emelkedést.

A Facebook december 12-én bejelentette, hogy helyi értékesítési struktúrát vezet be, bevételeit ezentúl ott könyveli, így az adókat is ott fogja megfizetni ezentúl, ahol bevételei keletkeznek. 

Év végi hajtás. Szinte minden dolgozó ember számára ismerős az az időszak, amikor az ünnepek közeledtével nemcsak a munka szaporodik meg, hanem a harc is elindul azért, hogy ki mikor vegyen ki szabadságot. A profession.hu ezúttal annak járt utána, hogy az év végi munkaszervezést illetően mi jellemző a hazai cégekre.

Nincs már sok idő hátra; az utolsó vásárlós hétvégére pár gyorsan beszerezhető ajándékötlettel készültünk.
Nagy bajok vannak a hazai IT-közbeszerzések körül, tiltott lehallgatások az OMV-nél.
Nagy bajok vannak a hazai IT-közbeszerzések körül, tiltott lehallgatások az OMV-nél.

Ismét itt az újév, a világraszóló fogadalmak időszaka. Ki ne örülne, hogy támogatást kap a megvalósításhoz? 

​Novemberben nem történt változás a vírusok toplistájának élén. Továbbra is az AztecMedia reklámprogram az éllovas.
Az Intel, korábban Lake Crest kódnéven futó megoldása célirányosan az említett területre készült.
A nemrég bemutatott, szélvészgyors 900P széria pár komolyabb méretű modellel bővülhet a közeljövőben.
Ez az első lényeges sikere az AMD-nek a kétutas gépek visszaszorítását célzó tervben.

Kevesen tudják, hogy a svéd feltaláló, Alfred Nobel nevéhez fűződő díjak közül az egyiket, a Nobel-békedíjat nem Svédországban, hanem Norvégiában adják át minden évben. 

Majdnem biztos, hogy még az első negyedévben, a 2018-as MWC hivatalos megnyitója előtt bemutatkozik a Huawei új, kompakt csúcsmobilja.
A Sensio MT6381-es fejlesztés több egy szimpla rendszerchipnél.
A Sensio MT6381-es fejlesztés több egy szimpla rendszerchipnél.
A nevezéssel persze sietni kell, mert csak hatan kaphatják meg a pénzjutalmat.

Tavaly a karácsonyi ünnepek alatt 30%-kal többet mobilinterneteztek a Telekom ügyfelei, mint egy évvel korábban. Az idén bizonyára még ennél is intenzívebben nő a mobilnet forgalom, hiszen a Telekom ügyfelei közül egyre többen váltanak a teljes korlátlan, illetve a tematikus korlátlan mobilnetes csomagokra.

Az ár/érték bajnok eddig csak szimplán elegáns volt, vörös festésben viszont kifejezetten vagány lett.

Magyarországon a kereskedelmi bolthálózatok között elsőként a Libri könyvesboltjaiban találkozhatnak a vásárlók virtuális könyvajánlóval. Az új típusú digitális csatornák irányába nyitva a chatbot technológiáját vezette be a cég, annak érdekében, hogy támogassa a vásárlók bolti tájékozódását és segítsen az ajándékválasztásban.

Az FlashStation család első modellje egyben az első ilyen készülék is a Synology történetében.
A Google-nek, az Amazonnak és az Apple-nek állíthat konkurenciát a Bixbyn alapuló, lakásokba szánt okoshangszóró / otthoni hangsegéd.