2017. június 28. szerda, Levente, Irén
a a a
Összes tudomány/technika hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Az sanghaji Mobile World Congress alkalmával a Snapdragon 450 és Snapdragon Wear 1200 rendszerchipek vannak terítéken.

Az új zsarolóvírus, a Petya zsarolóvírus titkosítja a fájlokat és dokumentumokat a fertőzött gépen, valamint módosítja a számítógép MBR (Master Boot Record) bejegyzését, így a számítógép többé nem tudja elindítani a Windows-t. Az új boot-kód egy tájékoztató üzenetet mutat a felhasználónak a fertőzésről és arról, hogyan fizetheti ki a váltságdíjat.

Magyar fejlesztésű, végtelenített barlangi zuhanórepülésről szóló játékot mutatunk be.

Új tulajdonoshoz került a Jobinfo.hu, aki az oldal üzemeltetéséhez az innovatív megoldásokat alkalmazó allas.hu menedzsmentjét kérte fel.

A Computexen bejelentett vékony és könnyű gamer laptop hazai megjelenésére viszont még egy picit várni kell.
A dél-koreai félvezető óriás valószínűleg hanyagolja a 7 nanométeres node-ot, helyette inkább új technológiát alkalmaz a 6 nanométeres gyártáshoz.
A Kormányzati Eseménykezelő Központ ajánlásával elkerülhető, hogy a legújabb világjárvány áldozatává váljunk.
A tervek szerint először az enterprise változatba, később pedig a többiben is élesítik az új Defender Advanced Threat Protectiont.
A piros szolgáltató továbbra is saját márkás termékekkel egészíti ki készülékkínálatát, ezúttal két új mobil és egy tablet látott napvilágot.
A vállalat legutóbbi SPARC-os fejlesztése igazán vaddá tette a feladatkritikus szerverek piacát.

Csajos hétvége, meghitt romantikázás vagy mozgalmas családi vakáció? Nem muszáj a férfiakra bíznunk a vezetést, ha autóval indulunk útnak. Mi kell a gondtalan utazáshoz? Alapos felkészülés és néhány okoseszköz, amivel még könnyebbé és biztonságosabbá tesszük a többórás vezetést. A Mio legújabb, csúcskategóriás autós kamerái hasznos társaink lesznek a volán mögött. Kezdődhet a pihentető nyár!

Az egyelőre még Eve kódnéven futó projekt két fontos újdonsága az ujjlenyomat-olvasó és az Asszisztens lehet.
Egy orlandói vidámparkban a hullámvasút élőben és virtuálisan egyszerre történik. A látogatók júliusban próbálhatták ki először.
Egy orlandói vidámparkban a hullámvasút élőben és virtuálisan egyszerre történik. A látogatók júliusban próbálhatták ki először.

A nemrég továbbfejlesztett, belépő szintű ETERNUS DX S4 hibrid tárolócsaládhoz tartozó Fujitsu ETERNUS DX200 S4 nagy teljesítményével, ár-teljesítmény arányával és válaszidejével is hivatalos elismerést szerzett a – tárolórendszerek teljesítményének független összehasonlítására használt – SPC-1 benchmark szerint.

A Google változtat a Gmail adatkezelésén: a levelek tartalmát nem fogja felhasználni a hirdetések célzásához.
A vállalat bemutatta a világ első, QLC NAND flash fejlesztését, az első példányok pedig már a gyártóknál vannak.

Nyáron érkeznek a magyar piacra a Vodafone legjobb ár-érték arányú sajátmárkás okostelefonjai, melyek a teljesítményt, a dizájnt és a biztonságot tekintve is vonzó alternatívát kínálnak a felhasználók számára. A Vodafone Smart N8 már kapható, a csúcsmodellekhez közelítő tudásához képest rendkívül kedvező árú Vodafone Smart V8 június végétől, a Vodafone Smart E8 pedig augusztustól lesz elérhető.

Az Adaptive Média alapító tulajdonosát választotta meg az IAB taggyűlése elnöknek, akinek elsődleges célja a már elkezdett fejlesztések, új szolgáltatások, tagokat bevonzó megoldások továbbvitele, biztosítása.

Goggle-ös fórumon bukkantak fel az új Zenfone-típusnevek, amik nagyjából követik az elődpalettát. Nagyobb premier várható júliusban.
Az internetezők kétharmada már a közösségi hálón lóg, a maradékot viszont nehéz lesz becserkészni. Nem is biztos, hogy megéri.

Július 1-jén a jogszabály erejénél fogva megszűnnek azok a Domino előfizetői szerződések, amelyek kapcsán az adategyeztetés nem történik meg június 30-án éjfélig. 

Az olasz ötletgazda júliusban kezdi a kalapozást a legújabb őrületet meglovagolva, egy-egy BlueSpin 49 dollárba kerül majd.
Az olasz ötletgazda júliusban kezdi a kalapozást a legújabb őrületet meglovagolva, egy-egy BlueSpin 49 dollárba kerül majd.

Az új 90-es sorozattal a monitor szakértő AOC bejelenti a Pro-line terméksorozat öt új monitorját. A 24 és 27 hüvelyk közötti méretű monitorok széles színtartományú, fejlett IPS-panelekkel rendelkeznek a vállalkozások és az igényes termelő-fogyasztók elvárásainak kielégítésére. 

A Honor 9 bemutatóján nem csak a telefonról esett szó, a Huawei almárkája a tartozékok frontján is erősített.
Iparági pletykák szerint az első hetek szokásos, sokmilliós eladásait az OLED panellel szerelt variáns nem fogja tudni teljesíteni.
Vezetékes és drótnélküli telefonok után a Gigaset a mobilbiznisz felé kacsintgat. Kár, hogy az itthonra is eljutó első modelljük a belépő kategóriában próbál harcolni, ott ugyanis nincs sok esélye.

Szinte minden munkavállaló és vezető személyesen is tapasztalja, hogy az X és Y generációs kollégák közötti különbségek nézeteltérésekhez vezetnek, de a valódi konfliktusok ettől függetlenül ritkák. A korosztályok alapvető különbségei mellett az egymás közötti feszültségek forrását vizsgálta egy magyar fókuszcsoportos kutatás. A társadalmi és gazdasági változások mellett a technológiai fejlődés is sokat alakított a pályájuk elején álló fiatalok munkáról kialakult képén.

Egy egyszerű, de az eddigi tesztek szerint működő trükkel ki lehet húzni a kedden gyors terjedésnek indult Petya zsaroló program méregfogát.
Hiába a jó ötletek, ha nem tudnak érdemben fejleszteni, a VR el fog bukni.
A legújabb zsarolóvírus sokkal agresszívabban terjeszkedik, többféle megoldást használ, a hálózaton egyetlen sebezhető gép is elég neki.

Miközben készülődtem arra, hogy összeszedjem a gondolataimat arról, amit alig egy hónapja tapasztaltam az IoT World rendezvényen, az Apple Watch-om rám zörög: a Verge magazin szellőztette pletykák után az Apple bejelentette, hogy AI-val (mesterséges intelligenciával) felszerelt chip-et készül betenni az új iPhone-ba, az iPhone 8-ba – amiről mellesleg az a másik pletyka járja a technológiai blogok között, hogy az Augmented Reality (AR) tömeges elterjedéséhez fog vezetni a beépített AR/VR (Virtual Reality) képességeinek köszönhetően.

A Radeon Vega Frontier Edition egészen speciális megoldás, amihez sokszínű terméktámogatás jár.
Újabb globális vírusinvázió vette kezdetét, amelynek már most számos nagyvállalat eset áldozatául. Ezúttal a Petya zsaroló program tért vissza.
Tovább növelheti a VGA-hiányt a piacon a Biostar legújabb alaplapjának megjelenése.
A Sorikrypt zsaroló program elsősorban képeket és szöveges állományokat titkosít, majd próbál pénzt kicsalni a felhasználóktól.
Sok meglepetést nem tartogatott az európai premier, noha a Huawei-nél szokás szerint nagyszabású rendezvénnyel készültek a Honor friss csúcsgépe kapcsán.
A vállalat alaposan felturbózná a HTC Vive amúgy nem túl jól kidolgozott kontrollereit.
A vállalat a Google útját követi, a TensorFlow után újabb eszközt kaptak a gépi tanulás iránt érdeklődők.
Korábban a Redmi Note 4 érte el a hét számjegyű eladásokat, most a Redmi 4 tette meg ugyanezt, 30 nap alatt.

A június 30-ai határidő néhány nap múlva lejár, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) felhívja az érintettek figyelmét: aki eddig nem egyeztette adatait szolgáltatójánál, mielőbb tegye meg. A hatósághoz beérkezett adatok szerint ez idáig az előrefizetős SIM-kártyák 60 százaléka esett át az adategyeztetésen.

Mindenki számára ingyenesen elérhető, az IT biztonsági alapismereteket átfogóan ismertető könyvet tesz hozzáférhetővé elektronikus formában a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT).

Egy időben jöhet a sima és a plusszos változat friss MediaTek rendszerchippel, hátlapi e-ink kijelzővel és dupla kamerával.
Az OnLeaks által közölt képek és rendervideó is dupla kamerát leplez le a hátlapon. Még mindig ellentmondanak egymásnak a pletykák a premier kapcsán.
Az Európai Unió versenyügyi hatósága évek óta vizsgálódik, most végre döntést hoztak, bár ez még nem jogerős.

A Discovery Communications és a TIM bejelentette, hogy olimpiai partnerségi megállapodást kötött. Ez a megállapodás az első az olyan digitális alapú partnerségek sorában, melynek keretében az európai mobilszolgáltatók számára exkluzív és testre szabott tartalmak válnak elérhetővé. A TIM előfizetői így az olimpia minden fontos pillanatát élvezhetik majd.

A 77 hüvelykes A1 televízió nagy is, jó is, különleges is.