2018. június 23. szombat, Zoltán
a a a
Összes tudomány/technika hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Az aktuális, második generációs Ryzen felhozatalból már csak a négymagos duó hiányzott.

Több hónapos intenzív tárgyalások után az Európai Parlament, az Európai Unió Tanácsa és az Európai Bizottság végleges megállapodást értek el az átdolgozott megújulóenergia-irányelvről (RED II) amelyben az európai napenergia szövetség, a SolarPower Europe kulcsfontosságú ajánlásainak többsége megjelenik.

Kipróbáltuk az Epson V600, otthoni felhasználóknak szánt diaszkennert.
Modern megjelenése és óriási akkumulátora elég meggyőző kombináció, aktuális hardverrel és módosítatlan Android 8.1-es rendszerrel, korrekt áron. Csak a kamera vacak.
Bevágás nélkül is nőhet a Galaxy Note9 kijelzőjének dominanciája, viszont állítólag egyedül mutatkozik majd be, a Gear és Tab S4 ugyanis később érkezik.
A vállalat a virtuális és kevert valóságot a PC-n képzeli el és nem az Xbox One konzolokon.

A European Health Management Association (EHMA) 34. alkalommal, idén Budapesten megrendezett konferenciáján az előadók és delegáltak az egészségügyet érintő legégetőbb kihívásokra keresik a választ. A 3 napos konferencia az EHMA és a Semmelweis Egyetem közös szervezésében zajlik, a több mint 30 országból érkező, közel 400 egészségügyi menedzser részvételével.

Az egyetlen változás a Xiaomi Mi 6X-hez képest a felhasználói felület, ami természetesen a legfrissebb alapokon nyugvó Android One.
A probléma a DisplayPort 1.4 határa, ami 4K-n 120 Hz-ig kínál trükközés nélkül is elég sávszélességet.

Az új együttműködésnek köszönhetően a két cég költséghatékony, modulszintű monitorozást, valamint biztonsági és optimalizálási funkciókat nyújtó megoldást kínál majd világszerte a napenergia-rendszerek felhasználói számára.

Egy újabb trükk kezdett hódítani a Google Play lehetőségeivel visszaélő támadók berkein belül.
Az Everbe zsarolóprogram ellen elkészült az ellenszer, jó eséllyel megmenthetők a fájlok.

Összesen 57 zsák, vagyis közel 7000 darab plüssfigura gyűlt össze annak a jótékonysági akciónak a keretében, amelyet a UPC Magyarország tatabányai munkatársai indítottak a helyi gyermekkórház és a hátrányos helyzetű családok támogatására. 

A Tallwood számára csak a divízió értékesítése volt szempont.
Egy dél-koreai szolgáltató raktárának egyik sarkában leltek rá a bontatlan mobilokra, amit a szerencsések olcsón meg is tudnak venni.

A for-profit szektor és a civil szféra szakemberei összefogtak annak érdekében, hogy egymás tudását kiegészítve segítsenek másokon. Programozók önkéntes küldetésként vállalták, hogy egy hazai civil szervezet, a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány (SZÉRA) munkájának, illetve ügyfeleinek segítése céljából szakmai tudásukkal, kreativitásukkal egy komplex és rendkívül innovatív adatkezelési szolgáltatást építenek fel. A fejlesztés eredménye, amellett, hogy első lépésben több száz, bajba jutott családon segít, a későbbiekben más szervezetek munkáját is támogathatja majd az ország egész területén.

Az OEM-ek technikailag csak az Intel új ajánlásait követik, de mégis rendkívül félrevezető az így megszabott specifikáció.
A Google-lal versenyezve az új tulajdonos az eddig fizetős szolgáltatást ingyenessé teszi a tanárok és a diákok számára.

A Xerox megőrizte vezető helyét a menedzselt nyomtatási szolgáltatások (MPS) területén a Quocirca elemzői csoport legújabb, Európa-központú, de világpiaci trendeket is vizsgáló kutatása szerint. A piac igényei folyamatosan innovációra ösztönzik a Xeroxot, emellett a partnereknek rendszeres képzéseket is biztosít a cég.

A Thurrott friss információkat szerzett a Microsoft terveivel kapcsolatban.
Nem csak a One Power kaphat módosítások nélküli Androidot, az olcsóbb telefonokba szánt Go platformra is készülhet egy eszköz.

Június 22-ig várják a jelentkezéseket a hazai designszcéna legrangosabb eseményére. A Design Hét Budapest szervezői a korábbi évek tapasztalatai alapján az alábbi hét online vagy mobilos applikációt ajánlják azok figyelmébe, akik a legtöbbet akarják kihozni az eseményükből. 

Az állami hackerek számítása szerint ez a 12. nagy kampány és malware-csomag, melyért a Lazarus csoport felelős.
Az AMD szerint tartani tudják a tervet, idén elkezdik szállítani a mintákat, jövő év elején pedig a végterméket.
Az új verziós sem lépi át a kategória határait, az akkumulátor viszont tekintélyes lett.

A Nikon bejelentette az AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR továbbfejlesztését – amely egy olyan rögzített gyújtótávolságú szuper-telefotó objektív, amely kompatibilis a Nikon FX-formátumú digitális SLR fényképezőgépeivel.

Erről árulkodik egy friss Linux kernelfrissítés, ráadásul neve is van a termékcsaládnak.
Pár nap alatt javította a gyártó a biztonsági hibát, ami lehetővé tette a bootloader védelmének megkerülését.
Vakok számára is biztonságosan használható, beszélő bankjegykiadó-automaták, siketek, nagyothallók ügyintézését segítő videó-tolmácsszolgáltatás, érzékenyített ügyfélhívó rendszer.

Informatikai biztonság és futball. Két téma, amelyeknek első ránézésre semmi köze egymáshoz, viszont jobban megvizsgálva őket meglepő párhuzamokra lelhetünk közöttük. A hatékony PC/Mac védelem és a futballstratégiák közötti rengeteg kapcsolatot a leggyakoribb focibölcsességek ironikus analízisei mutatják meg a legjobban.

A NAV a napokban kiadott tájékoztatások alapján közvetlenül az indulás előtt is tervez módosításokat.
Az évfordulós széria után máris érkezik a Meizu csúcsmodellje mindenféle csúcsmodellre jellemző tulajdonsággal.

Idén november 18-20. között rendezik meg Brüsszelben a Safer Internet Forumot, amelyen Magyarország is részt vesz. A magyarországi Safer Internet Program ehhez olyan lelkes, 13-19 év közötti fiatalok jelentkezését várja, akik szívesen képviselnék hazánkat az eseményen. A pályázók közül végül egy fiatal utazhat Brüsszelbe.

A legfrissebb előzetes szerint nem lesz notch az Oppo Find X előlapján, az alsó káva pedig a Vivo Nex "állánál" is keskenyebb lehet.
A Santa Clara-i óriáscég szerint már van javítás, aminek most a felhasználókhoz történő eljuttatásán dolgoznak.

A vállalatok és kormányzati szervek mellett a magánszemélyek is egyre inkább a cybertámadások, adatlopások és online visszaélések célkeresztjébe kerülhetnek. 

Egy újabb androidos károkozó jelent meg, amely a felhasználók adatainak kémlelése mellett még zsarolásra is vetemedik.

Az Oracle bejelentette az Internet Intelligence Map elérhetőségét, amelynek segítségével a felhasználók egyszerű, grafikus módon követhetik a világháló állapotát és betekintést nyerhetnek olyan események hatásába, mint a természeti katasztrófák vagy az államilag elrendelt beavatkozások.

Egyszerűen, gyorsan és persze online – a digitális generáció mindent így kíván megoldani. Ehhez pedig a cégeknek is igazodniuk kell, ha azt akarják, hogy a fiatal korosztály friss, dinamikus szemlélete ne vesszen el. 

A külföldet megjárt magyar mobilhasználók 99 százaléka tud az uniós roamingdíjak tavaly júniusi eltörléséről, és ez különösen a mobilinternetezésben látszik: 2016-ról 2017-re közel másfélszeresére nőtt az adatroamingoló telefonhasználók száma – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb felméréséből.

Csupa érdekes termék került heti válogatásunkba, köztük tévék, audioeszközök, lejátszók és monitorok is.

A Kaspersky Lab az Opeepl kutatóintézettel közösen vizsgálta 15 országban és közel 8.000 háztartásban, hogy miként hatnak a modern technológiák a kis kedvencek biztonságára. 

A vállalat elnöke cáfolta a korábbi pletykákat, az üzletág jövője nincs veszélyben.
Kiürült a középkategória felső szegmense, a Zenfone 5 viszont pont itt próbálkozik. Nincs sok vetélytársa, de azok elég komoly konkurenciát képviselnek.
A Xiaomi nagyjából autóstáska méretű phabletje a Qulacomm egyik legfrissebb lapkájával érkezhet jövő hónapban.
Látható az is, hogy az Intel miképpen fogja támogatni az AMD-vel közösen tervezett, játékosoknak szánt rendszerét.
A vállalat mindenki számára elérhetővé tette az Internet Intelligence Map szolgáltatást, amely országszintű elemzésekkel nyújt betekintést a világháló technikai hátterébe.
A TechInsights szemügyre vett egy Core i3-8121U jelzésű Intel CPU-t.

Markus Villig, napjaink egyik leggyorsabban növekvő utazásmegosztó vállalatának, a Taxify-nak a tulajdonosa június 21-én Magyarországra látogat. A cégvezér Budapesten fogja megosztani tapasztalatait egy nem mindennapi, kötetlen beszélgetés keretein belül a startupok világa iránt érdeklődőkkel. Az eseményen betekintést nyerhetünk az 1 milliárd dollár fölötti értékeltségű startup 24 éves tulajdonosának gondolkodásmódjába.