2018. március 24. szombat, Gábor, Karina
a a a
Összes tudomány/technika hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki

A mai napon bejelentett HTC Desire 12 és HTC Desire 12+ okostelefonok a széles kijelzőnek köszönhetően élvezetes videonézést, valamint egyedi külsőt és a kiváló kamerát biztosítanak. A HTC legújabb készülékeinek kivételes funkciói kedvező árral társulnak.

A Kínában releváns Weibóra a komplett termékoldalt feltöltötte a cég, hamarosan indul a forgalmazás is.
Három merevlemezt fogadó, sokat tudó, TS-328-as jelzésű NAS-t mutatott be a vállalat.

„What will you be?” néven indította el a Vodafone egyedülálló nemzetközi, a jövő állásaival foglalkozó programját. Ennek célja, hogy 18 országban – köztük Magyarországon – 10 millió fiatalnak nyújtson karrier tanácsadást és tréning anyagokat digitális témában. A Vodafone digitális készségekkel és munkakörökkel foglalkozó programja saját kategóriájában a világ legnagyobb kezdeményezésének számít.

Miskolcon avatták fel a Samsung Electronics Magyar Zrt. legújabb prémium márkaboltját. A mintegy 100 négyzetméteren elterülő Samsung Experience Store a vállalat 10. üzlete Magyarországon, ahol a vásárlók exkluzív környezetben próbálhatják ki a legújabb mobil termékeket, és kérhetnek segítséget a készülékük beállításával kapcsolatban a Samsung képzett szakembereitől. Az ország első, sétálóutcában található Samsung márkaboltja szervízpontként is funkcionál majd.

A CES-en bemutatott Flare MX RGB kapcsolókkal, színpompás világítással és makrózási lehetőségekkel érkezik.
Míg a korábbi program főként az általános, társadalmi fejlesztésekre koncentrált, a kiegészítő program már inkább a gazdaság felé fordul.

Napjainkban mintegy 4 milliárd ember él városokban, és az ENSZ becslései szerint 2050-re további 2,5 milliárddal emelkedik a nagyobb településeken élők száma, 66 százalékra növelve ezzel a városlakók arányát. 

A két fejlesztőeszköz nagyon szoros barátságot köt az explicit API-kra dolgozó érintettek legnagyobb örömére.
A frissen bemutatott Vivo phablet pont úgy néz ki, mint az Oppo R15, vagyis majdnem: a hátlapjáról eltűnt az ujjlenyomat-olvasó. Pedig van benne, csak a képernyő mögött.
Állítólag már működőképes prototípusokkal is rendelkezik a vállalat.
​Az internetes csalók egyre gyakrabban használják fel a gyanútlan felhasználók számítógépeinek erőforrásait kriptopénz bányászathoz. Most megmutatjuk, hogy a Chrome segítségével miként lehet kiszűrni az ilyen nemkívánatos ténykedéseket.
Az újdonság egyfajta kiegészítése lesz a DirectX 12-nek, amely minden compute shadert futtató hardveren üzemképes.
A kínos kérdésekre azért nem válaszolnak, ha egy ilyen felmerül, rögtön menekülnek.
Egyelőre még nagyon keveset tudni, csak annyit, hogy egy nő meghalt a balesetben.
Miközben a levélszemét mennyisége némileg csökkent, addig az adathalászat jelentős mértékben elburjánzott. A közeljövőben nem várható javulás, sőt!
A legújabb változat áldozatos munkával készült, és mind megjelenésben, mind működésben sok újdonságot tartalmaz.
Az újdonság másban nem tud kitűnni, de a színe alapból érdekessé teszi.

A Rakuten bejelentette, hogy accelerator programot indít ambiciózus startupok számára legújabb projektje keretében, amelynek célja a webfejlesztő közösségekkel szoros, mindkét fél számára előnyös kapcsolatrendszer kiépítése.

A rendszer így a tartalomhoz tud igazodva, ami jobb felhasználói élményt biztosíthat.
De még mindig nem kerül annyiba előállítani, mint egy darab iPhone X-et. Összeszámolták néhány csúcsmodell gyártói költségét.

Civil szervezetek jelentkezésére írt ki pályázatot a Sziget Szervezőiroda. A szervezők az idei Szigetre olyan pályázókat várnak, kiknek programja csatlakozik a fesztivál “Love Revolution” kiáltványához, illetve olyan kampányokkal is lehet jelentkezni, melyek kiemelt üzenetként kezelik a béke, a környezettudatosság, az emberi jogok témákat. A pályázat leadásának határideje: 2018. április 15.

A Huawei P20 Lite minden bizonnyal Nova 3e néven jelenik meg bizonyos piacokon, a specifikáció viszont állandó.
Ezt a kedves tanácsot adta egy bányászattal foglalkozó befektető az árak miatt panaszkodó játékosoknak.

A Sony bejelentette, hogy az MP-CD1 mobil projektor idén tavasztól lesz kapható Európában. A tenyér méretű, könnyen hordozható MP-CD1 akár 120”-os kép kivetítésére képes kb. 3,5 m-es távolságból. Ez a mindössze 280 g tömegű sokoldalú, többfunkciós, szinte tökéletesen zajmentes projektor bármilyen felületet képes azonnal széles vetítővászonná alakítani, így tökéletes eszköz üzleti prezentációk, játékok, szabadtéri rendezvények vagy családi házimozi vetítésére.

Hivatalos bejelentés egyelőre még nincs, de az Európai Parlament elnöke egyértelműen fogalmazott egy bejegyzésben.
A kínai gyártó igyekezett az előlapon megmaradó kávákat minimalizálni, a 6,28"-es óriásképernyő mögött a specifikációkat pedig a felső-középkategória szintjéhez viszonyítva maximalizálni. Elég jól sikerült.

A munkaerőpiac globális átalakulása jelentős változásokat hozott a HR szakmában és a toborzás, kiválasztás folyamatában is.  Nem kérdés, hogy egészen mást jelent ma HR-esnek lenni, mint néhány évvel ezelőtt: egyre több proaktivitást és szerteágazó tudást is kíván ez a terület. Szigeti Nikoletta, a Profession Services Üzletágvezetője szerint már a közel jövőben radikálisan átalakulhat a szakma, ami viszont biztosan megmarad, az a szubjektivitás, az emberi hozzáadott érték, amit a robotok nem tudnak átvenni tőlünk.

A G513 a G413 alapjaira épít, de Lightsync-kompatibilis és Tactile illetve Linear Romer-G kapcsolókkal is kérhető.
Az Apple tavaly felvásárolta a brit illetőségű Shazam zenefelismerő alkalmazást, illetve a komplett rendszert, ami trösztellenes szempontból aggályos lehet.

Két új gaming terméket jelentett be a Logitech sajátmárkája a Logitech GA Logitech G560 PC az első, kifejezetten gaming célra gyártott hangrendszer, amely a Logitech G LIGHTSYNC technológiának köszönhetően a hanghatások mellett, a játékkal összehangoltan fényhatások megjelenítésére is képes.

A Huawei is folytatja a költséghatékony aktivitásfigyelő termékvonalat, amelyet a Color Band A1 immár OLED kijelzővel szerelt utódja képvisel. Mellesleg elég jól.
A kiadott videó alapján VGA-król van szó, de ennél többet nem lehet megállapítani.
Még idén megkezdi a sugárzást a Japán Állami Műsorszolgáltató. Kérdés, hogy ki és min fogja nézni az adásokat.
Az A8-duó után jöhet egy kisebb, olcsóbb modellpár is a dél-koreai gyártótól, a Geekbench szoftver már tesztelte is a processzorokat.

Az ABB villámtöltőket szállít a két buszgyártó bevonásával megvalósuló elektromos busz programhoz, melynek köszönhetően Trondheim városa 2019-re megszüntetheti a fosszilis üzemanyag felhasználást a tömegközlekedésében.

Fél órás áramszünet volt a Samsung, Pyeongtaek mellett található gyárában, komoly visszaesést okozva a termelésben.
A hálózati eszközökről ismert TP-Link mobilmárkája most egy új, dupla hátlapi kamerás eszközzel bővül.
IPS mellett VA és TN paneles, hajlított és sík kijelzők is megtalálhatóak a 2018-as modellek között.
Az okostelefonokat fertőző kártékony programok továbbra is kitartanak az Android mellett, és egyre inkább rászoknak a zsarolásra, illetve az emelt díjas SMS-ezésre.
Ha a tényfeltáró riportok állításai valósak, annak nagyon súlyos következményei lehetnek a közösségi oldal számára.

Az Ericsson magyarországi cégének távközlési fejlesztését vezeti be a T-Mobile US Észak-Amerikában a több mint 72 millió előfizetőt kiszolgáló országos hálózatán - közölte az Ericsson Magyarország az MTI-vel.

Markáns árváltozás nem történt a készülékek terén, viszont új CAT, HTC, Nokia, Samsung és Sony modellek jelentek meg.

Huszonkilenc közéleti és kulturális magazinműsor, valamint hírműsor készítéséhez összesen 144,2 millió forint támogatást ítélt meg a mecenatúraprogramban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa legutóbbi ülésén. A grémium három hazai filmfesztivál díjfelajánlásairól is döntött. Túl hangos reklámblokkok miatt 440 ezer forintos bírságot szabott ki a testület.

A hideg légtömegek által lefagyasztott árakat kerestünk az alaplapok, notebookok és monitorok között.
A Sneark trójai a fertőzött számítógépeken található webböngésző alkalmazásokból szivárogtat ki adatokat.

A Kaspersky Lab kutatói több biztonsági rést azonosítottak egy népszerű okos kameránál, amelyet főként babamonitornak használnak, vagy beltéri biztonsági megfigyelésre. A kutatás megállapította, hogy az azonosított hibák lehetővé teszik idegenek számára a távoli hozzáférést a kamera által rögzített audio- és videótartalomhoz, kikapcsolhatják az eszközt, tetszőleges kártékony kódot indíthatnak el, és sok egyéb más aggasztó tevékenységet indíthatnak el.

A fő cél az unión belüli adóelkerülés megakadályozása, az adóparadicsom kizárása, de a megvalósítás nem lesz egyszerű.

A GKI Digital felmérése szerint az e-kereskedelemben kiemelt időszaknak számító utolsó három hónap a teljes éves költések 36 százalékát adta a tavalyi évben. Az ország egyik legnagyobb online kereskedője, a dél-afrikai Naspers csoport érdekeltségébe tartozó eMAG.hu esetében ez koncentráltan jelenik meg, hiszen ez a periódus az egész éves rendelésállomány 27 százalékát tette ki.