2018. június 23. szombat, Zoltán
a a a
Összes tudomány/technika hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
A Nokia 7 Plus júniusi biztonsági frissítése felülírja az Android P bétaverzióját, ami komoly diszfunkciókat eredményez.
A vállalat kínában tartott zártkörű előadást, amelyen szó volt a VDI környezetbe szánt professzionális VGA-ról.
Hivatalos információ még nem érkezett, hogy lesz-e a csúcskategóriába visszatérő Oppo készüléken notch, ám egy állítólagos renderkép és a meghívó is bevágásra utal.

Meghirdette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az idei 110 millió forintos keretösszegű, műszaki fejlesztéseket célzó pályázati eljárást közösségi médiaszolgáltatóknak, emellett 102 millió forint támogatást nyújtott helyi és körzeti televízióknak közéleti, kulturális magazinműsorok és hírműsorok  egy évi folyamatos gyártására. 

Az aktuális modellen a tajvani gyártó lecserélte a hálózati vezérlőt, és szteroid kúrára küldte a feszültségszabályozó modul hűtését.
Az elmérgesedő vita kiváltó oka egy jelentés, illetve javaslat, melyet megszavazott az Európai Parlament. A Kaspersky ennek következtében felmondta együttműködését az Europollal.
22 nap alatt kelt el belőle egymillió darab, ami egy feltörekvő gyártótól tiszteletreméltó teljesítmény.

A világ egyik vezető kommunikációs alkalmazása, a Viber bemutatta legújabb funkcióját, amely ezúttal a futballrajongók számára kínál különleges élményeket. 

A Xiaomi-féle gamer mobil eddig a hagyományosnak nevezhető fekete-zöld kombinációt kapta, de érkezik a különlegesebb változat.
A Honor összegyűjti a Honor 10-zel kapcsolatos kérdéseket, majd ezekre a legilletékesebbek válaszolnak. És a legfrankóbb kérdések feltevői között kisorsolunk egy készüléket is.
A hazánkban megrendezésre kerülő nyolcadik GPU Workshop rengeteg előadással, két napig várja az érdeklődőket.

A képernyő-specialista AOC bemutatja a G1 sorozatot, amely három tagból, a C24G1, C27G1 és a C32G1 modellből áll, melyek képernyőméretei 23,6 hüvelyk (59,94 cm), 27 hüvelyk (68,58 cm) és 31,5 hüvelyk (80,01 cm). 

A vállalatok majdnem felénél az informatikusok nem tudják pontosan, hogy az általuk üzemeltetett hálózaton milyen alkalmazások osztoznak. Ez pedig a védelem szintjét igencsak negatívan befolyásolja.
A 18.6.1-es eszközillesztő hibajavítást is kínál pár játékhoz.
​Úgy tűnik, hogy a nyáron sem törik meg a Microsoft fejlesztőinek lendülete, hiszen ismét több tucat biztonsági hibajavítással vértezték fel a Windows-t és az egyéb alkalmazásaikat.
Persze nem az a verzió, ami PC-re is megjelent, az ultramobil eszközök jóval visszafogottabb teszteket kaptak.

Hol a kártyás adategyeztetésre hivatkoznak, hol az önkiszolgáló ügyfélszolgálat belépési adatait próbálják megszerezni, más esetekben pedig saját feltöltőkártyás előfizetésük feltöltésére kérik potenciális áldozataikat, vagy egyszerűen csak visszahívatják magukat egy távoli országban: széles a trükkös csalók eszköztára. A Telenor összegyűjtötte a magyar mobilhasználókat érintő leggyakoribb csalástípusokat, és az ellenük való védekezési lehetőségeket.

Az amerikai gyártó egy joystickkal, egy oldalkormány készlettel és egy headsettel debütált Los Angelesben. Ezekből most az utóbbi kettőt került górcső alá.
A Kaspersky Lab a gyerekek internetes viselkedéseiről szóló riportja szerint a gyerekek által keresett videók 17 százaléka felnőtt tartalom volt.
Standbérlés helyett inkább egy saját, partnereknek szóló minikiállítást rendezett a QNAP, ahol néhány újdonságot is szemügyre vehettünk.

Átadták a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország LEGYÉLTEIS! Alkotó.Elme játékának díjait az Akvárium klubban megrendezett záróeseményen. 

Elsőként egy profi vizuális megjelenítőkben utazó cég ruházott be a The Wallra.

A tajvani Zyxel bevezette új, WRE6602 névre keresztelt jelerősítőjét a vezeték nélküli hálózatok teljes lefedésére. Az eszköz telepítéséhez és beállításához ajánlott applikációval perceken belül eltüntethetők a hálózati vakfoltok.

A Twitter poszt nagyon megbízható forrásra hivatkozik az adatok származását illetően, ami többek között a méreteket is felfedi.
Az egyre inkább terjedő adattárolási módszert igen egyedi módon is be lehet vetni az egyes piacokon.
Több régebbi iKészülék tulajdonos jelezte, hogy problémába ütközött a WiFi használat oldaláról. A gyors merülés is összefügghet vele.

A Logitech bejelentette, hogy tizenkét termékét ismerték el International Design Awards (IDA) kitüntetéssel. 

A nyár végén érkező gépek gusztusos mini házakban laknak, s bár RGB uraság a pekingi vállalat ajtaján is bekopogott, most egészen kulturált gardedámmal érkezett.
Jól fogy a Huawei idei legfontosabb okostelefonos sorozata, tekintélyes az előrelépés egy év alatt.

Történelmi mérföldkőhöz érkezett a hazai telekommunikációs ágazat: a Magyar Telekom kínálatában 2018. június 13-tól Magyarországon elérhetővé vált az első eSIM-képes eszköz, egy Huawei okosóra.

A kérdés: miért keverik magyarok az angol fan 'drukker' és fun 'buli' szavakat. A válasz: mert meglepő módon ugyanúgy ejtik őket.
A Huawei a CES Asia 2018-on jelentette be a GPU Turbo frissítési ütemtervét, számos készüléktípus tulajdonosa készülhet a megnövelt grafikus teljesítményre
A vállalat OCZ RC100 sorozata a SATA megoldások árszintjén próbálja közelíteni.

Közel százezret kereshetne egy átlag magyar a felesleges tárgyainak eladásával, ez közel 3 millió embert érint. 

Tízezrével kerülnek elő olyan androidos eszközök, amelyek a gyártók figyelmetlensége miatt váltak sebezhetővé a különféle támadásokkal szemben.
Az amerikai cég tovább bővítette a sikeres K70-es billentyűzet szériáját, és ötfajta mechanikus kapcsolóval kínálja.
A gyerekek internetes viselkedéséről szóló legfrissebb jelentés szerint a fiatalság által keresett videók 17 százaléka felnőtt tartalom.
Az Intel egyik hivatalos Twitter csatornája publikálta a hírt, ami ennél több konkrétumot sajnos nem tartalmaz.

A Kaspersky Lab a gyerekek internetes viselkedéseiről szóló riportja szerint a gyerekek által keresett videók 17 százaléka felnőtt tartalom volt.

Jelen pillanatban még csak teszt üzemmódban működik, és egyetlen gyártó termékével, de a szolgáltató első akart lenni.
Semerre – a Vivo Screen SoundCasting Technológiája továbbítja a rezgéseket. Más különlegességei is vannak a képernyődomináns dizájnnak.

A SUSE bejelentette, hogy a SUSE Container as a Service Platformhoz elérhető hitelesítéssel bővítette megszerezhető SUSE Ready tanúsítványainak széles körét. Ezzel a SUSE szoftverfejlesztő partnerei igazolhatják, hogy az előzetesen tesztelt alkalmazások megfelelően és támogatottan futnak a SUSE konténerszolgáltatási platformján. A vállalatok így még egyszerűbben alkalmazhatják a konténertechnológiákat, amivel időt takaríthatnak meg, hogy saját üzleti céljaikra koncentráljanak.

A Samsung csúcsphabletje minden eddiginél nagyobb kapacitású akkumulátort és továbbfejlesztett vezetékmentes gyorstöltést kap a jelek szerint.
A PowerVR 2NX sorozaton belül első körben az AX2185 és AX2145 érhető el a potenciális megrendelőknek.

Az Oracle legújabb kutatása szerint a gyártócégek még nem használják az Ipar 4.0 működési elveit az ügyfelek, beszállítók vagy forgalmazók eléréséhez, inkább a belső folyamatokra koncentrálnak.

A Sony odaadja mindenkinek a technológiáit, vagy csak több média nem érti a Semi-Custom divízió lényegét?

Világszerte a fotók 85 százaléka okostelefonnal készül. Vitathatatlan, hogy a mobilfotózás lett a pillanatok megörökítésére használt legfőbb módszer. 

A szokásos módon, fél évvel az Xperia XZ2 bejelentése után érkezhet a Sony zászlóshajó sorozatának következő tagja, dupla hátlapi kamerával.
A beszámolók és a képek szerint valószínűleg a Ramiris raktáráról van szó.
Egységes keretek közé szervezik az összes meglévő és ezután indítandó űrkutatási projektet. A cél a technológiai vezető szerep megőrzése.