2018. január 17. szerda, Antal, Antónia
a a a
Összes tudomány/technika hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki

Több, világszinten is ismert tanúsítással foglalkozó szervezet ismerte el a Samsung Electronics Smart TV-khez kapcsolódó, Samsung Knox technológiát is magába foglaló biztonsági megoldását. A Samsung Smart TV az iparág első olyan készüléke, amely zsinórban harmadik éve kapja meg a Common Criteria (CC) tanúsítványt, a Checkout fizetési szolgáltatása pedig kivívta a Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) minősítést. 

​Ezen a héten sem szűkölködünk biztonsági frissítésekben. A Microsoft mellett az Adobe is foltozott.
A kínai gyártó is az asszisztensek felé fordul a tévépiacon, és az Amazont választották partnernek.
A Synaptics megcsinálta, a CES-en ki is tudtuk próbálni. Hamarosan egy csomó telefonban felbukkanhat a megoldás.

2018-ban megállás nélkül „okosodnak” az eszközök, miközben tovább szegmentálódnak a fogyasztók – mindeközben pedig nekünk, marketingeseknek gyorsan le kell követnünk a változásokat, sőt azok élére kell állnunk. A következőkben azt mutatjuk meg, hogy milyen trendeket várnak a Magyar Marketing Szövetség keretén belül működő Marketing Döntéshozók Klubja tagjai 2018-tól és melyek lesznek az előttünk álló esztendő fő szakmai kihívásai. 

Az 1.0.67-es specifikációban megjelent kiterjesztés gyártói együttműködés mellett született meg.
A lencsékre figyeltek leginkább, illetve szemüvegeseknek is ajánlják a VR One-t és a VR One Connectet.
Egy lehetséges korlátozás komoly következményekkel járhat, és bár erre még nagyon sokat kell várni, már a bejelentésnek is volt hatása.
Teljesen a játékosokra koncentrál a Gamdias; termékeik közül most egy középkategóriás egeret próbáltunk ki.

A Kaspersky Lab által készített IT Biztonsági Kockázatok Felmérésben a válaszadó cégek negyede tapasztalt számítástechnikai támadást az elmúlt időszakban. Tavaly a legnagyobb fenyegetést az ipari szervezetek számára a célzott támadások jelentették. Ahhoz, hogy a vállalkozások növelni tudják informatikai biztonságukat, a Kaspersky Lab azt javasolja, hogy derítsék ki rendszereik sérülékeny pontjait.

Megérkeztek az első, hivatalos teszteredmények a processzorhibák javítására szolgáló frissítések teljesítményre gyakorolt hatásáról. Nagyon felemás a helyzet.
A vállalat 49 qubites, Tangle Lake kódnevű szupravezető kvantumchipje egy újabb fontos lépés lehet a kvantumszámítógépek terjedése felé.
Az XF90 sorozatot ellátták az – állítólag csodás kontrasztot produkáló – X-tended Dynamic Range PRO technológiával.

Engedély nélküli szolgáltatásnyújtás miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) december 28-án ismét bírsággal sújtotta a UPC Magyarország Telekommunikációs Kft.-t. A fokozatosság és arányosság elvét is figyelembe véve a 121 millió forintos bírságot a hatóság úgy állapította meg, hogy az a jogsértéssel elért vagyoni előnyt jóval meghaladja. Így a szankció hatékonyan jelzi a piaci szereplőknek, hogy nem éri meg tudatosan eltérni a hírközlési előírásoktól.

Az LG Electronics (LG) egy éve, a Las Vegas-i CES-en jelentkezett első robotikai megoldásaival, az idei kiállításon pedig három új robotot mutat be. A legújabb robotokat kifejezetten kereskedelmi használatra, a hotelek, repülőterek és bevásárlóközpontok számára fejlesztették ki. Az LG szerint ez a terület lehet a vállalat jövőbeni növekedésének a motorja, ezért helyez mind nagyobb hangsúlyt a robotikára.

A gyártópartnerek érdeklődnek ugyan, de egyelőre nehézséget okoz az ár. Rövidebb távon ez korlátozhatja a platform terjedését.
A BLOCKS egy óratest, amihez különböző funkciókat adhatunk hozzá kedvünk szerint a szíjba építve.
Vezetékes és vezeték nélküli üzemmódban is használhatók a Corsair új perifériái.
A magánszektor vállalatai az egyre bizalmatlanabbá váló fogyasztók elvárásait szolgálják ki, ugyanakkor ezzel időnként valóban megnehezítik a rendfenntartó szervek munkáját.
Kisautó, de a legkomolyabb hangrendszere 675 wattos összteljesítményű. Ennek kapcsán a Harman akusztikai mérnökét kérdeztük, illetve ki is próbáltuk a kocsit.

Az ABB és a Formula-E nagy horderejű partnerségre lép, hogy a fenntartható jövő érdekében hathatós támogatást nyújtson az e-mobilitás ügyének. 

A webkamerák, billentyűzetek, illetve egerek melett még találhatunk egy érintőceruzát és egy soundbart is.
A cég vietnami oldalán, csendben bukkant fel az új, belépő szintű, AMOLED kijelzős okostelefon.
A cég vietnami oldalán, csendben bukkant fel az új, belépő szintű, AMOLED kijelzős okostelefon.

A Consumer Electronics Show (CES) kiállításon a Dell ebben az évben is számos új terméket és szoftvert mutat be, amelyek a felhasználók játék és munka közben jelentkező igényeit szolgálják ki a legkülönbözőbb módokon. Az új modellek a világ legszebbjei közé tartoznak, a Dell rejtett újításainak köszönhetően pedig teljesítményük, funkcionalitásuk és az átfogó felhasználói élmény egyaránt rendkívüli.

A Consumer Electronics Show (CES) kiállításon a Dell ebben az évben is számos új terméket és szoftvert mutat be, amelyek a felhasználók játék és munka közben jelentkező igényeit szolgálják ki a legkülönbözőbb módokon. Az új modellek a világ legszebbjei közé tartoznak, a Dell rejtett újításainak köszönhetően pedig teljesítményük, funkcionalitásuk és az átfogó felhasználói élmény egyaránt rendkívüli.

A HP számos új terméket mutat be a 2018-as Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (Consumer Electronics Show, CES), amelyek a PC-k új generációját jelentik és izgalmas számítógépes élmények széles sorát kínálják.

A Project Linda mellett egy töltést nem igénylő vezeték nélküli egér is jött, illetve hangszórócsaládra is futotta.
A Razer által felvásárolt Nextbit Robin végnapjait éli, a terméktámogatás Android Nougatig tartott, most pedig a Smart Storage is megszűnik.
A legújabb robotokat kifejezetten kereskedelmi használatra, a hotelek, repülőterek és bevásárlóközpontok számára fejlesztették ki. Az LG szerint ez a terület lehet a vállalat jövőbeni növekedésének a motorja.

Az Eaton bejelentette, hogy az alacsonyabb, 8 és 10 kW közötti teljesítményekre optimalizálja a 93PS szünetmentes tápegység (UPS) kínálatát. 

A HD 820-szal a nyitott fejhallgatók által kínált élményt kívánják visszaadni.
A könnyen megjegyezhető Alcatel 1, 3 és 5 sorozat egyaránt 18:9-es képarányt használ az előlapon, az utóbbi ráadásul három oldalon kávamentes dizájnnal.
A német „nemzeti Nobel-díjnak” is nevezett elismeréssel 2,5 millió eurós pénzdíj is együtt jár, mely igen jó helyre került: Székelyhidi László egy kutatócsoportot fog finanszírozni belőle.

A Samsung a 2018-as Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (Consumer Electronics Show, CES) mutatja be „The Wall” néven a márka első, fogyasztóknak szánt, 146 colos moduláris, saját fény kibocsátására képes MicroLED technológiával ellátott televíziókészülékét. 

Jászberény után Cegléden is jogosulatlanul, idő előtt indította szolgáltatását a távközlési vállalat.
A Rival 600-ba épített TruMove3+ már nemcsak az oldalirányú, de a függőleges elmozdulást is figyeli.
A Vital kettő perc alatt mér pulzusszámot, légzésszámot, pulzoximetriát, vérnyomást és testhőmérsékletet.
Nem tudni, hogy Norishige Kanai valóban elmérte-e, vagy csak akart magának tizenöt perc hírnevet. Mindenestre két napig vele foglalkozott a sajtó.

Az Alcatel a Las Vegas-i CES-en, a világ vezető technológiai show-ján mutatja be legújabb okostelefonjait. A készülékek egytől-egyig 18:9-es képarányú, FullView kijelzővel érkeznek. A gyártó így az alacsonyabb árkategóriákban is elérhetővé teszi a legújabb technológiákat, funkciókat.

A protípus fázisban lévő modell képes a 4K-s tartalmak felskálázására.
A könnyen megjegyezhető nevű WF-SP700N egy apró, fülbe ülő, aktív zajszűréssel rendelkező tartozék, amit aktív életmódhoz ajánl a gyártó.
​A Western Digital egy nagyon fontos biztonsági frissítést adott ki a MyCloud termékcsaládjába tartozó hálózati adattárolóihoz.
Mármint a két funkciót egy darab eszközben. A telefonokat töltő, bővítő 1 TB kapacitású Joy Drive tárhely a JD.com-mal közös projekt.

A Samsung Electronics, a 20th Century Fox és a Panasonic közösen fejleszti tovább a nyílt, jogdíjmentes, dinamikus metaadat platform, a nagy dinamikatartományú (HDR) képformátumtanúsítási és logóprogramját. A HDR10+ platformot először a tavalyi IFA kiállításon jelentették be.

80 nyelvről 80 nyelvre képes azonnal fordítani, a holland start-up tényleg megvalósította az elképzeléseit.
A DP-UB820 képes a Dolby Vision és a HDR10+ tartalmak kezelésére, rendelkezik 7.1 csatornás hangkimenettel, és az "okosfunkciók" sem hiányoznak belőle.
A Motomods új tagokkal bővült, a Z-széria tagjai remek kis klaviatúrát kaphatnak ezentúl.

A repülőtéren vagy a pályaudvaron irány az autókölcsönző és tovább autóval a célhoz: a Continental technológiai vállalat szerint ez az autóbérlés egy elavult módja. A megoldás: az okostelefon használata autókulcsként. 

Szoftverfrissítéssel hozzák el a népszerű funkciót az Európában is elérhető középkategóriás mobilba.