2018. március 24. szombat, Gábor, Karina
a a a
Összes tudomány/technika hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Nem árt alaposan felkészülni egy digitalizációs projektre, mert a bukás komoly anyagi veszteséggel járhat.

Miért kötődünk bizonyos tárgyakhoz? Pénzért hajlandóak lennénk mindent eladni, vagy van, amitől sosem válnánk meg? Erre kereste a választ a Jófogás kérdőíve, amit másfél nap alatt több mint harmincezren töltöttek ki. Az oldalon jelenleg is közel kétmillió termék keresi új gazdáját, köztük pedig sok olyan akad, amihez első tulajdonosa valamiért szentimentálisan kötődött. Miért ragaszkodunk tárgyakhoz és végül mi vezet minket ahhoz, hogy megváljunk tőlük?

A Profession.hu aktuális kutatásában annak járt utána, hogy mennyi stressz ér minket a munkahelyünkön. A válaszokat egy négy évvel ezelőtti, hasonló felmérés eredményeivel összevetve kiderül, hogy csak kissé csökkent a ránk nehezedő nyomás. A legszembetűnőbb, hogy a munkáltatók és a munkavállalók szemléletében sem történt lényegi változás. Ez jól látszik azon, hogy továbbra is keveset sportolva, sokat kávézva és cigarettázva próbáljuk túlélni a munkanapokat.

A GDPR bevezetésének határideje lassan lejár, ezért Magyarország vezető BPO (Business Process Outsourcing) vállalata, a Process Solutions összeszedte azokat a főbb intézkedéseket, amelyekre a cégeknek még a május 25-i határidő előtt érdemes odafigyelni, illetve megvizsgálta az érintettek jogainak körét is.

Az új Frostwin LED hűtő magasra emeli a lamellákat, így jobban elfér alatta a magas memória- és VRM-hűtő.
​A kiberbűnözők már mobilok, weboldalak, sőt szuperszámítógépek révén is megpróbálnak minél több kriptopénzre szert tenni.

Félnek-e a gyerekek a jövőtől? Nyugdíjba küld-e mindenkit a mesterséges intelligencia? Milyen lesz a jövő irodája? Ilyen kérdésekre kaphattak választ a Science Park Irodaház és az AmCham közös rendezvényén, amelynek a megújuló irodaház bemutatóirodája adott otthont.

Passzív hűtés, Core i7 és tablet üzemmód: a Switch 5 az Acer eddigi legígéretesebb felsőkategóriás táblagépe.
A 3B+ változat a CPU és a hálózati kapcsolatok területén jelent főleg előrelépést, változatlan áron.
A Huawei várhatóan Nova 3e néven dobja piacra Kínában a szenzorszigetes mobilt, a P20-ak nemzetközi premierje előtt.

Két gamer monitorral és négy, kifejezetten tartalomkészítésre és grafikai munkákra szánt, de játékra is kiválóan alkalmas kijelzővel debütált Magyarországon az LG 2018-as monitorportfóliója. 

A P1 széria a professzionális felhasználók számára készül, de azért a belépőszint sem áll távol tőle.
Furcsa poszterekkel számol vissza március 27-éig a Xiaomi: lendülő tenyér és tapsoló kezek főszerepben. Mégsem a sarokba kerül a szelfikamera?

A nemzeti ünnep előtt 1, a június 26-i kapunyitás előtt pedig majd‘ 100 nappal 5 színpad részletes programjával, 125 magyar fellépővel bővült a Telekom VOLT Fesztivál programja. És ez még nem minden: további 8 helyszín programja hamarosan érkezik.

A konkrét végtermékben még fel nem lelhető Super HDR egy tucat képből gyúr össze rendkívül dinamikus eredményeket.
A vállalat valószínűleg a sebezhető bootromot próbálja fixálni a T214-es lapkával.
A két új Galaxy arcalapú feloldását és kameráit tatarozza a nemrég útnak indított szoftveres ráncfelvarrás.

Vannak, akik évekig tanulják a projektmenedzsmentet, mások alkalom szülte megbízások kapcsán válnak szakemberré. A szakma még 2018-ban sem telített, sőt évről-évre egyre több pozíció nyílik. A jó vezetői készségek itt elengedhetetlenek, de a komplex, rendszerben való gondolkodásmód és a hatékony időmenedzsment ugyanolyan fontos, mint a jól megválasztott humánerőforrás. A Projektmenedzsment Fórum idén április 5-én hozza össze a szakmabelieket, akik tudásuk megosztásával egymást segíthetik a fejlődésben és a projektek profi szintű megvalósításában.

A Winbot persze nemcsak rendkívül drága lesz, de rendkívül limitált mennyiségben kerül majd piacra.
Az érintettek nem túl közlékenyek, de egyre valószínűbb, hogy a hazai partnerek gátlástalan viselkedése már sok volt a világcégnek.

A Kaspersky Lab kutatói nemrég olyan kifinomult kibercsapdát azonosítottak, amelyet főként kiberkémkedésre használtak a Közel-Keleten és Afrikában 2012-től idén februárig. A malware, amelyet a kutatók „Slingshot”-nak neveztek el, meghekkelt routereken keresztül támadta és fertőzte áldozatait, teljes kontrollal az áldozatok készülékei felett. A kutatók szerint a kibercsapda számos egyedi és kellően hatékony technikát használt ahhoz, hogy képes legyen az ellopott adatok összesítésére. Arra is képes, hogy az adatforgalmát elrejtse és ezáltal nem nyomon követhetővé váljon.

A Linux atyja úgy gondolja, hogy az érintet vállalatok csak az AMD részvényárfolyamát akarják manipulálni.
A Linux atyja úgy gondolja, hogy az érintet vállalatok csak az AMD részvényárfolyamát akarják manipulálni.
A 24 megapixeles szelfiket, a dupla hátlapi kamerát és az idei trendmeghatározó szenzorszigetet hangsúlyozza a félperces film.

A startup építés nem országokról, hanem városokról szól, legalábbis a régiónkban. Nem feltétlenül kell Budapestnek önmagában startup központtá válnia, sokkal fontosabb lenne, hogy a térség nagyvárosaival együtt tudjon olyan egységet létrehozni, ami erőteljesebb jelenlétet biztosít a globális porondon – véli Kovács Péter, a Budapest Startup Safary és a Central European Startup Awards alapítója, aki Budapest startup piaci lehetőségeit boncolgatja majd a SMART 2018 konferencián.

Az eddigi legdrágább Elephone készülék megmutatná, hogy helye van a csúcskategóriában, és bár a külső megnyerő, az ígért funkciók egy része csak távolról meggyőző.
Végül, az ígéreteknek megfelelően nem a 8.0-s, hanem a 8.1-es alverzióra frissül a kijelző-betüremkedések egyik atyja.

A PayPal és a SuperData legújabb kutatása szerint az európai eSport piac bevétele 2018-ban elérheti a 325 millió dollárt, a teljes magyar piac értéke elérheti a 665.000 dollárt.

​Mindössze két kártékony hálózat felel a globálisan terjedő levélszemét 97 százalékáért. Ezeket a botneteket eddig nem sikerült megbénítani.
Az AMD saját Management Engine alternatíváját is kezdi utólérni a végzete.

A Lenovo Data Center Group a torontói egyetemen működő SciNet-tel, a Compute Ontario-val és a Compute Canada-val kötött együttműködés keretében bemutatta Kanada legerősebb kutatási szuperszámítógépére, a Niagarára készült 1500 ultrasűrű nagy teljesítményű számítási csomópontos Lenovo ThinkSystem SD530-at. 

A Magyar Telekom idén is meghirdeti pályázatát a DELFIN Díjra, amivel a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett, tevékenységükhöz viszonyítva kimagasló törekvést felmutató vállalkozások és szervezetek munkáját ismeri el immár 11. alkalommal. A díjra négy kategóriában április 30-ig lehet pályázni.

A Battlestar Galactica inspirálta miditorony megkapta a LED-es futófényt, persze kár, hogy az irányának nincs köze az eredetihez.
Az állítás azonban csak lóg a levegőben, beszélni pedig senki sem hajlandó az ügyről.
Az egykori csodavállalat távközlési üzletága a mai napig sikeres, és hogy az is maradjon, ezért szállt be az állami befektető.
Egy filmszínházban vetítették le a 8K-s felbontású, majd két órás alkotásokat.

Eltérített androidos mobilok, meghekkelt kormányzati weboldalak, kutatási célokra használt szuperkomputer – a közös bennük, hogy a bűnözők kriptovalutákat próbálnak bányászni a segítségükkel.

Áprilisra várja a G6 folytatását koreai források alapján a PhoneArena, egy sima és egy Plus utótagú modellel.

Manapság sok támadás alapja a megtévesztés, amelynek során megpróbálják rávenni a gyanútlan felhasználót, hogy fertőzött fájlokat, feltört, rosszindulatú oldalakra mutató linkeket nyisson meg, vagy adja meg adatait egy hamis oldalon. 

A második generációs, Aruba kódnevű fejlesztések májusban mutatkozhatnak be.
Ami alapvetően jó, csak éppen kicsit sem modern: egyáltalán nem támogatja az okostelefonos platformokat.
Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda súlyos bizonyítékok alapján tartóztatta le csütörtökön Vincent Ramost, a vállalat vezetőjét.
Tovább gyarapszik a 8-as Android főverziót futtató okostelefonok száma: az Asus tavalyi csúcsmodellje a soros, hogy kekszes szoftvercsomagot kapjon.
A CMT520 és 330 páros a LED-eket kedvelő játékosokat célozza, betekintést engedve a gép belsejébe.

Az online végezhető új szakmák megjelenése és a munkavállalók preferenciáinak változása kapcsán Magyarországon is előtérbe került az otthoni munkavégzés. A lehetőségek és kihívások bemutatására a NetAcademia szervez Home Office Konferenciát. A 4 napos munkahétben dolgozó oktatócég a jogi szabályozás főbb tudnivalóit is ismerteti a március 20-án online is „látogatható” eseményen.

A vállalati levelezés kritikus fontosságú az üzleti folyamatok szempontjából, ezért célszerű idejében felkészülni az esetleges leállásokra, incidensekre.
A Nova 3e a Huawei P20 Lite egyik regionális variánsa lehet, és egy héttel korábban befuthat. Kiszivárgott a P20 széria specifikációja.
A független szakértők alapszabályokat tartalmazó kódex megalkotását javasolják, emellett a platformok átláthatóság követelik.
A 18.3.2-es eszközillesztő az egyes szituációkban tapasztalható akadásokat is megszünteti az említett programban.