2018. január 17. szerda, Antal, Antónia
a a a
Összes tudomány/technika hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Szoftverfrissítéssel hozzák el a népszerű funkciót az Európában is elérhető középkategóriás mobilba.
A vállalat bemutatta a szélesebb közönségnek szánt AF8 termékcsaládot.
A Vuzix Blade olyan lett, amilyen a Google Glass kellett volna legyen. Sokat tud, egyszerű használni és sokáig bírja az akkumulátora is.

Az ENSZ becslései szerint 2050-re a világ népességének körülbelül kétharmada él majd városokban – viszonyításképp: 2014-ben még csak az emberek fele volt városlakó. A növekvő városiasodással a városi élet kihívásai is fokozódnak, ennek megfelelően már ma is jelentős elvárásokat támasztunk az életünket kényelmesebbé tévő okosmegoldások iránt.

Egy biztonsági tanulmány szerint aggasztó a nyomtatók biztonsági állapota. A gyártók többsége nem foglalkozik kellő mértékben a kockázatok csökkentésével.
Keressük azt a lelkes és felkészült fiatalos munkavállalót, aki szívesen csatlakozna csapatunkhoz, és aki egy legjobb steppingű procihoz hasonlóan bírja a terhelést.
Keressük azt a lelkes és felkészült fiatalos munkavállalót, aki szívesen csatlakozna csapatunkhoz, és aki egy legjobb steppingű procihoz hasonlóan bírja a terhelést.

A Logitech 19 GOOD DESIGN Díjat nyert el 2017-ben. Ez zsinórban a hetedik év, hogy Logitech termékeket ismernek el a rangos dizájnversenyen. 

A cég azt állítja, hogy az SP-10R a világ legjobb jel-zaj arányú lemezjátszója.

Hogyan lehet kényeztetni a vásárlókat, és mit tehetnek a márkák, hogy elkerüljék a szakítást? - erre kereste a választ egy globális tanulmány. Ugyanis ahogy a jó párkapcsolatnak, a márkák és fogyasztóik közötti kapcsolatnak is megvannak a maga szabályai.

Ezzel a 8K-s irány utolsó hiányzó láncszemét is biztosította a VESA.
Ezzel a 8K-s irány utolsó hiányzó láncszemét is biztosította a VESA.

A Sony Interactive Entertainment (SIE) bejelentette, hogy kiemelkedően magas számban értékesítettek PlayStation4 (PS4) konzolokat és PS4 játékokat az ünnepek alatt.

75 HDR10+ formátumú filmmel nyit a nagy stúdió, amely azért a Dolby Vision kezét sem engedi el.

A képernyő specialista AOC ma hivatalosan bejelenti globális e-sport szponzorációs programját, melyben partnerséget köt a G2 Esports csoporttal, amely a világon az egyik legerősebb és legsikeresebb e-sport szervezet. 

A világ továbbra is legvékonyabbnak mondott noteszgépe mellé egy új Spin 3 is érkezett.
Úgy tűnik, kelendő a hajdan a Nokiánál indult szolgáltatás és fejlesztés: nemcsak a német autógyártók látnak benne fantáziát.

A Samsung a 2018-as Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (Consumer Electronics Show, CES) mutatja be az új Samsung DRVLINE platformot, melynek köszönhetően a vállalat az eredeti berendezésgyártók (Original Equipment Manufacturers, OEM) és a mobilitást mint szolgáltatást nyújtó szereplők (Mobility as a Service, MaaS) egyik jelentős partnerévé lépett elő az önvezető autók piacán. 

Az AMD a még start előtt álló SoC APU-k specifikációit is közölte, illetve sokak örömére árcsökkentés jön.
Az előzetes pénzügyi jelentés szerint nagyon ment a szekér a negyedik negyedévben, várhatóan 2017 harmadik negyedévét is lepipálták.

Annak érdekében, hogy megvalósítsák az élénk, hatékony és dinamikus működés megteremtését célzó elképzelésüket, az OKI Europe Ltd egy közös szervezetbe vonja össze az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) térségbeli üzleti tevékenységét (Oroszország kivételével). 

Infravörös technológiával szinkronizált memóriamodulokat mutatott be a HyperX a CES 2018 kiállításon.
A Samsung Electronics, a 20th Century Fox és a Panasonic közösen fejleszti tovább a a nagy dinamikatartományú (HDR) képformátumtanúsítási és logóprogramját.
A The Investor értesülései szerint az LG idei csúcsmobilja nem az MWC-n kerül bemutatásra, ami alátámasztja az eddigi feltételezéseket.
Az Ubtech Jimu Karbot Kit járt nálunk, amelyből motoros, appal irányítható járművek készíthetők.
A május végén bemutatott, belépőszintű játékgép frissítésekor az AMD raktárából válogattak.

A tavaly 1300 résztvevővel megrendezett, telt házas Magyar Marketing Fesztivál konferencia – a szervezők szerint – minden eddiginél erősebb szakmai programmal és „show”-val érkezik immár 5. alkalommal 2018. január 25-én. Az esemény célja – a hagyományokhoz híven – a 2018-as év várható üzleti és marketing-trendjeinek bemutatása, a vállalkozások, cégvezetők és döntéshozók felkészítése az idei év kihívásaira.

Továbbra is 1% alatt a nyáron elstartolt Android Oreo elterjedése a zöld robotos térben, pedig jó pár készülékre megérkezett. Csak nem a legnépszerűbbekre.
Az eltávolítható fülhallgatóval felszerelt Flight hagyományos úton, 3,5 mm-es csatlakozó segítségével is ráköthető az eszközökre.
​Az Apple is kiadta azokat a biztonsági frissítéseit, amelyek révén az elmúlt napokban nagy port kavart processzorhibák kockázatai csökkenthetők.

A Kingston Digital Europe Co LLP – a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata – a CES kiállítás alkalmából bemutatta a Nucleum hétportos USB-C Hubot. Az elosztó ideális az újabb MacBookokhoz, mivel további USB-A és USB-C portokat, valamint HDMI és SD/micro SD kártyahelyeket biztosít a felhasználók számára. 

A Spectre és a Meltdown sebezhetőségre adott válasz a régi K8 architektúrára épülő processzorokon működésképtelenné teszi a gépet.
A Spectre és a Meltdown sebezhetőségre adott válasz a régi K8 architektúrára épülő processzorokon működésképtelenné teszi a gépet.

A január 9-én kezdődőtt 2018-as Las Vegas-i Consumer Electronics Show keretein belül mutatta be legújabb termékeit a Sony Corporation.

Kávamentes kijelzőt, brutális hardvert és négy kamerát kínál az Archos csúcsajánlata, ami a Nubia Z17s átcímkézve, hiányos lokalizálással.
A Google Assistant és a saját fejlesztésű ThinQ nevű rendszer segítségével egyszerűsödik a tartalmak megkeresése,és más eszközök vezérlése is lehetségessé válik.
Azért nem három, mert az L1-et el sem hozták Vegasba. Az XA2 és az XA2 Ultra viszont itt van, bár mindkettő inkább csak ráncfelvarrás.
Ilyen telefont még nemigen láttunk, most a CES-en végre a kezünkbe vehettük a ZTE formabontó újdonságát.
A Vivo sajtómeghívója egyértelműen árulkodik arról, amiről hónapok óta beszélnek: a CES-en mutatják be az új technológiát.
A sajtó és a szakértők még csak találgatnak, de állítólag a pályára állítás volt sikertelen.
A WHQL minősítésű, 390.65-ös meghajtóban a Fortnite is kapott egy frissített profilt.

Az új év kezdete sokunknak a megújulásról szól, és ennek kivitelezéséhez általában különféle fogadalmakat teszünk. A Schneider Electricnél sincs ez másképp: nemrégiben tett „fogadalma” szerint a társaság villamosenergia-igényeit 12 éven belül 100 százalékban megújuló forrásokból fogja ellátni. A cég ezenkívül azt is vállalta, hogy rendszeresen beszámol energiahatékonyságának fejlesztéséről, hogy ezzel is jó példaként szolgálhasson más szervezetek számára.

Az internethez csatlakoztatott eszközök megkönnyíthetik, kényelmesebbé tehetik a mindennapjainkat. Azonban biztonsági szempontból vannak hátulütői e készülékeknek.
A vállalat két új szériája már támogatja a HDR10+ formátumot is.
Huawei Mate 10, Samsung Galaxy S8, mi a közös bennük? Mindkettőből lehet notebookot csinálna a Miraxess termékével.

Az újgenerációs mobil robotok megváltoztatják mindazt, amit a gyártók belső szállítási és logisztikai folyamatairól eddig gondoltunk. Dániában a leggyorsabban növekvő robotgyártó és az iparág éllovasa 2017-ben elérte a 10 millió eurós álomhatárt (az értékesítések 25% -a az USA-ból származik), az idei évben már 27 millió eurót céloz meg, tovább növelve a globális terjeszkedést és a munkahelyek teremtését. A mobil robotok hamarosan a hazai piacot is meghódítják, már itthon is elérhető a legkorszerűbb technológia.

Kingston HyperX Fury RGB SDD sorozat debütál Aura Sync és RGB Fusion támogatással.
Kingston HyperX Fury RGB SDD sorozat debütál Aura Sync és RGB Fusion támogatással.
A mátrixszerűen rendezett LED-ek local dimming funkciója javulást hozhat a képminőségben.
A Truebot trójai két lépcsőben fertőzi a számítógépeket, amelyeken végül egy hátsó kaput hoz létre.