2018. június 23. szombat, Zoltán
a a a
Összes tudomány/technika hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
A Snapdragon 710 hatmagos változata kerülhet piacra a közeljövőben.
A DirectX 12-vel viszont a shader modell 6 belekényszeríti a stúdiókat a Windows 10 lezáró karmaiba.
Helyi beszámolók szerint a szlovák online tér az utóbbi napokban masszív túlterheléses támadásoknak van kitéve, melyeket a világ különböző pontjairól indítanak.

A Vodafone körülbelül egy éve kezdte meg a teherautók és kamionok bérbeadásával foglalkozó, magyarországi Titan Rent céges flottáját felszerelni ReadyFleet rendszerrel. A szolgáltatás lehetővé teszi a flották távfelügyeletét, komplex menedzselését és segítségével nagy pontossággal bemérhető a gépjárművek pillanatnyi pozíciója, haladási iránya Európa bármely pontján. Így kerülhetett meg a vállalat elveszett kamionja egy elhagyatott bolzanói kisutcából.

Megszűnhet a többéves csatlakozó-probléma, androidos és almás készülék egyaránt azonos portot kaphat, a pletykák szerint.

Zavaró szaghatások, zajok és illegális hulladéklerakók bejelentésére hozott létre internetes portált a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (iASK): az EnviroMind nevű környezetvédelmi honlapon a világ bármely pontjáról lehet bejelentést tenni. A portál lehetővé teszi a lakosság számára, hogy eddig nem látott módon vegyen részt a helyi mérési és döntési folyamatokban, a hatóságok pedig könnyebben és gyorsabban tudják kivizsgálni az összegyűjtött észleléseket, növelve a helyi lakosok életminőségét, valamint elősegítve a közösségi környezetvédelem fellendülését. 

Az x86-os óriás érzi a Snapdragon keltette szökőár előjeleit, és alternatív versenyképes megoldásokon töri a fejét.
A VPNFilter nevű kártékony program hálózati eszközök, elsősorban routerek fertőzésével járul hozzá károkhoz. A szerzemény már eddig is sok fejtörést okozott, és még nincs vége az inváziójának.
A Kék Óriás és az Amerikai Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma "parkolópályára" küldte a Sunway TaihuLight-ot.
A Rapid zsaroló program fájlok titkosításával okozhat komoly károkat, miközben a csalókkal való levelezésre buzdítja a felhasználót.

Egy új műholdnak köszönhetően hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a műholdas internet. A francia hátterű Eutelsat új űreszközével akár 100 Mbps sávszélesség is elérhető lesz Magyarországon is, ami már vetekszik a hagyományos technológiákkal.

A fejlesztést a Hygon végzi, amely az AMD és a THATIC, kínai piacra koncentráló vegyesvállalata.
91,25%-os előlap/kijelző aránnyal és kétféle lapkakészlettel illetve biometrikus azonosító technológiával mutatkozott be a Vivo Nex és a Nex S vagyis Nex Ultimate.
Egyszer minden véget ér: bár blogunk még folytatódik, a Computex 2018-nak vége, lássuk a hivatalos és a nem hivatalos tapasztalatokat!
És az előzetesek alapján nem csak a specifikáció megnyerő, de a kialakítás esztétikuma is hangsúlyos.

Mostantól Magyarországon is kapható az ISEO, zárrendszereket gyártó cég legújabb fejlesztése, amivel anélkül küldhetünk virtuális kulcsot, és engedhetünk be valakit a lakásunkba biztonságos és követhető módon, hogy egy pillanatra is találkoznánk vele. A HOGE Kft. által forgalmazott, bluetooth technológiára épülő Libra zárak nyitásához nincs szükség másra, mint egy okostelefonra.

Ez a lépés is azt mutatja, hogy az online streming lassan a hagyományos tévéműsor komoly riválisává válhat.
A Redmi sorozat évek óta megbízható és erős ajánlat a kategóriában, amire most dupla kamerával, mesterséges intelligenciával és friss hardverrel erősít rá a Xiaomi.

2018. június 11-én 7 iskola összesen 120 diákja vett részt a Vodafone Digitális Iskola Program második tanévét lezáró nyári csapatépítő eseményén. A közös reggeli, majd ezt követő dunai hajótúra valamint a Cyberjump trambulinpark látogatás, méltó megünneplése volt az iskolák kiváló egészéves teljesítményének. Az egész napos programon a szórakozás mellett a digitális tudás fejlesztése és a Vodafone Önkéntes Közösség tagjainak munkája is szerepet kapott. 

Vagy legalábbis az egyik őszre várt Huawei phablet. A Samsung kapta meg a rendelést a 6,9"-es OLED panelekre.
A szokottnál kevesebben voltak, de idén sem hiányoztak a standokról azok a hölgyek, akiknek feladata a látogatók becsalogatása volt.
Friss operációs rendszerrel, MediaTek chipekkel, kedvező áron kerülnek be a piros szolgáltató kínálatába.

Indítsa újra a routerét! Az FBI ezt javasolja a feltehetően orosz hackerek által terjesztett VPNFilter nevű vírus megfékezéséhez. Vajon érdemes megfogadni a tanácsot, és ha igen, akkor hogyan tegyük meg ezt biztonságosan? Az ESET szakemberei összegyűjtötték a legfontosabb tennivalókat a kisvállalkozások és az otthoni felhasználók körében alkalmazott routerek kapcsán.

Nézők felé fordított hangrendszert kapott a mesterséges intelligenciával megtámogatott televízió.
Körvonalazódik a bemutató helyszíne és dátuma. Egy készülékvédő tok szerint új gomb kerülhet a Note9 jobb oldalára.

A nemzetközi és a hazai piacon egyaránt új alkalmazásplatformot fejleszt az IoT (Internet of Things) technológia területén az LRG Kft. és a PHARMAFLIGHT Nemzetközi Tudományos és Szolgáltató Központ Zrt. 

Phil Spencer nem akart bejelenteni semmit, de értékeli ezt az irányt, amit meg szeretne tartani.
A Xiaominak a 19-re is sikerült lapot húznia: fürgébb és képernyődominánsabb az aktuális Redmi Note a korábbi ár/érték bajnokoknál, és a dupla hátlapi kamera sem hiányzik.
Egyáltalán nem átláthatatlan a Huawei-féle HiSilicon rendszerchipek palettája, a középkategória 659-esét válthatja a 710.
Az Acer Predator X27 és az ASUS ROG Swift PG27UQ kijelzők teljes pompájukban csak bizonyos feltételek mellett működnek.
A Prowli kártékony program már több mint 40 ezer szervert és interneteléréssel rendelkező eszközt fertőzött meg. Egy újabb komoly arzenálja lett a kiberbűnözőknek.
Az idei Computexen szinte szelhettük a játékosoknak szánt termékeiről elhíresült gyártó friss termékeinek, RGB-fényben morajló habjait.
​A Chrome webböngészőhöz egy olyan kiegészítő volt elérhető, amely a felhasználók banki adatait fürkészte.

Az MMD vezető technológiai vállalat és a Philips monitors márka licenc partnere bemutatja az új, 34 hüvelykes Wide QHD ívelt képernyőt és az új 27 hüvelykes QHD Philips monitort, melyek mindegyike rendelkezik USB-C dokkolási megoldással.

De egy-két évtizeden belül, vagy hamarabb, tudni fogják. A kérdés az, hogy ezek a rendszerek mit tesznek ezekkel az információkkal, mire kapnak jogosítványokat.
Új egereket, billetnyűzeteket, házakat és egy friss headsetet láttunk a cégnél, zömük világított is.

2018. július 1-jétől kötelező adatot szolgáltatni a legalább 100 ezer forint áthárított áfát tartalmazó, belföldi adóalanyok közötti ügyletekről kiállított számlákról a NAV felé! Talán ezzel senkinek nem mondtunk újat.

A vasárnapi Xbox E3 előadás volt a legnagyobb a Microsoft történetében. Az eseményt több, mint 6,000 ember követte élőben, beleértve több, mint 1,000 rajongót, akik meghívásos úton juthattak be a Microsoft Theater nagytermébe. 

Az OxygenOS 5.1.6-os frissítés emellett hasznos lépéseket tett a szenzorsziget környékén. Akad viszont egy biztonsági rés, amin még dolgoznak.
A 398.18-as meghajtó korrigálja a korábbi, WHQL aláírással rendelkező eszközillesztővel hordozott hibát.
Kirakós, akció vagy kaland? PayPal-felmérés a videójátékokhoz kapcsolódó magyar fogyasztási szokásokról.
Jövő héten mutatkozhat be az évek óta parkolópályára tett Oppo Find-széria legújabb, csúcskategóriás terméke.

2018 különösen fontos év a televíziógyártók számára, hiszen a labdarúgó-világbajnokság közeledtével megnő a kereslet a prémium kategóriás készülékek iránt. A téma aktualitásáról az LG Electronics (LG) nemrégiben közzétett videójának sikere is tanúskodik, melyben a brazil futballsztár, Kaká nanocellás SUPER UHD televíziókon teszteli a betekintési szögek jelentőségét. Az LG számára is fontos mérföldkő, hogy idén először a BBC 29 meccset közvetít 4K HDR-ben, így a focirajongók ki tudják használni a tévékészülékek által kínált legjobb képminőséget.

Kipróbáltuk a Philips 55POS9002 névre hallgató, OLED technológiás, Ambilight 4K HDR tévét!
Első hallásra az évfordulós széria legkevésbé érdekes tagja a Lite, de itthon pont egy olyan árkategóriába érkezett, ahol nagyot lehet tarolni. Nem mellesleg bivalyerős a konkurencia.
A visszafogott dizájnnal bíró HA-S78BN vezeték nélküli módban is használható.

Az ABB több, a legfejlettebb technológiai színvonalat képviselő megoldása kerül majd reflektorfénybe a Münchenben, 2018. június 20-22. között megrendezésre kerülő “Intersolar Europe” szakkiállításon.

A nemzeti döntőn nyújtott teljesítmény alapján Magyarországot 8 csapat fogja képviselni a világdöntőn.
A vállalat szerint valóban elfelejtették mondani, hogy a 28-magos 5 GHz közelében működő lapka valójában tuningolt volt.

A Fujitsu átadta legkiválóbb hazai üzleti partnereinek a SELECT Partner díjakat. Az idei Fujitsu Day alkalmából a színes program mellett a vendégek egy díjátadó gálán is részt vehettek, ahol a magyarországi Fujitsu szervezet értékeli partnerei és disztribútorai egész éves munkáját.