2018. március 22. csütörtök, Beáta, Izolda
a a a
Összes tudomány/technika hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
A svájci cég a Byb Aurára nagyon hasonlító MP3 lejátszójt dob piacra hamarosan.
A cég egyik ügyvezetője cáfolta a Google mobiltelefonos terveit: Szoftvert készítünk, hardvert nem.
A japán Sanyo közölte, hogy személyes okok miatt megválik posztjától a vállalat elnök asszonya, Nokana Tomojo.
Az átlagos felhasználó 2-3, az átlagon felüli 10-15 jelszóval küzd egyszerre, és megesik, hogy a jelszavak győznek. Boszorkánykonyhánkban elkészítjük az ideális jelszót, aztán eltároljuk, majd jól fel is törjük. Önnek van már jelszava? Na, és mi az?
A Kaspersky biztonsági cég azt állítja, hogy a Vista User Account Controll-ja (UAC), vagyis az a rendszer, ahol a felhasználói jogosultságokat állíthatják be a felhasználók, annyira bosszantó, hogy szinte senki sem fogja használni.
Az LG Shine Koreában már óriási sikernek örvend, így aztán a gyártó gyorsan feltuningolta DMB digitális TV-vel.
Új iMackel léphet piacra idén az Apple. A közepesen megbízható források szerint csak a két nagyobb modell frissül, ezek viszont vékonyabbak, keskenyebbek, okosabbak lesznek a jelenlegi verziónál.
Nem szívesen térnék vissza Windows XP-re a Vistáról, mert az új operációs rendszer szép és könnyen használható. Ugyanakkor a négy hónapja elkészült rendszerrel még mindig vannak bajok, főleg a driverekkel, illetve azzal, hogy sok hardverhez még mindig meg sem írták meg a drivereket.
Pakisztán a harmadik ország Ázsiában India és Kína után az alacsony béreket tekintve egy, az informatikai költségek területén végzett felmérés szerint. Emellett egy másik fontos pozitív tulajdonsága is szót érdemel...
82 éves korában elhunyt az IBM egykori kiváló programozója, aki saját bevallása szerint annak idején merő lustaságból fogott hozzá a Fortran, az első magasszintű programozási nyelv megírásához.
Az Accenture és a SAS közösen erősíti BI képességeit.
A Dell Kínában dobta piacra saját olcsó PC-jét, amely ugyan árban nem veheti fel a versenyt a speciális fejlesztésekkel, ám a cég reményei szerint meghódíthatja a tömegeket. Michael Dell eközben Indiát bírálta a magas adók miatt.
Kissé furcsán hangzik, de immár másodszor is bemutatták a BenQ-Siemens P51 jelű PDA készüléket.
Egy igazi urat nem lehet csak úgy fagyasztott spagettivel etetni és instant narancslével itatni, Charles Simonyi magyar származású üzletembert, az ötödik űrturistát éppen ezért különleges lakomával fogadják majd április 7-én a Nemzetközi Űrállomáson (ISS).
A Gigabyte nem aprózta el; az Intel 3 Series chipsetekre kezdésnek nyolc alaplapot épít a cég.
Új mini pendriveokat mutatott be a Sony, amelyeknek igazán mókás lett a megjelenése.
2000 óta 54 furcsa haláleset történt Japánban, amelyet orvosok összefüggésbe hoznak a madárinfluenza elleni gyógyszerrel. Több tinédzser bérházak ablakaiból ugrott ki, egyikük pedig kisétált egy forgalmas utcára, ahol elütötte egy teherautó. Egy dolog közös az esetekben: haláluk előtt közvetlenül minden áldozat Tamiflu-t, azaz madárinfluenza elleni gyógyszert vett be.
Az idén ünnepli alapításának 50. évfordulóját a magyar képzőművészet legnagyobb és nemzetközileg is legismertebb gyűjteménye, a Magyar Nemzet Galéria. Immáron több, mint egy évtizede a Pannon tölti be a főtámogatói szerepet a Nemzeti Galéria értékeinek megóvására és gyarapítására irányuló szakmai munka mögött.
Akik autós videojátékokkal játszanak, a való életben is hajlamosabbak a vakmerő vezetésre - bár logikusnak tűnik az érvelés, egy most készült német kutatás is csupán feltételezi az összefüggést a virtuális szokások és a való életbeli vezetési morál között.
Március 21-től változott a Pannon akciós kínálata.
Kismértékben nőtt a közszférában a helyi hálózatok elterjedtsége és a szerverek száma; a többség számára a WLAN továbbra sem igazán vonzó megoldás.
Az alaszkai adóhivatal egyik munkatársa rutin karbantartási munkák közben törölte az egyik cég teljes nyilvántartását.
A Red Hat megjelentette a Red Hat Enterprise Linux 5-ös verzióját, ami a vállalat az ügyfelekkel történő, eddigi legfontosabb együttműködése.
Fellélegezhet a világ: német tudósok marhabélszélfogó tablettát fejlesztettek ki.
„Oktató nők a Műegyetemen”. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem fennállásának 225. évfordulója alkalmából az Országos Műszaki Múzeummal közösen kiállítást rendeztek az egyetem könyvtárának aulájában.
Ötéves kor alatt is egyre több gyermeket sújt az 1-es típusú cukorbetegség, az utóbbi húsz évben az előfordulás növekedése drámai. Egy 2004-ben készült oxfordi kutatás szerint ezerből egy öt év alatti gyermeket érint a diabétesz. A kutatók a géneket, környezeti tényezőket tesznek felelőssé a betegségért, beleértve az egészségtelen táplálkozást is.
Jelesre tette le a záróvizsgát a Nemzetközi Űrállomásra készülő legénység, két orosz kozmonauta és egy magyar származású amerikai űrturista.
A Disney és a Vodafone közös készüléke a D100 néven már külföldön kapható tojás.
Havi húsz-ötven filmet tartalmazó csomagot kínál a filmek szerelmeseinek a T-Home TV új szolgáltatása, az HBO Digital, amely a mozicsatorna első "házi videotéka" szolgáltatása a közép-európai televíziós piacon. A MaxPak előfizetők számára elérhető csomag segítségével az előfizetők a premierfilmek egy részét még az adott film mozicsatornán való sugárzása előtt megtekinthetik.
Az internet új felhasználási módjainak megalkotói vannak többségben azon a listán, amelyet a PC World állított össze a világháló legbefolyásosabb embereiről. Élen a Google és a BitTorrent.
Az elemzők is arról pletykálnak, hogy a Google be akar törni a mobiltelefónia piacára.
Nem a Walkman mobilok ellenfelének szánták a franciák, az iPodunkat sem kell kidobni a kukába, de akinek kell egy olcsó mobil mp3-lejátszóval, az adjon egy esélyt ennek a típusnak.
Tízezer brit útlevél juthatott londoni értesülés szerint az utóbbi hónapokban olyanok birtokába, akik hamis kérelmeket adtak be a brit belügyminisztériumba, közülük legalább két ismert terrorista.
Március 21. a faji megkülönböztetés elleni küzdelem nemzetközi napja.
Csütörtökön gazdag programkínálattal várja látogatóit az Állatkert, a Víz Világnapja, valamint a Meteorológiai Világnap alkalmából. A nap folyamán a 14 éven aluli gyermekek díjmentesen kereshetik fel a kertet.
A Red Herring médiacég ma bejelentette, hogy a Vatera.hu, Magyarország legnagyobb aukciós piactere is szerepel az EMEA-régió 100 legjobb technológiai magáncégét jutalmazó Red Herring 100 Europe díj nyertesei között.
Mobiltelefon nem, de memóriakártya szerepel a friss Media Markt akcióban.
Az étrend megváltoztatása nyugtató hatással lehet az agresszív és hiperaktív gyermekekre - derül ki egy tanulmányból.
A hannoveri CeBit kiállításon a Samsung bemutatta a Bang & Olufsen által tervezett legújabb Bluetooth headsetet.
A díszkivilágítás nem csak sok pénzbe kerül, – az elektromos energia 19 százalékát világításra használjuk – de egyre több biológiai zavart is okoz. Hogy a fényszennyezés veszélyére figyelmeztessenek, idén már másodszor két hetes nemzetközi akciót hirdettek a szakemberek.
Egyes cégeknél oly nagy mértékben váltotta fel az e-mail-kommunikáció a hagyományos beszélgetést, hogy az már hatékonyságuk rovására megy.
Aligha tévednek azok, akik a felhasználók által generált tartalmak közül az idei év legzseniálisabb Web 2.0 alkalmazású termékei közé jósolják a Twittert - írja az amerikai Business 2.0 szaklap.
A Sulinet program végeztével csökkent az olcsó PC-k ára, nem változott viszont a drágábbaké. A kereskedők szerint az eladásokat most nem az asztali, hanem a hordozható gépek generálják.
Az autós játékok jelentősen növelik a valódi életben is vezető személyeknél a kockázatvállalás lehetőségét - állítja egy tanulmány.
Egy új tanulmány szerint az antidepresszáns gyógyszerek szedése nem gyógyítja meg a mániákus lopási kényszerrel járó betegséget.
Egy új kísérlet bizonyítékkal szolgál arra a régi feltételezésre, hogy a túlzott antibiotikum-használat ellenállóvá (rezisztenssé) teszi a mikrobákat az ilyen jellegű gyógyszerekkel szemben. Ennek az állításnak az igazolására először végeztek placebóval ellenőrzött, kettős vak teszteket.
A Rolleiflex MiniDigi a jól ismert híres duplalencsés Rolleiflex fényképezőgép miniatűr replikája. Csupán 500-at gyártanak belőle.
A nemzetközi és a hazai szakma is igen vegyes érzésekkel fogadta Bill Gates, illetve társai termékét. Az Irrational Games-nél másképp vélekednek az operációs rendszerről.
Úgy tűnik, a depresszió fokozza az atherosclerosist, vagyis a plakkok lerakódását az érfalakra, ami szívrohamhoz, agyvérzéshez és egyéb kardiovaszkuláris betegségekhez vezethet.