2018. június 24. vasárnap, Iván
a a a
Összes tudomány/technika hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
​Az F-Secure felvásárolja az elmúlt években nagy fejlődést mutató MWR InfoSecurity vállalatot.
A bemutató előtt közzétette a Xiaomi az első szenzorszigetes Redmi renderképeit.
A vállalat új FRAM chipjének 140°C-os hőtűrése van, ráadásul rendkívül extrém hidegben is bevethető.
A korábban megszokottakhoz képest kicsit csúszva, de minden szükséges újítással érkezett meg a dél-koreaiak új csúcsmodellje. A kijelző és a hangminőség kiemelkedő.

Egy hirtelen jött forró nap akár a teljes céges IT-rendszert romba döntheti. A meleg a gépek ellensége, ezért ajánlott az irodai szerverek megfelelő hűtéséről mielőbb gondoskodni, ellenkező esetben akár súlyos meghibásodással, adatvesztéssel is számolni kell.

Vagyis azt a készüléket, amit annak vélünk. Az eddigi értesüléseknek legalábbis maradéktalanul megfelel.
Hamarosan beindulnak a gyártósorok, hogy aztán milliós nagyságrendben ontsák majd a paneleket.

A növekvő adatmennyiség tárolása új kihívások elé állítja a vállalatokat, amelyek leküzdéséhez modernebb és hatékonyabb adattárolási módszerekre van szükségük. Ezt a törekvést támogatva a SUSE bejelentette, hogy a nyílt forráskódú Ceph projekt rendelkezésére bocsátja a birtokában lévő openATTIC tárolófelügyeleti keretrendszer szakértői erőforrásait és architektúráját. 

A kínai gyártók nagyon belehúztak a kávamentesítésbe, a Nubia Z18 is érdekes konstrukciónak ígérkezik.
A küszöbön ácsorog a Deco M9 Plus Tri-band Mesh Wi-Fi rendszer, ami a gyártó mesh megoldásait tömörítő családjának legújabb tagja.
​A Microsoft Office 365 adathalászat ellen védő összetevője egy nagyon egyszerű módszerrel kényszeríthető térdre.
A bányászláz visszaesésével egyre több termék marad a raktárakban, de ez mégsem hoz majd árcsökkenést.

A magyar fiatalok négyötöde leginkább magának szeretne bizonyítani, míg a külföldi hallgatóknak inkább a család véleménye számít. A hazai egyetemisták saját teljesítményüket elsősorban osztályzataik alapján ítélik meg, a külföldiek viszont a tudományos és gyakorlati tevékenységüket is hasonlóan fontosnak tartják, mint az érdemjegyeiket. A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) harmadik alkalommal készítette el METU Index nevű kutatását, melynek során saját magyar és külföldi hallgatóit kérdezte meg az innovációhoz, a változáshoz és az egyéni teljesítményhez való viszonyukról. A METU idén is saját TEDx konferenciát szervez, amely a kutatásban is elemzett témákkal, illetve a sokszínűség innovációban betöltött szerepével foglalkozik.

A Kaspersky Lab kutatói, akik az Olympic Destroyer nevű kibercsapdát azonosították a Téli Olimpiai Játékok idején úgy látják, hogy a pusztító fertőzés mögött álló hekkercsapat még mindig aktív. Úgy tűnik támadásaik célpontjai most Németországban, Franciaországban, Svájcban, Hollandiában, Ukrajnában és Oroszországban lévő vegyi- és biológiai veszélyekkel szemben érintett szervezetekre irányul.

A gyártó lépést akar tartani az okos felügyeleti megoldások fejlődésével, ezért gépi tanuláshoz és mesterséges intelligenciához tervezték a friss megoldásokat.

Az Ericsson legfrissebb Mobilitási Jelentésének középpontjában az 5G kereskedelmi bevezetése és a korábban jelzettnél nagyobb arányú mobil IoT fejlesztések állnak.

A HKEPC szerint igen gyors lesz, tuningolható is, továbbá a 2990X jelzést kapja meg.
A vasúttársaság online jegyvásárlási rendszere megújul, június 20-tól elérhetővé válik a mentett bankkártyával történő fizetés, mellyel egy gombnyomással lehet majd a vonatjegyeket kifizetni.
Vagy Nokia X5, ez még nem tisztázott, a specifikáció és a kialakítás viszont véglegesnek tűnik.
A parlamenti szavazás és az Európa Tanács döntése még később lesz, de most már nagy az esély az elfogadásra.

A MÁV-START online jegyvásárlási rendszerében június 20-tól elérhető a mentett bankkártyával való fizetés lehetősége is. Az OTP Mobil SimplePay nevű fizetési megoldására támaszkodó fejlesztésnek köszönhetően az elektronikus jegyváltás folyamata jelentősen egyszerűbb és gyorsabb lesz.

A téli olimpia idején nagy hírverést kapó támadássorozat mögött álló kibercsoport továbbra is kiemelt célpontokat ostromol.
A Panasonic mobilos üzletága remekül elvan, csak az a kár, hogy kizárólag az indiai piacon mozog.
Korábban ezt nem tervezte a cég, de a sztori túl sok emberhez jutott el, így lépni kell az ügyben.
A Redmi 6 Pro variánsa 19:9-es képaránnyal, a TENAA-s képek szerint pedig bevágással érkezik. Remélhetőleg a Mi Pad 4 nem kap szenzorszigetet.

Több mint 100 km2 területet 259000 Minecraft-kocka felhasználásával építettek be virtuálisan azok a hazai diákok, akik a népszerű Minecraft oktatási verziójának segítségével úgy fejlesztették digitális kompetenciáikat, hogy felépítették a digitális Magyarország legnépszerűbb épületeit. 

A Beijing Memblaze Technology bemutatta a nagyteljesítményű PBlaze5 910/916-os, és az alacsony fogyasztású 510/516-os NVMe SSD-családot.
A mélytanulásos hálózat nagyon sokat segíthet az egészségügyi munka hatékonyságának növelésében.

2018. június 13-15 között, a London Tech Week keretében ötödik állomásához érkezett a V4-es startup ökoszisztémát támogató Startup Campus V4 Global Tour. A globális túra részeként rendezték meg a Startup Campus London egyetemi inkubációs program záró eseményét is, melyen a tavaszi képzésen résztvevő hallgatói innovatív magyar projektek mutatkoztak be.

Az ár/érték vonalon döbbenetesen erős, indiai piacra szánt Realme 1 nemzetközi forgalomban is megjelenhet.
Az AV részleget megszerezte a TP Vision, de még sincsenek egy kézben a világon mindenhol a tévék és az audió eszközök.
...jó sok a sportembernek. A problémás Ionic után a Versa egy kényelmesebb és kiforrottabb aktivitásközpontú okosóra. A jelentős áresés áldozatai viszont éppen sportoláskor okoznak csalódást.

A megújuló energiaforrások és az IoT eszközök fokozott előtérbe kerülésével az energia-előállítás, -tárolás és -felhasználás hatalmas átalakuláson megy keresztül. Az egyre fejlettebb, ugyanakkor egyre olcsóbb technológia lehetőséget nyit a decentralizált energiahálózat számára, amely életképes alternatívája lehet a hagyományos módszernek azáltal, hogy csökkenti többek között a szállítási költséget, a környezetterhelést és az energiafüggést, miközben növeli a hatékonyságot és a fenntarthatóságot. 

Közel lehet a bejelentés: a 6,9"-es kijelzővel szerelt Mi Max 3 fotói felbukkantak a Kínai Hírközlési Hatóságnál.
A Game Drive trió USB 3.0-n keresztül kapcsolódik a rendszerhez, a dizájn pedig az Xbox One X-hez van igazítva.

Évről – évre nő azoknak a felnőtteknek a száma, akik visszaülnek az iskolapadba, hogy új szakmát tanuljanak. Jelenleg is több ezren vesznek részt ilyen jellegű képzéseken országszerte – áll a két vezető budapesti oktatóközpont, a Focus és a Ruander friss piaci elemzésében, amelyből az is kiderül, hogy ezek közül a legkeresettebbek az informatikát érintik, de folyamatosan nő az érdeklődés a fotográfiai, grafikusi, cukrász, illetve állatgondozó kurzusok iránt is. 

A HeroRat androidos trójai terjesztői nagyüzemben végzik a nem éppen áldásos tevékenységüket. A károkozójuk forráskódját sem rejtik véka alá.
A sztori ott kezdődött, hogy az Intel bejelentett több megnyerhető Core i7-8086K-s processzort.

Európában először Győrben rendezik jövő év november 8-10. között a 16. World Robot Olympiad robotépítő és -programozó verseny világdöntőjét hatvanöt ország csaknem háromezer, 9 és 25 év közötti versenyzőjének részvételével - hangzott el az eseményt bemutató sajtótájékoztatón kedden a győri városházán.

Hsu Wen-feng a harmadik negyedév végén számít a VGA-gyártónak szánt ventilátorok nagyobb mennyiségű szállítására.
A 2018. január elsején indult szolgáltatást már 458 ezer cég használja.

A Universal Robots ezentúl az e-Series együttműködő robotokkal is segíti a jövőre felkészült felhasználókat, miközben egy emberközpontú felhasználói élményt és egy minden alkalmazást magába foglaló ökoszisztémát kínál.

Az AMD annyira hosszú távra tervezte a rendszert, hogy ennyi lapka kezelése nem fér bele a 128 megabites BIOS chipekbe.
A Garmin három új okosórát mutatott be, amelyek három méretben érhetők el, opcionálisan zafírüveg borítással, kiszerelés szerint Pulse Ox akklimatizációt figyelő szenzorral.

Egy magyar fejlesztésű szoftvernek köszönhetően a kriptovalutákkal kereskedőknek többé nem kell aggódniuk az árfolyam-ingadozás és az ebből fakadó kockázatok miatt. 

A Samsung bejelentette az új Chromebook Plust, ami egy Chrome OS-t használó, kettő-az-egyben típusú, tabletként is használható notebook.
Az Ericsson legfrissebb Mobilitási Jelentésének középpontjában az 5G kereskedelmi bevezetése és a korábban jelzettnél nagyobb arányú mobil IoT fejlesztések állnak.
Frans Timmermans szerint időben fel kell készülni a várható problémákra, hogy a kezünkben maradjon az átalakulás irányítása.
A készülékház tetejéből kicsusszanó kamerák teszik igazán különlegessé a kínai gyártó rég várt csúcsmodelljét.

Az együttműködő mobil robotok piacvezetője, a Mobile Industrial Robots (MiR) népszerű robotjainak nagyobb, erősebb és gyorsabb változatával mostantól kielégítik az ipar egyik jelentős igényét, így azok ezentúl még több területen alkalmazhatók.