2018. január 16. kedd, Gusztáv
a a a
Összes tudomány/technika hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Az ipari rendszerek fejlesztői egyelőre nagyon óvatosan nyilatkoznak a MetlDown és a Spectre processzorhibák kapcsán kiadott frissítésekről. Az biztos, hogy most a szokásosnál is óvatosabb patch-elésre van szükség.

A Bosch csoport indítómotorokat és generátorokat gyártó, nagy múltú részlege mostantól független társaságként működik tovább, Magyarországon Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. néven, globálisan a cégcsoport SEG Automotive-ként lesz ismert. 

A Fujitsu most bemutatott két új megoldásával a szervezetek bevezethetik a digitális átalakulásukhoz szükséges, rendkívül nagy adatfeldolgozási teljesítményű alkalmazásokat, és jóval egyszerűbben felügyelhetik a horizontálisan bővíthető (scale-out), memóriaalapú SAP HANA adatbázis-rendszerek működését.

Az egy hónappal ezelőtt, menetrendváltáskor bevezetett, új kedvezményeknek köszönhetően lendületesen nő az internetes jegyvásárlás népszerűsége.

Január 1-jétől már nem használható a hazai kékszámszolgáltatás a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendelete nyomán – emlékeztet a hatóság. 

A vállalat rengeteg újdonságot mutatott be a CES-en, ezek között is a notebookok voltak többségben.
Három új termékcsaládot mutatott be a gyártó a CES 2018 kiállításon.

Egyre népszerűbb témakör a továbbképzések piacán a programozás. A széles spektrumú OKJ-s szolgáltatóktól a speciális versenypiaci oktatóközpontokig ma már sok helyen hirdetnek programozó kurzusokat. 

A Samsung Electronics felvázolta az intelligens Dolgok Internetéhez (Internet of Things, IoT) kapcsolódó élményekre vonatkozó jövőbeli elképzeléseit és stratégiáját a 2018-as Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (Consumer Electronics Show, CES).

Manapság rengeteg online fiókkal rendelkezünk és naponta többször is bejelentkezünk egy-egy felületre – pénzt utalunk a bankszámlánkról, vásárlunk, képeket töltünk fel, taxit rendelünk vagy épp ételt. Mi történik akkor, ha nem tudunk bejelentkezni egy fiókba épp, amikor szükség lenne rá? Mi van akkor, ha kapunk egy „hibás jelszó” hibaüzenetet?  

Las Vegasban a CES-től teljesen függetlenül üzemel egy önvezető busz. Kipróbáltuk.
Még csak 2018 második hetét írjuk, de már több akciós processzorral, notebookkal és monitorral találkozhatunk.
A Zealot trójai egy egyszerű script segítségével igyekszik kártékony műveleteket végrehajtani a számítógépeken.
Egy angol márka kínálatában bukkant fel egy meglehetősen kedvező árú modell.
Ezúttal a lassított felvétel, a variálható apertúra és a sztereó hangszórópár került fel a várható újdonságok listájára.
A vállalat az Amazonnal kötött partnerkapcsolat mellett megújította a Chromebookot is, illetve megmutatták a Predator BFGD-t.
Cho Sung-jin az LG részéről a gyártó mobilstratégiájának megváltoztatásáról beszélt. Eközben újabb G7 pletykák érkeztek, de mi lehet az LG Iconic?

A roamingdíjak eltörlése óta már nem kell fájnia a fejünknek, ha az EU-n belül külföldön szeretnénk telefonálni, SMS-ezni vagy éppenséggel a mobilnetünket használni. 

A legnagyobb figyelmet az ULTRA QUAD M.2 kártya kapta, de új alaplapokra és egy konzolméretű gépre is lehet számítani.
Elhintett pár információmorzsát a OnePlus 5T folytatásáról Pete Lau, a feltörekvő gyártó vezérigazgatója. Arcalapú feloldást kap a 3, a 3T és az 5.
Érdekes hűtők és egy sor játékosoknak szánt periféria került terítékre a gyártó bejelentései között.

Az LG Electronics (LG) ezen a héten egy különleges, kereskedelmi kijelzőkből álló installációval kápráztatja el a CES 2018 látogatóit. A mintegy 28 méter hosszú LG OLED kanyon 246 darab hajlított, konkáv és konvex LG Open Frame OLED kijelzőből áll, és a természet csodáinak egyedülálló élményét kínálja a kiállítás több tízezer látogatójának.

Az Earboost nevű alkalmazással lehet abszolút személyre szabni, hogy miképp szólaljon meg a headset.
A vállalat szinten minden célterületre kínált valami újdonságot.
Az Sgnl nevű karperec úgy rezgeti meg a csontunkat a csuklónknál, hogy ha bedugjuk a fülünkbe az ujjunkat, akkor headsetként is használhatjuk.

A tavalyhoz hasonlóan 2018-ban is átadja ügyfeleinek az áfacsökkentés árelőnyét a Telenor. Az internet szolgáltatások általános forgalmi adó mértéke 2018.01.01-től 18%-ról 5%-ra módosul, és az ezzel elérhető árelőnyt a cég az előfizetőinek átadja, miután tarifái és szolgáltatásai nettó díjai nem emelkedtek.

A 2016-os HTC csúcskészülék friss Androidra vált, az U11 EYEs viszont régi főverzióval érkezhet.
Nem felejtette el a vállalati ügyfeleknek szánt vonalat a Dell, és monitorokból is hozott pár újdonságot.
Ha a karperec túl bumfordi, akkor itt a gyűrű. A Motiv Ring tényleg könnyű és kicsi, még pulzust is mér.

Sikeres évet zárt 2017-ben a Xerox. A vállalat vezérigazgatója, Jeff Jacobson szerint a tavaly bevezetett 29, felhő-kapcsolattal, termelékenységet támogató funkciókkal, és tablet-szerű kezelőfelülettel felszerelt ConnectKey kompatibilis nyomtató, illetve multifunkciós berendezés számos új üzleti lehetőséget nyitott meg előttük, aminek köszönhetően jelentősen erősödtek az A3-as és az A4-es készülékeik piaci pozíciói.

A GoBe2 nevű karperec a bőrünk alapján számolja, hogy mennyi kalóriát vittünk be. És persze tud egy csomó egyéb fitnesz funkciót is.
A Bang & Olufsen új vezeték nélküli fejhallgatója néhány érdekes extrát is kínál.
A vállalatot sok kritika érte annak idején, hogy gyakorlatilag lehallgathatóvá tették az abszolút biztonságosnak tekintett üzenetküldőt. Most talán ezen a negatív megítélésen kívánnak változtatni.

Az LG Electronics a 2018-as CES-en mutatja be jövőképét az olyan összekapcsolt, intelligens konyhai eszközökről, melyek képesek előre jelezni a fogyasztók igényeit, miközben lerövidítik az ételek elkészítési idejét. 

Pedig jöhetne, mert a rövid próba alapján igen ütőképes termék, ráadásul hamarosan érkezik rá a 8.0-s Android is.
Nem akármilyen Z370-es alaplappal villant a leginkább házairól ismert gyártó.
Hozzávalók: a lehető legjobb hardver, jól összerakott készülékház, nyers Android, kedvező ár, kínai mobil, hazai garanciával. Mi baj lehet?
A 40-es számokat használó cégeknek két évük volt áttérni más hívószámokra, és jellemzően a 80-as zöldszámok vagy vezetékes földrajzi számok mellett döntöttek.
A Pure Digital Drive rendszert továbbra is alkalmazza a cég, legyen szó in-ear apróságról vagy aktív zajszűrős fejhallgatóról.
Az új, tabletté alakítható XPS 15 nemcsak erős hardvert, de különleges felépítésű billentyűzetet is kapott.

5,2 millió forint gyűlt össze az Autistic Art javára a Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub egyhónapos karácsonyi jótékonysági kezdeményezésének köszönhetően. A már hagyományosnak mondható Sütiakcióban eladott édességek bevétele, a #mindenkibelead hashtaggel megosztott élmények, az elküldött karácsonyi e-képeslapok utáni támogatások az autizmussal élő fiataloknak fenntartott lakóotthonok fejlesztéséhez járultak hozzá.

​Tovább emelkedik a kritikus infrastruktúrákat és az ipari létesítményeket érő kibertámadások száma.
Hatalmas meglepetésre volt még egy tizedik életük is.

Az LG Electronics (LG) tovább erősíti pozícióját a 4K UHD projektorok piacán a HU80K típus bemutatásával, amely a vállalat első 4K UHD projektora. A készülék elnyerte a CES legjobb innovációinak járó Best of innovation díjat: az elismerést a készülék kompakt, kivételes formaterve, illetve ultraéles video- és moziélményt nyújtó képességei érdemelték ki. A 4K projektorok globális piacának gyors növekedését látva az LG-nek meggyőződése, hogy itt is ugyanúgy képes lesz megszerezni a vezető pozíciót, mint a LED-projektorok piacán.

Pár extrát is kínál az új fejlesztés, ami az abszolút csúcskategóriát célozza meg a VR-piacon.

A Nikon bemutatja az AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR objektívet, az első teleobjektívet a NIKKOR sorozatból, amely beépített 1,4x telekonverterrel rendelkezik. A mindig éles és mindig stabil zoomobjektív 560 mm-es elérést biztosít az olyan események fényképezéséhez, amelyek ezt megkövetelik.

A gyártó a számítástechnika jövőjét vonultatta fel új termékeinek bemutatásával.
A Blu alsó-középkategóriás mobilja a legtöbb szempontból középszerű, nem kifejezetten rossz, de az árkategóriában van jobb ajánlat a piacon.

A B&O PLAY két új termékkel, a Beoplay H8i és Beoplay H9i fejhallgatókkal, valamint limitált kiadású Beoplay E8 All White és All Black fülhallgatókkal nyűgözi le a zene szerelmeseit. Az újdonságokat az ikonikus Bang & Olufsen zeneélmény, letisztult dizájn, kifogástalan kényelem és minőség jellemzi.

A Lenovo és a JBL is érintőkijelzővel turbózza fel a Google Segéd otthoni koncepcióját, ám a show mégis a Klipsch retró megoldása viszi el.